Åpne hovedmenyen

Liste over tidligere norske kommuner

Wikimedia-listeartikkel

Liste over tidligere norske kommuner er en oversikt over tidligere norske kommuner som ikke lenger eksisterer fordi de er slått sammen, innlemmet i en annen kommune, eller delt opp. Listen gir ingen oversikt over mindre geografiske områder som har blitt overdratt fra en kommune til en annen. Nesten alle kommunene i denne tabellen forsvant ved kommunesammenslåing .


Etter fylkeRediger

AkershusRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
0218 Aker   1838 1948 Innlemmet i Oslo Oslo
0224 Aurskog   1919 1966 Slått sammen med Nordre Høland, Setskog og Søndre Høland Aurskog-Høland
0225 Blaker   1919 1962 Innlemmet i Sørum Sørum
0203 Drøbak   1838 1962 Innlemmet i Frogn Frogn
0240 Feiring   1870 1964 Innlemmet i Eidsvoll Eidsvoll
0221 Høland   1905 1924 Delt i to Nordre Høland
Søndre Høland
0204 Hølen   1847 1943 Innlemmet i Vestby Vestby
0212 Kråkstad   1838 1964 Innlemmet i Ski Ski
0238 Lillestrøm   1908 1962 Innlemmet i Skedsmo Skedsmo
0222 Nordre Høland   1924 1966 Slått sammen med Aurskog, Setskog og Søndre Høland Aurskog-Høland
0223 Setskog   1905 1966 Slått sammen med Aurskog, Nordre Høland og Søndre Høland Aurskog-Høland
0201 Son   1847 1964 Innlemmet i Vestby Vestby
0201 Son/Hølen   1838 1847 Delt i to Son
Hølen
0221 Søndre Høland   1924 1966 Slått sammen med Aurskog, Nordre Høland og Setskog Aurskog-Høland

Aust-AgderRediger

# Kommune # Fra Til Merknader Resultat
0918 Austre Moland   1838 1962 Slått sammen med Flosta og Stokken Moland
0990 Barbu   1878 1902 Innlemmet i Arendal Arendal
0915 Dypvåg   1838 1960 Innlemmet i Tvedestrand Tvedestrand
0925 Eide   1838 1962 Innlemmet i Landvik Landvik
0937 Evje   1877 1960 Slått sammen med Hornnes Evje og Hornnes
0934 Evje og Vegusdal   1838 1877 Delt i to Evje
Vegusdal
0923 Fjære   1846 1971 Innlemmet i Grimstad Grimstad
0916 Flosta   1902 1962 Slått sammen med Austre Moland og Stokken Moland
0930 Gjøvdal   1908 1960 Innlemmet i Åmli Åmli
0933 Herefoss   1838 1967 Innlemmet i Birkenes Birkenes
0922 Hisøy   1881 1992 Innlemmet i Arendal Arendal
0914 Holt   1838 1960 Innlemmet i Tvedestrand Tvedestrand
0936 Hornnes   1886 1960 Slått sammen med Evje Evje og Hornnes
0935 Hornnes og Iveland   1838 1886 Delt i to Hornnes
Iveland
0939 Hylestad   1915 1962 Innlemmet i Valle Valle
0927 Høvåg   1865 1962 Innlemmet i Lillesand Lillesand
0924 Landvik   1838 1971 Innlemmet i Grimstad Grimstad
0918 Moland   1962 1992 Innlemmet i Arendal Arendal
0932 Mykland   1876 1967 Innlemmet i Froland Froland
0917 Stokken   1919 1962 Slått sammen med Austre Moland og Flosta Moland
0913 Søndeled   1838 1964 Innlemmet i Risør Risør
0931 Tovdal   1908 1967 Innlemmet i Åmli Åmli
0921 Tromøy   1878 1992 Innlemmet i Arendal Arendal
0934 Vegusdal   1877 1967 Innlemmet i Birkenes Birkenes
0926 Vestre Moland   1838 1962 Innlemmet i Lillesand Lillesand
0920 Øyestad   1838 1992 Innlemmet i Arendal Arendal

BuskerudRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
0624 Eiker   1838 1885 Delt i to Nedre Eiker
Øvre Eiker
0617 Gol og Hemsedal   1838 1897 Delt i to Gol
Hemsedal
0601 Hønefoss   1852 1964 Slått sammen med Hole, Norderhov, Tyristrand og Ådal Ringerike
0613 Norderhov   1838 1964 Slått sammen med Hole, Hønefoss, Tyristrand og Ådal Ringerike
0633 Nore   1858 1962 Slått sammen med Uvdal Nore og Uvdal
0629 Sandsvær   1838 1908 Delt i to Ytre Sandsvær
Øvre Sandsvær
0681 Strømsgodset   1838 1843 Innlemmet i Skoger Skoger
0611 Tyristrand   1916 1964 Slått sammen med Hole, Hønefoss, Norderhov og Ådal Ringerike
0634 Uvdal   1901 1962 Slått sammen med Nore Nore og Uvdal
0629 Ytre Sandsvær   1908 1964 Innlemmet i Kongsberg Kongsberg
0630 Øvre Sandsvær   1908 1964 Innlemmet i Kongsberg Kongsberg
0614 Ådal   1857 1964 Slått sammen med Hole, Hønefoss, Norderhov og Tyristrand Ringerike

FinnmarkRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
2012 Alta-Talvik   1838 1863 Delt i to Alta
Talvik
2029 Nord-Varanger   1894 1964 Innlemmet i Vadsø Vadsø
2026 Polmak   1903 1964 Innlemmet i Tana Tana
2016 Sørøysund   1838 1992 Hadde navnet Hammerfest landdistrikt fra 1838 til 1869. Innlemmet i Hammerfest Hammerfest
2013 Talvik   1863 1964 Innlemmet i Alta Alta

HedmarkRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
0422 Brandval   1866 1964 Innlemmet i Kongsvinger Kongsvinger
0413 Furnes   1838 1964 Innlemmet i Ringsaker Ringsaker
0424 Hof   1838 1963 Innlemmet i Åsnes Åsnes
0440 Kvikne   1838 1966 Delt mellom Tynset (mest) og Rennebu (litt) Rennebu
Tynset
0411 Nes   1838 1964 Innlemmet i Ringsaker Ringsaker
0432 Rendal   1838 1880 Delt i to Ytre Rendal
Øvre Rendal
0416 Romedal   1838 1964 Innlemmet i Stange Stange
0580 Sollia   1864 1965 Innlemmet i Stor-Elvdal Stor-Elvdal
0435 Tolga-Os   1966 1976 Delt i to Os
Tolga
0414 Vang   1838 1992 Innlemmet i Hamar Hamar
0421 Vinger   1838 1964 Innlemmet i Kongsvinger Kongsvinger
0432 Ytre Rendal   1880 1965 Slått sammen med Øvre Rendal Rendalen
0433 Øvre Rendal   1880 1965 Slått sammen med Ytre Rendal Rendalen
0425 Åsnes og Våler   1849 1854 Delt i to Våler
Åsnes

HordalandRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1257 Alversund   1838 1964 Innlemmet i Lindås Lindås
1250 Arna   1838 1972 Innlemmet i Bergen Bergen
1281 Bergen landdistrikt   1838 1877 Innlemmet i Bergen Bergen
1220 Bremnes   1916 1964 Innlemmet i Bømlo Bømlo
1251 Bruvik   1870 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Vaksdal
Osterøy
1282 Eid   1838 1855 Innlemmet i Fjelberg Fjelberg
1237 Evanger   1885 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Voss
Vaksdal
1249 Fana   1838 1972 Innlemmet i Bergen Bergen
1218 Finnås   1838 1916 Delt i tre Bremnes
Bømlo
Moster
1213 Fjelberg   1838 1965 Innlemmet i Kvinnherad Kvinnherad
1254 Hamre   1838 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Osterøy
Meland
Lindås
1250 Haus   1838 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner
En del ble innlemmet i Osterøy, resten ble Arna
Osterøy
Arna
1258 Herdla   1871 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Askøy
Øygarden
Meland
Fjell
1259 Hjelme   1910 1964 Slått sammen med Herdla Øygarden
1260 Hordabø   1924 1964 Slått sammen med Manger, Sæbø og deler av Austrheim, Herdla og Lindås Radøy
1253 Hosanger   1885 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Osterøy
Lindås
1239 Hålandsdal   1903 1964 Innlemmet i Fusa Fusa
1231 Kinsarvik   1913 1964 Innlemmet i Ullensvang Ullensvang
1248 Laksevåg   1918 1972 Innlemmet i Bergen Bergen
1261 Manger   1838 1964 Slått sammen med Hordabø, Sæbø og deler av Austrheim, Herdla og Lindås Radøy
1218 Moster   1918 1964 Innlemmet i Bømlo Bømlo
1229 Røldal   1838 1964 Innlemmet i Odda Odda
1212 Skånevik   1838 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Etne
Kvinnherad
1226 Strandebarm   1838 1965 Innlemmet i Kvam Kvam
1240 Strandvik   1903 1964 Innlemmet i Fusa Fusa
1262 Sæbø   1924 1964 Slått sammen med Hordabø, Manger og deler av Austrheim, Herdla og Lindås Radøy
1217 Valestrand   1868 1964 Innlemmet i Sveio Sveio
1225 Varaldsøy   1902 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Kvam
Kvinnherad
1215 Vikebygd   1902 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Sveio
Ølen
1236 Vossestrand   1868 1964 Innlemmet i Voss Voss
1280 Årstad   1838 1915 Innlemmet i Bergen Bergen
1255 Åsane   1904 1972 Innlemmet i Bergen Bergen

Møre og RomsdalRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1545 Aukra   1838 1924 Delt. 1546 Sandøy utskilt i 1867 Nord-Aukra
Sandøy
Sør-Aukra
1544 Bolsøy   1838 1964 Innlemmet i Molde Molde
1531 Borgund   1908 1968 Innlemmet i Ålesund og Haram, deler utskilt som ny kommune Sula Ålesund, Haram, Sula
1574 Brattvær   1915 1960 Slått sammen med Edøy og Hopen Smøla
1554 Bremsnes   1897 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Averøy
Frei
Kristiansund
1549 Bud   1838 1964 Innlemmet i Fræna Fræna
1518 Dalsfjord   1924 1964 Innlemmet i Volda Volda
1573 Edøy   1838 1960 Slått sammen med Brattvær og Hopen Smøla
1538 Eid   1874 1964 Slått sammen med Grytten, Hen, Voll og deler av Veøy Rauma
1537 Eid og Voll   1838 1874 Delt i to Eid
Voll
1542 Eresfjord og Vistdal   1890 1964 Innlemmet i Nesset Nesset
1556 Frei   1838 2008 Innlemmet i Kristiansund Kristiansund
1555 Grip   1897 1964 Innlemmet i Kristiansund Kristiansund
1539 Grytten   1902 1964 Slått sammen med Eid, Hen, Voll og deler av Veøy Rauma
1540 Hen   1902 1964 Slått sammen med Eid, Grytten, Voll og deler av Veøy Rauma
1522 Hjørundfjord   1838 1964 Innlemmet i Ørsta Ørsta
1575 Hopen   1915 1960 Slått sammen med Brattvær og Edøy Smøla
1550 Hustad   1918 1964 Innlemmet i Fræna Fræna
1552 Kornstad   1897 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Averøy
Eide
1553 Kvernes   1897 1964 Slått sammen med mesteparten av Bremsnes og Kornstad Averøy
1547 Nord-Aukra   1924 1964 Nordal krets innlemmet i Molde. Resten endret navn til Aukra 1965 Aukra
Molde
1513 Rovde   1905 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Sande
Vanylven
1564 Stangvik   1895 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Surnadal
Sunndal
Tingvoll
1568 Stemshaug   1914 1965 Innlemmet i Aure Aure
1559 Straumsnes   1866 1964 Innlemmet i Tingvoll Tingvoll
1523 Sunnylven   1838 1965 Innlemmet i Stranda Stranda
1512 Syvde   1918 1964 Innlemmet i Vanylven Vanylven
1545 Sør-Aukra   1924 1965 Slått sammen med deler av Vatne Midsund
1536 Tresfjord   1899 1964 Innlemmet i Vestnes Vestnes
1572 Tustna   1838 2006 Innlemmet i Aure Aure
1570 Valsøyfjord   1894 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Halsa
Aure
1521 Vartdal   1895 1964 Innlemmet i Ørsta Ørsta
1530 Vatne   1902 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Haram
Midsund
1541 Veøy   1838 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Molde
Rauma
1533 Vigra   1890 1964 Innlemmet i Giske Giske
1537 Voll   1874 1964 Slått sammen med Eid, Grytten, Hen og deler av Veøy Rauma
1561 Øksendal   1854 1960 Innlemmet i Sunndal Sunndal
1558 Øre   1838 1965 Innlemmet i Gjemnes Gjemnes
1562 Ålvundeid   1899 1960 Innlemmet i Sunndal Sunndal
1565 Åsskard   1895 1965 Innlemmet i Surnadal Surnadal

NordlandRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1873 Andenes   1924 1964 Slått sammen med Bjørnskinn og Dverberg Andøy
1872 Andøya
(Dverberg)
  1838 1924 Delt i tre Andenes
Bjørnskinn
Dverberg
1855 Ankenes   1884 1974 Innlemmet i Narvik Narvik
1871 Bjørnskinn   1924 1964 Slått sammen med Andenes og Dverberg Andøy
1843 Bodin   1838 1968 Innlemmet i Bodø Bodø
1862 Borge   1927 1963 Slått sammen med Buksnes, Hol og Valberg Vestvågøy
1801 Brønnøysund   1923 1964 Innlemmet i Brønnøy Brønnøy
1860 Buksnes   1838 1963 Slått sammen med Borge, Hol og Valberg Vestvågøy
1823 Drevja   1927 1962 Innlemmet i Vefsn Vefsn
1872 Dverberg   1924 1964 Slått sammen med Andenes og Bjørnskinn Andøy
1827 Dønnes   1888 1962 Slått sammen med Nordvik Dønna
1829 Elsfjord   1929 1962 Innlemmet i Vefsn Vefsn
1845 Folden   1838 1887 Delt i to Nordfold-Kjerringøy
Sørfold
1864 Gimsøy   1856 1964 Innlemmet i Vågan Vågan
1861 Hol   1919 1963 Slått sammen med Borge, Buksnes og Valberg Vestvågøy
1844 Kjerringøy   1906 1964 Innlemmet i Bodin Bodin
1830 Korgen   1918 1964 Innlemmet i Hemnes Hemnes
1869 Langenes   1919 1964 Innlemmet i Øksnes Øksnes
1847 Leiranger   1900 1964 Innlemmet i Steigen Steigen
1833 Mo   1838 1964 Slått sammen med Nord-Rana og deler av Nesna og Sør-Rana Rana
1802 Mosjøen   1876 1962 Innlemmet i Vefsn Vefsn
1833 Nord-Rana   1923 1964 Slått sammen med Mo og deler av Nesna og Sør-Rana Rana
1846 Nordfold   1906 1964 Innlemmet i Steigen Steigen
1846 Nordfold-Kjerringøy   1887 1906 Delt i to Kjerringøy
Nordfold
1819 Nordvik   1917 1962 Slått sammen med Dønnes Dønna
1853 Ofoten   1838 1884 Delt i to Ankenes
Evindnæs
1821 Sandnessjøen   1899 1965 Innlemmet i Alstahaug Alstahaug
1842 Skjerstad   1838 2005 Innlemmet i Bodø Bodø
1806 Svolvær   1918 1964 Innlemmet i Vågan Vågan
1831 Sør-Rana   1929 1964 Oppdelt, og innlemmet i Hemnes og Rana Hemnes
Rana
1817 Tjøtta   1862 1965 Innlemmet i Alstahaug Alstahaug
1863 Valberg   1838 1963 Slått sammen med Borge, Buksnes og Hol Vestvågøy
1813 Velfjord   1875 1964 Innlemmet i Brønnøy Brønnøy

OpplandRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
0525 Biri   1910 1964 Innlemmet i Gjøvik Gjøvik
0535 Brandbu   1897 1962 Innlemmet i Gran Gran
0530 Eina   1908 1964 Innlemmet i Vestre Toten Vestre Toten
0537 Fluberg   1914 1962 Innlemmet i Søndre Land Søndre Land
0518 Fron   1838 1851 Kommunen ble to ganger delt i to Nord-Fron
Sør-Fron
1966 1977
0524 Fåberg   1838 1964 Innlemmet i Lillehammer Lillehammer
0516 Heidal   1908 1965 Innlemmet i Sel Sel
0531 Kolbu   1908 1964 Innlemmet i Østre Toten Østre Toten
0536 Land   1838 1847 Delt i to Nordre Land
Søndre Land
0543 Slidre   1838 1849 Delt i to Vestre Slidre
Øystre Slidre
0526 Snertingdal   1910 1964 Innlemmet i Gjøvik Gjøvik
0539 Torpa   1914 1962 Innlemmet i Nordre Land Nordre Land
0527 Vardal   1838 1964 Innlemmet i Gjøvik Gjøvik
0522 Vestre Gausdal   1879 1962 Slått sammen med Østre Gausdal Gausdal
0523 Østre Gausdal   1879 1962 Slått sammen med Vestre Gausdal Gausdal

RogalandRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1147 Avaldsnes   1838 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Karmøy
Tysvær
1101 Egersund   1838 1965 Innlemmet i Eigersund Eigersund
1137 Erfjord   1914 1965 Innlemmet i Suldal Suldal
1132 Fister   1884 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Finnøy
Hjelmeland
1122 Gjesdal   1838 1965 Slått sammen med deler av Forsand, Bjerkreim og Høle Gjesdal
1115 Helleland   1838 1965 Innlemmet i Eigersund Eigersund
1113 Heskestad   1838 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Eigersund
Lund
1126 Hetland   1922 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Sandnes
Stavanger
1133 Hjelmeland og Fister   1838 1884 Delt i to Fister
Hjelmeland
1128 Høle   1871 1965 Innlemmet i Sandnes Sandnes
1123 Høyland   1838 1965 Innlemmet i Sandnes Sandnes
1124 Håland   1838 1930 Delt i to Madla
Sola
1156 Imsland   1923 1965 Slått sammen med Sandeid, Vikedal, Vats og deler av Skjold Vindafjord
1138 Jelsa   1859 1965 Innlemmet i Suldal Suldal
1105 Kopervik   1866 1965 Slått sammen med Avaldsnes, Skudenes, Skudeneshavn, Stangaland, Torvastad og Åkra Karmøy
1125 Madla   1930 1965 Innlemmet i Stavanger Stavanger
1143 Mosterøy   1884 1965 Innlemmet i Rennesøy Rennesøy
1139 Nedstrand   1868 1965 Innlemmet i Tysvær Tysvær
1119 Nærbø   1894 1964 Slått sammen med Ogna og Varhaug
1117 Ogna   1839 1964 Slått sammen med Nærbø og Varhaug
1136 Sand   1859 1965 Innlemmet i Suldal Suldal
1158 Sandeid   1923 1965 Slått sammen med Imsland, Vikedal, Vats og deler av Skjold Vindafjord
1140 Sjernarøy   1868 1965 Innlemmet i Finnøy Finnøy
1154 Skjold   1838 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Tysvær
Vindafjord
1150 Skudenes   1838 1965 Slått sammen med Avaldsnes, Kopervik, Skudeneshavn, Stangaland, Torvastad og Åkra Karmøy
1104 Skudeneshavn   1858 1965 Slått sammen med Avaldsnes, Kopervik, Skudenes, Stangaland, Torvastad og Åkra Karmøy
1153 Skåre   1881 1958 Innlemmet i Haugesund Haugesund
1107 Sogndal   1845 1944 Innlemmet i Sokndal Sokndal
1148 Stangaland   1909 1965 Slått sammen med Avaldsnes, Kopervik, Skudenes, Skudeneshavn, Torvastad og Åkra Karmøy
1152 Torvastad   1838 1965 Slått sammen med Avaldsnes, Kopervik, Skudenes, Skudeneshavn, Stangaland og Åkra Karmøy
1155 Vats   1891 1965 Slått sammen med Imsland, Sandeid, Vikedal og deler av Skjold Vindafjord
1118 Varhaug   1894 1964 Slått sammen med Nærbø og Ogna
1157 Vikedal   1923 1965 Slått sammen med Imsland, Sandeid, Vats og deler av Skjold Vindafjord
1214 Ølen   1916 2006 Innlemmet i Vindafjord Vindafjord
1149 Åkra   1859 1965 Slått sammen med Avaldsnes, Kopervik, Skudenes, Skudeneshavn, Stangaland og Torvastad Karmøy
1131 Årdal   1863 1965 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Hjelmeland
Strand

Sogn og FjordaneRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1423 Borgund   1864 1964 Innlemmet i Lærdal Lærdal
1446 Breim   1886 1964 Innlemmet i Gloppen Gloppen
1414 Brekke   1926 1964 Innlemmet i Gulen Gulen
1436 Bru   1838 1964 Slått sammen med Eikefjord, Florø og Kinn Flora
1442 Davik   1838 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Bremanger
Eid
Vågsøy
1423 Eikefjord   1923 1964 Slått sammen med Bru, Florø og Kinn Flora
1401 Florø   1861 1964 Slått sammen med Bru, Eikefjord og Kinn Flora
1425 Hafslo   1838 1963 Innlemmet i Luster Luster
1447 Innvik   1838 1965 Innlemmet i Stryn Stryn
1427 Jostedal   1838 1963 Innlemmet i Luster Luster
1437 Kinn   1838 1964 Slått sammen med Bru, Eikefjord og Florø Flora
1416 Kyrkjebø   1858 1964 Slått sammen med Lavik Høyanger
1415 Lavik   1838 1964 Slått sammen med Kyrkjebø Høyanger
1415 Lavik og Brekke   1861 1905 Delt i to Lavik
Brekke
1440 Nord-Vågsøy   1910 1964 Slått sammen med Sør-Vågsøy Vågsøy
1439 Sør-Vågsøy   1910 1964 Slått sammen med Nord-Vågsøy Vågsøy
1434 Vevring   1838 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Askvoll
Naustdal

TelemarkRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
0804 Brevik   1838 1964 Innlemmet i Porsgrunn Porsgrunn
0813 Eidanger   1838 1964 Innlemmet i Porsgrunn Porsgrunn
0812 Gjerpen   1838 1964 Innlemmet i Skien Skien
0824 Gransherad   1860 1964 Innlemmet i Notodden Notodden
0823 Heddal   1838 1964 Innlemmet i Notodden Notodden
0819 Holla   1838 1964 Slått sammen med Lunde Nome
0825 Hovin   1886 1964 Innlemmet i Tinn Tinn
0802 Langesund   1838 1964 Innlemmet i Bamble Bamble
0820 Lunde   1867 1964 Slått sammen med Holla Nome
0833 Lårdal   1838 1964 Slått sammen med Mo Tokke
0832 Mo   1838 1964 Slått sammen med Lårdal Tokke
0835 Rauland   1860 1964 Innlemmet i Vinje Vinje
0816 Sannidal   1838 1960 Innlemmet i Kragerø Kragerø
0815 Skåtøy   1882 1960 Innlemmet i Kragerø Kragerø
0818 Solum   1838 1964 Innlemmet i Skien Skien
0803 Stathelle   1838 1964 Innlemmet i Bamble Bamble

TromsRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1916 Andørja   1926 1964 Innlemmet i Ibestad Ibestad
1918 Astafjord   1926 1964 Innlemmet i Skånland Skånland
1915 Bjarkøy   1838 2013 Innlemmet i Harstad Harstad
1935 Helgøy   1886 1964 Innlemmet i Karlsøy Karlsøy
1930 Hillesøy   1855 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Lenvik
Tromsø
1932 Malangen   1871 1964 Innlemmet i Balsfjord Balsfjord
1912 Sandtorg   1926 1964 Innlemmet i Harstad Harstad
1934 Tromsøysund   1861 1964 Innlemmet i Tromsø Tromsø
1914 Trondenes   1838 1964 Innlemmet i Harstad Harstad
1937 Ullsfjord   1902 1964 Innlemmet i Tromsø Tromsø
1923 Øverbygd   1925 1964 Innlemmet i Målselv Målselv

TrøndelagRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1727 Beitstad   1838 1964 Slått sammen med Egge, Kvam, Sparbu, Steinkjer, Stod og Ogndal. Steinkjer
1632 Bjørnør   1838 1892 Delt i tre Osen
Roan
Stoksund
1642 Brekken   1926 1964 Opprettet da Røros ble oppdelt i Brekken, Røros bergstad, Røros landsogn og Glåmos, og slått sammen igjen. Røros
1647 Budal   1879 1964 Opprettet da Støren ble delt i Budal og Støren. Slått sammen med Singsås, Soknedal og Støren Midtre Gauldal
1656 Buvik   1855 1965 Opprettet da Byneset ble delt i Byneset og Buvik. Slått sammen med Skaun og Børsa. Skaun
1655 Byneset   1838 1964 Slått sammen med Leinstrand, Tiller, Trondheim og Strinda. Trondheim
1658 Børsa   1838 1965 Slått sammen med Skaun og Buvik. Skaun
1733 Egge   1869 1964 Opprettet da Stod ble delt i Stod og Egge. Slått sammen med Beitstad, Kvam, Sparbu, Steinkjer, Stod og Ogndal. Steinkjer
1616 Fillan   1886 1964 Opprettet da Hitra ble delt i Hitra og Fillan. Slått sammen med Kvenvær, Sandstad og Hitra Hitra
1652 Flå   1880 1964 Opprettet da Melhus ble delt i Melhus og Flå. Slått sammen med Hølonda, Horg, Melhus og Langørgengårdene i Buvik. Melhus
1753 Foldereid   1886 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Høylandet
Nærøy
1720 Frol   1856 1962 Innlemmet i Levanger Levanger
1659 Geitastrand   1905 1963 Opprettet da Børsa ble delt i Børsa og Geitastrand. Slått sammen med Orkdal, Orkland og Orkanger. Orkdal
1643 Glåmos   1926 1964 Opprettet da Røros ble oppdelt i Brekken, Røros bergstad, Røros landsogn og Glåmos, og slått sammen igjen. Røros
1754 Gravvik   1909 1964 Innlemmet i Nærøy Nærøy
1645 Haltdalen   1855 1972 Opprettet da Holtålen ble delt i Haltdalen og Ålen. Slått sammen igjen. Holtålen
1741 Harran   1923 1964 Innlemmet i Grong Grong
1712 Hegra   1874 1962 Innlemmet i Stjørdal Stjørdal
1614 Heim   1911 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Hemne
Snillfjord
1617 Hitra   1838 1964 Slått sammen med Kvenvær, Sandstad og Fillan Hitra
1650 Horg   1841 1964 Opprettet da Støren ble delt i Støren, Soknedal og Horg. Slått sammen med Hølonda, Flå, Melhus og Langørgengårdene i Buvik Melhus
1651 Hølonda   1865 1964 Opprettet da Melhus ble delt i Melhus og Hølonda. Slått sammen med Horg, Flå, Melhus og Langørgengårdene i Buvik Melhus
1629 Jøssund   1896 1964 Opprettet da Åfjord ble delt i Åfjord og Jøssund. Slått sammen med Bjugn, Nes og Nord-Stjørna. Bjugn
1746 Klinga   1891 1964 Innlemmet i Namsos Namsos
1752 Kolvereid   1838 1964 Innlemmet i Nærøy Nærøy
1735 Kvam   1909 1964 Opprettet da Stod ble delt i Stod og Kvam. Slått sammen med Beitstad, Egge, Sparbu, Steinkjer, Stod og Ogndal. Steinkjer
1618 Kvenvær   1913 1964 Slått sammen med Hitra, Sandstad og Fillan Hitra
1654 Leinstrand   1838 1964 Slått sammen med Byneset, Tiller, Trondheim og Strinda. Trondheim
1718 Leksvik   1838 2017 Slått sammen med Rissa Indre Fosen
1623 Lensvik   1905 1964 Innlemmet i Agdenes Agdenes
1713 Lånke   1902 1962 Innlemmet i Stjørdal Stjørdal
1726 Malm   1913 1964 Innlemmet i Verran Verran
1723 Mosvik   1901 2012 Innlemmet i Inderøy Inderøy
1723 Mosvik og Verran   1867 1901 Delt i to Mosvik
Verran
1714 Nedre Stjørdal   1850 1902 Delt i tre Lånke
Skatval
Stjørdal
1628 Nes   1899 1964 Opprettet da Bjugn ble delt i Bjugn, Nes og Stjørna. Slått sammen med Bjugn, Jøssund og Nord-Stjørna. Bjugn
1620 Nord-Frøya   1906 1964 Slått sammen med Sør-Frøya Frøya
1738 Nordli   1915 1964 Slått sammen med Sørli Lierne
1732 Ogndal   1885 1964 Opprettet da Sparbu ble delt i Sparbu og Ogndal. Slått sammen med Beitstad, Egge, Kvam, Sparbu, Steinkjer og Stod. Steinkjer
1639 Orkanger   1920 1963 Opprettet da Orkdal ble delt i Orkdal, Orkland og Orkanger. Slått sammen med Orkdal, Orkland og Geitastrand. Orkdal
1637 Orkland   1920 1963 Opprettet da Orkdal ble delt i Orkdal, Orkland og Orkanger. Slått sammen med Geitastrand, Orkdal og Orkanger. Orkdal
1748 Otterøy   1913 1964 Oppdelt, og innlemmet i flere kommuner Namdalseid
Namsos
1624 Rissa   1964 2017 Slått sammen med Leksvik Indre Fosen
1730 Røra   1907 1962 Innlemmet i Inderøy Inderøy
1641 Røros landsogn   1926 1965 Opprettet da Røros ble oppdelt i Brekken, Røros bergstad, Røros landsogn og Glåmos, og slått sammen igjen. Røros
1615 Sandstad   1914 1964 Slått sammen med Hitra, Kvenvær og Fillan Hitra
1728 Sandvollan   1907 1962 Innlemmet i Inderøy Inderøy
1646 Singsås   1841 1964 Slått sammen med Budal, Soknedal og Støren Midtre Gauldal
1715 Skatval   1902 1962 Innlemmet i Stjørdal Stjørdal
1719 Skogn   1838 1962 Innlemmet i Levanger Levanger
1649 Soknedal   1841 1964 Opprettet da Støren ble delt i Støren, Soknedal og Horg. Slått sammen med Budal, Singsås og Støren. Midtre Gauldal
1731 Sparbu   1838 1964 Slått sammen med Beitstad, Egge, Kvam, Steinkjer, Stod og Ogndal. Steinkjer
1625 Stadsbygd   1838 1964 Oppdelt, slått sammen med Rissa og Sør-Stjørna, bortsett fra Ingdalen krets som ble slått sammen med Lensvik og Indre Agdenes medregnet Moldtua og Leksa. Rissa
Agdenes
1714 Stjørdalen   1838 1850 Delt i to Nedre Stjørdal
Øvre Stjørdal
1626 Stjørna   1853 1964 Opprettet da Bjugn ble delt i Bjugn, Nes og Stjørna. Nord-Stjørna ble slått sammen med Bjugn, Nes og Jøssund. Sør-Stjørna ble slått sammen med Rissa og Stadsbygd (unntatt Ingdalen). Bjugn
Rissa
1734 Stod   1838 1964 Slått sammen med Beitstad, Egge, Kvam, Sparbu, Steinkjer og Ogndal. Steinkjer
1631 Stoksund   1892 1964 Innlemmet i Åfjord Åfjord
1660 Strinda   1838 1964 Slått sammen med Leinstrand, Tiller, Trondheim og Byneset. Trondheim
1648 Støren   1838 1964 Slått sammen med Budal, Singsås og Soknedal Midtre Gauldal
1619 Sør-Frøya   1906 1964 Slått sammen med Nord-Frøya Frøya
1737 Sørli   1915 1964 Slått sammen med Nordli Lierne
1661 Tiller   1899 1964 Opprettet da Klæbu ble delt i Klæbu og Tiller. Slått sammen med Leinstrand, Byneset Trondheim og Strinda. Trondheim
1745 Vemundvik   1891 1964 Innlemmet i Namsos Namsos
1611 Vinje   1924 1964 Innlemmet i Hemne Hemne
1722 Ytterøy   1838
1867
1867
1964
Mosvik og Verran utskilt
Innlemmet i Levanger
Levanger
1711 Øvre Stjørdal   1850 1874 Delt i to Hegra
Meråker
1644 Ålen   1855 1972 Opprettet da Holtålen ble delt i Haltdalen og Ålen. Slått sammen igjen. Holtålen
1716 Åsen   1838 1962 Innlemmet i Levanger Levanger

Vest-AgderRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
1031 Austad   1909 1963 Innlemmet i Lyngdal Lyngdal
1045 Bakke   1838 1965 Innlemmet i Flekkefjord Flekkefjord
1024 Bjelland   1902 1964 Slått sammen med Laudal og Øyslebø Marnardal
1024 Bjelland og Grindum   1838 1902 Delt i to Bjelland
Grindum
1035 Eiken   1916 1963 Innlemmet i Hægebostad Hægebostad
1038 Feda   1900 1963 Innlemmet i Kvinesdal Kvinesdal
1023 Finsland   1865 1964 Slått sammen med Greipstad Songdalen
1036 Fjotland   1859 1963 Innlemmet i Kvinesdal Kvinesdal
1017 Greipstad   1913 1964 Slått sammen med Finsland Songdalen
1025 Grindheim   1902 1964 Slått sammen med Konsmo Audnedal
1044 Gyland   1894 1965 Innlemmet i Flekkefjord Flekkefjord
1019 Halse og Harkmark   1838 1964 Innlemmet i Mandal Mandal
1039 Herad   1838 1965 Innlemmet i Farsund Farsund
1042 Hidra   1893 1965 Innlemmet i Flekkefjord Flekkefjord
1020 Holum   1838 1964 Innlemmet i Mandal Mandal
1015 Hægeland   1896 1964 Innlemmet i Vennesla Vennesla
1027 Konsmo   1911 1964 Slått sammen med Grindheim Audnedal
1033 Kvås   1909 1963 Innlemmet i Lyngdal Lyngdal
1022 Laudal   1899 1964 Slått sammen med Bjelland og Øyslebø Marnardal
1041 Lista   1838 1965 Innlemmet i Farsund Farsund
1043 Nes   1893 1965 Innlemmet i Flekkefjord Flekkefjord
1042 Nes og Hitterø   1838 1893 Delt i to Hitterø
Nes
1027 Nord-Audnedal   1844 1911 Delt i to Konsmo
Vigmostad
1012 Oddernes   1838 1965 Innlemmet i Kristiansand Kristiansand
1011 Randesund   1893 1965 Innlemmet i Kristiansand Kristiansand
1030 Spangereid   1899 1964 Slått sammen med Sør-Audnedal og Vigmostad Lindesnes
1040 Spind   1893 1965 Innlemmet i Farsund Farsund
1029 Sør-Audnedal   1844 1964 Slått sammen med Spangereid og Vigmostad Lindesnes
1046 Tonstad   1905 1960 Slått sammen med Øvre Sirdal Sirdal
1013 Tveit   1838 1965 Innlemmet i Kristiansand Kristiansand
1027 Undal   1838 1845 Delt i to Nord-Undal
Sør-Undal
1028 Vigmostad   1911 1964 Slått sammen med Spangereid og Sør-Audnedal Lindesnes
1047 Øvre Sirdal   1905 1960 Slått sammen med Tonstad Sirdal
1016 Øvrebø   1896 1964 Innlemmet i Vennesla Vennesla
1016 Øvrebø og Hægeland   1865 1896 Delt i to Hægeland
Øvrebø
1021 Øyslebø   1899 1964 Slått sammen med Bjelland og Laudal Marnardal
1021 Øyslebø og Laudal   1838 1899 Delt i to Laudal
Øyslebø

VestfoldRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
0719 Andebu   1838 2017 Slått sammen med Stokke og Sandefjord Sandefjord
0717 Borre   1838 2002 Slått sammen med Horten Horten
0715 Botne   1838 1964 Innlemmet i Holmestrand Holmestrand
0726 Brunlanes   1838 1988 Innlemmet i Larvik Larvik
0727 Hedrum   1838 1988 Innlemmet i Larvik Larvik
0714 Hof   1838 2018 Slått sammen med Holmestrand Holmestrand
0728 Lardal   1838 2018 Innlemmet i Larvik Larvik
0722 Nøtterøy   1837 2018 Slått sammen med Tjøme Færder
0718 Ramnes   1838 2002 Slått sammen med Våle Re
0724 Sandar   1838 1968 Innlemmet i Sandefjord Sandefjord
0721 Sem   1838 1988 Innlemmet i Tønsberg Tønsberg
0712 Skoger   1838 1964 Innlemmet i Drammen Drammen
0708 Stavern   1838 1988 Innlemmet i Larvik Larvik
0720 Stokke   1838 2017 Slått sammen med Andebu og Sandefjord Sandefjord
0711 Strømm   1838 1964 Innlemmet i Svelvik Svelvik
0725 Tjølling   1838 1988 Innlemmet i Larvik Larvik
0723 Tjøme   1837 2018 Slått sammen med Nøtterøy Færder
0716 Våle   1838 2002 Slått sammen med Ramnes Re
0704 Åsgårdstrand   1838 1965 Innlemmet i Borre Borre

ØstfoldRediger

# Kommune Fra Til Merknader Resultat
0116 Berg   1838 1967 Innlemmet i Halden Halden
0113 Borge   1838 1994 Innlemmet i Fredrikstad Fredrikstad
0129 Degernes   1917 1964 Innlemmet i Rakkestad Rakkestad
0132 Glemmen   1838 1964 Innlemmet i Fredrikstad Fredrikstad
0117 Idd   1838 1967 Innlemmet i Halden Halden
0194 Jeløy   1838 1943 Innlemmet i Moss Moss
0133 Kråkerøy   1908 1994 Innlemmet i Fredrikstad Fredrikstad
0126 Mysen   1920 1961 Innlemmet i Eidsberg Eidsberg
0134 Onsøy   1838 1994 Innlemmet i Fredrikstad Fredrikstad
0131 Rolvsøy   1911 1994 Innlemmet i Fredrikstad Fredrikstad
0120 Rødenes   1838 1964 Slått sammen med Øymark Marker
0115 Skjeberg   1838 1992 Innlemmet i Sarpsborg Sarpsborg
0112 Torsnes   1910 1964 Innlemmet i Borge Borge
0130 Tune   1838 1992 Innlemmet i Sarpsborg Sarpsborg
0114 Varteig   1861 1992 Innlemmet i Sarpsborg Sarpsborg
0119 Øymark   1903 1964 Slått sammen med Rødenes Marker

Eksterne lenkerRediger