Åpne hovedmenyen

Liste over nåværende statsledere

Wikimedia-listeartikkel
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.

Liste over nåværende statsledere tar for seg statsledere for suverene stater i verden akkurat nå. Både statsoverhoder og regjeringssjefer er tatt med.

Liste over nåværende statsoverhoder og regjeringssjefer over suverene staterRediger

Stater Statsoverhode Regjeringssjef
  Afghanistan President Ashraf Ghani Ahmadzai
  Albania President Ilir Meta Statsminister Edi Rama
  Algerie President Abdelaziz Bouteflika Statsminister Ahmed Ouyahia
  Andorra Fyrst Joan-Enric Vives i Sicília
Fyrst Emmanuel Macron
Statsminister Antoni Martí
  Angola President João Lourenço
  Antigua og Barbuda Dronning Elizabeth II av Antigua og Barbuda[1]
Generalguvernør Louise Lake-Tack
Statsminister Gaston Browne
  Argentina President Mauricio Macri
  Armenia President Serzj Sargsian Statsminister Karen Karapetjan
  Aserbajdsjan President Ilham Aliyev Statsminister Artur Rasizade
  Australia Dronning Elisabeth II av Australia[1]
Generalguvernør Peter Cosgrove
Statsminister Malcolm Turnbull
  Bahamas Dronning Elisabeth II av Bahamas[1]
Generalguvernør Marguerite Pindling
Statsminister Perry Christie
  Bahrain Kong Hamad ibn Isa al-Khalifah Statsminister Khalifah ibn Sulman al-Khalifah
  Bangladesh President Abdul Hamid Statsminister Sheikh Hasina
  Barbados Dronning Elizabeth II av Barbados[1]
Generalguvernør Elliott Belgrave
Statsminister Freundel Stuart
  Belgia Kong Filip/Philippe Statsminister Charles Michel
  Belize Dronning Elizabeth II av Belize[1]
Generalguvernør Colville Young
Statsminister Dean Barrow
  Benin President Patrice Talon Statsminister avskaffet 6. april 2016
  Bhutan Kong Jigme Khesar Namgyal Wangchuck Statsminister Tshering Tobgay
  Bolivia President Evo Morales
  Bosnia-Hercegovina Formann for presidentskapet Mladen Ivanić
Presidentskapsmedlem Dragan Čović

Presidentskapsmedlem Bakir Izetbegović
Statsminister Denis Zvizdić
  Botswana President Ian Khama
  Brasil President Michel Temer
  Brunei Sultan Hassanal Bolkiah
  Bulgaria President Rumen Radev Statsminister Ognjan Gerdzjikov
  Burkina Faso President Roch Marc Christian Kaboré Statsminister Paul Kaba Thieba
  Myanmar Htin Kyaw
  Burundi President Pierre Nkurunziza
  Canada Dronning Elisabeth II av Canada[1]
Generalguvernør David Lloyd Johnston
Statsminister Stephen Harper
  Chile President Sebastián Piñera
  Colombia President Juan Manuel Santos Calderón
  Costa Rica President Laura Chinchilla
  Cuba President Raúl Castro
  Danmark Dronning Margrethe II Statsminister Lars Løkke Rasmusen
  Djibouti President Ismaïl Omar Guelleh Statsminister Dileita Mohamed Dileita
  Dominica President Eliud Williams Statsminister Roosevelt Skerrit
  Den dominikanske republikk President Danilo Medina
  Ecuador President Rafael Correa
  Egypt President Abdel Fattah al-Sisi Statsminister Hasim al-Beblawi (fung.)
  Ekvatorial-Guinea President Teodoro Obiang Nguema Mbasogo Statsminister Vicente Ehate Tomi
  Elfenbenskysten President Alassane Ouattara Statsminister Daniel Kablan Duncan
  El Salvador President Mauricio Funes
  Eritrea President Isaias Afewerki
  Estland President Toomas Hendrik Ilves Statsminister Andrus Ansip
  Etiopia President Girma Wolde-Giorgis Statsminister Hailemariam Desalegn
  Fiji President Epeli Nailatikau Fungerende statsminister Frank Bainimarama
  Filippinene President Benigno Aquino III
  Finland President Sauli Niinistö Statsminister Jyrki Katainen
  De forente arabiske emirater President Khalifa bin Zayed Al-Nahyan Statsminister Mohammed bin Rashid Al Maktoum
  Frankrike President Emmanuel Macron Statsminister Manuel Valls
  Gabon President Ali Bongo Ondimba Statsminister Raymond Ndong Sima
  Gambia President Adama Barrow
  Georgia President Giorgi Margvelasjvili Statsminister Irakli Garibasjvili
  Ghana President John Dramani Mahama
  Grenada Dronning Elisabeth II av Grenada[1]
Generalguvernør Carlyle Glean
Statsminister Tillman Thomas
  Guatemala President Otto Pérez Molina
  Guinea President Alpha Condé Statsminister Mohamed Said Fofana
  Guinea-Bissau President Manuel Serifo Nhamadjo (fungerende) Statsminister Rui Duarte de Barros (fungerende)
  Guyana President Donald Ramotar Statsminister Sam Hinds
  Haiti President Michel Martelly Statsminister Laurent Lamothe
  Hellas President Karolos Papoulias Statsminister Antonis Samaras
  Honduras President Porfirio Lobo Sosa
  Hviterussland President Aleksandr Lukasjenko Statsminister Mikhail Mjasnikovitsj
  India President Pranab Mukherjee Statsminister Narendra Modi
  Indonesia President Susilo Bambang Yudhoyono
  Irak President Jalal Talabani
Visepresident Adil Abdul Mahdi
VisepresidentTariq al-Hashimi
Statsminister Nouri al-Maliki
  Iran Øverste leder, Ali Khamenei
President Mahmoud Ahmadinejad
  Irland President Michael D. Higgins Statsminister Enda Kenny
  Island President Guðni Th. Jóhannesson Statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson
  Israel President Moshe Statsminister Benjamin Netanyahu
  Italia President Giorgio Napolitano Statsminister Matteo Renzi
  Jamaica Dronning Elisabeth II av Jamaica[1]
Generalguvernør Patrick Allen
Statsminister Portia Simpson-Miller
  Japan Keiser Naruhito Statsminister Shinzo Abe
  Jemen President Abd al-Rab Mansur al-Hadi Statsminister Muḥammad Basindawa
  Jordan Kong Abdullah II av Jordan Statsminister Abdullah Nsour
  Kambodsja Kong Sihamoni Statsminister Hun Sen
  Kamerun President Paul Biya Statsminister Philémon Yang
  Kapp Verde President Jorge Carlos Fonseca Statsminister José Maria Neves
  Kasakhstan President Qasym-Jomart Toqaev Statsminister Serik Akhmetov
  Kenya President Mwai Kibaki Statsminister Raila Odinga
  Folkerepublikken Kina President Xi Jinping Statsminister Li Keqiang
  Republikken Kina President Ma Ying-jeou Statsminister Wu Den-yih
  Kirgisistan President Almasbek Atambajev Statsminister Zhantoro Satybaldiyev
  Kiribati President Anote Tong
  Komorene President Ikililou Dhoinine
  Republikken Kongo President Denis Sassou-Nguesso
  Den demokratiske republikken Kongo President Joseph Kabila Statsminister Augustin Matata Ponyo
  Kosovo President Atifete Jahjaga Statsminister Hashim Thaçi
  Kroatia President Ivo Josipović Statsminister Zoran Milanović
  Kuwait Emir Sabah al-Amhad al-Jabir as-Sabah Statsminister Jaber Al-Hamad Al-Sabah
  Kypros President Dimitris Khristofias
  Laos President Choummaly Sayasone Statsminister Thongsing Thammavong
  Latvia President Andris Bērziņš Statsminister Valdis Dombrovskis
  Lesotho Kong Letsie III av Lesotho Statsminister Thomas Thabane
  Libanon President Michel Sleiman Statsminister Najib Mikati
  Liberia President Ellen Johnson Sirleaf
  Libya President i Nasjonalforsamlingen Mohamed Yousef el-Magariaf Statsminister Ali Zeidan
  Liechtenstein Fyrst Hans-Adam II
Regentfyrste Alois
Statsminister Klaus Tschütscher
  Litauen President Dalia Grybauskaitė Statsminister Andrius Kubilius
  Luxembourg Storhertug Henri Statsminister Jean-Claude Juncker
  Madagaskar President Andry Rajoelina Statsminister Omer Beriziky
  Nord-Makedonia President Gjorge Ivanov Statsminister Nikola Gruevski
  Malawi President Joyce Banda
  Malaysia Kong Abdul Halim Mu'adzam Shah Statsminister Najib Razak
  Maldivene President Mohammad Waheed Hassan
  Mali President Amadou Toumani Touré Statsminister Cheick Modibo Diarra
  Malta President George Abela Statsminister Lawrence Gonzi
  Marokko Kong Muhammad VI Statsminister Saadeddine Othmani
  Marshalløyene President Christopher Loeak
  Mauritania President Mohamed Ould Abdel Aziz Statsminister Moulaye Ould Mohamed Laghdaf
  Mauritius President Kailash Purryag Statsminister Navinchandra Ramgoolam
  Mexico President Enrique Pena Nieto
  Mikronesiaføderasjonen President Manny Mori
  Moldova Fungerende president Nicolae Timofti Statsminister Vlad Filat
  Monaco Fyrst Albert II Statsminister Michel Roger
  Mongolia President Tsakhiagijn Elbegdorzj Statsminister Norov Altanhuyag
  Montenegro President Filip Vujanović Statsminister Igor Lukšić
  Mosambik President Armando Guebuza Statsminister Alberto Vaquina
  Namibia President Hifikepunye Pohamba Statsminister Nahas Angula
  Nauru President Sprent Dabwido
  Nederland Kong Willem-Alexander Statsminister Mark Rutte
  Nepal President Ram Baran Yadav Statsminister Baburam Bhattarai
  New Zealand Dronning Elisabeth II av New Zealand[1]
Generalguvernør Jerry Mateparae
Statsminister John Key
  Nicaragua President Daniel Ortega
  Niger President Mahamadou Issoufou Statsminister Brigi Rafini
  Nigeria President Goodluck Jonathan
  Nord-Korea De facto statsleder: Kim Jong-un[2] Evig president: Kim Il-sung
Formann for den øverste folkeforsamlingen Choe Yong-rim Statsminister Choe Yong-rim
  Norge Kong Harald V Statsminister Erna Solberg
  Oman Sultan Qaboos
  Pakistan President Asif Ali Zardari Statsminister Raja Pervez Ashraf
  Palau President Johnson Toribiong
  Palestina President Mahmoud Abbas Statsminister Salam Fayyad
  Panama President Ricardo Martinelli
  Papua Ny-Guinea Dronning Elisabeth II av Papua Ny-Guinea[1]
Generalguvernør Michael Ogio
Statsminister Peter O'Neill
  Paraguay President Federico Franco
  Peru President Ollanta Humala Statsminister René Cornejo Díaz
  Polen President Bronisław Komorowski Statsminister Ewa Kopacz
  Portugal President Aníbal Cavaco Silva Statsminister Pedro Passos Coelho
  Qatar Emir Tamim ibn Hamad Al Thani Statsminister Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani
  Romania President Traian Băsescu Statsminister Victor Ponta
  Russland President Vladimir Putin Statsminister Dmitrij Medvedev
  Rwanda President Paul Kagame Statsminister Pierre Habumuremyi
  Saint Kitts og Nevis Dronning Elisabeth II av Saint Kitts og Nevis[1]
Generalguvernør Cuthbert Sebastian
Statsminister Denzil Douglas
  Saint Lucia Dronning Elisabeth II av Saint Lucia[1]
Generalguvernør Neville Cenac
Statsminister Kenny Anthony
  Saint Vincent og Grenadinene Dronning Elisabeth II av Saint Vincent og Grenadinene[1]
Generalguvernør Frederick Ballantyne
Statsminister Ralph Gonsalves
  Salomonøyene Dronning Elisabeth II av Salomonøyene[1]
Generalguvernør Frank Kabui
Statsminister Gordon Darcy Lilo
  Samoa O le Ao o le Malo Tufuga Efi Statsminister Tuila'epa Sailele Malielegaoi
  San Marino Capitani Reggenti Italo Righi
Capitani Reggenti Maurizio Rattini
  São Tomé og Príncipe President Manuel Pinto da Costa Statsminister Patrice Trovoada
  Saudi-Arabia Kong Abdullah
  Senegal President Macky Sall Statsminister Abdoul Mbaye
  Den sentralafrikanske republikk President Michel Djotodia Statsminister Faustin-Archange Touadéra
  Serbia President Tomislav Nikolić Statsminister Ivica Dačić
  Seychellene President James Michel
  Sierra Leone President Ernest Bai Koroma
  Singapore President Tony Tan Keng Yam Statsminister Lee Hsien Loong
  Slovakia President Ivan Gašparovič Statsminister Robert Fico
  Slovenia President Borut Pahor Statsminister Miro Cerar
  Somalia President Hassan Sheikh Mohamud Statsminister Abdi Farah Shirdon Saaid
  Spania Kong Felipe VI Statsminister Mariano Rajoy
  Sri Lanka President Mahinda Rajapakse Statsminister D. M. Jayaratne
  Storbritannia Dronning Elisabeth II av Storbritannia Statsminister David Cameron
  Sudan President Vacant
  Surinam President Dési Bouterse
  Sveits

Eveline Widmer-Schlumpf (president), Ueli Maurer, Doris Leuthard, Didier Burkhalter, Simonetta Sommaruga, Johann Schneider-Ammann, Alain Berset

  Sverige Kong Karl XVI Gustav Statsminister Stefan Löfven
  Swaziland Kong Mswati III av Swaziland Statsminister Barnabas Sibusiso Dlamini
  Sør-Afrika President Cyril Ramaphosa
  Sør-Korea President Park Geun-hye Statsminister Lee Nak-yon
  Sør-Sudan President Salva Kiir Mayardit
  Syria President Bashar al-Assad Statsminister Wael al-Halki
  Tadsjikistan President Emomalii Rahmon Statsminister Oqil Oqilov
  Tanzania President Jakaya Kikwete Statsminister Mizengo Pinda
  Thailand Kong Rama X Statsminister Prayuth Chan-ocha
  Togo President Faure Gnassingbé Statsminister Arthème Séléagodji Ahoomey-Zunu
  Tonga Konge Tupou VI av Tonga Statsminister Sialeʻataongo Tuʻivakanō
  Trinidad og Tobago President George Maxwell Richards Statsminister Kamla Persad-Bissessar
  Tsjad President Idriss Déby Statsminister Emmanuel Nadingar
  Tsjekkia President Miloš Zeman Statsminister Bohuslav Sobotka
  Tunisia President Al-Munsif al-Marzuqi Statsminister Hamadi al-Jibali
  Turkmenistan President Gurbanguly Berdimuhamedow
  Tuvalu Dronning Elisabeth II av Tuvalu[1]
Generalguvernør Iakoba Italeli
Statsminister Enele Sopoaga
  Tyrkia President Recep Tayyip Erdoğan Statsminister Ahmet Davutoğlu
  Tyskland President Joachim Gauck Forbundskansler Angela Merkel
  Uganda President Yoweri Museveni Statsminister Amama Mbabazi
  Ukraina President Petro Porosjenko Statsminister Arsenij Jatsenjuk
  Ungarn President János Áder Statsminister Viktor Orbán
  Uruguay President José Mujica
  USA President Donald Trump
  Usbekistan President Sjavkat Mirzijajev Statsminister Abdulla Aripov
  Vanuatu President Iolu Abil Statsminister Sato Kilman
  Vatikanstaten Pave Frans President av Guvernementet Giuseppe Bertello
  Venezuela
Fungerende president Nicolás Maduro
  Vest-Sahara President Mohamed Abdelaziz Statsminister Abdelkader Taleb Oumar
  Vietnam President Trương Tấn Sang Statsminister Nguyễn Tấn Dũng
  Zambia President Guy Scott (interim for avdøde Michael Sata)
  Zimbabwe President Emmerson Mnangagwa Statsminister Vacant
  Østerrike President Heinz Fischer Kansler Werner Faymann
  Øst-Timor President Taur Matan Ruak Statsminister Xanana Gusmão

ReferanserRediger

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o I samvelderikene, med unntak av hjemlandet Storbritannia, blir statsoverhodet dronning Elisabeth II representert av en generalguvernør.
  2. ^ Kim Jong-il's Funeral Gets Underway, Chosun Ilbo 28. desember 2011