Liste over nåværende statsledere

Wikimedia-listeartikkel

Liste over nåværende statsledere tar for seg statsledere for suverene stater i verden akkurat nå. Både statsoverhoder og regjeringssjefer er tatt med.

Liste over nåværende statsoverhoder og regjeringssjefer over suverene staterRediger

Stater Statsoverhode Regjeringssjef
  Afghanistan President Ashraf Ghani Ahmadzai (2014–)
  Albania President Ilir Meta (2017–) Statsminister Edi Rama (2013–)
  Algerie President Abdelmadjid Tebboune (2019–) Statsminister Abdelaziz Djerad (2019–)
  Andorra Fyrst Joan-Enric Vives i Sicília (2003–)
Fyrst Emmanuel Macron (2017-)
Statsminister Xavier Espot Zamora (2019–)
  Angola President João Lourenço (2017–)
  Antigua og Barbuda Dronning Elizabeth II av Antigua og Barbuda (1952-)[1]
Generalguvernør Rodney Williams (2014–)
Statsminister Gaston Browne (2014–)
  Argentina President Alberto Fernández (2019–)
  Armenia President Armen Sargsian (2018–) Statsminister Nikol Pasjinian (2018–)
  Aserbajdsjan President Ilham Aliyev (2003–) Statsminister Ali Asadov (2019)
  Australia Dronning Elizabeth II av Australia (1952–)[1]
Generalguvernør David Hurley (2019–)
Statsminister Scott Morrison (2018–)
  Bahamas Dronning Elizabeth II av Bahamas (1952–)[1]
Generalguvernør Cornelius A. Smith (2019–)
Statsminister Hubert Minnis (2017–)
  Bahrain Kong Hamad ibn Isa al-Khalifah (1999–) Statsminister Salman bin Hamad al-Khalifa (2020–)
  Bangladesh President Abdul Hamid (2013–) Statsminister Sheikh Hasina (2009–)
  Barbados President Sandra Mason (2021–) Statsminister Mia Mottley (2018–)
  Belgia Kong Philippe (2013–) Statsminister Alexander De Croo (2020–)
  Belize Dronning Elizabeth II av Belize (1952–)[1]
Generalguvernør Colville Young (1993–)
Statsminister Johnny Briceño (2020–)
  Benin President Patrice Talon (2016–)
  Bhutan Kong Jigme Khesar Namgyal Wangchuck (2006–) Statsminister Lotay Tshering (2018–)
  Bolivia President Luis Arce (2020–)
  Bosnia-Hercegovina Formann for presidentskapet Milorad Dodik (2018-)
Presidentskapsmedlem Šefik Džaferović (2018-)

Presidentskapsmedlem Željko Komšić (2018-)
Leder for ministerrådet Zoran Tegeltija (2019-)
  Botswana President Mokgweetsi Masisi (2018-)
  Brasil President Jair Bolsonaro (2019-)
  Brunei Sultan Hassanal Bolkiah (1967-)
  Bulgaria President Rumen Radev (2017-) Statsminister Bojko Borisov (2017-)
  Burkina Faso President Roch Marc Christian Kaboré (2015-) Statsminister Christophe Joseph Marie Dabiré (2019-)
  Burundi President Évariste Ndayishimiye (2020-) Statsminister Alain-Guillaume Bunyoni (2020-)
  Canada Dronning Elizabeth II av Canada[1]
Generalguvernør Julie Payette (2017-)
Statsminister Justin Trudeau (2015-)
  Chile President Sebastián Piñera (2018-)
  Colombia President Iván Duque (2018-)
  Costa Rica President Carlos Alvarado Quesada (2018-)
  Cuba President Miguel Díaz-Canel (2018-) Statsminister Manuel Marrero Cruz (2019-)
  Danmark Dronning Margrethe II (1972-) Statsminister Mette Frederiksen (2019-)
  Djibouti President Ismaïl Omar Guelleh (1999-) Statsminister Abdoulkader Kamil Mohamed (2013-)
  Dominica President Charles Savarin (2013-) Statsminister Roosevelt Skerrit (2004-)
  Den dominikanske republikk President Luis Abinader (2020-)
  Ecuador President Lenín Moreno (2018-)
  Egypt President Abdel Fattah al-Sisi (2014-) Statsminister Mostafa Madbouly (2018-)
  Ekvatorial-Guinea President Teodoro Obiang Nguema Mbasogo (1979-) Statsminister Francisco Pascual Obama Asue (2016-)
  Elfenbenskysten President Alassane Ouattara (2010-) Fungerende statsminister Patrick Achi (2021-)
  El Salvador President Nayib Bukele (2019-)
  Eritrea President Isaias Afewerki (1993-)
  Estland President Kersti Kaljulaid (2016-) Statsminister Kaja Kallas (2021-)
  Eswatini Kong Mswati III av Eswatini (tidl. Swasiland) (1986-) Statsminister Themba N. Masuku (2018-)
  Etiopia President Sahle-Work Zewde (2018-) Statsminister Abiy Ahmed (2018-)
  Fiji President Jioji Konrote (2015-) Statsminister Frank Bainimarama (2007-)
  Filippinene President Rodrigo Duterte (2016-)
  Finland President Sauli Niinistö (2012-) Statsminister Sanna Marin (2019-)
  De forente arabiske emirater President Khalifa bin Zayed Al-Nahyan (2004-) Statsminister Mohammed bin Rashid Al Maktoum (2006-)
  Frankrike President Emmanuel Macron (2017-) Statsminister Jean Castex (2020-)
  Gabon President Ali Bongo Ondimba (2009-) Statsminister Rose Christiane Raponda (2020-)
  Gambia President Adama Barrow (2017-)
  Georgia President Salomé Zourabichvili (2018-) Statsminister Irakli Garibashvili (2021-)
  Ghana President Nana Akufo-Addo (2017-)
  Grenada Dronning Elizabeth II av Grenada[1]
Generalguvernør Cécile La Grenade (2013-)
Statsminister Keith Mitchell (2013-)
  Guatemala President Alejandro Giammattei (2020-)
  Guinea President Alpha Condé (2010-) Statsminister Ibrahima Kassory Fofana (2018-)
  Guinea-Bissau President Umaro Sissoco Embaló (2020-) Statsminister Nuno Gomes Nabiam (2020-)
  Guyana President Mohamed Irfaan Ali (2020-) Statsminister Mark Phillips (2020-)
  Haiti President Jovenel Moïse (2017-) Statsminister Joseph Jouthe (2020-)
  Hellas President Katerina Sakellaropoulou (2020-) Statsminister Kyriakos Mitsotakis (2019-)
  Honduras President Juan Orlando Hernández (2014-)
  Hviterussland President Aleksandr Lukasjenko (1994–) Statsminister Raman Halowtsjenka (2020–)
  India President Ram Nath Kovind (2017-) Statsminister Narendra Modi (2014-)
  Indonesia President Joko Widodo (2014-)
  Irak President Barham Salih (2018-) Statsminister Mustafa Al-Kadhimi (2020-)
  Iran Irans øverste leder, Ali Khamenei (1989-)
President Hassan Rouhani (2013-)
  Irland President Michael D. Higgins (2011-) Statsminister Leo Varadkar (2017-)
  Island President Guðni Th. Jóhannesson (2016-) Statsminister Katrín Jakobsdóttir (2017-)
  Israel President Reuven Rivlin (2014-) Statsminister Benjamin Netanyahu (2009-)
  Italia President Sergio Mattarella (2015-) Statsminister Mario Draghi (2021-)
  Jamaica Dronning Elizabeth II av Jamaica[1]
Generalguvernør Patrick Allen (2009-)
Statsminister Andrew Holness (2016-)
  Japan Keiser Naruhito (2019-) Statsminister Yoshihide Suga (2020-)
  Jemen President ʿAbd Rabuh Mansur Hadi (2012-) Statsminister Maeen Abdulmalik Saeed (2018-)
  Jordan Kong Abdullah II av Jordan (1999-) Statsminister Bisher Al-Khasawneh (2020-)
  Kambodsja Kong Norodom Sihamoni (2004-) Statsminister Hun Sen (1985-)
  Kamerun President Paul Biya (1982-) Statsminister Joseph Ngute (2019-)
  Kapp Verde President Jorge Carlos Fonseca (2011-) Statsminister Ulisses Correia e Silva (2016-)
  Kasakhstan President Qasym-Jomart Toqaev (2019-) Statsminister Askar Mamin (2019-)
  Kenya President Uhuru Kenyatta (2013-)
  Folkerepublikken Kina President Xi Jinping (2013-) Statsminister Li Keqiang (2013-)
  Republikken Kina (Taiwan) President Tsai Ing-Wen (2016-) Statsminister Su Tseng-chang (2019-)
  Kirgisistan Fungerende president Talant Mamytov (2020-) Fungerende statsminister Artem Novikov (2020-)
  Kiribati President Taneti Maamau (2016-)
  Komorene President Azali Assoumani (2016-)
  Republikken Kongo President Denis Sassou-Nguesso (1997-)
  Den demokratiske republikken Kongo President Félix Tshisekedi (2019-) Statsminister Jean-Michel Sama Lukonde (2021-)
  Kosovo President Vjosa Osmani (2020-) Statsminister Avdullah Hoti (2020-)
  Kroatia President Zoran Milanović (2020-) Statsminister Andrej Plenković (2016-)
  Kuwait Emir Nawaf al-Ahmad al-Jaber al-Sabah (2020-) Statsminister Sabah al-Khalid al-Sabah (2019-)
  Kypros President Nikos Anastasiades (2013-)
  Laos President Bounnhang Vorachith (2016-) Statsminister Thongloun Sisoulith (2016-)
  Latvia President Egils Levits (2019-) Statsminister Arturs Krišjānis Kariņš (2019-)
  Lesotho Kong Letsie III av Lesotho (1996-) Statsminister Moeketsi Majoro (2020-)
  Libanon President Michel Aoun (2016-) Statsminister Hassan Diab (2020-)
  Liberia President George Weah (2018-)
  Libya President i Nasjonalforsamlingen Fayez al-Sarraj (2016-) Statsminister Fayez al-Sarraj (2016-)
  Liechtenstein Fyrst Hans Adam II (1989-)
Regentfyrste Alois (2004-)
Statsminister Adrian Hasler (2013-)
  Litauen President Gitanas Nausėda (2019-) Statsminister Ingrida Šimonytė (2020-)
  Luxembourg Storhertug Henri av Luxembourg (2000-) Statsminister Xavier Bettel (2013-)
  Madagaskar President Andry Rajoelina (2019-) Statsminister Christian Ntsay (2018-)
  Malawi President Lazarus Chakwera (2020-)
  Malaysia Kong (Yang di-Pertuan Agong) Abdullah av Pahang (2019-) Statsminister Muhyiddin Yassin (2020-)
  Maldivene President Ibrahim Mohamed Solih (2018-)
  Mali President Bah Ndaw (2020-) Statsminister Moctar Ouane (2020-)
  Malta President George Vella (2019-) Statsminister Robert Abela (2020-)
  Marokko Kong Mohammed VI av Marokko (1999-) Statsminister Saadeddine Othmani (2017-)
  Marshalløyene President David Kabua (2020-)
  Mauritania President Mohamed Ould Ghazouani (2019-) Statsminister Mohamed Ould Bilal (2020-)
  Mauritius President Prithvirajsing Roopun (2019-) Statsminister Pravind Jugnauth (2017-)
  Mexico President Andrés Manuel López Obrador 2018-)
  Mikronesiaføderasjonen President David W. Panuelo (2019-)
  Moldova President Maia Sandu (2020-) Fungerende statsminister Aureliu Ciocoi (2020-)
  Monaco Fyrst Albert II (2005-) Statsminister Pierre Dartout (2020-)
  Mongolia President Khaltmaagiin Battulga (2017-) Statsminister Ukhnaagiin Khürelsükh (2017-)
  Montenegro President Milo Đukanović (2018-) Statsminister Zdravko Krivokapić (2020-)
  Mosambik President Filipe Nyusi (2015-) Statsminister Carlos Agostinho do Rosário (2015-)
  Myanmar President Myint Swe (2021-) Statsminister Min Aung Hlaing (2021-)
  Namibia President Hage Geingob (2015-) Statsminister Saara Kuugongelwa (2015-)
  Nauru President Lionel Aingimea (2019-)
  Nederland Kong Willem-Alexander (2013-) Statsminister Mark Rutte (2010-)
  Nepal President Bidhya Devi Bhandari (2015-) Statsminister Khadga Prasad Sharma Oli (2018-)
  New Zealand Dronning Elizabeth II av New Zealand (1952-)[1]
Generalguvernør Patsy Reddy (2016-)
Statsminister Jacinda Ardern (2017-)
  Nicaragua President Daniel Ortega (2007-)
  Niger President Mahamadou Issoufou (2011-) Statsminister Brigi Rafini (2011-)
  Nigeria President Muhammadu Buhari (2015-)
  Nord-Korea De facto statsleder: Kim Jong-un (2011-)[2] Evig president: Kim Il-sung
Formann for den øverste folkeforsamlingen Choe Yong-hae (2019-) Statsminister Kim Tok-hun (2020-)
  Nord-Makedonia President Stevo Pendarovski (2019-) Statsminister Zoran Zaev (2020-)
  Norge Kong Harald V (1991-) Statsminister Jonas Gahr Støre (2021-)
  Oman Sultan Haitham bin Tariq al-Said (2020-)
  Pakistan President Arif Alvi (2018-) Statsminister Imran Khan (2018-)
  Palau President Surangel Whipps jr. (2020-)
  Palestina President Mahmoud Abbas (2005-) Statsminister Mohammad Shtayyeh (2019-)
  Panama President Laurentino Cortizo (2019-)
  Papua Ny-Guinea Dronning Elizabeth II av Papua Ny-Guinea (1952-)[1]
Generalguvernør Bob Dadae (2017-)
Statsminister James Marape (2019-)
  Paraguay President Mario Abdo Benítez (2018-)
  Peru President Francisco Sagasti (2020-) Statsminister Violeta Bermúdez (2020-)
  Polen President Andrzej Duda (2015-) Statsminister Mateusz Morawiecki (2017-)
  Portugal President Marcelo Rebelo de Sousa (2016-) Statsminister António Costa (2015-)
  Qatar Emir Tamim ibn Hamad Al Thani (2013-) Statsminister Khalid bin Khalifa bin Abdul Aziz Al Thani (2020-)
  Romania President Klaus Iohannis (2014-) Statsminister Nicolae Ciucă (2020-)
  Russland President Vladimir Putin (2012-) Statsminister Mikhail Misjustin (2020-)
  Rwanda President Paul Kagame (2000-) Statsminister Édouard Ngirente (2017-)
  Saint Kitts og Nevis Dronning Elizabeth II av Saint Kitts og Nevis[1] (1952-)
Generalguvernør Tapley Seaton (2015-)
Statsminister Timothy Harris (2015-)
  Saint Lucia Dronning Elizabeth II av Saint Lucia[1] (1952-)
Generalguvernør Neville Cenac (2018-)
Statsminister Allen Chastanet (2016-)
  Saint Vincent og Grenadinene Dronning Elizabeth II av Saint Vincent og Grenadinene[1] (1952-)
Generalguvernør Susan Dougan (2019-)
Statsminister Ralph Gonsalves (2001-)
  Den saharawiske arabiske demokratiske republikk President Brahim Ghali (2016-) Statsminister Mohamed Wali Akeik (2018-)
  Salomonøyene Dronning Elizabeth II av Salomonøyene[1]
Generalguvernør David Vunagi (2019-)
Statsminister Manasseh Sogavare (2019-)
  Samoa O le Ao o le Malo (statssjef) Tuimalealiifano Va'aletoa Sualauvi II (2017-) Statsminister Tuilaepa Aiono Sailele Malielegaoi (1998-)
  San Marino Capitani Reggenti (Kapteinregent) Allesandro Cardelli (2020-2021)
Capitani Reggenti (Kapteinregent) Mirko Dolcini (2020-2021)
  São Tomé og Príncipe President Evaristo Carvalho (2016-) Statsminister Jorge Bom Jesus (2018-)
  Saudi-Arabia Kong Salman bin Abdul Aziz Al-Saud (2015-)
  Senegal President Macky Sall (2012-)
  Den sentralafrikanske republikk President Faustin-Archange Touadéra (2016-) Statsminister Firmin Ngrébada (2019-)
  Serbia President Aleksandar Vučić (2017-) Statsminister Ana Brnabić (2017-)
  Seychellene President Wavel Ramkalawan (2020-)
  Sierra Leone President Julius Maada Wonie Bio (2018-)
  Singapore President Halimah Yacob (2017-) Statsminister Lee Hsien Loong (2004-)
  Slovakia President Zuzana Čaputová (2019-) Statsminister Igor Matovič (2020-)
  Slovenia President Borut Pahor (2012-) Statsminister Janez Janša (2020-)
  Somalia President Mohamed Abdullahi Mohamed (2017-) Statsminister Mohamed Hussein Roble (2020-)
  Spania Kong Felipe VI (2014-) Statsminister Pedro Sánchez (2018-)
  Sri Lanka President Gotabaya Rajapaksa (2019-) Statsminister Mahinda Rajapaksa (2019-)
  Storbritannia Dronning Elizabeth II av Storbritannia (1952-) Statsminister Boris Johnson (2019-)
  Sudan Formann for uavhengighetsrådet Abdel Fattah al-Burhan (2019-) Statsminister Abdalla Hamdok (2019-)
  Surinam President Chan Santokhi (2020-)
  Sveits Forbundspresident Simonetta Sommaruga (2020-) Rikskansler Walter Thurnherr (2016-)
  Sverige Kong Karl XVI Gustav (1973-) Statsminister Magdalena Andersson (2021-)
  Sør-Afrika President Cyril Ramaphosa (2018-)
  Sør-Korea President Moon Jae-in (2017-) Statsminister Chung Sye-kyun (2020-)
  Sør-Sudan President Salva Kiir Mayardit (2011-)
  Syria President Bashar al-Assad (2000-) Statsminister Hussein Arnous (2020-)
  Tadsjikistan President Emomalii Rahmon (1992-) Statsminister Kokhir Rasulzoda (2013-)
  Tanzania President Samia Suluhu (2021-) Statsminister Kassim Majaliwa (2015-)
  Thailand Kong Rama X (2016-) Statsminister Prayuth Chan-o-cha (2014-)
  Togo President Faure Gnassingbé (2005-) Statsminister Victoire Tomegah Dogbé (2020-)
  Tonga Konge Tupou VI (2012-) Statsminister Pohiva Tuʻiʻonetoa (2019-)
  Trinidad og Tobago President Paula-Mae Weekes (2018-) Statsminister Keith Rowley (2015-)
  Tsjad President Mahamat Déby Itno (2021-)
  Tsjekkia President Miloš Zeman (2013-) Statsminister Andrej Babiš (2017-)
  Tunisia President Kais Saied (2019-) Statsminister Hichem Mechichi (2020-)
  Turkmenistan President Gurbanguly Berdimuhamedow (2007-)
  Tuvalu Dronning Elizabeth II av Tuvalu (1952-)[1]
Generalguvernør Teniku Talesi
Statsminister Kausea Natano (2019-)
  Tyrkia President Recep Tayyip Erdoğan (2014-)
  Tyskland President Frank-Walter Steinmeier (2017-) Forbundskansler Angela Merkel (2005-)
  Uganda President Yoweri Museveni (1986-) Statsminister Ruhakana Rugunda (2014-)
  Ukraina President Volodymyr Zelenskyj (2019-) Statsminister Demys Shmyhal (2020-)
  Ungarn President János Áder (2012-) Statsminister Viktor Orbán (2010-)
  Uruguay President Luis Alberto Lacalle Pou (2020-)
  USA President Joe Biden (2021-)
  Usbekistan President Sjavkat Mirzijajev (2016-) Statsminister Abdulla Aripov (2016-)
  Vanuatu President Tallis Obed Moses (2017-) Statsminister Bob Loughman (2020-)
  Vatikanstaten Pave Frans (2013-) President av Guvernementet Giuseppe Bertello (2011-)
  Venezuela
President Nicolás Maduro (2013-)
  Vietnam President Nguyễn Phú Trọng (2018-) Statsminister Nguyễn Xuân Phúc (2016-)
  Zambia President Edgar Lungu (2015-)
  Zimbabwe President Emmerson Mnangagwa (2017-)
  Østerrike President Alexander Van der Bellen (2017-) Kansler Sebastian Kurz (2020-)
  Øst-Timor President Francisco Guterres (2017-) Statsminister Taur Matan Ruak (2018-)

ReferanserRediger

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n I samvelderikene, med unntak av hjemlandet Storbritannia, blir statsoverhodet dronning Elisabeth II representert av en generalguvernør.
  2. ^ Kim Jong-il's Funeral Gets Underway, Chosun Ilbo 28. desember 2011

Eksterne lenkerRediger