Åpne hovedmenyen

Liste over Colombias presidenter

Wikimedia-listeartikkel
Colombias president
Colombias president
Juan Manuel Santos
Sittende
Juan Manuel Santos

siden 7. august 2010
TiltaleformExcellens
ResidensCasa de Nariño, Bogotá
Utpekes avFolkevalgt
Terminlengde4 år
maksimum et gjenvalg
Første embedsholderSimón Bolívar
1819
Nettstedwww.presidencia.gov.co

Colombias president (offisiell spanskspråklig tittel: Presidente de la República de Colombia) er landets stats- og regjeringssjef.

Colombia inngikk mellom 1819 og 1831 i Gran Colombia. Da denne føderasjonen ble oppløst fikk nåværende Colombia navnet Ny-Granada , deretter Confederación Granadina, siden Colombias forente stater og i 1886 ble det nåværende navnet Republikken Colombia tatt i bruk. Nåværende Panama var en provins i Colombia fram landet ble selvstendig i 1903.

Colombias forfatning er fra 1991. Presidenten velges for en periode på fire år, og kan gjenvelges én gang.[1]

Innhold

PresidenterRediger

Gran Colombias presidenter (1819-1831)Rediger

(1819-1819) Simón Bolívar
(1819-1826) Francisco de Paula Santander
(1827-1830) Simón Bolívar
(1830-1830) Joaquín Mariano Mosquera y Arboleda
(1830-1831) Rafael José Urdaneta

Ny-Granadas presidenter (1831-1858)Rediger

(1831-1831) Domingo Caycedo Santamaría
(1831-1832) José María Obando
(1832-1832) José Ignacio de Márquez
(1832- 1837) Francisco de Paula Santander
(1837-1841) José Ignacio de Márquez
(1841-1841) Domingo Caycedo Santamaría
(1841-1845) Pedro Alcántara Herrán Zaldúa
(1845-1849) Tomás Cipriano de Mosquera
(1849-1853) José Hilario López
(1853-1854) José María Obando
(1854-1854) José María Melo
(1854-1855) José de Obaldía
(1855-1857) Manuel María Mallarino
(1857-1858) Mariano Ospina Rodríguez

Confederación Granadinas presidenter (1858-1861)Rediger

(1858-1861) Mariano Ospina Rodríguez
(1861-1861) Bartolomé Calvo
(1861-1861) Tomás Cipriano de Mosquera

Colombias forente staters presidenter (1861-1886)Rediger

(1861-1863) Tomás Cipriano de Mosquera
(1863-1863) Francisco Javier Zaldúa
(1863-1863) Eustorgio Salgar
(1863-1864) Tomás Cipriano de Mosquera
(1864-1866) Manuel Murillo Toro
(1866-1866) José María Rojas Garrido
(1866-1867) Tomás Cipriano de Mosquera
(1867-1868) Santos Acosta
(1868-1870) Santos Gutiérrez
(1870-1872) Eustorgio Salgar
(1872-1874) Manuel Murillo Toro
(1874-1876) Santiago Pérez
(1876-1878) Aquileo Parra
(1878-1880) Julián Trujillo Largacha
(1880-1882) Rafael Núñez
(1882-1882) Francisco Javier Zaldúa
(1882-1882) Clímaco Calderón
(1882-1884) José Eusebio Otálora
(1884-1884) Ezequiel Hurtado
(1884-1886) Rafael Núñez

Republikken Colombias presidenter (1886-idag)Rediger

1886-1886) José María Campo Serrano
(1886-1887) Eliseo Payán
(1887-1892) Rafael Núñez
(1892-1892) Miguel Antonio Caro
(1892-1894) Rafael Núñez
(1894-1898) Miguel Antonio Caro
(1898-1900) Manuel Antonio Sanclemente
(1900-1904) José Manuel Marroquín
(1904-1909) Rafael Reyes
(1909) Jorge Holguín
(1909-1910) Ramón González Valencia
(1910-1914) Carlos Eugenio Restrepo
(1914-1918) José Vicente Concha
(1918-1921) Marco Fidel Suárez
(1921-1922) Jorge Holguín
(1922-1926) Pedro Nel Ospina
(1926-1930) Miguel Abadia Méndez
(1930-1934) Enrique Olaya Herrera
(1934-1938) Alfonso López Pumarejo
(1938-1942) Eduardo Santos
(1942-1945) Alfonso López Pumarejo
(1945-1946) Alberto Lleras Camargo
(1946-1950) Mariano Ospina Pérez
(1950-1951) Laureano Gómez
(1951-1953) Roberto Udarneta Arbelaez
(1953-1957) Gustavo Rojas Pinilla
(1957-1958) Gabriel París Gordillo (militærjunte)
(1958-1962) Alberto Lleras Camargo
(1962-1966) Guillermo León Valencia
(1966-1970) Carlos Lleras Restrepo
(1970-1974) Misael Pastrana Borrero
(1974-1978) Alfonso López Michelsen
(1978-1982) Julio César Turbay Ayala
(1982-1986) Belisario Betancur
(1986-1990) Virgilio Barco Vargas
(1990-1994) César Gaviria Trujillo
(1994-1998) Ernesto Samper Pizano
(1998-2002) Andrés Pastrana Arango
(2002-2010) Álvaro Uribe Vélez
(2010- ) Juan Manuel Santos

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger