Åpne hovedmenyen

Liste over Mexicos presidenter

Wikimedia-listeartikkel

Første meksikanske imperium (1822–1823)Rediger

Fra 1822 til 1823 var Mexico under keiser Agustín de Iturbide

Keiser Fra Til Ætt Gemalinne
Agustín I   19. mai, 1822 19. mars, 1823 Iturbide Ana María Josefa Ramona de Huarte y Muñiz  

Mexicos presidenter i perioden (1824–1864)Rediger

I tidsrommet mellom Keiser Agustín de Iturbide sin abdikasjon og frem til Guadalupe Victoria tiltrådte som president, var det en periode hvor den utøvende makten ble holdt av en komité bestående av følgende personer: Pedro Celestino Negrete, José Mariano Michelena, Nicolás Bravo, Miguel Domínguez, Vicente Guerrero og Guadalupe Victoria.

President Tiltrådt Fratrådt Parti
Guadalupe Victoria   10. oktober, 1824 1. april, 1829 Liberal
Vicente Guerrero   1. april, 1829 17. desember, 1829 Liberal
José María Bocanegra   18. desember, 1829 23. desember, 1829 Liberal
Pedro Vélez, Lucas Alamán
og Luis Quintanar
  23. desember, 1829 31. desember, 1829
Anastasio Bustamante   1. januar, 1830 13. august, 1832 Konservativ
Melchor Múzquiz   14. august, 1832 26. desember, 1832 Liberal
Manuel Gómez Pedraza   26. desember, 1832 1. april, 1833 Liberal
Valentín Gómez Farías   1. april, 1833 16. mai, 1833 Liberal
Antonio López de Santa Anna   16. mai, 1833 3. juni, 1833 Konservativ-Liberal
Valentín Gómez Farías   3. juni, 1833 18. juni, 1833 Liberal
Antonio López de Santa Anna   18. juni, 1833 5. juli, 1833 Konservativ-Liberal
Valentín Gómez Farías   5. juli, 1833 27. oktober, 1833 Liberal
Antonio López de Santa Anna   27. oktober, 1833 15. desember, 1833 Konservativ-Liberal
Valentín Gómez Farías   16. desember, 1833 24. april, 1834 Liberal
Antonio López de Santa Anna   24. april, 1834 27. januar, 1835 Konservativ-Liberal
Miguel Barragán   28. januar, 1835 27. februar, 1836 Liberal
José Justo Corro   2. mars, 1836 19. april, 1837 Liberal
Anastasio Bustamante   19. april, 1837 20. mars, 1839 Konservativ
Antonio López de Santa Anna   20. mars, 1839 10. juli, 1839 Konservativ-Liberal
Nicolás Bravo   10. juli 1839 19. juli 1839 Konservativ
Anastasio Bustamante   19. juli 1839 22. september 1841 Konservativ
Francisco Javier Echeverría   22. september, 1841 10. oktober, 1841 Konservativ
Antonio López de Santa Anna   10. oktober 1841 26. oktober 1842 Konservativ-Liberal
Nicolás Bravo   26. oktober 1842 4. mars 1843 Konservativ
Antonio López de Santa Anna   4. mars 1843 4. oktober 1843 Konservativ-Liberal
Valentín Canalizo   4. oktober, 1843 4. juni, 1844 Konservativ
Antonio López de Santa Anna   4. juni 1844 12. september 1844 Konservativ-Liberal
José Joaquín de Herrera   12. september, 1844 21. september, 1844 Liberal
Valentín Canalizo   21. september, 1844 6. desember, 1844 Konservativ
José Joaquín de Herrera   7. desember, 1844 30. desember, 1845 Liberal
Gabriel Valencia   30. desember, 1845 2. januar, 1846 Liberal
Mariano Paredes   4. januar, 1846 28. juli, 1846 Konservativ
Nicolás Bravo   28. juli, 1846 5. august 1846 Konservativ
José Mariano Salas   5. august 1846 23. desember 1846 Konservativ
Valentín Gómez Farías   24. desember 1846 21. mars 1847 Liberal
Antonio López de Santa Anna   21. mars, 1847 2. april, 1847 Konservativ-Liberal
Pedro María de Anaya   2. april, 1847 20. mai, 1847 Liberal
Antonio López de Santa Anna   20. mai 1847 15. september 1847 Konservativ-Liberal
Manuel de la Peña y Peña   26. september, 1847 13. november, 1847 Liberal
Pedro María de Anaya   13. november, 1847 8. januar, 1848 Liberal
Manuel de la Peña y Peña   8. januar, 1848 3. juni, 1848 Konservativ
José Joaquín de Herrera   3. juni 1848 15. januar 1851 Liberal
Mariano Arista   15. januar 1851 6. januar 1853 Liberal
Juan Bautista Ceballos   6. januar 1853 8. februar 1853 Liberal
Manuel María Lombardini   8. februar 1853 20. april 1853 Konservativ
Antonio López de Santa Anna   20. april 1853 9. august 1855 Konservativ-Liberal
Martín Carrera   15. august 1855 12. september 1855 Liberal
Rómulo Díaz de la Vega   12. september 1855 3. oktober 1855 Konservativ
Juan Álvarez   4. oktober 1855 11. desember 1855 Liberal
Ignacio Comonfort   15. september 1855 21. januar 1858 Liberal
Benito Juárez   19. januar 1858 15. mai 1867 Liberal

Mexicos presidenter under reformkrigen (1857–1861)Rediger

Før regenttiden (1863–1864)Rediger

Under regenttiden (1864–1867)Rediger

Mexicos presidenter (1867–)Rediger

President Tiltrådt Fratrådt Parti
Benito Juárez   15. mai 1867 18. juli 1872 Liberal
Sebastián Lerdo de Tejada   19. juli 1872 20. november 1876 Liberal
José María Iglesias[1]   31. oktober, 1876 15. mars, 1877 Liberal
Porfirio Díaz   28. november 1876 6. desember 1876 Liberal
Juan N. Méndez   6. desember 1876 17. februar 1877 Liberal
Porfirio Díaz   17. februar 1877 30. november 1880 Liberal
Manuel González   1. desember 1880 1. desember 1884 Liberal
Porfirio Díaz   1. desember 1884 25. mai 1911 Liberal
Francisco León de la Barra   25. mai 1911 6. november 1911 Democratic Liberal
Francisco I. Madero   6. november 1911 18. februar 1913 Anti-reelectionist
Progressive Constitutional
Pedro Lascuráin Paredes   18. februar 1913 18. februar 1913 Anti-reelectionist
Progressive Constitutional
Victoriano Huerta   19. februar 1913 15. juli 1914 Democratic Liberal
Francisco S. Carvajal   15. juli 1914 13. august 1914 Democratic Liberal
Venustiano Carranza   20. august 1917 21. mai 1920 Partido Liberal Constitucionalista
Eulalio Gutiérrez   6. november 1914 16. januar 1915
Roque González Garza   16. januar 1915 10. juni 1915
Francisco Lagos Cházaro   10. juni 1915 10. oktober 1915
Adolfo de la Huerta   1. juni 1920 30. november 1920 Partido Liberal Constitucionalista
Álvaro Obregón   1. desember 1920 30. november 1924 Laborista
Plutarco Elías Calles   1. desember 1924 30. november 1928 Partido Nacional Revolucionario (Forgjenger til PRI)
Emilio Portes Gil   1. desember 1928 5. februar 1930 Partido Revolucionario Institucional (PRI)
Pascual Ortiz Rubio   5. februar 1930 4. september 1932 PRI
Abelardo L. Rodríguez   4. september 1932 30. november 1934 PRI
Lázaro Cárdenas del Río   1. desember 1934 30. november 1940 PRI
Manuel Ávila Camacho   1. desember 1940 30. november 1946 PRI
Miguel Alemán Valdés   1. desember 1946 30. november 1952 PRI
Adolfo Ruiz Cortines   1. desember 1952 30. november 1958 PRI
Adolfo López Mateos   1. desember 1958 30. november 1964 PRI
Gustavo Díaz Ordaz   1. desember 1964 30. november 1970 PRI
Luis Echeverría 1. desember 1970 30. november 1976 PRI
José López Portillo   1. desember 1976 30. november 1982 PRI
Miguel de la Madrid   1. desember 1982 30. november 1988 PRI
Carlos Salinas   1. desember 1988 30. november 1994 PRI
Ernesto Zedillo   1. desember 1994 30. november 2000 PRI
Vicente Fox   1. desember 2000 30. november 2006 PAN
Felipe Calderón   1. desember 2006 30. november 2012 PAN
Enrique Peña Nieto   1. desember 2012 30. november 2018 PRI
Andrés Manuel López Obrador   1. desember 2018 nåværende MORENA

ReferanserRediger

  1. ^ Appleton's Cyclopædia of American Biography, New York, D. Appleton and Company, 1887-1889
    Gobernantes presidencia.gob.mx

Eksterne lenkerRediger