Åpne hovedmenyen

Liste over visekonger i Ny-Spania

Wikimedia-listeartikkel
For tiden før 1521, se også liste over Tlatoanis. For tiden etter 1821, se også liste over Mexicos presidenter
Ny-Spania

Dette er en liste over visekonger i Ny-Spania. I tillegg til visekonger, inneholder denne listen spansk leder av høyest rang i kolonitiden, før bestemmelse om den første visekonge, eller når der ikke var visekonge.

Spansk styre før avtale om visekongeRediger

I VestindiaRediger

...-1499 Cristóbal Colón, som guvernør eller visekonge av Vestindia
14991502 Francisco de Bobadilla, som guvernør av Vestindia
15021509 Nicolás de Ovando, som guvernør av Vestindia
15091518 Diego Colón, som guvernør av Vestindia inntil 1511, deretter som visekonge
15181524 Diego Velázquez de Cuéllar, som adelantado (guvernør-general) av Cuba

I Ny-SpaniaRediger

13. august, 152124. desember, 1521 Hernán Cortés
24. desember, 152130. desember, 1521 Cristóbal de Tapia
30. desember, 152112. oktober, 1524 Hernán Cortés, som guvernør og captain general fra den 15. oktober, 1522
12. oktober, 152429. desember, 1524 Alonso de Estrada, Rodrigo de Albornoz, Alonso de Zuazo
29. desember, 152417. februar, 1525 Gonzalo de Salazar, Pedro Almíndez Chirino, Alonso de Zuazo
17. februar, 152520. april, 1525 Gonzalo de Salazar, Pedro Almíndez Chirino, Alonso de Estrada, Rodrigo de Albornoz, Alonso de Zuazo
20. april, 152523. mai, 1525 Gonzalo de Salazar, Pedro Almíndez Chirino, Alonso de Zuazo
24. mai, 152528. januar, 1526 Gonzalo de Salazar, Pedro Almíndez Chirino
29. januar, 152624. juni, 1526 Alonso de Estrada, Rodrigo de Albornoz
25. juni, 15263. juli, 1526 Hernán Cortés
4. juli, 152616. juli, 1526 Luis Ponce de León
16. juli, 15261. mars, 1527 Marcos de Aguilar
2. mars, 152722. august, 1527 Alonso de Estrada, Gonzalo de Sandoval, Luis de la Torre
22. august, 15278. desember, 1528 Alonso de Estrada, Luis de la Torre
9. desember, 152821. desember, 1529 Nuño Beltrán de Guzmán, Juan Ortiz de Matienzo, Diego Delgadillo (den første Audiencia)
21. desember, 15299. januar, 1531 Juan Ortiz de Matienzo, Diego Delgadillo (den første Audiencia)
10. januar, 153116. april, 1535 Sebastián Ramírez de Fuenleal, Vasco de Quiroga, Juan de Salmerón, Alonso de Maldonado, Francisco Ceinos (den andre Audiencia)

Visekonger før uavhengighetskrigenRediger

Under Carlos I av HabsburgoRediger

Visekonge Fra Til Konge
Don Antonio de Mendoza   17. april 1535 25. november 1550 Carlos I av Habsburgo  
Don Luis de Velasco   25. november 1550 31. juli 1564 Carlos I av Habsburgo  

Under Felipe IIRediger

Under Felipe IIIRediger

Visekonge Fra Til Konge
Don Juan de Mendoza y Luna, marqués de Montesclaros   27. oktober 1603 2. juli 1607 Felipe III  
Don Luis de Velasco, marqués de Salinas (for andre gang)   2. juli 1607 10. juni 1611 Felipe III  
Don García Guerra, Erkebiskop av Mexico   9. juni 1611 22. februar 1612 Felipe III  
Don Pedro Otárola 22. februar 1612 18. oktober 1612 Felipe III  
Don Diego Fernández de Córdoba, marqués de Guadalcázar   18. oktober 1612 14. mars 1621 Felipe III  
Don Paz de Valecillo, Dean av Audiencia 14. mars 1621 september 1621 Felipe III  

Under Felipe IVRediger

Under Carlos IIRediger

Under Felipe V BourbonRediger

Under Fernando VIRediger

Visekonge Fra Til Konge
Don Juan Francisco de Güemes y Horcasitas, primer conde de Revillagigedo   9. juli 1746 9. november 1755 Fernando VI  
Don Agustín de Ahumada y Villalón, marqués de las Amarillas   10. november 1755 5. februar 1760 Fernando VI  
Don Francisco Antonio de Echávarri 5. februar 1760 28. april 1760 Fernando VI  

Under Carlos IIIRediger

Visekonge Fra Til Konge
Don Francisco Cajigal de la Vega   28. april 1760 5. oktober 1760 Carlos III  
Don Joaquín de Montserrat, marqués de Cruillas   6. oktober 1760 24. august 1766 Carlos III  
Don Carlos Francisco de Croix, marqués de Croix   25. august 1766 22. september 1771 Carlos III  
Don Antonio María de Bucareli y Ursúa   23. september 1771 9. april 1779 Carlos III  
Don Francisco Romá y Rosell 9. april 1779 23. august 1779 Carlos III  
Don Martín de Mayorga   23. august 1779 28. april 1783 Carlos III  
Don Matías de Gálvez y Gallardo   29. april 1783 3. november 1784 Carlos III  
Don Vicente de Herrera y Rivero november 1784 17. juni 1785 Carlos III  
Don Bernardo de Gálvez y Madrid   17. juni 1785 30. november 1786 Carlos III  
Don Eusebio Sánchez Pareja y Beleño 9. november 1786 8. mai 1787 Carlos III  
Don Alonso Núñez de Haro y Peralta   8. mai 1787 16. august 1787 Carlos III  
Don Manuel Antonio Flórez   17. august 1787 16. oktober 1789 Carlos III  

Under Carlos IVRediger

Visekonge Fra Til Konge
Don Juan Vicente de Güemes Pacheco y Padilla   17. oktober 1789 11. juli 1794 Carlos IV  
Don Miguel de la Grúa Talamanca y Branciforte   12. juli 1794 31. mai 1798 Carlos IV  
Don Miguel José de Azanza   31. mai 1798 30. april 1800 Carlos IV  
Don Miguel José de Azanza   30. april 1800 4. januar 1803 Carlos IV  

Visekonger under uavhengighetskrigenRediger

Se ogsåRediger

Eksterne lenkerRediger