Åpne hovedmenyen

Liste over Slovakias statsministre

Wikimedia-listeartikkel

Slovakias statsminister er leder for regjeringen.

Innhold

Innenfor Den andre tsjekkoslovakiske republikk 1938 – 1939Rediger

██ HSĽS-SSNJ

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti
Statsministre
Bundesarchiv Bild 146-2010-0049, Josef Tiso.jpg Jozef Tiso
(1887-1947)
7. oktober 1938 – 9. mars 1939 HSĽS-SSN
No image.png Jozef Sivák
(1886-1959)
9. mars 1939 – 11. mars 1939 HSĽS-SSN
Karol Sidor 1938 (Warschau).jpg Karol Sidor
(1901-1953)
11. mars 1939 – 14. mars 1939 HSĽS-SSN

 Den første slovakiske republikk 1939 – 1945Rediger

██ HSĽS-SSNJ

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti
Statsministre
Bundesarchiv Bild 146-2010-0049, Josef Tiso.jpg Jozef Tiso
(1887-1947)
14. mars 1939 – 26. oktober 1939 HSĽS-SSN
Vojtech Tuka in uniform.jpg Vojtech Tuka
(1880-1946)
26. oktober 1939 – 5. september 1944 HSĽS-SSN
No image.png Štefan Tiso
(1897-1959)
5. september 1944 – april 1945 HSĽS-SSN

Innenfor Den tredje tsjekkoslovakiske republikk 1945 – 1948 / Den tsjekkoslovakiske sosialistrepublikk 1945 – 1969Rediger

      KSS

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti
Formennene i Zbor povereníkov
Bronzova plastika Bratislava Ruzinov ZeliPV.JPG Karol Šmidke
(1897-1952)
1945 – 1946 KSS
Gustáv Husák - oříznuto.JPG Gustáv Husák
(1913-1991)
1946 – 1950 KSS
No image.png Karol Bacílek
(1896-1974)
1950 – 1951 KSS
Bundesarchiv Bild, Július Ďuriš 01.jpg Július Ďuriš
(1904-1986)
1951 – 1953 KSS
No image.png Rudolf Strechaj
(1914-1962)
1953 – 1960 KSS

Den slovakiske sosialistepublikk 1969 – 1990 / Den slovakiske republikk (innenfor Tsjekkoslovakia) 1990 – 1992Rediger

      KSS       VPN       KDH       HZDS

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti
Statsministre
No image.png Štefan Sádovský
(1928-1984)
2. januar 1969 – 4. mai 1969 KSS
No image.png Peter Colotka
(1925-)
4. mai 1969 – 12. oktober 1988 KSS
No image.png Ivan Knotek
(1936-)
12. oktober 1988 – 22. juni 1989 KSS
No image.png Pavol Hrivnák
(1931-1995)
22. juni 1989 – 12. desember 1989 KSS
Milan Čič (2011).jpg Milan Čič
(1932-2012)
12. desember 1989 – 27. juni 1990 KSS
(1989 – 1990)
VPN
(1990)
Vladimir Meciar.jpg Vladimír Mečiar
(1942–)
27. juni 1990 – 23. april 1991 HZDS
Ján Čarnogurský.jpg Ján Čarnogurský
(1944-)
23. april 1991 – 24. juni 1992 KDH
Vladimir Meciar.jpg Vladimír Mečiar
(1942–)
24. juni 1992 – 31. desember 1992 HZDS

Den slovakiske republikk 1993 –Rediger

      HZDS       DEÚS       SDK       SDKÚ-DS       SMER-SD

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti
Statsministre
Vladimir Meciar.jpg Vladimír Mečiar
(1942–)
1. januar 1993 – 16. mars 1994 HZDS
Coat of arms of Slovakia.svg Jozef Moravčík
(1945–)
16. mars 1994 – 13. desember 1994 DEÚS
Vladimir Meciar.jpg Vladimír Mečiar
(1942–)
13. desember 1994 – 30. oktober 1998 DEÚS
Mikulas Dzurinda.jpg Mikuláš Dzurinda
(1955–)
30. oktober 1998 – 4. juli 2006 SDK
(1998 – 2000)
SDKÚ-DS
(fra 2000)
Fico Juncker (cropped).jpg Robert Fico
(1964–)
4. juli 2006 – 8. juli 2010 SMER-SD
Iveta Radičová (jan. 2012).jpg Iveta Radičová
(1956–)
8. juli 2010 – 4. april 2012 SDKÚ-DS
Fico Juncker (cropped).jpg Robert Fico
(1964–)
4. april 2012 – 23. mars 2016 SMER-SD
23. mars 2016 – 15. mars 2018
Peter Pellegrini, 2015.jpg Peter Pellegrini
(1975-)
22. mars 2018[1]

ReferanserRediger

  1. ^ «Nach Journalistenmord: Neue slowakische Regierung steht». Spiegel Online. 22. mars 2018. Besøkt 22. mars 2018.