Liste over Republikken Kongos statsministre

Wikimedia-listeartikkel

Under følger en liste over Republikken Kongos regjeringssjefer siden 1957:

      Mouvement socialiste africain (MSA)       Union démocratique pour la défense des intérêts africains (UDDIA)       Militær       Mouvement national de la révolution (MNR)       Parti congolais du travail (PCT)       Union panafricaine pour la démocratie sociale (UPADS)       Rassemblement pour la démocratie et le développement (RDD)       Union des forces démocratiques (UDF)       Mouvement congolais pour la démocratie et le développement intégral (MCDDI)

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Ref.
Vice-président du conseil gouvernemental
Jacques Opangault 4111979.JPG Jacques Opangault
(1907–1978)
15. mai 1957–26. juli 1958 MSA [1]
Président du conseil gouvernemental
Jacques Opangault 4111979.JPG Jacques Opangault
(1907–1978)
26. juli 1958–28. november 1958 MSA [1]
Premier Ministre de la République du Congo
(Republikken Kongos statsminister)
Fulbert Youlou (cropped).JPG Fulbert Youlou
(1917–1972)
28. november 1958–21. november 1959 UDDIA [2][1]
Embetet avskaffet 21. november 1959–16. august 1963
Alphonse Massamba-Debat.png Alphonse Massemba-Débat
(1921–1977)
16. august 1963–19. desember 1963 [1][3]
No image.png Pascal Lissouba
(1931–)
24. desember 1963–15. april 1966 [1][3]
MNR
(fra 1964)
No image.png Ambroise Noumazalaye
(1933–2007)
6. mai 1966–12. januar 1968 MNR [1][3]
Alfred R. Aoul2.png Henri Lopes
(1930–1999)
4. august 1968–30. desember 1969 Militær / PCT [1][3]
Embetet avskaffet 30. desember 1969–28. juli 1973
Henri Lopes.jpg Henri Lopes
(1937–)
28. juli 1973–18. desember 1975 PCT [1][3]
Louis Sylvain-Goma.png Louis Sylvain Goma
(1941–)
18. desember 1975–7. august 1984 PCT [1][3]
No image.png Ange Édouard Poungui
(1942–)
7. august 1984–7. august 1989 PCT [1][3]
No image.png Alphonse Poaty-Souchlaty
(1941–)
7. august 1989–3. desember 1990 PCT [1][3]
No image.png Pierre Moussa
(1941–)
Fungerende statsminister
3. desember 1990–8. januar 1991 PCT [1][3]
Louis Sylvain-Goma.png Louis Sylvain Goma
(1941–)
8. januar 1991–8. juni 1991 PCT [1][3]
Milongo3 Cropped.png André Milongo
(1935–2007)
8. juni 1991–2. september 1992 Uavhengig [1][3]
No image.png Stéphane Maurice Bongho-Nouarra
(1937–2007)
2. september 1992–6. desember 1992 UPADS
Inngikk i koalisjonen
AND
[1][3]
No image.png Claude Antoine Dacosta
(1931–2007)
6. desember 1992–23. juni 1993 Uavhengig [1][3]
Joachim Yhombi-Opango
(1939–2020)
23. juni 1993–27. august 1996 RDD [1][3]
No image.png Charles David Ganao
(1927–2012)
27. august 1996–8. september 1997 UFD [1][3]
No image.png Bernard Kolélas
(1933–2009)
8. september 1997–15. oktober 1997
(avsatt under borgerkrigen i Republikken Kongo)
MCDDI [1][3]
Embetet avskaffet 15. oktober 1997–7. januar 2005
Isidore Mvouba, October 2007.png Isidore Mvouba
(1954–)
7. januar 2005–15. september 2009 PCT [1][3]
Embetet avskaffet 15. september 2009–23. april 2016
Clément Mouamba, July 2016.jpg Clément Mouamba
(1944–)
23. april 2016– PCT [1][3]

ReferanserRediger

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u «Congo Brazzaville». World Statesmen.org. Besøkt 6. juni 2020. 
  2. ^ Anderson, David; Rathbone, Richard; Rathbone, R.J.A.R., red. (2000). Africa's Urban Past. James Currey Publishers. s. 285. ISBN 9780852557617. Besøkt 6. juni 2020. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r «Political Leaders: Republic of Congo». Zárate's Political Collections: World Political Leaders. Besøkt 9. juni 2020.