Liste over Bulgarias regjeringssjefer

Wikimedia-listeartikkel

Under følger en liste over Bulgarias regjeringssjefer:

Fyrstedømmet Bulgaria 1879 – 1908 / Kongeriket Bulgaria 1908 – 1946 / Folkerepublikken Bulgaria 1946 – 1990 / Republikken Bulgaria 1990 –

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti / koalisjon Regjering Merknad
Ministerrådets formenn
Todor Burmov
(1834-1906)
1879 Konservativna partija Burmov
Biskop Kliment
(1841-1906)
1879 – 1880 Konservativna partija Kliment I
Dragan Tsankov
(1828-1911)
1880 Liberalna partija Tsankov I
Petko Karavelov
(1843-1903)
1880 – 1881 Liberalna partija Karavelov I
Casimir Ehrnrooth
(1833-1913)
1881 Uavhengig Ehrnrooth
Stillingen ubesatt
Autoritært regime under Aleksandăr I
1881 – 1882
Leonid Sobolev
(1844-1913)
1882 – 1883 Uavhengig Sobolev
Dragan Tsankov
(1828-1911)
1883 – 1884 Liberalna partija Tsankov II
Tsankov III
Petko Karavelov
(1843-1903)
1884 – 1886 Liberalna partija (karavelisti) Karavelov II
Metropolitt Kliment
(1841-1906)
1886 Konservativna partija Kliment II
Petko Karavelov
(1843-1903)
1886 Liberalna partija Karavelov III
Vasil Radoslavov
(1854-1929)
1886 – 1887 Liberalna partija (radoslavisti) Radoslavov II
Konstantin Stoilov
(1853-1901)
1887 Konservativna partija Stoilov I
Stefan Stambolov
(1854-1895)
1887 – 1894 Narodnoliberalna partija Stambolov
Konstantin Stoilov
(1853-1901)
1894 – 1899 Narodna partija Stoilov II
Stoilov III
Dimităr Grekov
(1847-1901)
1899 Narodnoliberalna partija Grekov
Todor Ivantsjov
(1858-1906)
1899 – 1901 Uavhengig Ivantsjov I
Ivantsjov II
Ratsjo Petrov
(1861-1942)
1901 Uavhengig Petrov
Petko Karavelov
(1843-1903)
1901 – 1902 Demokratitsjeska partija Karavelov IV
Stojan Danev
(1858-1949)
1902 – 1903 Progresivnoliberalna partija Danev I
Danev II
Danev III
Ratsjo Petrov
(1861-1942)
1903 – 1906 Uavhengig Petrov II
Dimităr Petkov
(1858-1907)
(drept under et attentat)
1906 – 1907 Narodnoliberalna partija Petkov
Dimităr Stantsjov
(1863-1940)
1907 Uavhengig Stantsjov Fungerende Formann for ministerrådet
Petăr Gudev
(1863-1932)
1907 – 1908 Narodnoliberalna partija Gudev
Aleksandăr Malinov
(1867-1938)
1908 – 1911 Demokratitsjeska partija Malinov I
Malinov II
Ivan Gesjov
(1849-1924)
1911 – 1913 Narodna partija Gesjov
Stojan Danev
(1858-1949)
1913 Progresivnoliberalna partija Danev IV
Vasil Radoslavov
(1854-1929)
1913 – 1918 Liberalna partija (radoslavisti) Radoslavov II
Radoslavov III
Aleksandăr Malinov
(1867-1938)
1918 Demokratitsjeska partija Malinov III
Malinov IV
Teodor Teodorov
(1859-1924)
1918 – 1919 Narodna partija Teodorov I
Teodorov II
Aleksandăr Stambolijski
(1879-1923)
1919 – 1923 BZNS Stambolijski I
Stambolijski II
Aleksandăr Tsankov
(1879-1959)
1923 – 1926 Narodnijat sgovor
(1923)
Tsankov I
Demokratitsjeski sgovor
(fra 1923)
Tsankov II
Andrej Ljaptsjev
(1866-1933)
1926 – 1931 Demokratitsjeski sgovor Ljaptsjev I
Ljaptsjev II
Ljaptsjev III
Aleksandăr Malinov
(1867-1938)
1931 Naroden blok Malinov V
Nikola Musjanov
(1872-1951)
1931 – 1934 Naroden blok Musjanov I
Musjanov II
Musjanov III
Kimon Georgijev
(1882-1969)
1934 – 1935 Uavhengig Georgijev I
Pentsjo Zlatev
(1881-1948)
1935 Uavhengig Zlatev
Andrej Tosjev
(1867-1944)
1935 Uavhengig Tosjev
Georgi Kjoseivanov
(1884-1960)
1935 – 1940 Uavhengig Kjoseivanov I
Kjoseivanov II
Kjoseivanov III
Kjoseivanov IV
Bogdan Filov
(1883-1945)
1940 – 1943 Uavhengig Filov I
Filov II
Petr Gabrovski
(1898-1945)
1943 Uavhengig Filov II Fungerende Formann for ministerrådet
Dobri Bozjilov
(1884-1945)
1943 – 1944 Uavhengig Bozjilov
Ivan Bagrjanov
(1891-1945)
1944 Uavhengig Bagrjanov
Konstantin Muravijev
(1893-1965)
1944 BZNS Vrabtsja 1 Muravijev
Kimon Georgijev
(1882-1969)
1944 – 1946 Otetsjestven front Georgijev II
Georgijev III
Georgi Dimitrov
(1882-1949)
1946 – 1949 † Otetsjestven front G. Dimitrov I
G. Dimitrov II
Vasil Kolarov
(1877-1950)
1949 Otetsjestven front G. Dimitrov II Fungerende Formann for ministerrådet
1949 – 1950 † Kolarov I
Kolarov II
Vălko Tsjervenkov
(1900-1980)
1950 Otetsjestven front Kolarov II Fungerende Formann for Ministerrådet
1950 – 1954
1954 – 1956 Tsjervenkov
Anton Jugov
(1904-1991)
1956 – 1962 Otetsjestven front Jugov I
Jugov II
Jugov III
Todor Zjivkov
(1911-1998)
1962 – 1971 Otetsjestven front Zjivkov I
Zjivkov II
Stanko Todorov
(1920-1996)
1971 – 1981 Otetsjestven front Todorov I
Todorov II
Grisja Filipov
(1919-1994)
1981 – 1986 Otetsjestven front Filipov
Georgi Atanasov
(1933-)
1986 – 1990 Otetsjestven front Atanasov
Andrej Lukanov
(1938-1996)
1990 BSP Lukanov I
Lukanov II
Dimităr Popov
(1927–2015)
1990 – 1991 Uavhengig Popov
Minister–formenn
(Statsministre)
Filip Dimitrov
(1955-)
1991 – 1992 SDS F. Dimitrov
Ljuben Berov
(1925-2006)
1992 – 1994 Uavhengig
Støttet av DPS
Berov
Reneta Indzjova
(1953-)
1994 – 1995 Uavhengig Indzjova Fungerende statsminister
Zjan Videnov
(1959-)
1995 – 1997 Demokratitsjna levitsa Videnov
Stefan Sofijanski
(1951-)
1997 Obedineni demokratitsjni sili Sofijanski Fungerende statsminister
Ivan Kostov
(1949-)
1997 – 2001 Obedineni demokratitsjni sili Kostov
Simeon Sakskoburggotski
(1937-)
2001 – 2005 NDSV Sakskoburggotski
Sergej Stanisjev
(1966-)
2005 – 2009 Koalitsija za Bălgarija Stanisjev
Bojko Borisov
(1959-)
2009 – 2013 GERB Borisov I
Marin Rajkov
(1960-)
2013 Uavhengig Rajkov Fungerende statsminister
Plamen Oresjarski
(1960-)
2013 – 2014 Koalitsija za Bălgarija
Støttet av BSP
Oresjarski
Georgi Bliznasjki
(1956-)
2014 Uavhengig Bliznasjki Fungerende statsminister
Bojko Borisov
(1959-)
2014 – 2017 GERB Borisov II
Ognjan Gerdzjikov
(1946-)
2017 Uavhengig Gerdzjikov Fungerende statsminister
Bojko Borisov
(1959-)
2017 – 2021 GERB Borisov III
Stefan Janev
(1960-)
2021 Uavhengig Janev I
Janev II
Kiril Petkov
(1980-)
2021 – 2022 PP Petkov
Gălăb Donev
(1967-)
2022 – 2023 Uavhengig Donev
Nikolaj Denkov
(1962-)
2023 – 2024 PP Denkov
Dimitǎr Glavchev
(1962-)
2024 – Uavhengig Glavchev Fungerende statsminister

Kilder rediger

Autoritetsdata