Åpne hovedmenyen

Liste over Syrias statsoverhoder

Wikimedia-listeartikkel

Fargenøkkel for politiske partierRediger

ListeRediger

Det arabiske kongedømmet Syria (1918-1920)Rediger

Nr. Navn Bilde Født-Død Start Slutt Politisk parti
Regjeringssjef
1 Muhammad Said al-Jazairi   1833-1919 30. september 1918 (flere timer) Uavhengig
2 Rida Pasha al-Rikabi   1864-1943 30. september 1918 5. oktober 1918 Uavhengig
Konge (Hashemite)
3 Faisal I   1883-1933 5. oktober 1918 28. juli 1920

Det franske mandatet Syria (1920-1946)Rediger

Nr. Navn Bilde Født-Død Start Slutt Politisk parti
Fungerende statsoverhode
4 Ala ad-Din ad-Durubi Basha   1854-1929 28. juli 1920 21. august 1920 Uavhengig
5 Jamil al-Ulshi   1883-1951 4. september 1920 30. november 1920 Utnevnt av Frankrike
President
6 Subhi Bay Barakat al-Khalidi   1883-1939 28. juni 1922 1. januar 1925 Uavhengig
Statsoverhoder
6 Subhi Bay Barakat al-Khalidi   1883-1939 1. januar 1925 21. desember 1925 Utnevnt av Frankrike
7 François Pierre-Alype (fungerende)   1853-1932 9. februar 1926 28. april 1926 Utnevnt av Frankrike
8 Damad-i Shariyari Ahmad Nami Bay   1840-1928 28. april 1926 15. februar 1928 Uavhengig
9 Taj al-Din al-Hasani (fungerende)   1885–1943 15. februar 1928 19. november 1931 Uavhengig
10 Léon Solomiac (fungerende)   1873–1960 19. november 1931 11. juni 1932 Utnevnt av Frankrike
Presidenter
11 Muhammad Ali al-Abid   1867-1939 11. juni 1932 21. desember 1936 Utnevnt av Frankrike
12 Hashim al-Atassi (1. gang)   1875-1960 21. desember 1936 7. juli 1939 National Bloc
Leder for rådet av kommissærer
13 Bahij al-Khatib   1895–1981 10. juli 1939 4. april 1941 Utnevnt av Frankrike
Presidenter
14 Khalid al-Azm (fungerende)   1903-1965 4. april 1941 16. september 1941 Uavhengig
15 Taj al-Din al-Hasani   1885–1943 16. september 1941 17. januar 1943 Uavhengig
16 Jamil al-Ulshi (fungerende)   1883-1951 17. januar 1943 25. mars 1943 Uavhengig
Statsoverhode
17 Ata al-Ayyubi   1877-1951 25. mars 1943 17. august 1943 Uavhengig
President
18 Shukri al-Quwatli (1. gang)   1891-1967 17. august 1943 17. april 1946 Det syriske nasjonale parti

Republikken Syria (1946-1958)Rediger

Nr. Navn Bilde Født-Død Start Slutt Politisk parti
Presidenter
18 Shukri al-Quwatli (1. gang)   1891-1967 17. april 1946 30. mars 1949 Det syriske nasjonale parti
19 Husni al-Za'im   1897-1949 30. mars 1949 14. august 1949 Militær/Det syriske sosialistiske nasjonale parti
Leder av det øverste militære rådet
20 Sami al-Hinnawi   1898-1950 14. august 1949 15. august 1949 Militær
Statsoverhode
21 Hashim al-Atassi (2. gang)   1875-1960 15. august 1949 2. desember 1951 National Bloc
Leder av det øverste militære rådet
22 Adib Shishakli (1. gang)   1909-1964 2. desember 1951 3. desember 1951 Militær/Det syriske sosialistiske nasjonale parti
Statsoverhode
23 Fawzi Selu   1905–1972 3. desember 1951 11. juli 1953 Militær
Presidenter
24 Adib Shishakli (2. gang)   1909-1964 11. juli 1953 25. februar 1954 Militær/Det syriske sosialistiske nasjonale parti
25 Maamun al-Kuzbari (1. gang)   1914-1998 26. februar 1954 28. februar 1954 Uavhengig
26 Hashim al-Atassi (3. gang)   1875-1960 28. februar 1954 6. september 1955 National Bloc
27 Shukri al-Quwatli (2. gang)   1891-1967 6. september 1955 22. februar 1958 Det syriske nasjonale parti

Den forente arabiske republikk (1958-1961)Rediger

# Name Picture Born-Died Took Office Left Office Political Party
President
28 Gamal Abdel Nasser   1918-1970 22. februar 1958 29. september 1961 National Union

Den arabiske republikk Syria (1961- )Rediger

Nr. Navn Bilde Født-Død Start Slutt Politisk parti
Presidenter
29 Maamun al-Kuzbari (2. gang)   1914-1998 29. september 1961 20. november 1961 Uavhengig
30 Izzat an-Nuss (fungerende)   1900-1972 20. november 1961 14. desember 1961 Militær
31 Nazim al-Kudsi   1906-1998 14. desember 1961 8. mars 1963 People's Party
Leder av det nasjonale revolusjonære kommandorådet
32 Luai al-Atassi   1926-2003 9. mars 1963 27. juli 1963 Militær/Ba'athpartiet
Leder av presidentrådet
33 Amin al-Hafiz   1921-2009 27. juli 1963 23. februar 1966 Militær/Ba'athpartiet
Statsoverhode
34 Nureddin al-Atassi   1930-1992 25. februar 1966 18. november 1970 Militær/Ba'athpartiet
35 Ahmad al-Khatib   1933-1982 18. november 1970 22. februar 1971 Ba'athpartiet
Presidenter
36 Hafez al-Assad   1930-2000 22. februar 1971 10. juni 2000 Ba'athpartiet/Nasjonal Progressive Front
37 Abdul Halim Khaddam (fungerende)   1932- 10. juni 2000 17. juli 2000 Ba'athpartiet/Nasjonal Progressive Front
38 Bashar al-Assad   1965- 17. juli 2000 Incumbent Ba'athpartiet/Nasjonal Progressive Front

Se ogsåRediger

LitteraturRediger