Åpne hovedmenyen

Liste over norske kommuneslagord

Wikimedia-listeartikkel
Ordsky av ord brukt i kommuneslagord.
Blant de vanligste slagordene er kommune, trivsel, vekst, gode/godt, framtid/framtida, mangfold, utvikling, sammen, skaper, midt, muligheter, historisk, trygghet, grønne, foran, frisk, livet, miljø, alle, best, sted.

Liste over norske kommuneslagord er en liste over kommuneslagord til norske kommuner.

Avisen Nationen avholdt en avstemning i 2011 over det beste kommuneslagordet, hvor Rauma med: «Verdens beste kommune for naturglade mennesker» vant med 39 prosent av stemmene.[1]

Enkelte kommuner omtaler sitt kommuneslagord som kommunens «visjon», eller har «visjon» i stedet for kommuneslagord. Enkelte kommuner har byvåpen som inneholder slagordlignende inskripsjoner, gjerne på latin.

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.

ReferanserRediger

  1. ^ Nationen – Rauma-slagord til topps i kåring[død lenke]
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq «Her er slagordene til Kommune-Norge». Nationen. 12. juni 2011. Arkivert fra originalen 20. august 2011. 
  3. ^ a b c d e f g h i «Dropper visjonen «Den romslige kommunen» – se hva det nye forslaget er». Indre Akershus Blad. 16. mai 2019. Besøkt 24. juni 2019. 
  4. ^ «Aukra kommune». 
  5. ^ Drammen kommune. «Drammen bystyres visjon». www.drammen.kommune.no. Besøkt 23. juli 2019. 
  6. ^ «Eide kommunes helse- og omsorgsplan» (PDF). Eide kommune. 23. november 2017. «Eide kommunes visjon: «Med innbyggerne i fokus»» 
  7. ^ Elverum kommunes kommuneplan[død lenke]
  8. ^ «-Me gjere dè i Etne- landets beste kommuneslagord? - Etne kommune». www.etne.kommune.no (norsk nynorsk). Arkivert fra originalen 1. mars 2017. Besøkt 28. februar 2017. 
  9. ^ https://www.fjaler.kommune.no/
  10. ^ Vangsnes, Ella Marie Brekke. «Visjon og slagord - Fusa kommune». www.fusa.kommune.no (norsk nynorsk). Besøkt 3. januar 2018. 
  11. ^ Giske kommune. «Giske kommune - infobrosjyre». 
  12. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 31. januar 2018. Besøkt 31. januar 2018. 
  13. ^ Kommuneplan for Grimstad[død lenke]
  14. ^ Kommunal rapport. Rolf Steffensen (arkivert side). Besøkt 5. januar 2017.
  15. ^ «Herøys kommuneslagord ligger «ei båtlengd føre»». Nationen. Arkivert fra originalen 2. desember 2016. Besøkt 2. desember 2016. 
  16. ^ «Fakta om kommunen». Arkivert fra originalen 24. september 2017. Besøkt 23. september 2017. 
  17. ^ «Lunner kommune». 
  18. ^ Meløy kommune Kommuneplan
  19. ^ «Jeg velger meg Nesset» Arkivert 2. april 2015 hos Wayback Machine.. nesset.kommune.no (besøkt 5. mars 2015)
  20. ^ «Ski kommune - akershus.no». akershus.no. Besøkt 12. oktober 2018. 
  21. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 18. februar 2015. Besøkt 5. mars 2015. 
  22. ^ «Tysnes kommune - lokalhistoriewiki.no». lokalhistoriewiki.no. Besøkt 3. januar 2018. 
  23. ^ «Vanylven Kommune». 
  24. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 10. august 2018. Besøkt 10. august 2018. 
  25. ^ «Øystre Slidre Kommune». Øystre Slidre. 

Eksterne lenkerRediger