Åpne hovedmenyen

Liste over verdens største vannkraftverk

Wikimedia-listeartikkel
Satellittfoto av Chang Jiang-elva med De tre kløfters demning til venstre, og Gezhouba-demningen til høyre. Disse utgjør verdens største vannkraftverk-utbygging.
Itaipu-demningen i Brasil produserer nærmere 95 TWh strøm årlig, tilsvarende 80 % av Norges totale vannkraftproduksjon.
Kazunogawa pumpekraftverk i Japan har en fallhøyde fra den øvre Kazunogawa-demningen til turbinene ved den nedre Kadonogawa-demningen (bildet) på drøye 780 meter. Når turbinene pumper vannet tilbake til øvre reservoar må de overvinne en av verdens høyeste pumpehøyder.

Liste over verdens største vannkraftverk er en liste som rangerer 1 084 vannkraftverk i alle verdens land etter deres installerte produksjonskapasitet, målt i megawatt (MW). Alle 438 kraftverk med en kapasitet på mer enn 600 MW tas med på denne listen, hvorav 383 antas å være satt i drift. Det er også oppgitt 635 kraftverk med mindre enn 600 MW effekt, hvorav 641 antas å være i drift. Nedenfor gjengis både eksisterende vannkraftverk og verk som er under bygging, mens planlagte verk ikke tas med. Det er trolig flere enn 50 000 vannkraftverk i verden, men de fleste meget små og det er neppe særlig fler enn 1 000 kraftverk over 100 MW. Det totale antall demninger i 2004 var 47 500, hvorav 26 278 lå i Kina.[1] Men langt fra alle demningene genererer elektrisk kraft, de fleste kinesiske gjør eksempelvis ikke det.

Verdens største vannkraftverk er De tre kløfters demning i provinsen Hubei i Kina, som ble påbegynt i desember 1994, og står ferdig med 22 500 MW kapasitet. Nedenfor dette verket bygges Gezhouba-demningen, som foreløpig har 3 115 MW effekt. Hele komplekset skal stå ferdig i 2011 og øke dagens produksjon på 97,9 TWh. Størst produksjon har likevel Itaipu-demningen på grensen mellom Brasil og Uruguay, i elven Paraná. Allerede i 2008 var 20 generatorer installert med kapasitet på 14 000 MW, og produksjonen var oppe i 94,7 TWh, nesten like mye vannkraft som Norge produserer (120 TWh).

Innhold

Planlagte vannkraftverkRediger

Vannkraft har vært bygget ut i relativt høyt tempo globalt, i perioden 195177 ble det anlagt 335 demninger årlig i verden, men bare 16 per år i Kina – og antallet globalt økte fra 5 285 til 31 388.[2] I 2010 ble det beregnet at 900 prosjekter som er under utvikling vil øke kapasiteten med 200 000 MW, og at det siste kalenderår ble tildelt 153 kontrakter om utbygging av 37 200 MW. [3] De største planlagte vannkraftprosjekter som ennå ikke er under bygging, er fem prosjekterte verk i øvre Chang Jiang (Jangtze) i Kina: Baihetan-demningen (14 000 MW), Xiluodu-demningen (12 600 MW), Wudongde-demningen (7 400 MW) og Xiangjiaba-demningen (6 400 MW). Ytterligere åtte demninger i det øvre elveleiet (21 250 MW) er prosjektert, og det diskuteres ytterligere åtte med effekt 8 980 MW – de 21 verkene som planlegges kan dermed få en samlet produksjonskapasitet på 68 630 MW dersom de realiseres, mer enn hele Norges kraftkapasitet. På den annen side er en demning i Tigersprangkløften angivelig skrinlagt etter protester.

Synlige protester vekker også Brasils planer om Belo Monte vannkraftverk, en oppdemming av en sideelv til Amasonas som vil gi kraft via tre demninger og yte 4 000 – 10 000 MW. Utbyggingen har (2011) fått de nødvendige godkjenninger, men protester både i Brasil, USA og andre land har medført en utsettelse av utbyggingen. Derimot er byggingen av den omstridte Garabi-Roncador-demningen på grensen mellom Brasil og Argentina i gang siden 2011, med en planlagt effekt på 2 600 MW og årlig kraftproduksjon på 8,5 TWh.

Et planlagt verk i India, kalt Øvre Siang vannkraftverk, er prosjektert med en effekt på 12 000 MW, mens et hittil ikke igangsatt prosjekt i Nepal, kalt Chisapani-demningen, planlegges utbygget med mellom 3 600 og 10 800 MW produksjonskapasitet. Det indisk-nepalske Pancheshwar-prosjektet kan bli på mer enn 10 000 MW med en inntil 315 m høy demning. Andre store prosjekter som skal igangsettes og allerede er under bygging, omfatter Turukhansk-demningen i Nedre Tunguska (Russland), Rogun-demningen i Tadsjikistan (3 600 MW), Kambarata-demningene i Kirgisistan 2 260 MW), samt flere kinesiske kraftverk i øvre Mekong. Den urealiserte Kalabagh-demningen (3 600 MW) i Pakistan har inntil videre blitt skrinlagt av politiske årsaker. Pakistan har akutt kraftmangel, men makter ikke å igangsette større prosjekter.

Mer framgang har det vært i planene for å demme opp Mekong-elva i Laos og Kambodsja, som begge prosjekterer kraftverk på om lag 2 500 MW, samt Karuma-demningen i Uganda 150 km nedenfor Victoriasjøen, som nå skal prosjekteres for 700 MW ytelse, potensielt 2/3 av landets totalproduksjon.[4] Den kinesiske Nimengbeila-utbyggingen på grensen mellom Nigeria og Kamerun på 2 600 MW har vært foreløpig lagt på is, i likhet med andre kinesiske vannkraftprosjekter i Afrika.

Fordeling på verdensdelerRediger

Lista nedenfor omfatter samtlige igangsatte 383 vannkraftverk som har en ytelse over 600 MW, og et utvalg mindre kraftverk. Det er i alt 219 vannkraftverk over 1 000 MW i drift, og av disse er bare åtte kraftverk afrikanske og kun ett ligger i Oseania. Fordelingen av antall kraftverk i drift i de ulike størrelsesklassene er: 219 kraftverk over 1 000 MW, ytterligere 161 igangsatte kraftverk over 600 MW (totalt 379), og ytterligere 121 igangsatte kraftverk over 400 MW (totalt 498).

Fordelingen av igangsatte kraftverk med produksjonskapasitet over 1 000 MW mellom kontinentene og de fremste vannkraftlandene er slik i 2010:


Fargekodene i tabellen nedenfor bidrar til å sortere vannkraftverkene etter verdensdel.

Verdens største vannkraftverkRediger

Tabellen nedenfor gjengir og rangerer alle verdens vannkraftverk med en produksjonskapasitet over 600 MW. I tillegg er en rekke mindre kraftverk tatt med for å vise vannkraftpotensialet i land og delstater som har mindre kraftige anlegg, særlig land i Afrika, Europa, USA, Latin-Amerika og Indonesia. Alle vannkraftverk over 200 MW er tatt med i Canada, Brasil, Colombia, Chile og Mellom-Amerika, alle over 125 MW i Afrika, Balkan, Tyskland og USA, og alle over 100 MW i Norden. Det mangler antakelig noen kraftverk mellom 400 og 600 MW for Kina og India.

Navn i kursiv angir anlegg som ennå ikke er ferdigbygd. Typiske elvekraftverk som er tilkoblet én enkelt demning oppføres gjerne i artikkelen om demningen, mens pumpekraftverk, bølgekraftverk og andre verk som nytter færre eller flere enn én demning, har selvstendig oppføring som kraftverk, tidvis med egne artikler for demningene, særlig dersom demningene støtter flere kraftverk.

Eksisterende kraftverk er rangert, mens anlegg under bygging er nummerert (første kolonne) men ikke rangert (andre kolonne). Kraftverk med mindre enn 600 MW produksjonskapasitet er verken nummerert eller rangert, fordi denne gruppen ikke er komplett.

Fargekodene som brukes for kontinentene er:

Afrika Asia Europa Nord-Amerika Sør-Amerika Oseania
A vis kraftverk under bygging, D vis kraftverk i drift ja
X vis kraftverk under 600 MW
2 0 Ny rangering - - ja ja

Ved å trykke på firkanten ved siden av ordet «Land» i femte kolonne fra venstre får man en oversikt over vannkraftverk per land.

Rang Navn Ytelse
(MW)
Land Påbegynt
(år)
Ferdig
(år)
Produksjon
(år, TWh)
Vassdrag, reservoar
1 1 De tre kløfters demning 22500 Kina, Hubei   1994 2003, 2009 85,00 Chang Jiang
2 2 Itaipu-demningen 14000 Brasil, Paraguay     1984 1991 93,40 Paraná
3 Baihetan-demningen[5] 12600 Kina, Sichuan   2009 2020 Chang Jiang
4 Xiluodu-demningen[6][7][8] 12600 Kina, Sichuan   2006 2015 57,12 Chang Jiang
5 Turukhansk-demningen 12000 Russland   2009 2020 Nedre Tunguska
6 3 Guri-demningen (Simon Bolivar) 10300 Venezuela   1963 1978, 1986 87,00 Orinoco-Caroní
7 4 Tucuruí-demningen (I-II) 8370 Brasil   1984, 1998 1976, 2007 21,00 Tocantins
8 Wudongde-demningen 7400 Kina, Sichuan   2009 2015 Chang Jiang
9 5 Grand Coulee 6809 USA, Wa   1942, 1980 22,60 Columbia
10 6 Sajano Sjusjensk-demningen 6400 Russland   1968 1983 23,60 Jenisej
11 Xiangjiaba-demningen[9][10] 6400 Kina, Sichuan   2006 2015 30,75 Chang Jiang
12 7 Longtan-demningen 6300 Kina, Guangxi   2001 2009, 2012 18,70 Perlefloden-Hongshui He
13 8 Krasnojarsk-demningen 6000 Russland   1967 1972 23,60 Jenisej
14 Nuozhadudemningen 5850 Kina, Yunnan   2006 2017 23,78 Mekong (Lanchang)
15 9 Robert-Bourassa vannkraftverk[11] 5616 Canada, Qb   1978 1981 65,00 La Grande
16 10 Churchill Falls[11] 5428 Canada, Qb   1971 35,00 Churchill
17 Jinping-demningen (Jinping 2)[12] 4800 Kina, Sichuan   2007 2014 Yalong Jiang
18 Øvre Salween-demningen[13] 4540 Myanmar   2007 2012 29,27 Salween
19 11 Bratsk-demningen 4515 Russland   1967 22,60 Angara
20 12 Inguri-demningen 4500 Georgia   1988 3,80 Inguri
21 Corpus Posadas-demningen 4500 Argentina   1982 2015 Paraná
22 14 Pãulo Afonso IV-demningen 4280 Brasil   1973 1955, 1979 São Francisco Utvides fra 3.409 MW
23 15 Laxiwa-demningen 4200 Kina, Qinghai   2006 2010 Huang He
Maji-demningen[14] 4200 Kina, Yunnan   2008 2015 Salween Planstadium
Songta-demningen[14] 4200 Kina, Yunnan   2008 2015 Salween Planstadium
24 15 Xiaowandemningen[15] 4200 Kina, Yunnan   2002 2012 18,99 Mekong (Lanchang)
25 Liangjiaren-demningen[16] 4000 Kina, Yunnan   2009 2015 Chang Jiang
26 16 Ust Ilimsk-demningen 3840 Russland   1977 21,70 Angara
27 Jinping-demningen (Jinping 1)[17] 3600 Kina, Sichuan   2005 2014 Yalong Jiang
28 17 Rogun-demningen 3600 Tadsjikistan   1976 Utvides 13,30 Vakhsj
29 Ta Sarng-demningen[18] 3600 Myanmar   2004 23,01 Salween
30 18 Tarbela-demningen 3478 Pakistan   1976 13,00 Indus
31 19 Ilha Solteira-demningen 3400 Brasil   1965 1973, 1978 Paraná
32 20 Pubugou-demningen («Dadu Falls»)[19] 3300 Kina, Sichuan   2004 2010 1,46 Chang-Dadu He
33 20 Ertan-demningen[20][21] 3300 Kina, Sichuan   1991 1999 17,00 Yalong Jiang
34 GDF Suez Jirau-demningen[22][23] 3300 Brasil   2007 2012 Amasonas-Madeira[24]
35 Pati-demningen[25] 3300 Argentina   2005 Utbygges 18,60 Paraná
36 22 Yaciretá-demningen 3200 Argentina, Paraguay     1998 19,00 Paraná
37 23 Xingó-demningen 3162 Brasil   1987 1997 São Francisco
38 24 Macagua-demningen 3154 Venezuela   1959 1996, 2002 Orinoco-Caroní
39 Santo Antonio-demningen[26] 3150 Brasil   2007 2012 Amasonas-Madeira[27]
40 25 Nurek-demningen 3000 Tadsjikistan   1961 1980 11,20 Vakhsj
41 25 Goupitan-demningen 3000 Kina, Guizhou   2003 2011 Chang-Wujiang
42 Nedre Churchill vannkraftverk[28] 3000 Canada, NL   2009 2015 16,7 Churchill
43 Chapetón-demningen 3000 Argentina   Utbygges Paraná
44 Guanyinyan-demningen[29][30] 3000 Kina, Yunnan   2009 2015 Chang Jiang
45 Corpus Christi-demningen (Corpus) 3000 Argentina, Paraguay     Utbygges Paraná
46 26 Bogutsjansk-demningen (Bogutsjan) 2997 Russland   1971, 1980 1992, 2012 Angara
47 28 Datang Sanmenxia-demningen[31] 2870 Kina, Henan / Shanxi   1975 Huang He Utvides fra 400 MW
48 Lianghekou-demningen[32] 2800 Kina, Sichuan   2009 2015 Yalong Jiang
49 29 La Grande 4 vannkraftverk[11] 2779 Canada, Qb   1984 1986 La Grande
50 30 W. A. C. Bennett-demningen[33] (Gordon Shrum) 2730 Canada, BC   1967 13,00 Peace
Lenggu-demningen 2718 Kina, Sichuan   Yalong Jiang Planstadium
51 31 Gezhouba-demningen 2715 Kina, Hubei   1970 1988 14,10 Chang Jiang Utvides til 3.115 MW
53 Dagangshan-demningen 2600 Kina, Sichuan   2008[34] 2014 Chang-Dadu He
54 33 Volgograd-demningen (Volzjskaja) 2592,5 Russland   1960 11,10 Volga
55 34 Manic-5 (Daniel Johnson)[11] 2592 Canada, Qb   1971 Manicouagan
56 Gotvand-demningen (Øvre) 2500 Iran   2015 Karun
57 34 Niagara vannkraftverk (Robert Moses) 2500 USA, NY, Canada, On     1954 Variabel St. Lawrence
58 34 Chief Joseph-demningen 2500 USA, Wa   1949 1960 Columbia
59 37 Chicoasen-demningen (M. M. Torres) 2430 Mexico   1981, 2005 6,68 Grijalva
60 37 La Grande 3 vannkraftverk[11] 2418 Canada, Qb   1982 1984 La Grande
61 39 Atatürkdemningen 2400 Tyrkia   1983 1990 8,90 Eufrat
62 39 GPSP Guangzhou vannkraftverk[31] (Guangzhu I-II) 2400 Kina, Guangdong   1962, 1993 2000 Perlefloden-Liuxihe (pumpeverk)
63 39 CSPG Huizhou vannkraftverk[31] 2400 Kina, Guangdong   2007 2011 4,20 Perlefloden (pumpeverk)
Hongping vannkraftverk 2400 Kina, Jiangxi   Utbygges Xijiang
64 39 Bakun-demningen 2400 Malaysia   1996 2010 Rajang, Sarawak
65 38 Son La-demningen 2400 Vietnam   2005 2012 Da
66 38 Jinganqiao-demningen[35] (Jinanqiao) 2400 Kina, Yunnan   2006 2010 11,88 Chang Jiang
67 38 Guandidemningen («Crown Dam»)[36] 2400 Kina, Sichuan   2007 2012 Yalong Jiang
68 Liyuan-demningen[37] 2400 Kina, Yunnan   2008[38] Chang Jiang
Lushui-demningen[14] 2400 Kina, Yunnan   2008 2015 Salween Planstadium
69 45 Kujbysjev-demningen (Samara, Zjigulevskaja) 2335 Russland   1950 1955 8,80 Volga
70 46 Jernporten (Djerdap I-II) 2280 Romania, Serbia  
 
1962 1970, 1987 11,30 Donau
71 48 Dnjestr-demningen 2268 Ukraina   1983 2008 Dnjestr (pumpeverk)
72 Kambaratinsk-demningen 2260 Kirgisistan   2006 Utbygges 9,00 Naryn
73 Changheba-demningen[39][35] 2200 Kina, Sichuan   2009 2015 Chang-Dadu He
Gushui-demningen 2200 Kina, Yunnan   Mekong (Lanchang) Planstadium
74 49 John Day-demningen 2160 USA, Or   1969 Columbia
75 49 Caruachi-demningen 2160 Venezuela   1998 2006 12,10 Orinoco-Caroní
76 Tocoma-demningen[40] 2160 Venezuela   2004 2014 Caroní
77 51 La Grande 2 vannkraftverk[11] (La Grande 2A) 2106 Canada, Qb   1991 1992 La Grande
78 52 Aswan-demningen 2100 Egypt   1960 1971 11,00 Nilen
79 52 Bath County vannkraftverk[41] 2100 USA, Va   1985 Jackson (pumpeverk 2923 MW)
80 52 Shahid-Abbaspur-demningen (Karun 1) 2100 Iran   1976, 2004 Karun
81 Ludila-demningen[42] 2100 Kina, Sichuan   2009 2015 Chang Jiang
82 55 Itumbiara-demningen 2082 Brasil   1974 1981 Paranaíba
83 56 Cahora Bassa-demningen 2075 Mosambik   1975 Cahora Bassa
84 57 Dalles-Demningen 2038 USA, Or   1981 Columbia
85 58 Bureja-demningen 2010 Russland   1983 2003, 2009 Bureja
86 59 Lijiaxia-demningen[43] 2000 Kina, Qinghai   1991 2000 Huang He
Cihaxia-demningen 2000 Kina, Qinghai   Huang He Planstadium
87 59 Ahaidemningen[44] 2000 Kina, Yunnan   2006 9,00 Chang Jiang
Lumadeng-demningen[14] 2000 Kina, Yunnan   2008 2020 Salween Planstadium
88 Shuangjiangkou-demningen[35] 2000 Kina, Sichuan   2007 Utbygges Chang-Dadu He
89 59 Subansiri-demningen (Nedre) 2000 India, Arunachal Pradesh   2005 2012 Subansiri-Kamla (Brahmaputra)
90 59 Tehri-demningen 2000 India, Uttarakhand   1986 2006, 2012 6,50 Ganges-Bhagirathi
91 59 Masjid-e-Soleiman-demningen (Karun 2) 2000 Iran   1993 2002, 2007 Karun
92 59 Karun 3-demningen (Karun 3) 2000 Iran   1994 2005 4,10 Karun
93 59 Karun 4-demningen (Karun 4) 2000 Iran   1993 2010 Karun
94 59 Drakensberg vannkraftverk[45] 2000 Sør-Afrika   1974 1981 Vaal-Tugela (5 pumpeverk)
95 59 Hooverdammen 2000 USA, Nv   1936 Colorado
96 68 Revelstoke-demningen[33] 1980 Canada, BC   1984 Columbia
97 69 Okutataragi vannkraftverk 1932 Japan   1975, 2003 Kako-Tataragi (pumpeverk)
98 70 Koyna-demningen 1920 India, Maharashtra   1963 Koyna
99 70 Hoa Binh-demningen 1920 Vietnam   1979 1994 Da
100 72 Beauharnois-demningen[11] 1903 Canada, Qb   1932 St. Lawrence
Huangdeng-demningen 1900 Kina, Yunnan   Mekong (Lanchang)
101 73 Salto Grande-demningen 1890 Argentina, Uruguay     1975 1982 3,60 Uruguay
102 74 Ludington vannkraftverk 1872 USA, Mi   1973 Pere Marquette (pumpeverk)
Mengdigou-demningen 1840 Kina, Sichuan   Yalong Jiang Planstadium
103 75 Xiaolangdi-demningen (Wanjiazhai 2) 1836 Kina, Henan   2001 Huang He
104 76 Porto Primavera-demningen (Sérgio Motta) 1815 Brasil   1994 2003 Paraná
105 77 Mica-demningen[33] 1805 Canada, BC   1972 Columbia
106 78 Dinorwig vannkraftverk[46] 1800 Storbritannia   1984 Snowdonia (pumpeverk)
107 78 Grand-Maison vannkraftverk 1800 Frankrike   1987 Eau d'Olle (pumpeverk)
109 78 Karakaya-demningen 1800 Tyrkia   1986 Eufrat
110 Jixi vannkraftverk 1800 Kina, Anhui   2013 Chang Jiang (pumpeverk)
110 Longkaikou-demningen 1800 Kina   Chang Jiang
Fengning vannkraftverk 1800 Kina, Hebei   (pumpeverk) Planstadium
111 78 Baishan vannkraftverk[31] (Beishan) 1800 Kina, Jilin   1975 1986, 2006 Songhua Utvidet fra 300 MW
Wendeng vannkraftverk 1800 Kina, Shandong   (pumpeverk) Planstadium
Yabiluo-demningen[14] 1800 Kina, Yunnan   2008 2015 Salween Planstadium
112 78 Tianhuangping vannkraftverk[21] 1800 Kina, Zhejiang   1998 2001 Daxi (pumpeverk)
113 Garabi-Roncador-demningen 1800 Argentina   Utbygges Uruguay
114 84 Inga-demningen 1775 D. R. Kongo   c.1975 1982 3,10 Kongo
115 85 Cortes-La Muela vannkraftverk 1762 Spania   1989, 2012 Valencia (pumpeverk) Utvides fra 910 MW
116 86 Datang Bengshui-demningen[31] (Pengshui) 1750 Kina, Chonqing   2003 2008 Chang-Wujiang
117 86 Jinghong-demningen 1750 Kina, Yunnan   2003 2010 8,06 Mekong (Lanchang)
118 88 São-Simão-demningen[47] 1710 Brasil   1973 1979 Paranaíba
119 89 El Infiernillo-demningen 1705 Mexico   1966 Balsas
120 90 Paute-Mazar-demningen[48] (Daniel Palacios) 1700 Ecuador   1980 1992 Rio Paute-Upano (Amasonas)
121 Itati-Itacora-demningen 1700 Argentina   Utbygges Limay (Patagonia)
122 91 Foz do Areia-demningen[47] (Bento Munhoz da Rocha Neto) 1674 Brasil   1975 1980 Iguaçu (utbygging til 2511 MW planlagt)
123 92 Srisailam vannkraftverk 1670 India, Andhra Pradesh   1953 1983, 2003 Krishna (pumpeverk)
124 93 Mingtan vannkraftverk 1620 Taiwan   1994 Sol-måne-sjøen, Shuili (pumpeverk)
125 94 Kazunogawa vannkraftverk 1600 Japan   1993 2000 Kazunogawa (pumpeverk)
Datengxia-demningen 1600 Kina, Guangxi   Perlefloden-Xijiang Planstadium
126 95 Shuibuya-demningen 1600 Kina, Hunan   2002 2008 Qingjiang
Bingzhongluo-demningen[14] 1600 Kina, Yunnan   2008 2020 Salween Planstadium
127 Houziyan-demningen[35] 1600 Kina, Sichuan   Chang-Dadu He
128 95 Sir Adam Beck vannkraftverk (I-II) 1600 Canada, On   1917, 1950 1930, 1958 Variabel St. Lawrence
129 97 Jupiá-demningen[47] (E. Souza Dias) 1551 Brasil   1961 1955, 1974 Paraná
130 98 Raccoon Mountain vannkraftverk[49] 1532 USA, Tn   1970 1978 Tennessee (pumpeverk 1652 MW)
131 99 Nathpa Jhakri vannkraftverk 1530 India, Himachal Pradesh   2004 7,00 Satluj
132 100 Buendía-demningen 1515 Spania   1955 Tajo
132 100 Dnjepr-demningen (DneproGES I-II) 1500 Ukraina   1927, 1944, 1972 1939, 1947, 1980 Dnepr (Dnepr 5)
133 Bakhtiari-demningen 1500 Iran   2000 2016 Dez-Bakhtiari
134 100 Okumino vannkraftverk 1500 Japan   1995 Ibi (pumpeverk)
135 Liyang vannkraftverk 1500 Kina, Jiangsu   2017 (pumpeverk)
136 100 Gongbaixia-demningen (Gongboxia) 1500 Kina, Qinghai   2006 Huang He
Maerdang-demningen 1500 Kina, Qinghai   Huang He Planstadium
Yangfanggou-demningen 1500 Kina, Sichuan   Yalong Jiang Planstadium
137 100 Manwan-demningen[43] 1500 Kina, Yunnan   1986 1996 7,81 Mekong (Lanchang)
Bijiang-demningen[14] 1500 Kina, Yunnan   2008 2015 Salween Planstadium
138 Xianju vannkraftverk 1500 Kina, Zhejiang   2013 (pumpeverk)
139 100 Tumut 3 vannkraftverk 1500 Australia   1974 Tumut River
140 100 Itaparica-demningen[47] 1500 Brasil   1965 1975 São Francisco
141 106 Pyramid Lake vannkraftverk (Castaic) 1495 USA, Ca   1973 1984, 2007 Piru Creek (pumpeverk)
142 107 Kvilldal kraftverk 1480 Norge   1986 3,00 Sandsavatnet
143 108 Ghazi Barotha-demningen[50] 1450 Pakistan   1995 2004 Indus
144 108 Itá-demningen[47] 1450 Brasil   1980 2001 Uruguay
145 110 Marimbondo-demningen[47] 1440 Brasil   1971 1977 Rio Grande
146 111 La Grande 1 vannkraftverk[11] 1436 Canada, Qb   1992 1995 La Grande
147 112 Salto Santiago-demningen[47] 1420 Brasil   1976 1980 Iguaçu
148 113 Jose Oriol vannkraftverk 1410 Spania   1970 Caseres
149 114 Tsjeboksary-demningen 1404 Russland   1968 1988 2,10 Volga
150 115 FSPG Shuikou-demningen[43] (Suikou) 1400 Kina, Fujian   1987 1996 4,95 Minjiang
Yangeng-demningen 1400 Kina, Sichuan   Yalong Jiang Planstadium
Miaowei-demningen 1400 Kina, Yunnan   Mekong (Lanchang)
151 115 Piedra del Águila-demningen[51] 1400 Argentina   1994 Limay (Patagonia)
152 117 Água Vermelha-demningen[47] 1396 Brasil   1973 1979 Rio Grande
153 118 Saratov-demningen 1360 Russland   1956 1971 Volga
154 119 Dachaoshan-demningen[43] 1350 Kina, Yunnan   1996 2003 7,02 Mekong (Lanchang)
155 120 Limestone-demningen[52] 1340 Canada, Mb   1990 Nelson
156 Ingula vannkraftverk 1333 Sør-Afrika   2012 Drakensberg (pumpeverk)
157 121 Keban-demningen 1330 Tyrkia   1965 1975, 1982 Eufrat
158 121 Zeja-demningen (Zeya) 1330 Russland   1956 1972, 1980 Amur
159 123 Tasjlyk vannkraftverk (Tasjlysk) 1325 Ukraina   1996 2007 Søndre Bug (pumpeverk)
160 124 CSPG Tiansheng Qiao 2 vannkraftverk (Tianshengqiao 2) 1320 Kina, Guizhou   Perlefloden-Hongshui He (Anlong)
161 124 Kariba-demningen 1320 Zambia, Zimbabwe     1955 1959 Zambezi
162 126 Glen Canyon-demningen 1300 USA, Az   1956 1966 Colorado
163 126 Rocky Reach-demningen 1300 USA, Wa   1956 1969 Columbia
164 128 Okawachi vannkraftverk 1280 Japan   1993 Kanzaki (pumpeverk)
165 128 Shin-Takasegawa vannkraftverk 1280 Japan   1981 Fudōsawa (pumpeverk)
Qingyuan vannkraftverk 1280 Kina, Guangdong   (pumpeverk)
166 128 Longyangxia-demningen[43] 1280 Kina, Qinghai   1976 1989 Huang He
167 131 Corumbá-demningen 1275 Brasil   1986 1997, 2006 Corumbá
168 131 Serra da Mesa-demningen 1275 Brasil   1984 1998 Tocantins
169 133 Grande Dixence vannkraftverk (Bieudron) 1269 Sveits   1965,1998,2008 1,50 Dixence-Rhône
169 133 Segredo-demningen[47] 1260 Brasil   1986 1992, 1995 Iguaçu
170 134 Manic-3 (René Lévesque)[11] 1244 Canada, Qb   1970 1976 Manicouagan
171 135 Geheyan-demningen 1240 Kina, Hubei   1987 1994 Qingjiang
172 135 Salto Caxias-demningen[47] 1240 Brasil   1995 1999 Iguaçu
173 135 San Carlos vannkraftverk[53] 1240 Colombia   1978 1984 Magdalena
174 138 Liujiaxia-demningen[43] 1225 Kina, Gansu   1994 Huang He
175 138 Luiz Gonzaga-demningen 1225 Brasil   1979 1988 Sáo Francisco
176 138 Tiansheng Qiao vannkraftverk[21][54] (Tianshengqiao 1) 1225 Kina, Guizhou   1991 2000 Perlefloden-Hongshui He (Anlong)
177 141 SGCC Bailianhe vannkraftverk 1224 Kina, Hubei   2004 2009 Chang-Hanjiang (pumpeverk)
178 141 Wanjiazhai-demningen (Wanjiazhai 1) 1224 Kina, I.M. / Shanxi   1994 2000 Huang He Utvidet fra 1.080 MW
179 143 Kettle-demningen[52] (Kettle Rapids) 1220 Canada, Mb   1974 Nelson
180 144 Furnas-demningen[47] 1216 Brasil   1963 1974 Rio Grande
181 145 Mount Elbert vannkraftverk[55] 1212 USA, Co   1981 Twin Lakes (pumpeverk) Nominelt 230 MW
182 146 Bhakra-demningen (Bhakra-Nangal) 1209 India, Punjab   1948 1963, 1968 Sutlej
183 147 Okuyoshino vannkraftverk 1206 Japan   1979 Yoshino (pumpeverk)
184 148 Nizjnekamsk vannkraftverk[56] 1205 Russland   1979 1987 Volga-Kama
185 149 Zagorsk vannkraftverk 1200 Russland   1989, 1998 1994, 2000 Zagorsk (pumpeverk)
186 149 Ilisu-demningen 1200 Tyrkia   2006 bygges 3,60 Tigris
187 149 Toktogul-demningen 1200 Kirgisistan   1961 1976 4,10 Naryn
188 149 Matanoagawa vannkraftverk 1200 Japan   1986 1999 Doyo (pumpeverk)
189 149 Shintoyone-demningen (Shin-Toyone) 1200 Japan   1973 Tenryu (pumpeverk)
190 149 Tamahara vannkraftverk 1200 Japan   1986 Tone (pumpeverk)
191 Xianyou vannkraftverk 1200 Kina, Fujian   2012 (pumpeverk)
192 149 Yantan-demningen[21] 1200 Kina, Guangxi   1990 1997 Perlefloden-Hongshui He Utvides til 1.810 MW
193 149 SGCC Baoquan vannkraftverk (Baouquan-demningen)[57] 1200 Kina, Henan   2009 2,64 vannreservoar (Donggou Baoquan Wenyuhe, Henan) (pumpeverk)
Huanggou vannkraftverk 1200 Kina, Heilongjiang   Utbygges (pumpeverk)
194 149 Heimifeng vannkraftverk 1200 Kina, Hunan   2009 (pumpeverk)
195 149 Wuqiangxi-demningen[21] 1200 Kina, Hunan   1986 1996 5,40 Chang-Yuan
196 149 Huheaote vannkraftverk[31] (Hohhot) 1200 Kina, I.M.   2010 Huang He (pumpeverk)
197 149 Pushihe vannkraftverk[31] 1200 Kina, Liaoning   2010 Yalu (pumpeverk)
Yangxu-demningen 1200 Kina, Qinghai   Huang He Planstadium
198 149 SGCC Xilongchi vannkraftverk[31] 1200 Kina, Shanxi   2008 Huang He (pumpeverk)
Yingliangbao-demningen 1200 Kina, Sichuan   Chang-Dadu He Planstadium
Tuoba-demningen 1200 Kina, Yunnan   Mekong (Lanchang)
199 149 ZTEPG Tongbai vannkraftverk[31] (Tongbo) 1200 Kina, Zhejiang   2006 (pumpeverk)
200 149 Htamanti-demningen[58] 1200 Myanmar   2006 6,69 Irrawaddy-Chindwin
201 149 Sardar Sarovar-demningen 1200 India, Gujarat   1979 Narmada (pumpeverk)
202 149 Helms vannkraftverk 1200 USA, Ca   1984 California (pumpeverk)
203 149 Blenheim-Gilboa vannkraftverk (George L. Ingalls) 1200 USA, NY   1973 Schoharie Creek (pumpeverk)
204 149 El Chocon-demningen 1200 Argentina   1972 1977,1995 2,70 Limay (Patagonia)
Cerros Colorados-demningene[59] (Planicie Banderita) 1200 Argentina   1969 1978 2,70 Neuquén
205 166 Emborcação-demningen[47] (Theodomiro Sampaio) 1192 Brasil   1977 1983 Paranaíba
206 167 Alberto Lleras-demningen[48][53] (Guavio) 1189 Colombia   1981 1989, 1994 Rio Guavio
207 168 Chiotas vannkraftverk 1184 Italia   1981 Lago del Chiotas (pumpeverk)
208 169 Bersimis 1-demningen[11] 1178 Canada, Qb   1956 Bersimis
209 170 Mantaro-demningen (Mantaro-Tablachaca) 1156 Peru   1973 1980 Mantaro
210 171 Merowe-demningen 1150 Sudan   2004 2009 Nilen
211 172 Siah Bisheh vannkraftverk 1140 Iran   1996 2011 Chalus (pumpeverk)
212 172 Machadinho vannkraftverk 1140 Brasil   1996 2002 Pelotas
213 174 Wujiangdu-demningen[60][43][35] 1130 Kina, Guizhou   1979, 2004 Chang-Wujiang
214 175 Manic-2 (Jean-Lesage)[11] 1123 Canada, Qb   1961 1967 Manicouagan
215 176 Sima kraftverk 1120 Norge   1980 2,70 Bjoreio, Sima, Osa
216 176 Shatuo-demningen[35] 1120 Kina, Guizhou   2012 Chang-Wujiang
217 178 Coo-Trois-Ponts vannkraftverk 1100 Belgia   1969 1978 Amblève (pumpeverk)
218 178 Vianden vannkraftverk 1100 Luxembourg   1925 1964, 1976 Our (pumpeverk)
219 Motyginsk-demningen 1100 Russland   2020 Angara
220 Tingzikou-demningen[61] 1100 Kina, Sichuan   2009 2014 3,20 Chang-Jialing
Kala-demningen 1080 Kina, Sichuan   Yalong Jiang Planstadium
221 180 Malpaso-demningen 1080 Mexico   1969 1977 4,22 Grijalva
222 180 Northfield Mountain vannkraftverk 1080 USA, Ma   1964 1973 Connecticut (pumpeverk)
223 182 Salto Osório-demningen[47] 1078 Brasil   1970 1975 Iguaçu
224 183 Nam Theun II vannkraftverk 1075 Laos   2010 Nam Theun
225 184 Muddy Run vannkraftverk 1071 USA, Pa   1968, 2010 Susquehanna, PA (pumpeverk)
226 185 Oberhasli vannkraftverk (Grimsel 2) 1070 Sveits   1981 Grimselsee (pumpeverk)
227 186 Bad Creek vannkraftverk 1065 USA, SC   1991 Keowee-Bad Creek (pumpeverk 1360 MW)
228 187 Manic-5-PA[11] 1064 Canada, Qb   Manicouagan
229 188 Goldisthal vannkraftverk[62] 1060 Tyskland   1997 2004 Saale (pumpeverk)
230 189 Estreito-demningen[47] (Estreito II) 1050 Brasil   1955 1961 Rio Grande
231 189 Sobradinho-demningen[47] 1050 Brasil   1973 1982 São Francisco
232 189 Markersbach vannkraftverk 1050 Tyskland   1970 1981 Erzgebirge (pumpeverk)
233 189 Bonneville-demningen 1050 USA, Or   1974 1981 Columbia
234 189 Imaichi vannkraftverk 1050 Japan   1988 Tone-Ta-gawa (pumpeverk)
235 194 Lago Delio-demningen 1040 Italia   1971 Lago Delio (pumpeverk)
236 194 GQP Guangzhao-demningen[35] 1040 Kina, Guizhou   2004 2008 Perlefloden-Hongshui He-Beipanjiang
237 196 Wanapum-demningen 1039 USA, Wa   1959 1963 Columbia
238 197 Sharavathi vannkraftverk[63] 1035 India, Karnataka   2007 Sharavathi
239 198 Outardes 3 vannkraftverk[11] 1026 Canada, Qb   1969 Outardes
240 199 Boundary-demningen 1024 USA, Wa   1967 Columbia
241 200 Akosombodemningen (Volta) 1020 Ghana   1961 1972 5,00 Volta
242 200 Piastro Edolo vannkraftverk 1020 Italia   1982 1987 Lago della Piastra, Oglio (pumpeverk)
243 200 Votkinsk vannkraftverk 1020 Russland   1955 1963 Kama
244 200 Jishixia-demningen[64] 1020 Kina, Qinghai   2005 2010 Huang He
245 200 Tala vannkraftverk 1020 Bhutan  
246 200 Alicura-demningen[65] 1020 Argentina   1987 Limay, Patagonia
247 206 Fengman vannkraftverk[31] 1010 Kina, Jilin   1937 1953 1,89 Songhua
248 206 Long Spruce-demningen[52] 1010 Canada, Mb   1979 Nelson
249 208 Cirata-demningen 1008 Indonesia   1984 1988 1,40 Citarum, Java
250 209 Okukiyotsu vannkraftverk (Okky I) 1000 Japan   1996 Shinano-Uone (pumpeverk)
251 209 Shimogo vannkraftverk 1000 Japan   1991 Agano (pumpeverk)
252 209 Xiangshuijian vannkraftverk 1000 Kina, Anhui   2011 (pumpeverk)
253 209 CPIC Sanbanxi-demningen 1000 Kina, Guizhou   2002 2006 Chang-Qingshui
254 209 SGCC Zhanghewan vannkraftverk[31] 1000 Kina, Hebei   2008 Gantao (pumpeverk)
255 209 SGCC Yixing-demningen[31] 1000 Kina, Jiangsu   2002 2006 Huai He (pumpeverk)
256 209 Silin-demningen[35] 1000 Kina, Guizhou   Chang-Wujiang
257 209 SGCC Tai'an vannkraftverk[31] 1000 Kina, Shandong   2007 (pumpeverk)
Saige-demningen[14] 1000 Kina, Yunnan   2008 2015 Salween Planstadium
Yansangshu-demningen[14] 1000 Kina, Yunnan   2008 2015 Salween Planstadium
258 209 Yangyang vannkraftverk 1000 Sør-Korea   2006 Namdae (pumpeverk)
259 209 Karcham Wangtoo vannkraftverk[66] (Baspa II) 1000 India, Himachal Pradesh   2007 2011 Satluj
260 209 Kruonis vannkraftverk 1000 Litauen   1992 1998 Nemunas (pumpeverk)
261 209 Rio Grande vannkraftverk[67] 1000 Argentina   1970 1986 Grande (pumpeverk)
262 209 Tsjirkej-demningen 1000 Russland   1963 1976 Sulak, Dagestan
263 209 Mosul-demningen 1000 Irak   1986 Tigris
264 209 Mangla-demningen 1000 Pakistan   1962 1977, 1994 6,15 Jhelum
265 209 Sterkfontein vannkraftverk 1000 Sør-Afrika   Drakensberg
266 209 Gotvand-demningen (Nedre) 1000 Iran   1997 2012 Karun
267 209 Presenzano vannkraftverk (Domenico Cimarosa) 1000 Italia   1992 Volturno (pumpeverk)
268 Indrasagar-demningen 1000 India, Madhya Pradesh   Utbygges Narmada
269 Øvre Cisokan vannkraftverk 1000 Indonesia   Utbygges
270 209 Minghu vannkraftverk 1000 Taiwan   1985 Sol-måne-sjøen (pumpeverk)
271 209 Chivor-demningen (La Esmeralda)[53] 1000 Colombia   1969 1977 0,94 Batá
272 227 Hotzenwald kraftverk (Wehr) 992 Tyskland   1975 Wehra
Wunonglong-demningen 990 Kina, Yunnan   Mekong (Lanchang)
273 228 Dehar vannkraftverk 990 India, Rajasthan   1983 Beas, Sutlej
274 229 McNary-demningen 980 USA, Or   Columbia
275 230 Harsprånget vannkraftverk[68] 977 Sverige   1952 Luleälven
276 231 Tonstad kraftverk 960 Norge   1968 3,60 Sira
277 232 Aguamilpa-demningen (A. Solidaridad) 960 Mexico   1994 Río Grande de Santiago
278 233 Priest Rapids-demningen 955 USA, Wa   Columbia
279 234 SGCC Zhexi vannkraftverk[31] 950 Kina, Hunan   Zi
280 234 Murray 1 vannkraftverk 950 Australia   1967 Murray
52 32 Kannagawa vannkraftverk 940 Japan   1993 2005, 2012 Shinano (pumpeverk)
281 236 Little Goose-demningen 932 USA, Wa   Snake River
282 236 Lower Granite-demningen 932 USA, Wa   Snake River
283 236 Lower Monumental-demningen 932 USA, Wa   Snake River
284 239 Montézic vannkraftverk 920 Frankrike   1983 (pumpeverk)
285 239 Shipshaw-demningen 920 Canada, Qb   1943 Saguenay
286 241 Luiz Eduardo Magalhães vannkraftverk (Lajeado) 903 Brasil   1998 2002 Tocantins
287 242 Shiobara vannkraftverk 900 Japan   1994 Naka-Sabi
288 242 Kafue-demningen 900 Zambia   Kafue (Zambesi)
289 242 Kolyma vannkraftverk 900 Russland   1981 1996 Kolyma
290 242 Danjiangkou-demningen[43] 900 Kina, Hubei   1970 Chang-Hanjiang-Dan
Dahuaqiao-demningen 900 Kina, Yunnan   Mekong (Lanchang)
291 242 La Angostura vannkraftverk (Belisario Domínguez) 900 Mexico   1978 3,30 Grijalva
293 247 Henry Borden vannkraftverk (Billings) 889 Brasil   1926 1960 Paraná-Tietê-Rio Pinheiros
294 248 Sainte-Marguerite vannkraftverk 884 Canada, Qb   2003 Sainte-Marguerite
295 249 Dongjing-demningen 880 Kina, Guizhou   2007 2011 Perlefloden-Beipanjiang
295 249 Campos Novos vannkraftverk 880 Brasil   2001 2006 Uruguay-Canoas
296 250 Laforge 1-demningen[11] 878 Canada, Qb   1994 La Grande
297 251 Nagjhari vannkraftverk[63] 870 India, Karnataka   2011 Kalinadi (Kali Hydrel)
298 252 Pļaviņas vannkraftverk 869 Latvia   1960 1965 1,50 Daugava
303 257 Bersimis 2-demningen[11] 869 Canada, Qb   1959 Bersimis
299 253 Foz do Chapeco-demningen 868 Brasil   2007 2010 Uruguay
300 254 Almendra-demningen 857 Spania   1964 1970 Tormes
301 255 Chute-des-Passes-demningen 854 Canada   Péribonka
302 256 Rocky Mountain vannkraftverk 848 USA, Ga   1995 Floyd County (pumpeverk)
304 258 Chamera-demningen (Chamera I) 840 India, Himachal Pradesh   1994, 2003 Ravi
305 259 Wells-demningen[69] 840 USA, Wa   Columbia
Tuokou-demningen 830 Kina, Hunan   Utbygges Chang-Yuan
306 260 Kalinadi I vannkraftverk[70] 825 India, Karnataka   Kalinadi
307 261 Ankang vannkraftverk[43] 816 Kina, Shaanxi   1978 1984, 1989 Chang-Hanjiang
308 262 Kaprun vannkraftverk (Limberg I-II)[71] 813 Østerrike   1948 1955, 2012 0,74 Salzach-Kapruner Ache (pumpeverk)
309 263 Villarino vannkraftverk 810 Spania   1970 1977 Duero (pumpeverk)
310 263 Aldeadávila-demningen 810 Spania   1962 1986 Duero (pumpeverk)
311 265 Três Irmãos-demningen 808 Brasil   1990 1999 Paraná-Tietê
312 266 Kurpsai-demningen (Kürp-Say) 800 Kirgisistan   1976, 1982 2,63 Naryn
313 267 Chaira vannkraftverk 800 Bulgaria   1974 1977, 1999 Maritsa
314 267 Tabaqah-demningen (Tabqa) 800 Syria   1968 1973 Eufrat
315 267 Revin vannkraftverk 800 Frankrike   1976 Meuse (pumpeverk)
316 267 Lotru-Ciunget vannkraftverk 800 Romania   1975 1,20 Olt
317 267 Yecheon vannkraftverk 800 Sør-Korea   2011 (pumpeverk)
318 267 Shisan Ling vannkraftverk (Shisanling)[21] 800 Kina, Beijing   1975 1997 (pumpeverk) Utvides
195 149 Fengtan-demningen 800 Kina, Hunan   1970 1978 2,04 Chang-Yuan-You
319 267 Luding-demningen[35] 800 Kina, Sichuan   Utbygges Chang-Dadu He
Jinchuan-demningen 800 Kina, Sichuan   Utbygges Chang-Dadu He
320 Nedre Salween-demningen[72] 792 Myanmar   2007 2012 5,42 Salween
321 273 Seven Mile-demningen 790 Canada, BC   1979 Columbia-Pend d'Oreille
322 274 Oahe-demningen 786 USA, SD   Missouri
132 275 Entrepeñas-demningen 782 Spania   1956 Tajo
323 275 Okuyahagi II vannkraftverk (Tominaga) 780 Japan   1981 Yahagi
324 275 Nagarjuna Sagar-demningen 780 India, Andhra Pradesh   1967, 1985 Krishna
325 275 Idukki-demningen (Idduki) 780 India, Kerala   Periyar
326 275 Edward C. Hyatt vannkraftverk 780 USA, Ca   1968 Feather (pumpeverk)
327 279 Gouzhouba vannkraftverk[43] 774 Kina   1981 1985 Chang Jiang (øvre)
327 280 Gongzui-demningen 770 Kina, Sichuan   Chang Jiang-Dadu He
328 281 Supung-demningen (Shuifeng) 765 Kina,
Liaoning, Nord-Korea
    1937, 1944 1941, 1955 Yalu
328 280 Outardes 4 vannkraftverk[11] 763 Canada, Qb   1972 Outardes
329 281 Zipingpu-demningen[73][35] 760 Kina, Sichuan   2001 2006 3,42 Min
330 281 Kainji-demningen 760 Nigeria   Niger
331 283 Carillon-demningen[11] 753 Canada, On, Qb   1959 1963 Ottawa
332 284 Super-Bissorte vannkraftverk 750 Frankrike   1935 1978, 1983 Durance (pumpeverk)
333 284 Dlouhé stráně vannkraftverk 750 Tsjekkia   1978 1996 Morava (pumpeverk)
334 284 Bukhtarma-demningen[74] (Bukhtaminskaja) 750 Kasakhstan   1965 2,60 Irtysj
335 284 Gongguoqiao-demningen 750 Kina, Yunnan   2008 Mekong (Lanchang) Utvides til 900 MW
336 Fengyi-demningen[35] 750 Kina, Sichuan?   Jialing
337 284 Saguling-demningen 750 Indonesia   1987 2,2 Citarum, Java
338 284 El Cajón-demningen 750 Mexico   2003 2007 Río Grande de Santiago
339 290 Saurdal kraftverk 740 Norge   1986 1,38 Blåsjø
340 290 Yali-demningen 740 Vietnam   1993 2001 3,68 Mekong-Se San
341 292 Čierny Váh vannkraftverk 735 Slovakia   1982 Váh (pumpeverk)
342 293 Manapouri vannkraftverk 730 New Zealand   1969 4,80 Fiordland nasjonalpark
343 293 Rottau vannkraftverk 730 Østerrike   Drava-Malta (pumpeverk)
344 293 Serre Ponçon-demningen 720 Frankrike   Durance
345 293 Si Nakharin vannkraftverk (Srinagarind) 720 Thailand   1980, 1991 Mae Klong (pumpeverk)
346 293 Gabčíkovo-demningen 720 Slovakia   1992 1989, 1995 2,70 Donau
Zhengtouba-demningen 720 Kina, Sichuan   Utbygges Chang-Dadu He
347 298 Gongzhui vannkraftverk[43][35] 718 Kina, Sichuan   1971 Chang-Dadu He
348 298 Yeywa-demningen[75] 718 Myanmar   2000 2010 Irrawaddy-Myitwge Oppgis også til 790 MW
349 300 Barra Grande-demningen 708 Brasil   2001 2006 Uruguay-Canoas
350 301 Andaquí-demningen[48][53] 705 Colombia   1997 Utbygges Japurá-Caquetá
351 302 Waldeck vannkraftverk (I-II) 704 Tyskland   1932 1975, 2010 (pumpeverk)
352 303 Shulbinsk-demningen[76] (Sjulbinsk) 702 Kasakhstan   1976 1994 Irtysj
353 303 Dnestrovsk vannkraftverk (Dniestr) 702 Ukraina   1993 1983, 1996 Dnestr
354 305 Sancheong vannkraftverk[77] 700 Sør-Korea   2001 (pumpeverk)
355 305 Baozhusi vannkraftverk[43] 700 Kina   1995 Bailong
Karuma vannkraftverk 700 Uganda   Prosjekteres Nilen
356 305 Peace Canyon-demningen 700 Canada, BC   1980 Peace
357 305 Altinkayademningen 700 Tyrkia   1988 Kızılırmak
358 309 Shasta-demningen 697 USA, Ca   Shasta County
359 310 Dongfeng-demningen[35] 695 Kina, Guizhou   Chang-Wujiang
360 311 JKPDC Baglihar-demningen 690 India, Jammu & Kashmir   2008 Chenab
361 311 Salal vannkraftverk 690 India, Himachal Pradesh   1987, 1994 Chenab
362 311 Ralco vannkraftverk 690 Chile   2004 Biobío
363 311 Kárahnjúkar-demningen[78] 690 Island   2002 2009 Jökulsá á Dal
364 315 Lubuge-demningen 688 Kina, Guangxi / Yunnan   Perlefloden-Beipan
365 316 Zarnowiec vannkraftverk 680 Polen   1983 Zarnowiecsjøen (pumpeverk)
366 317 Aurland kraftverk 675 Norge   1973 2,00 Aurlandselvi
367 317 Numappara vannkraftverk (Miyama) 675 Japan   Naka (pumpeverk)
368 319 Mactaquac-demningen 672 Canada   1968 Saint John
369 319 Birecikdemningen 672 Tyrkia   1988 1994 Eufrat
370 321 Sanktuda 1 vannkraftverk 671 Tadsjikistan   1987 2009 Vakhsj
371 322 Derinerdemningen 670 Tyrkia   Çoruh
372 323 Irkutsk vannkraftverk 662 Russland   1950 1958 Angara
373 323 Xin'anjiang-demningen 662 Kina, Zhejiang   1960 1977 Xin'An
374 325 Haditha-demningen 660 Irak   1978 1986 Eufrat
375 325 Porce III-demningen[48][53] (Porce III) 660 Colombia   2010 Medellín-Porce
376 325 El Palmar-demningen 660 Brasil, Uruguay     1983 Negro
377 328 Viljuj-demningen[79] (1-2) 648 Russland   1962 1976 2,71 Lena-Viljuj
378 329 Valdivia-demningen[48][53] (Nechi) 645 Colombia   1984 Porce-Nechi
379 Angu-demningen[35] 640 Kina, Sichuan   Chang-Dadu He
Laoyingyan-demningen 640 Kina, Sichuan   Chang-Dadu He Planstadium
380 Shenxigou-demningen[35] 640 Kina, Sichuan   Chang-Dadu He
380 330 Longtoushi-demningen[35] 640 Kina, Sichuan   2010 Chang-Dadu He
381 331 Alto Lindoso-demningen 630 Portugal   1992 Minho
382 331 Tishrin-demningen[43] 630 Syria   1991 1999 1,60 Eufrat
383 331 Changzhou-demningen 630 Kina, Guangxi   Perlefloden-Xijiang
385 331 Wilson-demningen 630 USA, Al   1933 Tennessee
386 333 Krementsjuk vannkraftverk 625 Ukraina   1959 1,50 Dnepr (Dnepr 3)
387 334 Rock Island-demningen 624 USA, Wa   1933 Columbia
388 335 Azumi vannkraftverk 623 Japan   1969 Azusa (pumpeverk)
389 336 Maggia vannkraftverk 620 Sveits   (pumpeverk)
390 336 Tsjarvak vannkraftverk 620 Usbekistan  
391 338 Capivara-demningen 619 Brasil   1975 Paranapanema
392 339 Ohashi-demningen 615 Japan  
393 339 Hongawa vannkraftverk (Honkawa) 615 Japan   1969, 1984 Seto, Shikoku (pumpeverk)
394 341 Bajina Basta vannkraftverk 614 Serbia   1966 1982 0,19 Drina (pumpeverk)
395 341 Garrison-demningen 614 USA, ND   Mercer County
396 343 Jocassee vannkraftverk 610 USA, SC   1975 Keowee (pumpeverk 730 MW)
397 344 Gilgel Gibe vannkraftverk (1 + 2) 604 Etiopia   1998 2002 0,86 Omo
398 345 Kijev vannkraftverk 603 Ukraina   1964 1968 Dnepr (pumpeverk)
399 345 Ice Harbor-demningen 603 USA, Or, Wa   1955 1961 Snake River
399 347 Lac d'Emosson-demningen 600 Sveits   1925 1974 Barberine
400 347 Komani vannkraftverk 600 Albania   Drin
401 347 Kurejka vannkraftverk 600 Russland   1985 1994 Jenisej
402 347 Baipaza-demningen 600 Tadsjikistan   1986 Vakhsj
403 347 Nabara-demningen 600 Japan   Nabara
404 347 Okukiyotsu II vannkraftverk (Okky II) 600 Japan   Shinano-Uone (pumpeverk)
405 347 Omarugawa vannkraftverk 600 Japan   2008 Omarugawa
406 347 Cheongsong vannkraftverk[80] 600 Sør-Korea   2006 (pumpeverk)
407 347 Samrangjin vannkraftverk[81] 600 Sør-Korea   1985 (pumpeverk)
408 347 Muju vannkraftverk[82] 600 Sør-Korea   1988 1996 (pumpeverk)
409 347 Langyashan vannkraftverk 600 Kina, Anhui   2007 (pumpeverk)
Guangpo-demningen[14] 600 Kina, Yunnan   2008 2020 Salween Planstadium
410 347 Letan-demningen 600 Kina, Guangxi   Perlefloden-Hongshui He
410 347 Hongjiadu-demningen[35] 600 Kina, Guizhou   Chang-Wujiang
411 347 Suofengying-demningen[35] 600 Kina, Guizhou   Chang-Wujiang
413 347 Tongjiezi-demningen[35] 600 Kina, Sichuan   Chang-Dadu He
414 347 Mianhuatan-demningen 600 Kina, Fujian   2001
Yinpan-demningen 600 Kina, Chongqing   Chang-Wujiang
Huangjinping-demningen[35] 600 Kina, Sichuan   Utbygges Chang-Dadu He
415 Tongzilin-demningen[83][35] 600 Kina, Sichuan   Utbygges Yalong Jiang
Mengsong-demningen 600 Kina, Yunnan   Mekong (Lanchang) Planstadium
112 78 Tankeng-demningen 600 Kina, Zhejiang   2003 2008 Oujiang (Ou) (pumpeverk)
416 347 Pergau-demningen (Sultan Ismail Petra) 600 Malaysia   2003 Kelantan, Malaya
Hutgyi-demningen[84] 600 Myanmar   2009 2013 3,82 Salween Planlagt til 1.200 MW
417 347 Shweli-demningen[85] (Ruili) 600 Myanmar   2006 2011 4,03 Irrawaddy-Shweli
418 Shwesarye-demningen[86] 600 Myanmar   Irrawaddy-Chindwin
419 NTPC Loharinag Pala vannkraftverk 600 India, Uttarakhand   2007 2011 Ganges-Bhaghirathi (Stanset)[87]
420 347 Øvre Indravati vannkraftverk[88] 600 India, Orissa   1998 Indravati
421 347 Thein-demningen (Ranjit Sagar) 600 India   2000 Ravi
422 347 Shiroro-demningen 600 Nigeria   Kaduna
423 347 Bracebridge vannkraftverk 600 Canada, Qb   1894 Muskoka
424 347 El Cajón-demningen 600 Honduras   1986, 1995 Río Comayagua
425 347 El Caracol-demningen (Ingeniero Carlos Ramiréz Ulloa) 600 Mexico   1987 0,80 Balsas
Stornorrfors kraftverk 591 Sverige   1958 1962, 1986 2,29 Umeälven
Brownlee-demningen 585 USA, Id   Snake River
Bear Swamp vannkraftverk 585 USA, Ma   Berkshire County (pumpeverk)
Fairfield vannkraftverk 576 USA, SC   Fairfield County (pumpeverk)
San Fiorano vannkraftverk 568 Italia   1968 1973 Oglio
Okutadami vannkraftverk 560 Japan   Agano
Guatapé vannkraftverk[53] 560 Colombia   Rio Magdalena-Guatapé
Kundah vannkraftverk (Kundah I)[89] 555 India, Tamil Nadu  
Kama vannkraftverk (Perm) 552 Russland   1954 1956 Kama
Lianhua-demningen 550 Kina, Heilongjiang  
Murray 2 vannkraftverk 550 Australia   1969 Murray
Roselend-demningen (Roselend La Bathie) 546 Frankrike   1955 1960 Savoie
Oymapinardemningen 540 Tyrkia   1984 1,62 Manavgat, Taurus
Baise-demningen 540 Kina, Guangxi   2000 2006 You (Youjiang)
Yinzidu-demningen[35] 540 Kina, Guizhou   Chang-Wujiang
Jebba-demningen 540 Nigeria   Niger
Benmore-demningen 540 New Zealand   1965 2,20 Waitaki
Betania-demningen[53] 540 Colombia   1987 Rio Magdalena-Yaguará
Bhumipol-demningen (Bhumibol) 535 Thailand   1964, 1996 Ping
Galleto vannkraftverk 530 Italia   Nera
Cachoeira-Dourada-demningen 528 Brasil   1958 1994 Goiás
Toulnustouc vannkraftverk[11] 526 Canada   2001 2005 2,70 Toulnustouc
Libby-demningen 525 USA, Mt   Lincoln County
Outardes 2 vannkraftverk[11] 523 Canada, Qb   1978 Outardes
Dez-demningen 520 Iran   1992 2001 Karkheh-Dez
Karkheh-demningen 520 Iran   1959 1963, 2003 Karkheh
Nizjnij Novgorod vannkraftverk (Gorkij) 520 Russland   1955 2,00 Volga
Mawlaik-demningen[90] 520 Myanmar   Irrawaddy-Chindwin
NHDC Omkareshwar-demningen 520 India, Madhya Pradesh   2007 Narmada
Capandademningen 520 Angola   Kwanza
Hasan Ugurlu-demningen 516 Tyrkia   1972 1982 Yeslirmak
Pankou-demningen 513 Kina, Hubei   Utbygges Chang-Hanjiang-Duhe-Guandu
Berkedemningen 510 Tyrkia   2001 Ceyhan
Huanglongtan-demningen 510 Kina, Hubei   1969 1974, 2006 Chang-Hanjiang-Duhe-Guandu
Balimela vannkraftverk[91] (Machkund II) 510 India, Orissa   1971 1975 Sileru
Teesta V-demningen (Teesta V) 510 India, Sikkim   2008 2,50 Teesta
Noxon Rapids-demningen 510 USA, Mt   Sanders County
Nova Ponte-demningen 510 Brasil   1987 1995 Paranaíba
Conowingo-demningen 507 USA, Md   Harford County
Fierza vannkraftverk 500 Albania   Drin
Pehuenche vannkraftverk 500 Chile   1991 Maule
Rana kraftverk 500 Norge   Ranelva m.fl.
Porabka Zar vannkraftverk 500 Polen   1979 (pumpeverk)
TIWAG Silz vannkraftverk (Längenthal)[92] 500 Østerrike   1981 0,70 Inn-Ötztal-Nederbach (pumpeverk)
Jiangpinghe-demningen[35] 500 Kina, Hubei   2005 2011 Loushui
Dongjiang-demningen 500 Kina, Hunan   1978 1992 Lishui-Lei
Wan'an-demningen 500 Kina, Jiangxi   Chang-Gan
Caojie-demningen[35] 500 Kina, Sichuan?   2006 Jialing
Theun Hinboun (1-2) 500 Laos   1995, 2010 1998, 2012 Nam Theun, utvides fra 220 MW
Sirikit-demningen 500 Thailand   1974, 1995 Nan
Teesta VI-demningen (Teesta VI)[93] 500 India, Sikkim   2,50 Teesta
Wivenhoe vannkraftverk 500 Australia   1986 Brisbane (pumpeverk)
Guadalupe vannkraftverk[53] 495 Colombia   Porce
Big Bend-demningen 494 USA, SD   Buffalo County
Zakučac vannkraftverk 486 Kroatia   Cetina
Le Cheylas vannkraftverk 485 Frankrike   1980 (pumpeverk)
Kurusj-demningen 480 Russland   1951, 1986 Dagestan
Seimareh-demningen 480 Iran   1997 2009 0,85 Karkheh-Seimareh
Shawan-demningen[35] 480 Kina, Sichuan   Chang Jiang-Dadu He
Uri-demningen (I-II) 480 India, Jammu & Kashmir   1989 1997 Jhelum
Dworshak-demningen 480 USA, Id   Snake River
Dalešice vannkraftverk 480 Tsjekkia   1975 1978 Jihlava
Eastmain 1 vannkraftverk 480 Canada, Qb   2007 2,70 La Grande
Peixoto-demningen (Mascarenhas de Moraes) 478 Brasil   1957 1974 Rio Grande
Grand Rapids-demningen 472 Canada, Mb   1960 1968 Saskatchewan
Jaguara-demningen 472 Brasil   1966 1971 Rio Grande
Yanguoxia vannkraftverk 471 Kina, Gansu   Huang He
Brisay-demningen 469 Canada, Qb   1980 1993 La Grande
Kisenyama-demningen 466 Japan   1970 Yodo (pumpeverk)
Itapebi-demningen 465 Brasil   1999 2003 Rio Jequitinhonha
Jilintai-demningen 460 Kina, Xinjiang   2001 2005 Kashgar
Numazawanuma vannkraftverk 460 Japan   1952 Tadami (pumpeverk)
Tana Beles-demningen (Øvre Beles) 460 Etiopia   1998 2010 1,62 Nilen
Fionnay vannkraftverk (Gr. Dixence, Mauvoisin) 459 Sveits   0,60 Dixence-Rhône (321 + 138 MW)
Peixe Angical-demningen (Sérgio Motta) 459 Brasil   2003 2006 Tocantins
Novosibirsk-demningen[94] 455 Russland   1950 1961 1,69 Ob, ved Katun
Uglitsjdemningen 454 Russland   1939 1,00 Volga
Yards Creek vannkraftverk 453 USA, NJ   Warren County (pumpeverk)
Messaure kraftverk 452 Sverige   Luleälven
Sallente vannkraftverk (Estany Gento) 451 Spania   1985 Lleida (pumpeverk)
Seneca vannkraftverk 451 USA, Pa   1969 Allegheny (pumpeverk)
Kops II vannkraftverk 450 Østerrike   2004 2009 Kopssjøen, Ill (pumpeverk)
Tasj Kumyr-demningen 450 Kirgisistan   1989 1987 1,56 Naryn
Zangmu-demningen[95] 450 Kina, Tibet   2009 2015 Brahmaputra (Yarlung Tsangpo)
Gelantan-demningen 450 Kina, Yunnan   Lixian
Rudbar-demningen (Lorestan) 450 Iran   2012 0,99 Dez-Rudbar
Cambambe vannkraftverk 450 Angola   Kwanza
Pouget vannkraftverk 445 Frankrike   1982
Clyde-demningen 445 New Zealand   1992 2,10 Clutha
Ust Khantajka-demningen[96] 441 Russland   1963 1975 2,00 Jenisej-Khantajka
Porjus kraftverk (Porjus Nya) 440 Sverige   1910 1915 1,23 Luleälven
Letsi kraftverk 440 Sverige   Luleälven
Ben Cruachan vannkraftverk 440 Storbritannia   1960 1966 Loch Awe (pumpeverk)
Kajiwa-demningen 440 Kina, Sichuan   Utbygges Muli
Shitouzhai-demningen[14] 440 Kina, Yunnan   2008 2020 Salween Planstadium
Miranda-demningen 438 Brasil   1990 1998 Paranaíba-Rio Araguari
Kremasta-demningen 437 Hellas   1961 1966 Akhelóos
Kaniv-demningen 434 Ukraina   1968 1975 0,97 Dnepr (Dnepr 2)
Gordon vannkraftverk (Gordon River) 432 Australia   1978 1988 Gordon River
Grosio vannkraftverk 431 Italia   1956 1960, 2002 Sondrio
Tokke kraftverk 430 Norge   1962 2,14 Skiensvassdraget
Caplinja vannkraftverk 430 Bosnia-Hercegovina   Neretva
Panjia Kou vannkraftverk[21] (Pan Jia Kou, Panjiakou)) 430 Kina, Hebei   1991 1992 0,35 Luan He (pumpeverk)
Des Joachims vannkraftverk (Deep River)[97] 429 Canada, On   1951 Ottawa
Hungry Horse-demningen 428 USA, Mt   Flathead County
Gianelli-demningen (San Luis) 424 USA, Ca   1960 1968 Merced County (pumpeverk)
Huites-demningen (Luis Donaldo Colosio) 422 Mexico   1996 0,87 Río Fuerte
Thisavros vannkraftverk 420 Hellas   1983 1997 Nestos (pumpeverk)
Longkou-demningen 420 Kina, I.M. / Shanxi   Huang He
Zhelin-demningen 420 Kina, Jiangxi   Xijiang]
Maoergai-demningen 420 Kina, Sichuan   Heishui
Lidi-demningen 420 Kina, Yunnan   Mekong (Lanchang)
Hartwell Lake-demningen 420 USA, Ga   Hart County
Peñitas-demningen 420 Mexico   1,97 Grijalva
Safe Harbor-demningen 417 USA, Pa   Lancaster County
Volta Grande-demningen 416 Brasil   1970 1974 Rio Grande
Dahua vannkraftverk[43] 412 Kina, Guangxi   1980
Nendaz vannkraftverk (Gr. Dixence) 408 Sveits   0,30 Dixence-Rhône
Taum Sauk vannkraftverk 408 USA, Mo   1960 1963, 1999 Black (pumpeverk)
Palmiet vannkraftverk 406 Sør-Afrika   1983 1988 Gordon's Bay (pumpeverk)
Pingban-demningen 405 Kina, Guangxi   Perlefloden-Nanpan
Ranganadi-demningen (Ranganadi I) 405 India, Assam   1965 Nedre Subansiri distrikt
Wheeler-demningen 404 USA, Al   Lawrence County
Riga vannkraftverk 402 Latvia   1970 1974 0,64 Daugava
Mingatsjevir vannkraftverk (Mingetsjevir) 402 Aserbajdsjan   1953, 2000 1,40 Kura
Irganaj-demningen 400 Russland   1987 1998, 2001 Sulak-Koisu, Dagestan
Cheongpyeong vannkraftverk 400 Sør-Korea   1980 (pumpeverk)
Sakuma-demningen 400 Japan   Tenryū
Fugong-demningen[14] 400 Kina, Yunnan   2008 2020 Salween Planstadium
Maheshwar-demningen 400 India, Madhya Pradesh   1978 2010 Narmada
Kadamparai vannkraftverk 400 India, Tamil Nadu   1989 Coimbatore (pumpeverk)
Koteshwar-demningen 400 India, Uttarakhand   Ganges-Bhagirathi
Purulia vannkraftverk (Purlia) 400 India, Vest-Bengal   2007 Ayodhya Hills (pumpeverk) Planlagt 900 MW
Kenyir-demningen (Sultan Mahmud) 400 Malaysia   1978 1988 1,60 Kenyir River, Terengganu, Malaya
Dukan-demningen (Dokan) 400 Irak   1954 1959 Tigris-Lille Zab
Tekeze-demningen 400 Etiopia   2002 2010 0,98 Tekeze
Bighorn-demningen 400 Canada   1972 1,50 North Saskatchewan
Moxotó-demningen (Apolõnio Sales) (Pãulo Afonso V) 400 Brasil   1971 1977 São Francisco
Quimbo-demningen 400 Colombia   2011 Río Magdalena
Colbun vannkraftverk 400 Chile   1985
Génissiat-demningen (Gnissat-Seyssel) 396 Frankrike   1948 Ain
Pong-demningen (Maharana Pratap Sagar) 396 India, Himachal Pradesh   1978 1975, 1983 Beas
Mieldemningen[53] (Miel I) 396 Colombia   2002 La Miel
Três Marias-demningen (Bernardo Mascarenhas) 396 Brasil   1956 1969 Sáo Francisco
Porce II vannkraftverk[53] (Porce II) 392 Colombia   Porce
Hells Canyon-demningen 391 USA, Or   Snake River
Dulhasti-demningen (Dul Hasti) 390 India, Jammu & Kashmir   Chenab
Tagokura vannkraftverk 385 Japan   1961, 2006 Tadami (pumpeverk)
Song Loulou vannkraftverk[98] 384 Kamerun   2000 2005 Sanaga
Sjamkir vannkraftverk 380 Aserbajdsjan   1983 Shamkir (Sjamkir)
Futang-demningen[35] 380 Kina, Sichuan   Min
Polyphyton-demningen 375 Hellas   1975 Aliakmon
Belmeken vannkraftverk 375 Bulgaria   1988 Maritsa
Wuxijiang-demningen[99] 372 Kina, Hunan   1998 2,35 Wuxijiang
Mapragg vannkraftverk (Sarganserland) 370 Sveits   1977 Mapragg (pumpeverk)
Arenaldemningen 370 Costa Rica   1974 1982 Arenalsjøen
Miranda Douro-demningen 367 Portugal   1960 1995 Vila Real
Alto Anchicaya-demningen[53] 365 Colombia   1973 Anchicayá
Monteynard-demningen 364 Frankrike   1962 Isere
Kapshagaj-demningen 364 Kasakhstan   1965 1970 0,92 Ili
Orlikdemningen 364 Tsjekkia   1978 1962 Vltava
Strom Thurmond-demningen 362 USA, SC   1946 1954 0,70 McCormick County
Tyin kraftverk 360 Norge   2004 1,40 Tyin
L'Aigle-demningen 360 Frankrike   1946 Cantal
Häusling vannkraftverk (Zillergründl)[100] 360 Østerrike   1974 1988 0,18 Ziller (pumpeverk)
Tajo de la Encantada vannkraftverk 360 Spania   1977 Málaga (pumpeverk)
Mratinje-demningen 360 Montenegro   0,80 Piva
Xiajiang-demningen 360 Kina, Jiangxi   Utbygges Chang-Gan
Banduo-demningen 360 Kina, Qinghai   Utbygges Huang He
Magat-demningen (SN Power) 360 Filippinene   1984 0,92 Cagayan-Magat
Kamojang vannkraftverk 360 Indonesia  
Maraetai vannkraftverk (A-B) 360 New Zealand   1952, 1971 0,86 Waikato
Gariepdemningen 360 Sør-Afrika   1971 Oranje
Ross-demningen 360 USA, Wa   WhatcomCounty
Irapé-demningen 360 Brasil   2002 2006 Rio Jequitinhonha
Ffestiniog vannkraftverk 356 Storbritannia   1963 Afon Dwyryd (pumpeverk)
Lizhou-demningen 355 Kina, Sichuan   Muli
Donzère-Mondragon vannkraftverk (André Blondel) 354 Frankrike   1952 2,10 Drôme
Temascal-demningen 354 Mexico   1,54
Dnepro-Dzerzjinsk-demningen 352 Ukraina   1964 1,40 Dnepr (Dnepr 4)
Altenworth vannkraftverk[101] 351 Østerrike   1976 1,95 Donau
Miel II-demningen[53] (Miel 2) 351 Colombia   1993 La Miel
Shereyk vannkraftverk 350 Sudan   Nilen
McCormick vannkraftverk 350 Canada, Qb   Manicouagan
Cowans Ford-demningen 350 USA, NC   Lincoln County
Ikehara vannkraftverk 350 Japan   1964 Kitayamagawa (pumpeverk)
Abitibi Canyon vannkraftverk 349 Canada, On   1936 Abitibi River
Smith Mountain-demningen 348 USA, Va   1965 1980 Smith Mountain Lake (pumpeverk 238 MW)
Rybinskdemningen 346 Russland   1948 1950 0,64 Volga
Mayrhofen vannkraftverk (Eberlaste)[102] 345 Østerrike   1965 1977 0,67 Ziller-Zemm (pumpeverk)
Shaping-demningen 345 Kina, Sichuan   Utbygges Chang-Dadu He
San Roque-demningen 345 Filippinene   2003 Agno
Urrá vannkraftverk[53] (Alto Sinú) 344 Colombia   Sinú
Ligga kraftverk 343 Sverige   Luleälven
Na Hang-demningen (Tuyen Quang, Dai Thi) 342 Vietnam   2002 2008 1,20 Da
Takane-demningen (Takane I) 340 Japan   1969 Hida (pumpeverk)
Gibidum-demningen 340 Sveits   1964 1967 Aletschbreen
Linthal vannkraftverk 340 Sveits   (pumpeverk) Planlagt 1.000 MW i 2015
Aguayo vannkraftverk 340 Spania   1983 Cantabria (pumpeverk)
Bull Shoals-demningen 340 USA, Ar   Marion County
Pournari-demningen 339 Hellas   1981 1998 Epuris
Round Butte-demningen 338 USA, Or   1960 1964 Columbia-Descutes
Aimorés-demningen 336 Brasil   2004 Rio Doce
Râul Mare-demningen 335 Romania   1980 1988 0,65 Râul Mare
Kurobe-demningen (Kurobegawa) 335 Japan   1963 Kurobe
Brokke kraftverk 330 Norge   1965 1,40 Otra
(Bad) Säckingen vannkraftverk 330 Tyskland   1968 Rhinen, (pumpeverk)
Jiangbian-demningen[103] 330 Kina, Sichuan   2011 Jiulong
Se San 4 vannkraftverk 330 Vietnam   2010 Mekong-Se San
Holen kraftverk 328 Norge   1981 0,89 Otra
Vietas kraftverk 325 Sverige   Luleälven
Daxia vannkraftverk 324 Kina, Gansu   Huang He
Cabin Creek vannkraftverk 324 USA, Co   1964 1967 Rocky Mountains (pumpeverk)
Majna-demningen 321 Russland   1979 1985 Sibir
Ritsem kraftverk 320 Sverige   Luleälven
Kastraki-demningen 320 Hellas   1969 Aitolia, Akarnania
Mainskaja-demningen 320 Russland   1979 1987 Jenisej
Zelentsjukskaja vannkraftverk 320 Russland   1995 1999, 2010 Karatsjaj-Tsjerkessia
Xunyang-demningen 320 Kina, Shaanxi   Utbygges Chang-Hanjiang
Øvre Kolab vannkraftverk[104] 320 India, Orissa   Kolab
Roxburgh-demningen 320 New Zealand   1956 1962 0,86 Clutha
Fort Randall-demningen 320 USA, SD   Charles Mix County
Porto Colombia-demningen 320 Brasil   1970 1974 Rio Grande
Laforge 2-demningen[11] 319 Canada, Qb   1996 La Grande
Visegrad vannkraftverk 315 Bosnia-Hercegovina   1989 Drina
Sfikia vannkraftverk 315 Hellas   1986 (pumpeverk)
Okuyahagi I vannkraftverk (Yahagi) 315 Japan   1981 Yahagi (pumpeverk)
Ust-Kamenogorsk-demningen (AES) 315 Kasakhstan   1,58 Irtysj
Colgate-demningen 315 USA, Ca   Yuba County
Skjomen kraftverk 313 Norge   1973 1,26 Tjårdavatnet m.fl
La Guaca vannkraftverk[53] 311 Colombia   Bogotá
La Tasajera vannkraftverk[53] 311 Colombia   Grande
Chahanwusu vannkraftverk 309 Kina, Xinjiang   Kaidu
Hirakud-demningen (Burla + Chipilma)[105] 307 India, Rajasthan   1948 1956, 1990 Mahanadi
Trenchedemningen 302 Canada, Qb   1955 Outardes-Saint-Maurice
Aurland III kraftverk 300 Norge   1979 0,73 Aurlandselvi
Nedre Vinstra kraftverk 300 Norge   1958 1,10 Olstappen
Vinje kraftverk 300 Norge   1964 1,02 Skiensvassdraget
Foyers vannkraftverk 300 Storbritannia   1970 1974 Loch Ness-Foyers (pumpeverk)
Borçkademningen 300 Tyrkia   1985 2007 1,04 Çoruh
Gökçekayademningen 300 Tyrkia   1967 1972 0,56 Çoruh
120 Jinshuitan-demningen 300 Kina, Zhejiang   1981 1988 Oujiang (Ou)
Jiangya-demningen[43] 300 Kina, Hunan   1995 1999 0,76 Lishui-Loushui
Shaxikou-demningen 300 Kina, Fujian   1991 Xiqi (Xixi)
Bikoudemningen 300 Kina, Gansu   1969 1976 Chang-Jialing-Bailong
Datang Jiangkou-demningen 300 Kina, Chongqing   1999 2006 Wulong fylke Utvides til 600 MW
Jiudianxia-demningen 300 Kina, Gansu   1969 1976 Huang He-Tao
Datang Wenshan vannkraftverk 300 Kina, Yunnan  
Vajiralongkorn-demningen 300 Thailand   1979 1984 Khwae Noi
GMR Badrinath vannkraftverk 300 India, Uttarakhand   2014 Alaknanda
Kajbar vannkraftverk 300 Sudan   Nilen
New Melones-demningen 300 USA, Ca   Tuolumne County
Richard B. Russell-demningen 300 USA, Ga   Elbert County (pumpeverk)
Mossyrock-demningen 300 USA, Wa   Lewis County
Chixoy-demningen 300 Guatemala   1975 1986 Alta Verapaz
Edwin Fabrega vannkraftverk 300 Panama   1983, 1994 1,45 Changuinola
La Tuque-demningen 294 Canada, Qb   1940 1955 Outardes-Saint-Maurice
Greifenstein vannkraftverk[106] 293 Østerrike   1984 1,72 Donau
Xinfengjiang-demningen 293 Kina, Guangdong   1958 1962 Perlefloden-Dongjiang-Xinfeng
Waneta-demningen 293 Canada, BC   1950 1966 Columbia-Pend d'Oreille Plan: 728 MW
Turlough Hill vannkraftverk 292 Irland   1968 1974 (vannreservoar, pumpeverk)
Zimapan-demningen 292 Mexico   1989 1996 Hidalgo
Aura kraftverk 290 Norge   1953 1,62 Aursjøen
Jostedal kraftverk 290 Norge   1990 0,87 Jostedøla
Almatti-demningen[63] 290 India, Karnataka   2002 2005 Krishna
Mazegawa vannkraftverk (Mazegawa I) 288 Japan   1974 1969, 1976 Maze (pumpeverk)
Madushan-demningen 288 Kina, Yunnan   Red
Salina vannkraftverk 288 USA, Ok   1965 1971 Lake Hudson (pumpeverk)
Aschach vannkraftverk[107] 287 Østerrike   1964 1,65 Donau
Carters vannkraftverk 286 USA, Ga   Murray County (pumpeverk)
La Coche vannkraftverk 285 Frankrike   1976 (pumpeverk)
Kangyang-demningen 285 Kina, Qinghai   Huang He
Salvajina-demningen[53] 285 Colombia   1975 Cauca
Chastang-demningen 282 Frankrike   1958, 2001 Correze
Nes kraftverk 280 Norge   1967 1,33 Hallingdalsvassdraget
Jinwo-demningen 280 Kina, Sichuan   Tianwanhe
Muli Shawan-demningen 280 Kina, Sichuan   Muli
Paunglaung-demningen[108] 280 Myanmar   1996 2005 Irrawaddy-Paunglaung
Rodund II vannkraftverk (Latschau)[109] 276 Østerrike   1975 0,47 Ill (pumpeverk)
Devil Canyon-demningen 276 USA, Ca   San Bernardino County
Chuhe-demningen 276 Kina, Shaanxi   Chang-Hanjiang
Trängslet kraftverk 275 Sverige