Liste over bilmerker

Wikimedia-listeartikkel

Dette er en ufullstendig liste over alle bilmerker noensinne produsert. Noen er fra bilprodusenter som også bruker navnet på selskapet som et merkenavn, andre er fra datterselskap eller divisjoner, eller er produkter som er blitt merket på nytt.

ARediger

Abarth, Abbott-Detroit, ABC (England), ABC, Aberdonia, Acadian, AC Cars, Acura, Adler, Adria, AEC, AEM, Aero, Aerocar, Airway, Aixam, Ajax (Frankrike), Ajax (Sveits), Ajax (USA), Albion, Alcyon, Alexander Dennis, Alfa Romeo, Allard, Alpha Sports, Alpina, Alpine, Alvis, American Lafrance, American Motors Corporation, American Steam Car, American Steamer, Amilcar, Amphicar, Amuza, Ariel, Anadol, Andino, Apollo, Argyll, Armstrong Siddeley, ARO, Ascari, Ascort, Aston Martin, Atkinson, Auburn, Audi, Austin, Austin Healey, Austro-Daimler, Autobacs, Autobianchi, Autocar, Auto Union, AWD

BRediger

Baker, Bantam, Bavariacars, Bedford, Beijing, Bentley, Benz, Berliet, Berna, Birchfield, Bitter, BMW, Bonnet, Bolwell, Bomac, Borgward, Bova, Bowler (bil), Brasier, Bremach, Bricklin, Bristol, Bucher-Guyer, Buddy, Bugatti, Buick, Bullet, Büssing

CRediger

Cadillac, Caparo, Caterpillar, Caterham, Carbontech, Carburetti, Chaigneau-Brasier, Chaparral Cars, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Cizeta, Classic Glass, Classic Revival, Cobra Craft, Commer, Cord, Corvette, Crane-Simplex, Cunningham Automobile

DRediger

Dacia, Daewoo, DAF, Daihatsu, Daimler, Daktari, Datsun, Daytona, DB, De Dion-Bouton, Delage, Delahaye, Delaunay-Belleville, DeLorean Motor Company, Dennis, DeSoto,[1] De Tomaso, Detroit Electric, Devaux, Diamond T, DKW, Dodge, Dodge-Renault, Dome, DUKW, Duesenberg, DRB, Durant

ERediger

Eagle, E-Go, Edsel, Elcat, Elfin, EMW, ErAZ, ERF, Evans, Excalibur

FRediger

Facel Vega, Fageol, Faun, Ferrari, Fiat, Finch, Fisker, FN, Foden, Ford, Ford (Frankrike), Frazer, Freightliner, FSO, FTF, FWD

GRediger

Galloper, GAZ, Geijer, GEO, Georges Richard, Germain, Gibbs, Gillet, Gillig, Ginaf, Ginetta, Glas, GMC, GN, Goggomobil, Goliath, Gordini, Graham Paige, Grand Touring Garage, Gran Turismo, Gurgel, Gutbrod, Guy, Gumpert, G-Force

HRediger

Hanomag, Hartnett, Hayes, Henry J, Henschel, Heuliez, Hillman, Hindustan, Hino, Hispano-Suiza, HKS, Holden, Hommell, Honda, Horch, Hotchkiss, HRG, Hudson, Humber, Hummer, Hupmobile, Hymer, Hyundai

IRediger

IFA, Ikarus, Infiniti, International, International Harvester, Invicta, Irisbus, Isdera, Iso Rivolta, Isotta-Fraschini, Isuzu, Iveco, IZH

JRediger

Jaguar, Jawa, Jeep, Jelcz, Jensen

KRediger

KABE, Kaelble, Kaiser-Frazer, Kamaz, Kantanka, Kenworth, Keystone, Kessler, Kewet, Kia, Kimball Electric, King, Kissel, Knight, Knox, Koenigsegg, Krit, Krieger

LRediger

Lada, LaFrance, Lagonda, Lanchester, Lamborghini, Lancia, Landauer, Land Rover, LaSalle, Laurin & Klement, LDV, Lea-Francis, Lewis, Lexington,Lexus, Leyland, Liaz, Liberty, Lightburn, Ligier, Lincoln, Lister, Lloyd, Locomobile, Lone Star, Lord Baltimore, Loremo, Lorraine, Lotus, Lozier, LTI, Luaz, Luverne, Lykan

MRediger

Mack, Magirus-Deutz, Mahindra, MAN, Marcos, Maruti, Maserati, Matra, Maybach, Mazda, McLaren, McLaughlin, Mega, Mercedes, Mercedes Benz, Mercury, MG, Minerva, Mini (BMC), Mini (BMW), Mitsubishi, Monteverdi, Morgan, Morris, Mors, Moskvitch, Multicar

NRediger

Nagant, Napier, Nash Motors,Neckar, Neoplan, Nismo, Nissan, Norsk Automobilfabrik A/S, NSU, Nysa

ORediger

Oakland, Oldsmobile, Opel, Oullim Motors, Overland, Overland Whippet

PRediger

P70, Packard, Pagani, Panhard, Panoz, Peel, Pegaso, Pescarolo Sport, Peterbilt, Peugeot, Piaggio, Pierce-Arrow, Piper, Pivco, Plymouth, PMC (Prince), Polski Fiat, Pontiac, Porsche, Praga, Proton, Puch, Puma,

QRediger

Quick, Quincy, Quinsler, Qvale

RRediger

RaceTech, RAF, Rambler, Range Rover, Reliant, Renault, Reo, Reva, Riley, Rockne, Rolls-Royce, Roman, Rotinoff, Rover, Ruf, Radical Sportscars

SRediger

Saab, Saleen, Santana, Saturn, Saurer, SCAM, Scammell, Scania, Scion, SEAT, Seddon, Seddon Atkinson, Setra, Simca, Simplex, Singer, Sisu, Škoda, Smart, Solifer, Spectre, Spyker, Squire, SsangYong, Standard (Tyskland), Standard (UK), Steyr, Studebaker, Stutz, Subaru, Sunbeam, Suzuki, Shelby SuperCars, Swift

TRediger

Talbot, TAM, Tatra, Terberg, Tesla, Th!nk, Thornycroft, Thrust, Togliatti, TOM'S, Tommy Kaira, Toyota, Trabant, Triumph, Troll, Tucker, TVR

URediger

UAZ, Unic, Unipower, Ural

VRediger

Van Hool, Vauxhall, VAZ, Vespa, Vivinus, Volga, Volkswagen, Volvo, Venturi, Vector Motors Corporation

WRediger

Walter, Wanderer, Wartburg, Wiesmann, Western Star, White, Willys, Wolseley

XRediger

XPeng

YRediger

Yamaha, Yugo

ZRediger

Zaschka, Zastava, ZAZ, Zentmobile, Zenvo, ZIL, ZIM, Zimmerman, Zonda, Le Zèbre

ÆRediger

Ø, ÖRediger

ÖAF

ÅRediger

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

  1. ^ «Arkivert kopi» (PDF). Arkivert fra originalen (PDF) 5. mars 2016. Besøkt 13. oktober 2015.