Åpne hovedmenyen

Liste over Formel 1-førere

Wikimedia-listeartikkel
Verdenskart som viser antall Formel 1-førere per land gjennom historien.

Dette er en liste over Formel 1-førere. Den omfatter alle førere som har deltatt i løp som omfattes av FIAs Formel 1-verdensmesterskap, og er ajourført til og Formel 1-sesongen 2013.

Formel 1, forkortet F1, er den høyeste klassen innen formelbil-racing, som definert av Det internasjonale bilsportforbundet (FIA), motorsportens øverste styrende organ.[1] Ordet «formel» i navnet henviser til et regelsett som alle deltakende biler må være i samsvar med.

En sesong i Formel 1-verdensmesterskapet består av et antall løp, kalt Grand Prix-løp. Førerne blir gitt poeng basert på deres plassering i hvert enkelt løp, og føreren som ved sesongslutt har samlet flest poeng blir utropt til årets verdensmester. Siden det første løpet, Storbritannias Grand Prix 1950, har det til og med 2013-sesongen vært kjørt 897 Grand Prix-løp innenfor rammene av FIAs verdensmesterskap.

Rubens Barrichello har deltatt i 326 Grand Prix-løp, hvorav 322 starter, mer enn noen annen fører.[2] Den syvdobbelte verdensmester Michael Schumacher har rekorden for antall mesterskap, og hans 91 seire,[3] 155 pallplasseringer og 68 pole positions også er rekorder.[4]

Storbritannia er landet med flest førere i Formel 1, med i alt 159 forskjellige førere gjennom tidene. Syv land er representert med en enkelt fører. Russland ble det siste landet som fikk en fører i Formel 1 da Vitalij Petrov debuterte for Renault F1 i Bahrains Grand Prix 2010.[5]

FørereRediger

Kolonnen «Starter» inkluderer bare løp hvor føreren har startet selve løpet. Kolonnen «Løp» inkluderer derimot alle løp som føreren har vært påmeldt til, selv om de av forskjellige årsaker ikke har startet løpet, som at ikke har klart å kvalifisere seg, har blitt skadet, eller lignende.

Antall poeng som er blitt tildelt for hver plassering har variert over årene. Frem til 1990 ble dessuten ikke alle poengene som en fører tok regnet med i sammendraget i verdensmesterskapet. I kolonnen «Poeng» er tall uten parentes mesterskapspoeng, mens tall i parentes er totalt antall poeng som føreren har tatt. Se Liste over poengsystemer i Formel 1 for mer informasjon.

Førere som bare har deltatt på fredagstreninger, og førere som ikke var påmeldt til løpet er ikke inkludert.

Denne listen er oppdatert til slutten av 2013-sesongen. Fet skrift angir førere som deltok i 2013.

Innhold: Top - 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Navn Land Sesonger Mesterskap Løp Starter Pole
positions
Seiere Pall-
plasser
Raskeste
runder
Poeng
Abate, CarloCarlo Abate   19621963 0 2 0 0 0 0 0 0
Abecassis, GeorgeGeorge Abecassis   19511952 0 2 2 0 0 0 0 0
Acheson, KennyKenny Acheson   1983, 1985 0 10 3 0 0 0 0 0
Adamich, Andrea deAndrea de Adamich   1968, 19701973 0 36 30 0 0 0 0 6
Adams, PhilippePhilippe Adams   1994 0 2 2 0 0 0 0 0
Ader, WaltWalt Ader(n1)   1950 0 1 1 0 0 0 0 0
Adolff, KurtKurt Adolff   1953 0 1 1 0 0 0 0 0
Agabashian, FredFred Agabashian(n1)   19501957 0 9 8 1 0 0 0 1,5
Ahrens jr., KurtKurt Ahrens jr.   1968 0 1 1 0 0 0 0 0
Albers, ChristijanChristijan Albers   20052007 0 46 46 0 0 0 0 4
Alboreto, MicheleMichele Alboreto   19811994 0 215 194 2 5 23 5 186,5
Alesi, JeanJean Alesi   19892001 0 202 201 2 1 32 4 241
Alguersuari, JaimeJaime Alguersuari   20092011 0 46 46 0 0 0 0 31
Alliot, PhilippePhilippe Alliot   19841990, 19931994 0 116 109 0 0 0 0 7
Allison, CliffCliff Allison   19581961 0 18 16 0 0 1 0 11
Alonso, FernandoFernando Alonso   2001, 20032013 2
20052006
217 216 22 32 95 21 1 606
Amati, GiovannaGiovanna Amati   1992 0 3 0 0 0 0 0 0
Amick, GeorgeGeorge Amick(n1)   1958 0 2 1 0 0 1 0 6
Amick, RedRed Amick(n1)   19591960 0 2 2 0 0 0 0 0
Amon, ChrisChris Amon   19631976 0 108 96 5 0 11 3 83
Anderson, BobBob Anderson   19631967 0 29 25 0 0 1 0 8
Andersson, ConnyConny Andersson   19761977 0 5 1 0 0 0 0 0
Andretti, MarioMario Andretti   19681972, 19741982 1
1978
131 128 18 12 19 10 180
Andretti, MichaelMichael Andretti   1993 0 13 13 0 0 1 0 7
Andrews, KeithKeith Andrews(n1)   19551956 0 3 2 0 0 0 0 0
Angelis, Elio deElio de Angelis   19791986 0 109 108 3 2 9 0 122
Apicella, MarcoMarco Apicella   1993 0 1 1 0 0 0 0 0
Araújo Cabral, Mário deMário de Araújo Cabral   19591960, 19631964 0 5 4 0 0 0 0 0
Armi, FrankFrank Armi(n1)   1954 0 3 1 0 0 0 0 0
Arnold, ChuckChuck Arnold(n1)   1959 0 2 1 0 0 0 0 0
Arnoux, RenéRené Arnoux   19781989 0 164 149 18 7 22 12 181
Arundell, PeterPeter Arundell   19631964, 1966 0 13 11 0 0 2 0 12
Ascari, AlbertoAlberto Ascari   19501955 2
19521953
33 32 14 13 17(n2) 12 107,64 (140,14)(n3)
Ashdown, PeterPeter Ashdown   1959 0 1 1 0 0 0 0 0
Ashley, IanIan Ashley   19741977 0 11 4 0 0 0 0 0
Ashmore, GerryGerry Ashmore   19611962 0 4 3 0 0 0 0 0
Aston, BillBill Aston   1952 0 3 1 0 0 0 0 0
Attwood, RichardRichard Attwood   19641965, 19671969 0 17 16 0 0 1 1 11
Ayulo, MannyManny Ayulo(n1)   19511954 0 6 4 0 0 1(n4) 0 2
Badoer, LucaLuca Badoer   1993, 19951996, 1999, 2009 0 58 50 0 0 0 0 0
Baghetti, GiancarloGiancarlo Baghetti   19611967 0 21 21 0 1 1 1 14
Bailey, JulianJulian Bailey   1988, 1991 0 20 7 0 0 0 0 1
Baldi, MauroMauro Baldi   19821985 0 41 36 0 0 0 0 5
Ball, BobbyBobby Ball(n1)   19511952 0 2 2 0 0 0 0 2
Balsa, MarcelMarcel Balsa   1952 0 1 1 0 0 0 0 0
Bandini, LorenzoLorenzo Bandini   19611967 0 42 42 1 1 8 2 58
Banks, HenryHenry Banks(n1)   19501952 0 5 3 0 0 0 0 0
Barbazza, FabrizioFabrizio Barbazza   1991, 1993 0 20 8 0 0 0 0 2
Barber, JohnJohn Barber   1953 0 1 1 0 0 0 0 0
Barber, SkipSkip Barber   19711972 0 6 5 0 0 0 0 0
Barilla, PaoloPaolo Barilla   19891990 0 15 9 0 0 0 0 0
Barrichello, RubensRubens Barrichello   19932011 0 326 322 14 11 68 17 658
Bartels, MichaelMichael Bartels   1991 0 4 0 0 0 0 0 0
Barth, EdgarEdgar Barth  (n5) 1953, 19571958, 1960, 1964 0 5 5 0 0 0 0 0
Bassi, GiorgioGiorgio Bassi   1965 0 1 1 0 0 0 0 0
Bauer, ErwinErwin Bauer   1953 0 1 1 0 0 0 0 0
Baumgartner, ZsoltZsolt Baumgartner   20032004 0 20 20 0 0 0 0 1
Bayol, ÉlieÉlie Bayol   19521956 0 8 7 0 0 0 0 2
Beauman, DonDon Beauman   1954 0 1 1 0 0 0 0 0
Bechem, Karl–GüntherKarl–Günther Bechem(n6)   19521953 0 2 2 0 0 0 0 0
Behra, JeanJean Behra   19521959 0 53 52 0 0 9(n7) 1 51,14(n3)
Bell, DerekDerek Bell   19681972, 1974 0 16 9 0 0 0 0 1
Bellof, StefanStefan Bellof   19841985 0 22 20 0 0 0 0 4
Belmondo, PaulPaul Belmondo   1992, 1994 0 27 7 0 0 0 0 0
Belsø, TomTom Belsø   19731974 0 5 2 0 0 0 0 0
Beltoise, Jean-PierreJean-Pierre Beltoise   19671974 0 88 86 0 1 8 4 77
Beretta, OlivierOlivier Beretta   1994 0 10 10 0 0 0 0 0
Berg, AllenAllen Berg   1986 0 9 9 0 0 0 0 0
Berger, GeorgesGeorges Berger   19531954 0 2 2 0 0 0 0 0
Berger, GerhardGerhard Berger   19841997 0 210 210 12 10 48 21 385
Bernard, ÉricÉric Bernard   19891991, 1994 0 47 45 0 0 1 0 10
Bernoldi, EnriqueEnrique Bernoldi   20012002 0 29 28 0 0 0 0 0
Bertaggia, EnricoEnrico Bertaggia   1989 0 6 0 0 0 0 0 0
Bettenhausen, TonyTony Bettenhausen(n1)   19501960 0 11 11 0 0 1(n8) 1 11
Beuttler, MikeMike Beuttler   19711973 0 29 28 0 0 0 0 0
Bhanubandh, BirabongseBirabongse Bhanubandh   19501954 0 19 19 0 0 0 0 8
Bianchi, JulesJules Bianchi   2013 0 19 19 0 0 0 0 0
Bianchi, LucienLucien Bianchi   19591963, 1965, 1968 0 19 17 0 0 1 0 6
Bianco, GinoGino Bianco   1952 0 4 4 0 0 0 0 0
Binder, HansHans Binder   19761978 0 15 13 0 0 0 0 0
Biondetti, ClementeClemente Biondetti   1950 0 1 1 0 0 0 0 0
Birger, PabloPablo Birger   1953, 1955 0 2 2 0 0 0 0 0
Bisch, ArtArt Bisch(n1)   1958 0 1 1 0 0 0 0 0
Blanchard, HarryHarry Blanchard   1959 0 1 1 0 0 0 0 0
Bleekemolen, MichaelMichael Bleekemolen   19771978 0 5 1 0 0 0 0 0
Blignaut, AlexAlex Blignaut   1965 0 1 0 0 0 0 0 0
Blokdyk, TrevorTrevor Blokdyk   1963, 1965 0 2 1 0 0 0 0 0
Blundell, MarkMark Blundell   1991, 19931995 0 63 61 0 0 3 0 32
Boesel, RaulRaul Boesel   19821983 0 30 23 0 0 0 0 0
Boffa, MenatoMenato Boffa   1961 0 1 0 0 0 0 0 0
Bondurant, BobBob Bondurant   19651966 0 9 9 0 0 0 0 3
Bonetto, FeliceFelice Bonetto   19501953 0 16 15 0 0 2(n9) 0 17,5
Bonnier, JoJo Bonnier   19561971 0 108 104 1 1 1 0 39
Bonomi, RobertoRoberto Bonomi   1960 0 1 1 0 0 0 0 0
Bordeu, Juan ManuelJuan Manuel Bordeu   1961 0 1 0 0 0 0 0 0
Borgudd, SlimSlim Borgudd   19811982 0 15 10 0 0 0 0 1
Botha, LukiLuki Botha   1967 0 1 1 0 0 0 0 0
Bottas, ValtteriValtteri Bottas   2013 0 19 19 0 0 0 0 4
Boullion, Jean-ChristopheJean-Christophe Boullion   1995 0 11 11 0 0 0 0 3
Bourdais, SébastienSébastien Bourdais   20082009 0 27 27 0 0 0 0 6
Boutsen, ThierryThierry Boutsen   19831993 0 164 163 1 3 15 1 132
Boyd, JohnnyJohnny Boyd(n1)   19551960 0 6 6 0 0 1 0 4
Brabham, DavidDavid Brabham   1990, 1994 0 30 24 0 0 0 0 0
Brabham, GaryGary Brabham   1990 0 2 0 0 0 0 0 0
Brabham, JackJack Brabham   19551970 3
19591960, 1966
128 126 13 14 31 12 253 (261)
Brack, BillBill Brack   19681969, 1972 0 3 3 0 0 0 0 0
Brambilla, ErnestoErnesto Brambilla   1963, 1969 0 2 0 0 0 0 0 0
Brambilla, VittorioVittorio Brambilla   19741980 0 79 74 1 1 1 1 15,5
Branca, ToniToni Branca   19501951 0 3 3 0 0 0 0 0
Brancatelli, GianfrancoGianfranco Brancatelli   1979 0 3 0 0 0 0 0 0
Brandon, EricEric Brandon   1952, 1954 0 5 5 0 0 0 0 0
Branson, DonDon Branson(n1)   19591960 0 2 2 0 0 0 0 0
Bridger, TomTom Bridger   1958 0 1 1 0 0 0 0 0
Brise, TonyTony Brise   1975 0 10 10 0 0 0 0 1
Bristow, ChrisChris Bristow   19591960 0 4 4 0 0 0 0 0
Broeker, PeterPeter Broeker   1963 0 1 1 0 0 0 0 0
Brooks, TonyTony Brooks   19561961 0 39 38 3 6(n10) 10 3 75
Brown, AlanAlan Brown   19521954 0 9 8 0 0 0 0 2
Brown, WaltWalt Brown(n1)   19501951 0 2 2 0 0 0 0 0
Brown, WarwickWarwick Brown   1976 0 1 1 0 0 0 0 0
Brudes, AdolfAdolf Brudes   1952 0 1 1 0 0 0 0 0
Brundle, MartinMartin Brundle   19841989, 19911996 0 165 158 0 0 9 0 98
Bruni, GianmariaGianmaria Bruni   2004 0 18 18 0 0 0 0 0
Bryan, JimmyJimmy Bryan(n1)   19521960 0 10 9 0 1 3 0 18
Bucci, ClemarClemar Bucci   19541955 0 5 5 0 0 0 0 0
Bucknum, RonnieRonnie Bucknum   19641966 0 11 11 0 0 0 0 2
Bueb, IvorIvor Bueb   19571959 0 6 5 0 0 0 0 0
Buemi, SébastienSébastien Buemi   20092011 0 55 55 0 0 0 0 29
Bueno, LuizLuiz Bueno   1973 0 1 1 0 0 0 0 0
Burgess, IanIan Burgess   19581963 0 20 16 0 0 0 0 0
Burti, LucianoLuciano Burti   20002001 0 15 15 0 0 0 0 0
Bussinello, RobertoRoberto Bussinello   1961, 1965 0 3 2 0 0 0 0 0
Button, JensonJenson Button   20002013 1
2009
249 247 8 15 49 8 1 072
Byrne, TommyTommy Byrne   1982 0 5 2 0 0 0 0 0
Cabianca, GiulioGiulio Cabianca   19581960 0 4 3 0 0 0 0 3
Cade, PhilPhil Cade   1959 0 1 0 0 0 0 0 0
Caffi, AlexAlex Caffi   19861991 0 75 56 0 0 0 0 6
Campbell-Jones, JohnJohn Campbell-Jones   19621963 0 2 2 0 0 0 0 0
Campos, AdriánAdrián Campos   19871988 0 21 17 0 0 0 0 0
Cannon, JohnJohn Cannon   1971 0 1 1 0 0 0 0 0
Cantoni, EitelEitel Cantoni   1952 0 3 3 0 0 0 0 0
Cantrell, BillBill Cantrell(n1)   1950 0 2 1 0 0 0 0 0
Capelli, IvanIvan Capelli   19851993 0 98 93 0 0 3 0 31
Carini, PieroPiero Carini   19521953 0 3 3 0 0 0 0 0
Carter, DuaneDuane Carter(n1)   19501955, 19591960 0 8 8 0 0 1(n11) 0 6,5
Castellotti, EugenioEugenio Castellotti   19551957 0 14 14 1 0 3 0 19,5
Cecotto, JohnnyJohnny Cecotto   19831984 0 23 18 0 0 0 0 1
Cesaris, Andrea deAndrea de Cesaris   19801994 0 214 208 1 0 5 1 59
Cevert, FrançoisFrançois Cevert   19701973 0 47 46 0 1 13 2 89
Chaboud, EugèneEugène Chaboud   19501951 0 3 3 0 0 0 0 1
Chamberlain, JayJay Chamberlain   1962 0 3 1 0 0 0 0 0
Chandhok, KarunKarun Chandhok   20102011 0 11 11 0 0 0 0 0
Changy, Alain deAlain de Changy   1959 0 1 0 0 0 0 0 0
Chapman, ColinColin Chapman   1956 0 1 0 0 0 0 0 0
Charlton, DaveDave Charlton   1965, 19671968, 19701975 0 13 11 0 0 0 0 0
Chaves, Pedro MatosPedro Matos Chaves   1991 0 13 0 0 0 0 0 0
Cheesbourg, BillBill Cheesbourg(n1)   19571959 0 4 3 0 0 0 0 0
Cheever, EddieEddie Cheever   1978, 19801989 0 143 132 0 0 9 0 70
Chiesa, AndreaAndrea Chiesa   1992 0 10 3 0 0 0 0 0
Chilton, MaxMax Chilton   2013 0 19 19 0 0 0 0 0
Chimeri, EttoreEttore Chimeri   1960 0 1 1 0 0 0 0 0
Chiron, LouisLouis Chiron   19501951, 1953, 19551956, 1958 0 19 15 0 0 1 0 4
Chitwood, JoieJoie Chitwood(n1)   1950 0 1 1 0 0 0 0 1
Christie, BobBob Christie(n1)   19561960 0 7 5 0 0 0 0 0
Claes, JohnnyJohnny Claes   19501953, 1955 0 25 23 0 0 0 0 0
Clapham, DavidDavid Clapham   1965 0 1 0 0 0 0 0 0
Clark, JimJim Clark   19601968 2
1963, 1965
73 72 33 25 32 28 255 (274)
Cogan, KevinKevin Cogan   19801981 0 2 0 0 0 0 0 0
Collins, PeterPeter Collins   19521958 0 35 32 0 3 9(n12) 0 47
Collomb, BernardBernard Collomb   19611964 0 6 4 0 0 0 0 0
Colombo, AlbertoAlberto Colombo   1978 0 3 0 0 0 0 0 0
Comas, ÉrikÉrik Comas   19911994 0 63 59 0 0 0 0 7
Comotti, FrancoFranco Comotti   1950, 1952 0 2 2 0 0 0 0 0
Connor, GeorgeGeorge Connor(n1)   19501952 0 4 3 0 0 0 0 0
Constantine, GeorgeGeorge Constantine   1959 0 1 1 0 0 0 0 0
Cordts, JohnJohn Cordts   1969 0 1 1 0 0 0 0 0
Coulthard, DavidDavid Coulthard   19942008 0 247 246 12 13 62 18 535
Courage, PiersPiers Courage   19671970 0 29 27 0 0 2 0 20
Craft, ChrisChris Craft   1971 0 2 1 0 0 0 0 0
Crawford, JimJim Crawford   1975 0 2 2 0 0 0 0 0
Crawford, RayRay Crawford(n1)   19551956, 1959 0 5 3 0 0 0 0 0
Crespo, AlbertoAlberto Crespo   1952 0 1 0 0 0 0 0 0
Creus, AntonioAntonio Creus   1960 0 1 1 0 0 0 0 0
Crockett, LarryLarry Crockett(n1)   1954 0 1 1 0 0 0 0 0
Crook, TonyTony Crook   19521953 0 2 2 0 0 0 0 0
Cross, ArtArt Cross(n1)   19521955 0 4 4 0 0 1 0 8
Crossley, GeoffreyGeoffrey Crossley   1950 0 2 2 0 0 0 0 0
d'Ambrosio, JérômeJérôme d'Ambrosio   20112012 0 20 20 0 0 0 0 0
Daigh, ChuckChuck Daigh   1960 0 6 3 0 0 0 0 0
Dalmas, YannickYannick Dalmas   19871990, 1994 0 49 24 0 0 0 0 0
Daly, DerekDerek Daly   19781982 0 64 49 0 0 0 0 15
Danner, ChristianChristian Danner   19851987, 1989 0 47 36 0 0 0 0 4
Daponte, JorgeJorge Daponte   1954 0 2 2 0 0 0 0 0
Davidson, AnthonyAnthony Davidson   2002, 2005, 20072008 0 24 24 0 0 0 0 0
Davies, JimmyJimmy Davies(n1)   19501951, 19531955 0 8 5 0 0 1 0 4
Davis, ColinColin Davis   1959 0 2 2 0 0 0 0 0
Daywalt, JimmyJimmy Daywalt(n1)   19531957, 1959 0 10 6 0 0 0 0 0
Délétraz, Jean-DenisJean-Denis Délétraz   19941995 0 3 3 0 0 0 0 0
Depailler, PatrickPatrick Depailler   1972, 19741980 0 95 95 1 2 19 4 139 (141)
Diniz, PedroPedro Diniz   19952000 0 99 98 0 0 0 0 10
Dinsmore, DukeDuke Dinsmore(n1)   19501951, 1953, 1956 0 6 4 0 0 0 0 0
Dochnal, FrankFrank Dochnal   1963 0 1 0 0 0 0 0 0
Dolhem, JoséJosé Dolhem   1974 0 3 1 0 0 0 0 0
Donnelly, MartinMartin Donnelly   19891990 0 15 13 0 0 0 0 0
Donohue, MarkMark Donohue   1971, 19741975 0 16 14 0 0 1 0 8
Doornbos, RobertRobert Doornbos   20052006 0 11 11 0 0 0 0 0
Downing, KenKen Downing   1952 0 2 2 0 0 0 0 0
Drake, BobBob Drake   1960 0 1 1 0 0 0 0 0
Driver, PaddyPaddy Driver   1963, 1974 0 2 2 0 0 0 0 0
Drogo, PieroPiero Drogo   1960 0 1 1 0 0 0 0 0
Dryver, Bernard deBernard de Dryver   19771978 0 2 0 0 0 0 0 0
Dumfries, JohnnyJohnny Dumfries   1986 0 16 15 0 0 0 0 3
Duke, GeoffGeoff Duke   1961 0 1 0 0 0 0 0 0
Duncan, LenLen Duncan(n1)   1954 0 4 1 0 0 0 0 0
Dusio, PieroPiero Dusio   1952 0 1 0 0 0 0 0 0
Eaton, GeorgeGeorge Eaton   19691971 0 13 11 0 0 0 0 0
Ecclestone, BernieBernie Ecclestone   1958 0 2 0 0 0 0 0 0
Edmunds, DonDon Edmunds(n1)   1957 0 2 1 0 0 0 0 0
Edwards, GuyGuy Edwards   1974, 19761977 0 17 11 0 0 0 0 0
Elford, VicVic Elford   19681969, 1971 0 13 13 0 0 0 0 8
Elisian, EdEd Elisian(n1)   19541958 0 5 5 0 0 0 0 0
Emery, PaulPaul Emery   1956, 1958 0 2 1 0 0 0 0 0
Enge, TomášTomáš Enge   2001 0 3 3 0 0 0 0 0
England, PaulPaul England   1957 0 1 1 0 0 0 0 0
Ertl, HaraldHarald Ertl   19751978, 1980 0 28 19 0 0 0 0 0
Estéfano, NasifNasif Estéfano   1960, 1962 0 2 1 0 0 0 0 0
Philippe Étancelin   19501952 0 12 12 0 0 0 0 3
Evans, BobBob Evans   19751976 0 12 12 0 0 0 0 0
Fabi, CorradoCorrado Fabi   19831984 0 18 12 0 0 0 0 0
Fabi, TeoTeo Fabi   1982, 19841987 0 71 64 3 0 2 2 23
Fabre, PascalPascal Fabre   1987 0 14 11 0 0 0 0 0
Facetti, CarloCarlo Facetti   1974 0 1 0 0 0 0 0 0
Fagioli, LuigiLuigi Fagioli   19501951 0 7 7 1 1(n13) 6 0 28 (32)
Fairman, JackJack Fairman   1953, 19551961 0 13 12 0 0 0 0 5
Fangio, Juan ManuelJuan Manuel Fangio   19501951, 19531958 5
1951, 19541957
52 51 29 24(n14) 35(n15) 23 245 (277,64)(n3)
Farina, NinoNino Farina   19501955 1
1950
34 33 5 5 20(n16) 5 115,33 (127,33)
Faulkner, WaltWalt Faulkner(n1)   19501951, 19531955 0 6 5 1 0 0 0 1
Ferguson, WilliamWilliam Ferguson   1972 0 1 0 0 0 0 0 0
Filippis, Maria Teresa deMaria Teresa de Filippis   19581959 0 5 3 0 0 0 0 0
Firman, RalphRalph Firman   2003 0 15 14 0 0 0 0 1
Fischer, LudwigLudwig Fischer   1952 0 1 0 0 0 0 0 0
Fischer, RudiRudi Fischer   19511952 0 8 7 0 0 2 0 10
Fisher, MikeMike Fisher   1967 0 2 1 0 0 0 0 0
Fisichella, GiancarloGiancarlo Fisichella   19962009 0 231 229 4 3 19 2 275
Fitch, JohnJohn Fitch   1953, 1955 0 2 2 0 0 0 0 0
Fittipaldi, ChristianChristian Fittipaldi   19921994 0 43 40 0 0 0 0 12
Fittipaldi, EmersonEmerson Fittipaldi   19701980 2
1972, 1974
149 144 6 14 35 6 281
Fittipaldi, WilsonWilson Fittipaldi   19721973, 1975 0 38 35 0 0 0 0 3
Fitzau, TheoTheo Fitzau   1953 0 1 1 0 0 0 0 0
Flaherty, PatPat Flaherty(n1)   1950, 19531956, 1959 0 6 6 1 1 1 0 8
Flinterman, JanJan Flinterman   1952 0 1 1 0 0 0 0 0
Flockhart, RonRon Flockhart   1954, 19561960 0 14 14 0 0 1 0 5
Fohr, MyronMyron Fohr(n1)   1950 0 1 1 0 0 0 0 0
Foitek, GregorGregor Foitek   19891990 0 22 7 0 0 0 0 0
Follmer, GeorgeGeorge Follmer   1973 0 13 12 0 0 1 0 5
Fonder, GeorgeGeorge Fonder(n1)   1952, 1954 0 5 2 0 0 0 0 0
Fontana, NorbertoNorberto Fontana   1997 0 4 4 0 0 0 0 0
Fontes Bayardo, AsdrúbalAsdrúbal Fontes Bayardo   1959 0 1 0 0 0 0 0 0
Forberg, CarlCarl Forberg(n1)   1951 0 3 1 0 0 0 0 0
Force, GeneGene Force(n1)   1951, 1960 0 5 2 0 0 0 0 0
Forini, FrancoFranco Forini   1987 0 3 2 0 0 0 0 0
Fotheringham-Parker, PhilipPhilip Fotheringham-Parker   1951 0 1 1 0 0 0 0 0
Foyt, A.J.A.J. Foyt(n1)   19581960 0 3 3 0 0 0 0 0
Francia, GiorgioGiorgio Francia   1977, 1981 0 2 0 0 0 0 0 0
Freeland, DonDon Freeland(n1)   19531960 0 8 8 0 0 1 0 4
Frentzen, Heinz-HaraldHeinz-Harald Frentzen   19942003 0 160 156 2 3 18 6 174
Frère, PaulPaul Frère   19521956 0 11 11 0 0 1 0 11
Friesacher, PatrickPatrick Friesacher   2005 0 11 11 0 0 0 0 3
Fry, JoeJoe Fry   1950 0 1 1 0 0 0 0 0
Fushida, HiroshiHiroshi Fushida   1975 0 2 0 0 0 0 0 0
Gabbiani, BeppeBeppe Gabbiani   1978, 1981 0 17 3 0 0 0 0 0
Gachot, BertrandBertrand Gachot   19891992, 19941995 0 84 47 0 0 0 1 5
Gaillard, PatrickPatrick Gaillard   1979 0 5 2 0 0 0 0 0
Galica, DivinaDivina Galica   1976, 1978 0 3 0 0 0 0 0 0
Galli, NanniNanni Galli   19701973 0 20 17 0 0 0 0 0
Gálvez, Oscar AlfredoOscar Alfredo Gálvez   1953 0 1 1 0 0 0 0 2
Gamble, FredFred Gamble   1960 0 1 1 0 0 0 0 0
Ganley, HowdenHowden Ganley   19711974 0 41 35 0 0 0 0 10
Garde, Giedo van derGiedo van der Garde   2013 0 19 19 0 0 0 0 0
Gardner, FrankFrank Gardner   19641965, 1968 0 9 8 0 0 0 0 0
Garrett, BillyBilly Garrett(n1)   1956, 1958 0 3 2 0 0 0 0 0
Gartner, JoJo Gartner   1984 0 8 8 0 0 0 0 0
Gaze, TonyTony Gaze   1952 0 4 3 0 0 0 0 0
Geki   19641966 0 3 2 0 0 0 0 0
Gendebien, OlivierOlivier Gendebien   1956, 19581961 0 15 14 0 0 2 0 18
Gené, MarcMarc Gené   19992000, 20032004 0 36 36 0 0 0 0 5
George, ElmerElmer George(n1)   1957 0 3 1 0 0 0 0 0
Gerard, BobBob Gerard   19501951, 19531954, 19561957 0 8 8 0 0 0 0 0
Gerini, GerinoGerino Gerini   1956, 1958 0 7 6 0 0 0 0 1,5
Gethin, PeterPeter Gethin   19701974 0 31 30 0 1 1 0 11
Ghinzani, PiercarloPiercarlo Ghinzani   1981, 19831989 0 111 76 0 0 0 0 2
Giacomelli, BrunoBruno Giacomelli   19771983, 1990 0 82 69 1 0 1 0 14
Gibson, DickDick Gibson   19571958 0 2 2 0 0 0 0 0
Gimax   1978 0 1 0 0 0 0 0 0
Ginther, RichieRichie Ginther   19601967 0 54 52 0 1 14 3 102 (107)
Giraud-Cabantous, YvesYves Giraud-Cabantous   19501953 0 13 13 0 0 0 0 5
Giunti, IgnazioIgnazio Giunti   1970 0 4 4 0 0 0 0 3
Glock, TimoTimo Glock   2004, 20082012 0 95 91 0 0 3 1 51
Glöckler, HelmHelm Glöckler   1953 0 1 0 0 0 0 0 0
Godia, PacoPaco Godia   1951, 1954, 19561958 0 14 13 0 0 0 0 6
Godin de Beaufort, CarelCarel Godin de Beaufort   19571964 0 31 28 0 0 0 0 4
Goethals, ChristianChristian Goethals   1958 0 1 1 0 0 0 0 0
Goldsmith, PaulPaul Goldsmith(n1)   19581960 0 3 3 0 0 1 0 6
González, José FroilánJosé Froilán González   19501957, 1960 0 26 26 3 2 15(n17) 6 72,14 (77,64)(n3)
González, ÓscarÓscar González   1956 0 1 1 0 0 0 0 0
Gordini, AldoAldo Gordini   1951 0 1 1 0 0 0 0 0
Gould, HoraceHorace Gould   19541958, 1960 0 18 14 0 0 0 0 2
Gounon, Jean-MarcJean-Marc Gounon   19931994 0 9 9 0 0 0 0 0
Graffenried, Emmanuel deEmmanuel de Graffenried   19501954, 1956 0 23 22 0 0 0 0 9
Grassi, Lucas diLucas di Grassi   2010 0 19 18 0 0 0 0 0
Green, CecilCecil Green(n1)   19501951 0 2 2 0 0 0 0 3
Greene, KeithKeith Greene   19591962 0 6 3 0 0 0 0 0
Gregory, MastenMasten Gregory   19571963, 1965 0 43 38 0 0 3 0 21
Griffith, CliffCliff Griffith(n1)   19511952, 1956 0 7 3 0 0 0 0 0
Grignard, GeorgesGeorges Grignard   1951 0 1 1 0 0 0 0 0
Grim, BobbyBobby Grim(n1)   19591960 0 2 2 0 0 0 0 0
Grosjean, RomainRomain Grosjean   2009, 2012-2013 0 45 45 0 0 9 1 228
Grouillard, OlivierOlivier Grouillard   19891992 0 62 41 0 0 0 0 1
Gubby, BrianBrian Gubby   1965 0 1 0 0 0 0 0 0
Guelfi, AndréAndré Guelfi   1958 0 1 1 0 0 0 0 0
Guerra, Miguel ÁngelMiguel Ángel Guerra   1981 0 4 1 0 0 0 0 0
Guerrero, RobertoRoberto Guerrero   19821983 0 29 21 0 0 0 0 0
Gugelmin, MaurícioMaurício Gugelmin   19881992 0 80 74 0 0 1 1 10
Gurney, DanDan Gurney   19591968, 1970 0 87 86 3 4 19 6 133
Gutiérrez, EstebanEsteban Gutiérrez   2013 0 19 19 0 0 0 1 6
Hahne, HubertHubert Hahne   19671968, 1970 0 3 2 0 0 0 0 0
Hailwood, MikeMike Hailwood   19631965, 19711974 0 50 50 0 0 2 1 29
Häkkinen, MikaMika Häkkinen   19912001 2
19981999
165 161 26 20 51 25 420
Halford, BruceBruce Halford   19561957, 19591960 0 9 8 0 0 0 0 0
Hall, JimJim Hall   19601963 0 12 11 0 0 0 0 3
Hamilton, DuncanDuncan Hamilton   19511953 0 5 5 0 0 0 0 0
Hamilton, LewisLewis Hamilton   20072013 1
2008
129 129 31 22 54 13 1 102
Hampshire, DavidDavid Hampshire   1950 0 2 2 0 0 0 0 0
Hanks, SamSam Hanks(n1)   19501957 0 8 8 0 1 4(n18) 0 20
Hansgen, WaltWalt Hansgen   1961, 1964 0 2 2 0 0 0 0 2
Harris, MikeMike Harris   1962 0 1 1 0 0 0 0 0
Harrison, CuthCuth Harrison   1950 0 3 3 0 0 0 0 0
Hart, BrianBrian Hart   1967 0 1 0 0 0 0 0 0
Hartley, GeneGene Hartley(n1)   1950, 19521954, 19561957, 19591960 0 10 8 0 0 0 0 0
Hasemi, MasahiroMasahiro Hasemi   1976 0 1 1 0 0 0 1 0
Hattori, NaokiNaoki Hattori   1991 0 2 0 0 0 0 0 0
Hawkins, PaulPaul Hawkins   1965 0 3 3 0 0 0 0 0
Hawthorn, MikeMike Hawthorn   19521958 1
1958
47 45 4 3 18(n19) 6 112,64 (127,64)(n3)
Hayje, BoyBoy Hayje   19761977 0 7 3 0 0 0 0 0
Heeks, WilliWilli Heeks   19521953 0 2 2 0 0 0 0 0
Heidfeld, NickNick Heidfeld   20002011 0 185 183 1 0 13 2 259
Helfrich, TheoTheo Helfrich   19521954 0 3 3 0 0 0 0 0
Hellings, MackMack Hellings(n1)   19501951 0 2 2 0 0 0 0 0
Henton, BrianBrian Henton   1975, 1977, 19811982 0 37 19 0 0 0 1 0
Herbert, JohnnyJohnny Herbert   19892000 0 165 161 0 3 7 0 98
Herman, AlAl Herman(n1)   19551957, 19591960 0 8 5 0 0 0 0 0
Herrmann, HansHans Herrmann   19531955, 19571961 0 19 17 0 0 1 1 10
Hesnault, FrançoisFrançois Hesnault   19841985 0 21 19 0 0 0 0 0
Heyer, HansHans Heyer   1977 0 1(n20) 1 0 0 0 0 0
Hill, DamonDamon Hill   19921999 1
1996
122 115 20 22 42 19 360
Hill, GrahamGraham Hill   19581975 2
1962, 1968
179 176 13 14 36 10 270 (289)
Hill, PhilPhil Hill   19581964, 1966 1
1961
51 48 6 3 16 6 94 (98)
Hirt, PeterPeter Hirt   19511953 0 5 5 0 0 0 0 0
Hobbs, DavidDavid Hobbs   19671968, 1971, 1974 0 6 6 0 0 0 0 0
Hocking, GaryGary Hocking   1962 0 1 0 0 0 0 0 0
Hoffmann, IngoIngo Hoffmann   19761977 0 6 3 0 0 0 0 0
Holland, BillBill Holland(n1)   1950, 1953 0 3 2 0 0 1 0 6
Holmes, JackieJackie Holmes(n1)   1950, 1953 0 4 2 0 0 0 0 0
Homeier, BillBill Homeier(n1)   19541955, 1960 0 6 3 0 0 0 0 1
Hoshino, KazuyoshiKazuyoshi Hoshino   19761977 0 2 2 0 0 0 0 0
Hoyt, JerryJerry Hoyt(n1)   1950, 19531955 0 4 4 1 0 0 0 0
Hülkenberg, NicoNico Hülkenberg   2010, 2012-2013 0 58 57 1 0 0 1 136
Hulme, DennyDenny Hulme   19651974 1
1967
112 112 1 8 33 9 248
Hunt, JamesJames Hunt   19731979 1
1976
93 92 14 10 23 8 179
Hurtubise, JimJim Hurtubise(n1)   1960 0 1 1 0 0 0 0 0
Hutchison, GusGus Hutchison   1970 0 1 1 0 0 0 0 0
Ickx, JackyJacky Ickx   19671979 0 120 114 13 8 25 14 181
Ide, YujiYuji Ide   2006 0 4 4 0 0 0 0 0
Iglesias, JesúsJesús Iglesias   1955 0 1 1 0 0 0 0 0
Inoue, TakiTaki Inoue   19941995 0 18 18 0 0 0 0 0
Ireland, InnesInnes Ireland   19591966 0 53 50 0 1 4 1 47
Irvine, EddieEddie Irvine   19932002 0 148 147 0 4 26 1 191
Irwin, ChrisChris Irwin   19661967 0 10 10 0 0 0 0 2
Jabouille, Jean-PierreJean-Pierre Jabouille   19741975, 19771981 0 55 49 6 2 2 0 21
Jackson, JimmyJimmy Jackson(n1)   1950, 1954 0 3 2 0 0 0 0 0
James, JoeJoe James(n1)   19511952 0 3 2 0 0 0 0 0
James, JohnJohn James   1951 0 1 1 0 0 0 0 0
Jarier, Jean-PierreJean-Pierre Jarier   1971, 19731983 0 143 134 3 0 3 3 31,5
Jean, MaxMax Jean(n21)   1971 0 1 1 0 0 0 0 0
Johansson, StefanStefan Johansson   1980, 19831991 0 103 79 0 0 12 0 88
Johnson, EddieEddie Johnson(n1)   19521960 0 9 9 0 0 0 0 1
Johnson, LeslieLeslie Johnson   1950 0 1 1 0 0 0 0 0
Johnstone, BruceBruce Johnstone   1962 0 1 1 0 0 0 0 0
Jones, AlanAlan Jones   19751981, 1983, 19851986 1
1980
117 116 6 12 24 13 199 (206)
Jones, TomTom Jones   1967 0 1 0 0 0 0 0 0
Jover, JuanJuan Jover   1951 0 1 0 0 0 0 0 0
Karch, OswaldOswald Karch   1953 0 1 1 0 0 0 0 0
Karthikeyan, NarainNarain Karthikeyan   2005, 20112012 0 48 46 0 0 0 0 5
Katayama, UkyoUkyo Katayama   19921997 0 97 95 0 0 0 0 5
Kavanagh, KenKen Kavanagh   1958 0 2 0 0 0 0 0 0
Keegan, RupertRupert Keegan   19771978, 1980, 1982 0 37 25 0 0 0 0 0
Keizan, EddieEddie Keizan   19731975 0 3 3 0 0 0 0 0
Keller, AlAl Keller(n1)   19551959 0 6 5 0 0 0 0 0
Kelly, JoeJoe Kelly   19501951 0 2 2 0 0 0 0 0
Kennedy, DaveDave Kennedy   1980 0 7 0 0 0 0 0 0
Kessel, LorisLoris Kessel   19761977 0 6 3 0 0 0 0 0
Kessler, BruceBruce Kessler   1958 0 1 0 0 0 0 0 0
Kiesa, NicolasNicolas Kiesa   2003 0 5 5 0 0 0 0 0
Kinnunen, LeoLeo Kinnunen   1974 0 6 1 0 0 0 0 0
Kladis, DannyDanny Kladis(n1)   1954 0 5 1 0 0 0 0 0
Klenk, HansHans Klenk   1952 0 1 1 0 0 0 0 0
Klerk, Peter dePeter de Klerk   1963, 1965, 19691970 0 4 4 0 0 0 0 0
Klien, ChristianChristian Klien   20042006, 2010 0 51 49 0 0 0 0 14
Kling, KarlKarl Kling   19541955 0 11 11 0 0 2 1 17
Klodwig, ErnstErnst Klodwig   19521953 0 2 2 0 0 0 0 0
Kobayashi, KamuiKamui Kobayashi   20092012 0 60 60 0 0 1 1 125
Koinigg, HelmuthHelmuth Koinigg   1974 0 3 2 0 0 0 0 0
Kovalainen, HeikkiHeikki Kovalainen   20072013 0 112 111 1 1 4 2 105
Kozarowitzky, MikkoMikko Kozarowitzky   1977 0 2 0 0 0 0 0 0
Krakau, WilliWilli Krakau   1952 0 1 0 0 0 0 0 0
Krause, RudolfRudolf Krause   19521953 0 2 2 0 0 0 0 0
Kubica, RobertRobert Kubica   20062010 0 76 76 1 1 12 1 273
Kuhnke, KurtKurt Kuhnke   1963 0 1 0 0 0 0 0 0
Kuwashima, MasamiMasami Kuwashima   1976 0 1 0 0 0 0 0 0
La Caze, RobertRobert La Caze   1958 0 1 1 0 0 0 0 0
Laffite, JacquesJacques Laffite   19741986 0 180 176 7 6 32 6 228
Lagorce, FranckFranck Lagorce   1994 0 2 2 0 0 0 0 0
Lammers, JanJan Lammers   19791982, 1992 0 41 23 0 0 0 0 0
Lamy, PedroPedro Lamy   19931996 0 32 32 0 0 0 0 1
Landi, ChicoChico Landi   19511953, 1956 0 6 6 0 0 0 0 1,5
Lang, HermannHermann Lang   19531954 0 2 2 0 0 0 0 2
Langes, ClaudioClaudio Langes   1990 0 14 0 0 0 0 0 0
Larini, NicolaNicola Larini   19871992, 1994, 1997 0 75 50 0 0 1 0 7
Larrauri, OscarOscar Larrauri   19881989 0 21 7 0 0 0 0 0
Larrousse, GérardGérard Larrousse   1974 0 2 1 0 0 0 0 0
Larson, JudJud Larson(n1)   19581959 0 5 2 0 0 0 0 0
Lauda, NikiNiki Lauda   19711979, 19821985 3
1975, 1977, 1984
177 171 24 25 54 24 420,5
Laurent, RogerRoger Laurent   1952 0 2 2 0 0 0 0 0
Lavaggi, GiovanniGiovanni Lavaggi   19951996 0 10 7 0 0 0 0 0
Lawrence, ChrisChris Lawrence   1966 0 2 2 0 0 0 0 0
Leclère, MichelMichel Leclère   19751976 0 8 7 0 0 0 0 0
Lederle, NevilleNeville Lederle   1962, 1965 0 2 1 0 0 0 0 1
Lees, GeoffGeoff Lees   19781980, 1982 0 12 5 0 0 0 0 0
Lennep, Gijs vanGijs van Lennep   1971, 19731975 0 10 8 0 0 0 0 2
Legat, ArthurArthur Legat   19521953 0 2 2 0 0 0 0 0
Lehto, JJJJ Lehto   19891994 0 70 62 0 0 1 0 10
Leoni, LambertoLamberto Leoni   19771978 0 5 1 0 0 0 0 0
Leston, LesLes Leston   19561957 0 3 2 0 0 0 0 0
Levegh, PierrePierre Levegh   19501951 0 6 6 0 0 0 0 0
Levrett, BaylissBayliss Levrett(n1)   1950 0 3 1 0 0 0 0 0
Lewis, JackieJackie Lewis   19611962 0 10 9 0 0 0 0 3
Lewis-Evans, StuartStuart Lewis-Evans   19571958 0 14 14 2 0 2 0 16
Ligier, GuyGuy Ligier   19661967 0 13 12 0 0 0 0 1
Linden, AndyAndy Linden(n1)   19511957 0 8 7 0 0 0 0 5
Lippi, RobertoRoberto Lippi   19611963 0 3 1 0 0 0 0 0
Liuzzi, VitantonioVitantonio Liuzzi   20052007, 20092011 0 81 80 0 0 0 0 26
Lof, Dries van derDries van der Lof   1952 0 1 1 0 0 0 0 0
Lombardi, LellaLella Lombardi   19741976 0 17 12 0 0 0 0 0,5(n22)
Londoño, RicardoRicardo Londoño   1981 0 1 0 0 0 0 0 0
Loof, ErnstErnst Loof   1953 0 1 1 0 0 0 0 0
Louveau, HenriHenri Louveau   19501951 0 2 2 0 0 0 0 0
Love, JohnJohn Love   19621965, 19671972 0 10 9 0 0 1 0 6
Lovely, PetePete Lovely   19591960, 19691971 0 11 7 0 0 0 0 0
Loyer, RogerRoger Loyer   1954 0 1 1 0 0 0 0 0
Lucas, JeanJean Lucas   1955 0 1 1 0 0 0 0 0
Lucienbonnet, JeanJean Lucienbonnet   1959 0 1 0 0 0 0 0 0
Lunger, BrettBrett Lunger   19751978 0 43 34 0 0 0 0 0
MacDowel, MikeMike MacDowel   1957 0 1 1 0 0 0 0 0
MacKay-Fraser, HerbertHerbert MacKay-Fraser   1957 0 1 1 0 0 0 0 0
Mackey, BillBill Mackey(n1)   1951 0 1 1 0 0 0 0 0
Macklin, LanceLance Macklin   19521955 0 15 13 0 0 0 0 0
Magee, DamienDamien Magee   19751976 0 2 1 0 0 0 0 0
Maggs, TonyTony Maggs   19611965 0 27 25 0 0 3 0 26
Magill, MikeMike Magill(n1)   19571959 0 4 3 0 0 0 0 0
Maglioli, UmbertoUmberto Maglioli   19531957 0 10 10 0 0 2(n23) 0 3,33
Magnussen, JanJan Magnussen   1995, 19971998 0 25 25 0 0 0 0 1
Mairesse, GuyGuy Mairesse   19501951 0 3 3 0 0 0 0 0
Mairesse, WillyWilly Mairesse   19601963, 1965 0 13 12 0 0 1 0 7
Maldonado, PastorPastor Maldonado   20112013 0 58 58 1 1 1 0 47
Mansell, NigelNigel Mansell   19801992, 19941995 1
1992
191 187 32 31 59 30 480 (482)
Mantovani, SergioSergio Mantovani   19531955 0 8 7 0 0 0 0 4
Mantz, JohnnyJohnny Mantz(n1)   1953 0 1 1 0 0 0 0 0
Manzon, RobertRobert Manzon   19501956 0 29 28 0 0 2 0 16
Marimón, OnofreOnofre Marimón   1951, 19531954 0 12 11 0 0 2 1 8,143(n3)
Marko, HelmutHelmut Marko   19711972 0 10 10 0 0 0 0 0
Marques, TarsoTarso Marques   19961997, 2001 0 26 24 0 0 0 0 0
Marr, LeslieLeslie Marr   19541955 0 2 2 0 0 0 0 0
Marsh, TonyTony Marsh   19571958, 1961 0 5 4 0 0 0 0 0
Martin, EugèneEugène Martin   1950 0 2 2 0 0 0 0 0
Martini, PierluigiPierluigi Martini   19841985, 19881995 0 124 119 0 0 0 0 18
Mass, JochenJochen Mass   19731980, 1982 0 114 105 0 1 8 2 71
Massa, FelipeFelipe Massa   2002, 20042013 0 193 191 15 11 36 14 816
Matta, Cristiano daCristiano da Matta   20032004 0 28 28 0 0 0 0 13
May, MichaelMichael May   1961 0 3 2 0 0 0 0 0
Mayer, TimmyTimmy Mayer   1962 0 1 1 0 0 0 0 0
Mazet, FrançoisFrançois Mazet   1971 0 1 1 0 0 0 0 0
Mazzacane, GastónGastón Mazzacane   20002001 0 21 21 0 0 0 0 0
McAlpine, KennethKenneth McAlpine   19521953, 1955 0 7 7 0 0 0 0 0
McCarthy, PerryPerry McCarthy   1992 0 11 0 0 0 0 0 0
McCoy, ErnieErnie McCoy(n1)   19531954 0 3 1 0 0 0 0 0
McDowell, JohnnyJohnny McDowell(n1)   19501952 0 3 3 0 0 0 0 0
McGrath, JackJack McGrath(n1)   19501955 0 6 6 1 0 2(n24) 1 9
McGuire, BrianBrian McGuire   1977 0 2 0 0 0 0 0 0
McLaren, BruceBruce McLaren   19581970 0 104 100 0 4 27 3 188,5 (196,5)
McNish, AllanAllan McNish   2002 0 17 16 0 0 0 0 0
McRae, GrahamGraham McRae   1973 0 1 1 0 0 0 0 0
McWithey, JimJim McWithey(n1)   19591960 0 5 2 0 0 0 0 0
Menditeguy, CarlosCarlos Menditeguy   19531958, 1960 0 11 10 0 0 1 0 9
Merkel, HarryHarry Merkel   1952 0 1 0 0 0 0 0 0
Merzario, ArturoArturo Merzario   19721979 0 85 57 0 0 0 0 11
Mières, RobertoRoberto Mières   19531955 0 17 17 0 0 0 1 13
Migault, FrançoisFrançois Migault   1972, 19741975 0 16 13 0 0 0 0 0
Miles, JohnJohn Miles   19691970 0 15 12 0 0 0 0 2
Miles, KenKen Miles   1961 0 1 0 0 0 0 0 0
Milhoux, AndréAndré Milhoux   1956 0 1 1 0 0 0 0 0
Miller, ChetChet Miller(n1)   19511952 0 4 2 0 0 0 0 0
Mitter, GerhardGerhard Mitter   19631965 0 7 5 0 0 0 0 3
Modena, StefanoStefano Modena   19871992 0 81 70 0 0 2 0 17
Monarch, ThomasThomas Monarch   1963 0 1 0 0 0 0 0 0
Montagny, FranckFranck Montagny   2006 0 7 7 0 0 0 0 0
Monteiro, TiagoTiago Monteiro   20052006 0 37 37 0 0 1 0 7
Montermini, AndreaAndrea Montermini   19941996 0 29 20 0 0 0 0 0
Monteverdi, PeterPeter Monteverdi   1961 0 1 0 0 0 0 0 0
Montgomerie-Charrington, RobinRobin Montgomerie-Charrington   1952 0 1 1 0 0 0 0 0
Montoya, Juan PabloJuan Pablo Montoya   20012006 0 95 94 13 7 30 12 307
Morbidelli, GianniGianni Morbidelli   19901992, 19941995, 1997 0 70 67 0 0 1 0 8,5
Moreno, RobertoRoberto Moreno   1982, 1987, 19891992, 1995 0 77 42 0 0 1 1 15
Morgan, DaveDave Morgan   1975 0 1 1 0 0 0 0 0
Moser, SilvioSilvio Moser   19671971 0 19 12 0 0 0 0 3
Moss, BillBill Moss   1959 0 1 0 0 0 0 0 0
Moss, StirlingStirling Moss   19511961 0 67 66 16 16(n25) 24(n26) 19 185,64 (186,64)(n3)
Munaron, GinoGino Munaron   1960 0 4 4 0 0 0 0 0
Murray, DavidDavid Murray   19501952 0 5 4 0 0 0 0 0
Musso, LuigiLuigi Musso   19531958 0 25 24 0 1(n27) 7 1 44
Nakajima, KazukiKazuki Nakajima   20072009 0 36 36 0 0 0 0 9
Nakajima, SatoruSatoru Nakajima   19871991 0 80 74 0 0 0 1 16
Nakano, ShinjiShinji Nakano   19971998 0 33 33 0 0 0 0 2
Nalon, DukeDuke Nalon(n1)   19511953 0 5 3 1 0 0 0 0
Nannini, AlessandroAlessandro Nannini   19861990 0 78 76 0 1 9 2 65
Naspetti, EmanueleEmanuele Naspetti   19921993 0 6 6 0 0 0 0 0
Natili, MassimoMassimo Natili   1961 0 2 1 0 0 0 0 0
Naylor, BrianBrian Naylor   19571961 0 8 7 0 0 0 0 0
Nazaruk, MikeMike Nazaruk(n1)   1951, 19531954 0 4 3 0 0 1 0 8
Needell, TiffTiff Needell   1980 0 2 1 0 0 0 0 0
Nelleman, JacJac Nelleman   1976 0 1 0 0 0 0 0 0
Nève, PatrickPatrick Nève   19761978 0 14 10 0 0 0 0 0
Nicholson, JohnJohn Nicholson   19741975 0 2 1 0 0 0 0 0
Niday, CalCal Niday(n1)   19531955 0 3 3 0 0 0 0 0
Niedermayr, HelmutHelmut Niedermayr   1952 0 1 1 0 0 0 0 0
Niemann, BrauschBrausch Niemann   1963, 1965 0 2 1 0 0 0 0 0
Nilsson, GunnarGunnar Nilsson   19761977 0 32 31 0 1 4 1 31
Noda, HidekiHideki Noda   1994 0 3 3 0 0 0 0 0
Nuckey, RodneyRodney Nuckey   1953 0 2 1 0 0 0 0 0
O'Brien, RobertRobert O'Brien   1952 0 1 1 0 0 0 0 0
O'Connor, PatPat O'Connor(n1)   19541958 0 6 5 1 0 0 0 0
Oliveira, Casimiro deCasimiro de Oliveira   1958 0 1 0 0 0 0 0 0
Oliver, JackieJackie Oliver   19681973, 1977 0 51 50 0 0 2 1 13
Ongais, DannyDanny Ongais   19771978 0 6 4 0 0 0 0 0
Opel, Rikky vonRikky von Opel   19731974 0 14 10 0 0 0 0 0
Oppitzhauser, KarlKarl Oppitzhauser   1976 0 1(n28) 0 0 0 0 0 0
Orey, Fritz d'Fritz d' Orey   1959 0 3 3 0 0 0 0 0
Owen, ArthurArthur Owen   1960 0 1 1 0 0 0 0 0
Pace, CarlosCarlos Pace   19721977 0 73 72 1 1 6 5 58
Pagani, NelloNello Pagani   1950 0 1 1 0 0 0 0 0
Paletti, RiccardoRiccardo Paletti   1982 0 8 2 0 0 0 0 0
Palm, TorstenTorsten Palm   1975 0 2 1 0 0 0 0 0
Palmer, JonathanJonathan Palmer   19831989 0 88 83 0 0 0 1 14
Panis, OlivierOlivier Panis   19941999, 20012004 0 158 157 0 1 5 0 76
Pantano, GiorgioGiorgio Pantano   2004 0 15 14 0 0 0 0 0
Papis, MassimilianoMassimiliano Papis   1995 0 7 7 0 0 0 0 0
Parkes, MikeMike Parkes   1959, 19661967 0 7 6 1 0 2 0 14
Parnell, RegReg Parnell   19501952, 1954 0 7 6 0 0 1 0 9
Parnell, TimTim Parnell   1959, 1961, 1963 0 4 2 0 0 0 0 0
Parsons, JohnnieJohnnie Parsons(n1)   19501958 0 9 9 0 1 1 1 12
Patrese, RiccardoRiccardo Patrese   19771993 0 257 256 8 6 37 13 281
Pease, AlAl Pease   19671969 0 3 2 0 0 0 0 0
Penske, RogerRoger Penske   19611962 0 2 2 0 0 0 0 0
Perdisa, CesareCesare Perdisa   19551957 0 8 8 0 0 2(n29) 0 5
Pérez, SergioSergio Pérez   20112013 0 58 56 0 0 3 2 129
Perez-SalaLuis Pérez-Sala   19881989 0 32 26 0 0 0 0 1
Perkins, LarryLarry Perkins   1974, 19761977 0 15 11 0 0 0 0 0
Pescarolo, HenriHenri Pescarolo   1968, 19701974, 1976 0 64 57 0 0 1 1 12
Pesenti-Rossi, AlessandroAlessandro Pesenti-Rossi   1976 0 4 3 0 0 0 0 0
Peters, JosefJosef Peters   1952 0 1 1 0 0 0 0 0
Peterson, RonnieRonnie Peterson   19701978 0 123 123 14 10 26 9 206
Petrov, VitalijVitalij Petrov   20102012 0 58 57 0 0 1 1 64
Piàn, AlfredoAlfredo Piàn   1950 0 1 0 0 0 0 0 0
Pic, CharlesCharles Pic   2012-2013 0 39 39 0 0 0 0 0
Picard, FrançoisFrançois Picard   1958 0 1 1 0 0 0 0 0
Pieterse, ErnieErnie Pieterse   19621963, 1965 0 3 2 0 0 0 0 0
Pietsch, PaulPaul Pietsch   19501952 0 3 3 0 0 0 0 0
Pilette, AndréAndré Pilette   1951, 19531954, 1956, 1961, 19631964 0 14 9 0 0 0 0 2
Pilette, TeddyTeddy Pilette   1974, 1977 0 4 1 0 0 0 0 0
Piotti, LuigiLuigi Piotti   19551958 0 8 5 0 0 0 0 0
Piper, DavidDavid Piper   19591960 0 3 2 0 0 0 0 0
Piquet, NelsonNelson Piquet   19781991 3
1981, 1983, 1987
207 204 24 23 60 23 481,5 (485,5)
Piquet jr., NelsonNelson Piquet jr.   20082009 0 28 28 0 0 1 0 19
Pirocchi, RenatoRenato Pirocchi   1961 0 1 1 0 0 0 0 0
Pironi, DidierDidier Pironi   19781982 0 72 70 4 3 13 5 101
Pirro, EmanueleEmanuele Pirro   19891991 0 40 37 0 0 0 0 3
Pizzonia, AntônioAntônio Pizzonia   20032005 0 20 20 0 0 0 0 8
Poele, Eric van deEric van de Poele   19911992 0 29 5 0 0 0 0 0
Pollet, JacquesJacques Pollet   19541955 0 5 5 0 0 0 0 0
Pon, BenBen Pon   1962 0 1 1 0 0 0 0 0
Poore, DennisDennis Poore   1952 0 2 2 0 0 0 0 3
Portago, Alfonso deAlfonso de Portago   19561957 0 5 5 0 0 1 0 4
Posey, SamSam Posey   19711972 0 2 2 0 0 0 0 0
Pozzi, CharlesCharles Pozzi   1950 0 1 1 0 0 0 0 0
Pretorius, JackieJackie Pretorius   1965, 1968, 1971, 1973 0 4 3 0 0 0 0 0
Prinoth, ErnestoErnesto Prinoth   1962 0 1 0 0 0 0 0 0
Prophet, DavidDavid Prophet   1963, 1965 0 2 2 0 0 0 0 0
Prost, AlainAlain Prost   19801991, 1993 4
19851986, 1989, 1993
202 199 33 51 106 41 768,5 (798,5)
Pryce, TomTom Pryce   19741977 0 42 42 1 0 2 0 19
Purley, DavidDavid Purley   19731974, 1977 0 11 7 0 0 0 0 0
Puzey, CliveClive Puzey   1965 0 1 0 0 0 0 0 0
Quester, DieterDieter Quester   1974 0 2 1 0 0 0 0 0
Raby, IanIan Raby   19631965 0 7 3 0 0 0 0 0
Rahal, BobbyBobby Rahal   1978 0 2 2 0 0 0 0 0
Räikkönen, KimiKimi Räikkönen   20012009, 20122013 1
2007
194 193 16 20 77 39 969
Ramos, Hermano da SilvaHermano da Silva Ramos   19551956 0 7 7 0 0 0 0 2
Raphanel, Pierre-HenriPierre-Henri Raphanel   19881989 0 17 1 0 0 0 0 0
Rathmann, DickDick Rathmann(n1)   1950, 1956, 19581960 0 6 5 1 0 0 0 2
Rathmann, JimJim Rathmann(n1)   1950, 19521960 0 10 10 0 1 4 2 29
Ratzenberger, RolandRoland Ratzenberger   1994 0 3 1 0 0 0 0 0
Rebaque, HectorHector Rebaque   19771981 0 58 41 0 0 0 0 13
Redman, BrianBrian Redman   1968, 19701974 0 15 12 0 0 1 0 8
Reece, JimmyJimmy Reece(n1)   1952, 19541958 0 6 6 0 0 0 0 0
Reed, RayRay Reed   1965 0 1 0 0 0 0 0 0
Rees, AlanAlan Rees   1967 0 1 1 0 0 0 0 0
Regazzoni, ClayClay Regazzoni   19701980 0 139 132 5 5 28 15 209 (212)
Resta, Paul diPaul di Resta   20112013 0 58 58 0 0 0 0 121
Reutemann, CarlosCarlos Reutemann   19721982 0 146 146 6 12 45 6 298 (310)
Reventlow, LanceLance Reventlow   1960 0 4 1 0 0 0 0 0
Revson, PeterPeter Revson   1964, 19711974 0 32 30 1 2 8 0 61
Rhodes, JohnJohn Rhodes   1965 0 1 1 0 0 0 0 0
Ribeiro, AlexAlex Ribeiro   19761977, 1979 0 20 10 0 0 0 0 0
Ricciardo, DanielDaniel Ricciardo   20112013 0 50 50 0 0 0 0 30
Richardson, KenKen Richardson   1951 0 1(n30) 0 0 0 0 0 0
Riess, FritzFritz Riess   1952 0 1 1 0 0 0 0 0
Rigsby, JimJim Rigsby(n1)   1952 0 2 1 0 0 0 0 0
Rindt, JochenJochen Rindt   19641970 1
1970
62 60 10 6 13 3 107 (109)
Riseley-Prichard, JohnJohn Riseley-Prichard   1954 0 1 1 0 0 0 0 0
Riu, Giovanni deGiovanni de Riu   1954 0 1 0 0 0 0 0 0
Robarts, RichardRichard Robarts   1974 0 4 3 0 0 0 0 0
Rodríguez, PedroPedro Rodríguez   19631971 0 54 54 0 2 7 1 71
Rodríguez, RicardoRicardo Rodríguez   19611962 0 6 5 0 0 0 0 4
Rodriguez Larreta, AlbertoAlberto Rodriguez Larreta   1960 0 1 1 0 0 0 0 0
Rol, FrancoFranco Rol   19501952 0 5 5 0 0 0 0 0
Rollinson, AlanAlan Rollinson   1965 0 1 0 0 0 0 0 0
Rolt, TonyTony Rolt   1950, 1953, 1955 0 3 3 0 0 0 0 0
Roos, BertilBertil Roos   1974 0 1 1 0 0 0 0 0
Rosa, Pedro de laPedro de la Rosa   19992002, 20052006, 20102012 0 107 106 0 0 1 1 35
Rosberg, KekeKeke Rosberg   19781986 1
1982
128 114 5 5 17 3 159,5
Rosberg, NicoNico Rosberg   20062013 0 147 147 4 3 11 4 570,5
Rose, MauriMauri Rose(n1)   19501951 0 2 2 0 0 1 0 4
Rosier, LouisLouis Rosier   19501956 0 38 38 0 0 2 0 18
Rosset, RicardoRicardo Rosset   19961998 0 33 26 0 0 0 0 0
Rothengatter, HuubHuub Rothengatter   19841986 0 30 25 0 0 0 0 0
Rooyen, Basil vanBasil van Rooyen   19681969 0 2 2 0 0 0 0 0
Ruby, LloydLloyd Ruby   19601961 0 2 2 0 0 0 0 0
Rudaz, Jean-ClaudeJean-Claude Rudaz   1964 0 1 0 0 0 0 0 0
Russo, EddieEddie Russo(n1)   19551957, 1960 0 7 4 0 0 0 0 0
Russo, PaulPaul Russo(n1)   1950, 19531959 0 10 8 0 0 1(n31) 1 8,5
Ruttman, TroyTroy Ruttman   19501952, 1954, 19561958, 1960 0 9 8 0 1 1 0 9,5
Ryan, PeterPeter Ryan   1961 0 1 1 0 0 0 0 0
Sachs, EddieEddie Sachs(n1)   19571960 0 7 4 1 0 0 0 0
Said, BobBob Said   1959 0 1 1 0 0 0 0 0
Salazar, EliseoEliseo Salazar   19811983 0 37 24 0 0 0 0 3
Salo, MikaMika Salo   19942000, 2002 0 111 109 0 0 2 0 33
Salvadori, RoyRoy Salvadori   19521962 0 50 47 0 0 2 0 19
Sanesi, ConsalvoConsalvo Sanesi   19501951 0 5 5 0 0 0 0 3
Sarrazin, StéphaneStéphane Sarrazin   1999 0 1 1 0 0 0 0 0
Sato, TakumaTakuma Sato   20022008 0 92 90 0 0 1 0 44
Scarborough, CarlCarl Scarborough(n1)   1951, 1953 0 2 2 0 0 0 0 0
Scarfiotti, LudovicoLudovico Scarfiotti   19631968 0 12 10 0 1 1 1 17
Scarlatti, GiorgioGiorgio Scarlatti   19561961 0 15 12 0 0 0 0 1
Scheckter, IanIan Scheckter   19741977 0 20 18 0 0 0 0 0
Scheckter, JodyJody Scheckter   19721980 1
1979
113 112 3 10 33 5 246 (255)
Schell, HarryHarry Schell   19501960 0 57 56 0 0 2 0 32
Schenken, TimTim Schenken   19701974 0 36 34 0 0 1 0 7
Scherrer, AlbertAlbert Scherrer   1953 0 1 1 0 0 0 0 0
Schiattarella, DomenicoDomenico Schiattarella   19941995 0 7 6 0 0 0 0 0
Schiller, HeinzHeinz Schiller   1962 0 1 1 0 0 0 0 0
Schindler, BillBill Schindler(n1)   19501952 0 3 3 0 0 0 0 0
Schlesser, Jean-LouisJean-Louis Schlesser   1983, 1988 0 2 1 0 0 0 0 0
Schlesser, JoJo Schlesser   1968 0 3 3 0 0 0 0 0
Schneider, BerndBernd Schneider   19881990 0 34 9 0 0 0 0 0
Schoeller, RudolfRudolf Schoeller   1952 0 1 1 0 0 0 0 0
Schroeder, RobRob Schroeder   1962 0 1 1 0 0 0 0 0
Schumacher, MichaelMichael Schumacher   19912006, 20102012 7
19941995, 20002004
308 307 68 91 155 77 1 566(n32)
Schumacher, RalfRalf Schumacher   19972007 0 181 180 6 6 27 8 329
Schuppan, VernVern Schuppan   1972, 19741975, 1977 0 13 9 0 0 0 0 0
Schwelm Cruz, AdolfoAdolfo Schwelm Cruz   1953 0 1 1 0 0 0 0 0
Scott, BobBob Scott(n1)   19521954 0 3 3 0 0 0 0 0
Scott Brown, ArchieArchie Scott Brown   1956 0 1 1 0 0 0 0 0
Scotti, PieroPiero Scotti   1956 0 1 1 0 0 0 0 0
Seidel, WolfgangWolfgang Seidel   1953, 1958, 19601962 0 12 10 0 0 0 0 0
Seiffert, GüntherGünther Seiffert   1962 0 1 0 0 0 0 0 0
Senna, AyrtonAyrton Senna   19841994 3
1988, 19901991
162 161 65 41 80 19 610 (614)
Senna, BrunoBruno Senna   20102012 0 46 46 0 0 0 1 33
Serafini, DorinoDorino Serafini   1950 0 1 1 0 0 1(n33) 0 3
Serra, ChicoChico Serra   19811983 0 33 18 0 0 0 0 1
Serrurier, DougDoug Serrurier   19621963, 1965 0 3 2 0 0 0 0 0
Servoz-Gavin, JohnnyJohnny Servoz-Gavin   19671970 0 13 12 0 0 1 0 9
Settember, TonyTony Settember   19621963 0 7 6 0 0 0 0 0
Sharp, HapHap Sharp   19611964 0 6 6 0 0 0 0 0
Shawe-Taylor, BrianBrian Shawe-Taylor   19501951 0 3 2 0 0 0 0 0
Shelby, CarrollCarroll Shelby   19581959 0 8 8 0 0 0 0 0
Shelly, TonyTony Shelly   1962 0 3 1 0 0 0 0 0
Siffert, JoJo Siffert   19621971 0 100 96 2 2 6 4 68
Simon, AndréAndré Simon   19511952, 19551957 0 12 11 0 0 0 0 0
Slotemaker, RobRob Slotemaker   1962 0 1 0 0 0 0 0 0
Solana, MoisésMoisés Solana   19631968 0 8 8 0 0 0 0 0
Soler-Roig, AlexAlex Soler-Roig   19701972 0 10 6 0 0 0 0 0
Sommer, RaymondRaymond Sommer   1950 0 5 5 0 0 0 0 3
Sospiri, VincenzoVincenzo Sospiri   1997 0 1 0 0 0 0 0 0
South, StephenStephen South   1980 0 1 0 0 0 0 0 0
Sparken, MikeMike Sparken   1955 0 1 1 0 0 0 0 0
Speed, ScottScott Speed   20062007 0 28 28 0 0 0 0 0
Spence, MikeMike Spence   19631968 0 37 36 0 0 1 0 27
Stacey, AlanAlan Stacey   19581960 0 7 7 0 0 0 0 0
Starrabba, GaetanoGaetano Starrabba   1961 0 1 1 0 0 0 0 0
Stevenson, ChuckChuck Stevenson(n1)   19511954, 1960 0 5 5 0 0 0 0 0
Stewart, IanIan Stewart   1953 0 1 1 0 0 0 0 0
Stewart, JackieJackie Stewart   19651973 3
1969, 1971, 1973
100 99 17 27 43 15 359 (360)
Stewart, JimmyJimmy Stewart   1953 0 1 1 0 0 0 0 0
Stohr, SiegfriedSiegfried Stohr   1981 0 13 9 0 0 0 0 0
Stommelen, RolfRolf Stommelen   19701976, 1978 0 63 54 0 0 1 0 14
Streiff, PhilippePhilippe Streiff   19841988 0 54 53 0 0 1 0 11
Stuck, HansHans Stuck   19511953 0 5 3 0 0 0 0 0
Stuck, Hans JoachimHans Joachim Stuck   19741979 0 81 74 0 0 2 0 29
Stuppacher, OttoOtto Stuppacher   1976 0 3 0 0 0 0 0 0
Sullivan, DannyDanny Sullivan   1983 0 15 15 0 0 0 0 2
Surer, MarcMarc Surer   19791986 0 88 82 0 0 0 1 17
Surtees, JohnJohn Surtees   19601972 1
1964
113 111 8 6 24 11 180
Sutcliffe, AndyAndy Sutcliffe   1977 0 1 0 0 0 0 0 0
Sutil, AdrianAdrian Sutil   20072011,2013 0 109 109 0 0 0 1 124
Sutton, LenLen Sutton(n1)   19581960 0 4 3 0 0 0 0 0
Suzuki, AguriAguri Suzuki