Liste over Formel 1-løp

Wikimedia-listeartikkel

Dette er en fullstendig liste over Formel 1-løp som har inngått i FIA-verdensmesterskapet.

Store billøp blir vanligvis kalt Grand Prix, en tradisjon som går tilbake til det første tiåret på 1900-tallet og Grand Prix-racing på 1920- og 1930-tallet. Formelt, for at et løp skal kunne kalles et Grand Prix bør det ha en løpsdistanse på minst 300 kilometer.[1] Denne regelen gjelder for alle Grand Prix-løp som noensinne har vært på Formel 1-kalenderen, med unntak av Monacos Grand Prix, som siden 1968 har hatt en løpsdistanse på under 300 kilometer.

Aktive og tidligere løpRediger

Etter løpstittelRediger

Fet skrift viser til de 21 løpene i 2021-sesongen.

Løp År holdt Antall løp
Storbritannia 70th Anniversary Grand Prix 2020 1
De forente arabiske emirater Abu Dhabis Grand Prix 20092020 12
Argentina Argentinas Grand Prix 19531958, 1960, 19721975, 19771981, 19951998 20
Australia Australias Grand Prix 19852019 35
Østerrike Østerrikes Grand Prix 1964, 19701987, 19972003, 20142020 33
Aserbajdsjan Aserbajdsjans Grand Prix 20172019 3
Bahrain Bahrains Grand Prix 20042010, 20122021 17
Belgia Belgias Grand Prix 19501956, 1958, 19601968, 1970, 19722002, 20042005, 20072020 65
Brasil Brasils Grand Prix 19732019 47
Storbritannia Storbritannias Grand Prix 19502020 71
USA Caesars Palace Grand Prix 19811982 2
Canada Canadas Grand Prix 19671974, 19761986, 19882008, 20102019 50
Kina Kinas Grand Prix 20042019 16
USA Dallas Grand Prix 1984 1
USA Detroits Grand Prix 19821988 7
Nederland Nederlands Grand Prix 19521953, 1955, 19581971, 19731985 30
Frankrike Eifel Grand Prix 2020 1
Italia Emilia Romagna Grand Prix 20202021 2
EU Europas Grand Prix[a] 19831985, 19931997, 19992012, 2016 23
Frankrike Frankrikes Grand Prix 19501954, 19562008, 20182019 60
Tyskland Tysklands Grand Prix 19511954, 19561959, 19612006, 20082014, 2016, 20182019 64
Ungarn Ungarns Grand Prix 19862020 35
India Indias Grand Prix 20112013 3
USA Indianapolis 500[b] 19501960 11
Italia Italias Grand Prix 19502020 71
Japan Japans Grand Prix 19761977, 19872019 35
Sør-Korea Koreas Grand Prix 20102013 4
Luxembourg Luxembourgs Grand Prix[c] 19971998 2
Malaysia Malaysias Grand Prix 19992017 19
Mexico Mexicos Grand Prix 19631970, 19861992, 20152019 20
Mexico Mexico City Grand Prix 0
Monaco Monacos Grand Prix 1950, 19552019, 2021 67
Marokko Marokkos Grand Prix 1958 1
Japan Stillehavets Grand Prix[d] 19941995 2
Italia Pescaras Grand Prix[e] 1957 1
Portugal Portugals Grand Prix 19581960, 19841996, 20202021 18
Russland Russlands Grand Prix 20142020 7
Bahrain Sakhir Grand Prix 2020 1
San Marino San Marinos Grand Prix[f] 19812006 26
Brasil São Paulo Grand Prix 0
Saudi-Arabia Saudi-Arabias Grand Prix 0
Singapore Singapores Grand Prix 20082019 12
Sør-Afrika Sør-Afrikas Grand Prix 19621963, 1965, 19671980,[g] 19821985, 19921993 23
Spania Spanias Grand Prix 1951, 1954, 19681979,[h] 1981, 19862021 51
Østerrike Steiermarks Grand Prix 2020 1
Sverige Sveriges Grand Prix 19731978[i] 6
Sveits Sveits Grand Prix 19501954,[j] 1982[k] 6
Tyrkia Tyrkias Grand Prix 20052011, 2020 8
Italia Toscana Grand Prix 2020 1
USA USAs Grand Prix 19591980, 19891991, 20002007, 20122019 41
USA USAs Grand Prix Vest 19761983 8

Sist oppdatert: Spanias Grand Prix 2021

Etter vertslandRediger

Fet skrift viser til de 21 løpene i 2021-sesongen.

Land Holdte løp Totalt
Argentina Argentina Argentinas Grand Prix (1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998) 20
Australia Australia Australias Grand Prix (1985–2019) 35
Østerrike Østerrike Østerrikes Grand Prix, 33 (1964, 1970–1987, 1997–2003, 2014–2020)
Steiermarks Grand Prix, 1 (2020)
34
Aserbajdsjan Aserbajdsjan Europas Grand Prix, 1 (2016)
Aserbajdsjans Grand Prix, 3 (2017–2019)
4
Bahrain Bahrain Bahrains Grand Prix, 17 (2004–2010, 2012–2021)
Sakhir Grand Prix, 1 (2020)
18
Belgia Belgia Belgias Grand Prix (1950–1956, 1958, 1960–1968, 1970, 1972–2002, 2004–2005, 2007–2020) 65
Brasil Brasil Brasils Grand Prix, 47 (1973–2019)
São Paulo Grand Prix, 0 ()
47
Canada Canada Canadas Grand Prix (1967–1974, 1976–1986, 1988–2008, 2010–2019) 50
Kina Kina Kinas Grand Prix (2004–2019) 16
Frankrike Frankrike Frankrikes Grand Prix, 60 (1950–1954, 1956–2008, 2018–2019)
Sveits Grand Prix, 1 (1982)
61
Tyskland Tyskland Tysklands Grand Prix, 64 (1951–1954, 1956–1959, 1961–2006, 2008–2014, 2016, 2018–2019)
Europas Grand Prix, 12 (1984, 1995–1996, 1999–2007)
Luxembourgs Grand Prix, 2 (1997–1998)
Eifel Grand Prix, 1 (2020)
79
Ungarn Ungarn Ungarns Grand Prix (1986–2020) 35
India India Indias Grand Prix (2011–2013) 3
Italia Italia Italias Grand Prix, 67 (1950–2020)
Pescaras Grand Prix, 1 (1957)
San Marinos Grand Prix, 26 (1981–2006)
Toscana Grand Prix, 1 (2020)
Emilia Romagna Grand Prix, 2 (2020–2021)
101
Japan Japan Japans Grand Prix, 32 (1976–1977, 1987–2019)
Stillehavets Grand Prix, 2 (1994–1995)
37
Malaysia Malaysia Malaysias Grand Prix (1999–2017) 19
Mexico Mexico Mexicos Grand Prix, 20 (1963–1970, 1986–1992, 2015–2019)
Mexico City Grand Prix, 0 ()
20
Monaco Monaco Monacos Grand Prix (1950, 1955–2019, 2021) 67
Marokko Marokko Marokkos Grand Prix (1958) 1
Nederland Nederland Nederlands Grand Prix (1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985) 30
Portugal Portugal Portugals Grand Prix (1958–1960, 1984–1996, 2020–2021) 18
Russland Russland Russlands Grand Prix (2014–2020) 7
Saudi-Arabia Saudi-Arabia Saudi-Arabias Grand Prix () 0
Singapore Singapore Singapores Grand Prix (2008–2019) 12
Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrikas Grand Prix (1962–1963, 1965, 1967–1980, 1982–1985, 1992–1993) 23
Sør-Korea Sør-Korea Koreas Grand Prix (2010–2013) 4
Spania Spania Spanias Grand Prix, 51 (1951, 1954, 1968–1979, 1981, 1986–2021)
Europas Grand Prix, 7 (1994, 1997, 2008–2012)
58
Sverige Sverige Sveriges Grand Prix (1973–1978) 6
Sveits Sveits Sveits Grand Prix (1950–1954) 5
Tyrkia Tyrkia Tyrkias Grand Prix (2005–2011, 2020) 8
De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater Abu Dhabis Grand Prix (2009–2020) 12
Storbritannia Storbritannia Storbritannias Grand Prix, 71 (1950–2020)
Europas Grand Prix, 3 (1983, 1985, 1993)
70th Anniversary Grand Prix, 1 (2020)
75
USA USA Indianapolis 500, 11 (1950–1960)
USAs Grand Prix, 41 (1959–1980, 1989–1991, 2000–2007, 2012-2019)
USAs Grand Prix Vest, 8 (1976–1983)
Caesars Palace Grand Prix, 2 (1981–1982)
Detroits Grand Prix, 7 (1982–1988)
Dallas Grand Prix, 1 (1984)
70

Sist oppdatert: Spanias Grand Prix 2021

Etter sesongRediger

1950–1959Rediger

Runde 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1 Storbritannia Storbritannia Sveits Sveits Sveits Sveits Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Monaco Monaco
2 Monaco Monaco USA Indy 500 USA Indy 500 USA Indy 500 USA Indy 500 Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco USA Indy 500
3 USA Indy 500 Belgia Belgia Belgia Belgia Nederland Nederland Belgia Belgia USA Indy 500 USA Indy 500 USA Indy 500 Nederland Nederland Nederland Nederland
4 Sveits Sveits Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Belgia Belgia Frankrike Frankrike Belgia Belgia Belgia Belgia Frankrike Frankrike USA Indy 500 Frankrike Frankrike
5 Belgia Belgia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Nederland Nederland Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Belgia Belgia Storbritannia Storbritannia
6 Frankrike Frankrike Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Frankrike Frankrike Tyskland Tyskland
7 Italia Italia Italia Italia Nederland Nederland Tyskland Tyskland Sveits Sveits Italia Italia Tyskland Tyskland Italia Pescara Storbritannia Storbritannia Portugal Portugal
8   Spania Spania Italia Italia Sveits Sveits Italia Italia   Italia Italia Italia Italia Tyskland Tyskland Italia Italia
9       Italia Italia Spania Spania       Portugal Portugal USA USA
10                 Italia Italia  
11                 Marokko Marokko  

1960–1969Rediger

Runde 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1 Argentina Argentina Monaco Monaco Nederland Nederland Monaco Monaco Monaco Monaco Sør-Afrika Sør-Afrika Monaco Monaco Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika
2 Monaco Monaco Nederland Nederland Monaco Monaco Belgia Belgia Nederland Nederland Monaco Monaco Belgia Belgia Monaco Monaco Spania Spania Spania Spania
3 USA Indy 500 Belgia Belgia Belgia Belgia Nederland Nederland Belgia Belgia Belgia Belgia Frankrike Frankrike Nederland Nederland Monaco Monaco Monaco Monaco
4 Nederland Nederland Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Belgia Belgia Belgia Belgia Nederland Nederland
5 Belgia Belgia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Nederland Nederland Frankrike Frankrike Nederland Nederland Frankrike Frankrike
6 Frankrike Frankrike Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Nederland Nederland Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia
7 Storbritannia Storbritannia Italia Italia Italia Italia Italia Italia Østerrike Østerrike Tyskland Tyskland Italia Italia Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland
8 Portugal Portugal USA USA USA USA USA USA Italia Italia Italia Italia USA USA Canada Canada Tyskland Tyskland Italia Italia
9 Italia Italia   Sør-Afrika Sør-Afrika Mexico Mexico USA USA USA USA Mexico Mexico Italia Italia Italia Italia Canada Canada
10 USA USA     Sør-Afrika Sør-Afrika Mexico Mexico Mexico Mexico   USA USA Canada Canada USA USA
11               Mexico Mexico USA USA Mexico Mexico
12                 Mexico Mexico  

1970–1979Rediger

Runde 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1 Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Brasil Brasil Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina
2 Spania Spania Spania Spania Sør-Afrika Sør-Afrika Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Sør-Afrika Sør-Afrika Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil
3 Monaco Monaco Monaco Monaco Spania Spania Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika USA USA Vest Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika
4 Belgia Belgia Nederland Nederland Monaco Monaco Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania USA USA Vest USA USA Vest USA USA Vest
5 Nederland Nederland Frankrike Frankrike Belgia Belgia Belgia Belgia Belgia Belgia Monaco Monaco Belgia Belgia Spania Spania Monaco Monaco Spania Spania
6 Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Monaco Monaco Monaco Monaco Belgia Belgia Monaco Monaco Monaco Monaco Belgia Belgia Belgia Belgia
7 Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Sverige Sverige Sverige Sverige Sverige Sverige Sverige Sverige Belgia Belgia Spania Spania Monaco Monaco
8 Tyskland Tyskland Østerrike Østerrike Tyskland Tyskland Frankrike Frankrike Nederland Nederland Nederland Nederland Frankrike Frankrike Sverige Sverige Sverige Sverige Frankrike Frankrike
9 Østerrike Østerrike Italia Italia Østerrike Østerrike Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia
10 Italia Italia Canada Canada Italia Italia Nederland Nederland Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland
11 Canada Canada USA USA Canada Canada Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Østerrike Østerrike Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Østerrike Østerrike
12 USA USA   USA USA Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Nederland Nederland Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Nederland Nederland
13 Mexico Mexico     Italia Italia Italia Italia Italia Italia Italia Italia Nederland Nederland Nederland Nederland Italia Italia
14       Canada Canada Canada Canada USA USA Canada Canada Italia Italia Italia Italia Canada Canada
15       USA USA USA USA   USA USA USA USA USA USA USA USA
16             Japan Japan Canada Canada Canada Canada  
17               Japan Japan    

1980–1989Rediger

Runde 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1 Argentina Argentina USA USA Vest Sør-Afrika Sør-Afrika Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil
2 Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil USA USA Vest Sør-Afrika Sør-Afrika Portugal Portugal Spania Spania San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino
3 Sør-Afrika Sør-Afrika Argentina Argentina USA USA Vest Frankrike Frankrike Belgia Belgia San Marino San Marino San Marino San Marino Belgia Belgia Monaco Monaco Monaco Monaco
4 USA USA Vest San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Mexico Mexico Mexico Mexico
5 Belgia Belgia Belgia Belgia Belgia Belgia Monaco Monaco Frankrike Frankrike Canada Canada Belgia Belgia USA Detroit Canada Canada USA USA
6 Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Belgia Belgia Monaco Monaco USA Detroit Canada Canada Frankrike Frankrike USA Detroit Canada Canada
7 Frankrike Frankrike Spania Spania USA Detroit USA Detroit Canada Canada Frankrike Frankrike USA Detroit Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike
8 Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Canada Canada Canada Canada USA Detroit Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia
9 Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Nederland Nederland Storbritannia Storbritannia USA Dallas Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Ungarn Ungarn Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland
10 Østerrike Østerrike Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Østerrike Østerrike Tyskland Tyskland Østerrike Østerrike Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn
11 Nederland Nederland Østerrike Østerrike Frankrike Frankrike Østerrike Østerrike Tyskland Tyskland Nederland Nederland Ungarn Ungarn Italia Italia Belgia Belgia Belgia Belgia
12 Italia Italia Nederland Nederland Tyskland Tyskland Nederland Nederland Østerrike Østerrike Italia Italia Østerrike Østerrike Portugal Portugal Italia Italia Italia Italia
13 Canada Canada Italia Italia Østerrike Østerrike Italia Italia Nederland Nederland Belgia Belgia Italia Italia Spania Spania Portugal Portugal Portugal Portugal
14 USA USA Canada Canada Sveits Sveits Europa Europa Italia Italia Europa Europa Portugal Portugal Mexico Mexico Spania Spania Spania Spania
15   USA Caesars Palace Italia Italia Sør-Afrika Sør-Afrika Europa Europa Sør-Afrika Sør-Afrika Mexico Mexico Japan Japan Japan Japan Japan Japan
16     USA Caesars Palace   Portugal Portugal Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia

1990–1999Rediger

Runde 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
1 USA USA USA USA Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Brasil Brasil Brasil Brasil Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia
2 Brasil Brasil Brasil Brasil Mexico Mexico Brasil Brasil Japan Stillehavet Argentina Argentina Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil
3 San Marino San Marino San Marino San Marino Brasil Brasil Europa Europa San Marino San Marino San Marino San Marino Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina San Marino San Marino
4 Monaco Monaco Monaco Monaco Spania Spania San Marino San Marino Monaco Monaco Spania Spania Europa Europa San Marino San Marino San Marino San Marino Monaco Monaco
5 Canada Canada Canada Canada San Marino San Marino Spania Spania Spania Spania Monaco Monaco San Marino San Marino Monaco Monaco Spania Spania Spania Spania
6 Mexico Mexico Mexico Mexico Monaco Monaco Monaco Monaco Canada Canada Canada Canada Monaco Monaco Spania Spania Monaco Monaco Canada Canada
7 Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Canada Canada Canada Canada Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Spania Spania Canada Canada Canada Canada Frankrike Frankrike
8 Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Canada Canada Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia
9 Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Østerrike Østerrike
10 Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Østerrike Østerrike Tyskland Tyskland
11 Belgia Belgia Belgia Belgia Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Belgia Belgia Belgia Belgia Tyskland Tyskland Ungarn Ungarn Tyskland Tyskland Ungarn Ungarn
12 Italia Italia Italia Italia Belgia Belgia Belgia Belgia Italia Italia Italia Italia Ungarn Ungarn Belgia Belgia Ungarn Ungarn Belgia Belgia
13 Portugal Portugal Portugal Portugal Italia Italia Italia Italia Portugal Portugal Portugal Portugal Belgia Belgia Italia Italia Belgia Belgia Italia Italia
14 Spania Spania Spania Spania Portugal Portugal Portugal Portugal Europa Europa Europa Europa Italia Italia Østerrike Østerrike Italia Italia Europa Europa
15 Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Stillehavet Portugal Portugal Luxembourg Luxembourg Luxembourg Luxembourg Malaysia Malaysia
16 Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan
17           Australia Australia   Europa Europa    

2000–2009Rediger

Runde 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
1 Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Bahrain Bahrain Australia Australia Australia Australia Australia Australia
2 Brasil Brasil Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia
3 San Marino San Marino Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain Australia Australia Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain Folkerepublikken Kina Kina
4 Storbritannia Storbritannia San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino Spania Spania Spania Spania Bahrain Bahrain
5 Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Europa Europa Monaco Monaco Tyrkia Tyrkia Spania Spania
6 Europa Europa Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Monaco Monaco Monaco Monaco Spania Spania Canada Canada Monaco Monaco Monaco Monaco
7 Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Europa Europa Europa Europa Monaco Monaco USA USA Canada Canada Tyrkia Tyrkia
8 Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia
9 Frankrike Frankrike Europa Europa Europa Europa Europa Europa USA USA USA USA Canada Canada Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland
10 Østerrike Østerrike Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike USA USA Europa Europa Tyskland Tyskland Ungarn Ungarn
11 Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Europa Europa
12 Ungarn Ungarn Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyrkia Tyrkia Europa Europa Belgia Belgia
13 Belgia Belgia Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Italia Italia Belgia Belgia Italia Italia
14 Italia Italia Belgia Belgia Belgia Belgia Italia Italia Belgia Belgia Tyrkia Tyrkia Tyrkia Tyrkia Belgia Belgia Italia Italia Singapore Singapore
15 USA USA Italia Italia Italia Italia USA USA Italia Italia Italia Italia Italia Italia Japan Japan Singapore Singapore Japan Japan
16 Japan Japan USA USA USA USA Japan Japan Folkerepublikken Kina Kina Belgia Belgia Folkerepublikken Kina Kina Folkerepublikken Kina Kina Japan Japan Brasil Brasil
17 Malaysia Malaysia Japan Japan Japan Japan   Japan Japan Brasil Brasil Japan Japan Brasil Brasil Folkerepublikken Kina Kina De forente arabiske emirater Abu Dhabi
18         Brasil Brasil Japan Japan Brasil Brasil   Brasil Brasil  
19           Folkerepublikken Kina Kina        

2010–2019Rediger

Rnd 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
1 Bahrain Bahrain Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia
2 Australia Australia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Bahrain Bahrain Folkerepublikken Kina Kina Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain
3 Malaysia Malaysia Folkerepublikken Kina Kina Folkerepublikken Kina Kina Folkerepublikken Kina Kina Bahrain Bahrain Folkerepublikken Kina Kina Folkerepublikken Kina Kina Bahrain Bahrain Folkerepublikken Kina Kina Folkerepublikken Kina Kina
4 Folkerepublikken Kina Kina Tyrkia Tyrkia Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain Folkerepublikken Kina Kina Bahrain Bahrain Russland Russland Russland Russland Aserbajdsjan Aserbajdsjan Aserbajdsjan Aserbajdsjan
5 Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania
6 Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco
7 Tyrkia Tyrkia Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada
8 Canada Canada Europa Europa Europa Europa Storbritannia Storbritannia Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike EU Europa Aserbajdsjan Aserbajdsjan Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike
9 Europa Europa Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike
10 Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Ungarn Ungarn Tyskland Tyskland Ungarn Ungarn Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia
11 Tyskland Tyskland Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Belgia Belgia Ungarn Ungarn Belgia Belgia Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland
12 Europa Ungarn Belgia Belgia Belgia Belgia Italia Italia Belgia Belgia Italia Italia Tyskland Tyskland Belgia Belgia Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn
13 Belgia Belgia Italia Italia Italia Italia Singapore Singapore Italia Italia Singapore Singapore Belgia Belgia Italia Italia Belgia Belgia Belgia Belgia
14 Italia Italia Singapore Singapore Singapore Singapore Sør-Korea Korea Singapore Singapore Japan Japan Italia Italia Singapore Singapore Italia Italia Italia Italia
15 Singapore Singapore Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Russland Russland Singapore Singapore Malaysia Malaysia Singapore Singapore Singapore Singapore
16 Japan Japan Sør-Korea Korea Sør-Korea Korea India India Russland Russland USA USA Malaysia Malaysia Japan Japan Russland Russland Russland Russland
17 Sør-Korea Korea India India India India De forente arabiske emirater Abu Dhabi USA USA Mexico Mexico Japan Japan USA USA Japan Japan Japan Japan
18 Brasil Brasil De forente arabiske emirater Abu Dhabi De forente arabiske emirater Abu Dhabi USA USA Brasil Brasil Brasil Brasil USA USA Mexico Mexico USA USA Mexico Mexico
19 De forente arabiske emirater Abu Dhabi Brasil Brasil USA USA Brasil Brasil De forente arabiske emirater Abu Dhabi De forente arabiske emirater Abu Dhabi Mexico Mexico Brasil Brasil Mexico Mexico USA USA
20 Brasil Brasil Brasil Brasil De forente arabiske emirater Abu Dhabi Brasil Brasil Brasil Brasil
21 De forente arabiske emirater Abu Dhabi De forente arabiske emirater Abu Dhabi De forente arabiske emirater Abu Dhabi

2020–2029Rediger

Rnd 2020 2021
1 Østerrike Østerrike Bahrain Bahrain
2 Østerrike Steiermark Italia Emilia Romagna
3 Ungarn Ungarn Portugal Portugal
4 Storbritannia Storbritannia Spania Spania
5 Storbritannia 70th Anniversary Monaco Monaco
6 Spania Spania Aserbajdsjan Aserbajdsjan
7 Belgia Belgia Frankrike Frankrike
8 Italia Italia Østerrike Steiermark
9 Italia Toscana Østerrike Østerrike
10 Russland Russland Storbritannia Storbritannia
11 Tyskland Tyskland Ungarn Ungarn
12 Portugal Portugal Belgia Belgia
13 Italia Emilia Romagna Nederland Nederland
14 Tyrkia Tyrkia
15 Bahrain Bahrain
16 Bahrain Sakhir
17 De forente arabiske emirater Abu Dhabi
18
19
20
21
22
23

FotnoterRediger

Type numrering
  1. ^ Europas Grand Prix har blitt holdt i Tyskland (12 ganger), Spania (6 ganger), Storbritannia (3 ganger) og Aserbaidsjan (1 gang).
  2. ^ Indianapolis 500 er strengt tatt ikke et «Grand Prix», men løpet var inkludert som en runde av verdensmesterskapet fra 1950–1960.
  3. ^ Luxembourgs Grand Prix ble holdt i Tyskland.
  4. ^ Stillehavets Grand Prix ble holdt i Japan.
  5. ^ Pescaras Grand Prix, også kalt Coppa Acerbo, ble holdt i Pescara i Italia.
  6. ^ San Marinos Grand Prix ble holdt i Imola i Italia.
  7. ^ Sør-Afrikas Grand Prix 1981 var ikke en del av verdensmesterskapet på grunn av FISA-FOCA-striden.
  8. ^ VM-statusen til Spanias Grand Prix 1980 ble trukket tilbake på grunn av FISA-FOCA-striden.
  9. ^ Etter at Ronnie Peterson omkom under Italias Grand Prix 1978 ble Sveriges Grand Prix 1979 kansellert.
  10. ^ Etter Le Mans-katastrofen i 1955 forbød den sveitsiske regjeringen billøp på sveitsisk område.
  11. ^ Sveits Grand Prix 1982 ble holdt i Djion, Frankrike.

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Glenn B. Manishin. ««The Early Years»». Besøkt 1. mars 2014. «The minimum race distance was reduced from 500 km (311 miles) to 300 km (186 miles), allowing the Monaco Grand Prix to be re-introduced after a two-year interval in 1950»