Åpne hovedmenyen

Liste over land etter HDI (2014)

Wikimedia-listeartikkel
Denne listen er basert på rapporten fra 2014. Se Liste over land etter HDI etter år for andre tilgjengelige år
Verdenskart som viser HDI (basert på data fra 2013, publisert juni 2014)[1]

██ 0.900 og over

██ 0.850–0.899

██ 0.800–0.849

██ 0.750–0.799

██ 0.700–0.749

██ 0.650–0.699

██ 0.600–0.649

██ 0.550–0.599

██ 0.500–0.549

██ 0.450–0.499

██ 0.400–0.449

██ 0.350–0.399

██ 0.300–0.349

██ under 0.300

██ Data ikke tilgjengelig

Verdenskart etter kategori.

██ Veldig høy HDI

██ Lav HDI

██ Høy HDI

██ Data ikke tilgjengelig

██ Medium HDI

Dette er en liste over land etter HDI, som beskrevet i FNs Development Programme Report 2014. Årets rapport har tittelen «Sustaining Human Progress: Reducing Vulnerabilities and Building Resilience».[2]

HDI er en engelskspråklig forkortelse for Human Development Index (norsk: Måleskala for menneskelig utvikling). HDI brukes på samme måte som bruttonasjonalprodukt (BNP) for å måle velstand i land. Mens BNP kun måler økonomiske kilder, sies HDI å gi et mer komplett bilde, da det inkluderer fattigdom, lese- og skrivekyndighet, utdanning, forventet levealder, fødselstall og andre faktorer.

HDI ble utviklet av den pakistanske økonomen Mahbub ul Haq (19341998), og har siden 1990 blitt brukt i FNs årlige rapport Human Development Report. HDI angis på en skala fra 0 til 1, hvor 1 er best.

Innhold

Komplett liste over landRediger

  •   = forbedret plassering.
  •   = ingen endring.
  •   = nedgang i forhold til fjoråret.
  • Likt tall i tabellene nedenfor tilsier ikke automatisk delt plassering da FN benytter seks desimaler i sine tall

Veldig høy utviklingsgradRediger

Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten[2] Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten
[2]
1     Norge 0.944   0.001
2     Australia 0.933   0.002
3     Sveits 0.917   0.001
4     Nederland 0.915  
5     USA 0.914   0.002
6     Tyskland 0.911  
7     New Zealand 0.910   0.002
8     Canada 0.902   0.001
9   (3)   Singapore 0.901   0.003
10     Danmark 0.900  
11   (3)   Irland 0.899   0.002
12   (1)   Sverige 0.898   0.001
13     Island 0.895   0.002
14     Storbritannia 0.892   0.002
15     Hongkong 0.891   0.002
15   (1)   Sør-Korea 0.891   0.003
17   (1)   Japan 0.890   0.002
18   (2)   Liechtenstein 0.889   0.001
19     Israel 0.888   0.002
20     Frankrike 0.884  
21     Østerrike 0.881   0.001
21     Belgia 0.881   0.001
21     Luxembourg 0.881   0.001
24     Finland 0.879  
25     Slovenia 0.874  
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten[2] Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten
[2]
26     Italia 0.872  
27     Spania 0.869  
28     Tsjekkia 0.861  
29     Hellas 0.853   0.001
30     Brunei 0.852  
31     Qatar 0.851   0.001
32     Kypros 0.845   0.003
33     Estland 0.840   0.001
34     Saudi-Arabia 0.836   0.003
35   (1)   Litauen 0.834   0.003
35   (1)   Polen 0.834   0.001
37     Andorra 0.830  
37   (1)   Slovakia 0.830   0.001
39     Malta 0.829   0.002
40     De forente arabiske emirater 0.827   0.002
41   (1)   Chile 0.822   0.003
41     Portugal 0.822  
43     Ungarn 0.818   0.001
44     Bahrain 0.815   0.002
44     Cuba 0.815   0.002
46   (2)   Kuwait 0.814   0.001
47     Kroatia 0.812  
48     Latvia 0.810   0.002
49     Argentina 0.808   0.002

Høy utviklingsgradRediger

Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten[2] Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten
[2]
50   (2)   Uruguay 0.790   0.003
51     Bahamas 0.789   0.001
51   (1)   Montenegro 0.789   0.002
53   (1)   Hviterussland 0.786   0.001
54   (1)   Romania 0.785   0.003
55   (5)   Libya 0.784   0.005
56     Oman 0.783   0.002
57     Russland 0.778   0.001
58     Bulgaria 0.777   0.001
59   (1)   Barbados 0.776  
60     Palau 0.775   0.002
61   (1)   Antigua og Barbuda 0.774   0.001
62     Malaysia 0.773   0.003
63     Mauritius 0.771   0.002
64     Trinidad og Tobago 0.766   0.001
65     Libanon 0.765   0.001
65   (2)   Panama 0.765   0.004
67   (1)   Venezuela 0.764   0.001
68   (1)   Costa Rica 0.763   0.002
69     Tyrkia 0.759   0.003
70     Kasakhstan 0.757   0.002
71   (1)   Mexico 0.756   0.001
71   (1)   Seychellene 0.756   0.001
73     Saint Kitts og Nevis 0.750   0.001
73   (2)   Sri Lanka 0.750   0.005
75   (2)   Iran 0.749  
76   (1)   Aserbajdsjan 0.747   0.002
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten[2] Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten
[2]
77     Jordan 0.745   0.001
77   (1)   Serbia 0.745   0.002
79   (1)   Brasil 0.744   0.002
79   (2)   Georgia 0.744   0.003
79   (1)   Grenada 0.744   0.001
82     Peru 0.737   0.003
83     Ukraina 0.734   0.001
84     Belize 0.732   0.001
84   (1)   Nord-Makedonia 0.732   0.002
86     Bosnia-Hercegovina 0.731   0.002
87     Armenia 0.730   0.002
88     Fiji 0.724   0.002
89     Thailand 0.722   0.002
90     Tunisia 0.721   0.002
91   (2)   Kina 0.719   0.004
91     Saint Vincent og Grenadinene 0.719   0.002
93     Algerie 0.717   0.002
93   (1)   Dominica 0.717   0.001
95   (2)   Albania 0.716   0.002
96   (3)   Jamaica 0.715  
97   (4)   Saint Lucia 0.714   0.001
98     Colombia 0.711   0.003
98     Ecuador 0.711   0.003
100   (1)   Surinam 0.705   0.003
100     Tonga 0.705   0.001
Verden 0.702   0.002
102     Den dominikanske republikk 0.700   0.002

Middels utviklingsgradRediger

Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten[2] Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten
[2]
103     Maldivene 0.698   0.003
103   (3)   Mongolia 0.698   0.006
103   (1)   Turkmenistan 0.698   0.005
106   (2)   Samoa 0.694   0.001
107     Palestina 0.686   0.003
108     Indonesia 0.684   0.003
109   (1)   Botswana 0.683   0.002
110   (2)   Egypt 0.682   0.001
111     Paraguay 0.676   0.006
112   (1)   Gabon 0.674   0.004
113     Bolivia 0.667   0.004
114   (2)   Moldova 0.663   0.006
115     El Salvador 0.662   0.002
116     Usbekistan 0.661   0.004
117   (1)   Filippinene 0.660   0.004
118   (1)   Sør-Afrika 0.658   0.004
118   (4)   Syria 0.658   0.004
120     Irak 0.642   0.001
121     Guyana 0.638   0.003
121     Vietnam 0.638   0.003
123   (2)   Kapp Verde 0.636   0.001
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten[2] Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten
[2]
124     Mikronesiaføderasjonen 0.630   0.001
125     Guatemala 0.628   0.002
125   (1)   Kirgisistan 0.628   0.007
127     Namibia 0.626   0.004
128   (1)   Øst-Timor 0.620   0.004
129     Honduras 0.617   0.001
129   (2)   Marokko 0.617   0.003
131   (3)   Vanuatu 0.616   0.001
132     Nicaragua 0.614   0.003
133     Kiribati 0.607   0.001
133   (1)   Tadsjikistan 0.607   0.004
135     India 0.586   0.003
136     Bhutan 0.584   0.004
136   (1)   Kambodsja 0.584   0.005
138     Ghana 0.573   0.002
139     Laos 0.569   0.004
140     Republikken Kongo 0.564   0.003
141   (2)   Zambia 0.561   0.007
142   (1)   Bangladesh 0.558   0.004
142   (1)   São Tomé og Príncipe 0.558   0.002
144   (3)   Ekvatorial-Guinea 0.556  

Lav utviklingsgradRediger

Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten[2] Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten
[2]
145     Nepal 0.540   0.003
146     Pakistan 0.537   0.002
147     Kenya 0.535   0.004
148     Swaziland 0.530   0.001
149     Angola 0.526   0.002
150     Burma 0.524   0.004
151     Rwanda 0.506   0.004
152     Kamerun 0.504   0.003
152   (1)   Nigeria 0.504   0.004
154     Jemen 0.500   0.001
155     Madagaskar 0.498   0.002
156   (4)   Zimbabwe 0.492   0.008
157   (1)   Papua Ny-Guinea 0.491   0.001
157     Salomonøyene 0.491   0.002
159   (1)   Komorene 0.488   0.002
159   (1)   Tanzania 0.488   0.004
161   (2)   Mauritania 0.487   0.002
162   (1)   Lesotho 0.486   0.005
163   (3)   Senegal 0.485   0.001
164     Uganda 0.484   0.004
165     Benin 0.476   0.003
166     Sudan 0.473   0.001
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten[2] Nye 2014-estimater for 2013
[2]
Endring fra 2013 til 2014-rapporten
[2]
166   (1)   Togo 0.473   0.003
168     Haiti 0.471   0.002
169     Afghanistan 0.468   0.002
170     Djibouti 0.467   0.002
171     Elfenbenskysten 0.452   0.004
172     Gambia 0.441   0.003
173     Etiopia 0.435   0.006
174     Malawi 0.414   0.003
175     Liberia 0.412   0.005
176     Mali 0.407   0.001
177     Guinea-Bissau 0.396  
178   (1)   Mosambik 0.393   0.004
179   (1)   Guinea 0.392   0.001
180     Burundi 0.389   0.003
181     Burkina Faso 0.388   0.003
182     Eritrea 0.381   0.001
183   (1)   Sierra Leone 0.374   0.006
184   (1)   Tsjad 0.372   0.002
185     Den sentralafrikanske republikk 0.341   0.024
186   (1)   Den demokratiske republikken Kongo 0.338   0.005
187   (1)   Niger 0.337   0.002

Liste over land etter kontinentRediger

AfrikaRediger

10 høyeste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Høy utviklingsgrad
1   Libya 0.784
2   Mauritius 0.771
3   Seychellene 0.756
4   Tunisia 0.721
5   Algerie 0.717
Medium utviklingsgrad
6   Botswana 0.683
7   Egypt 0.682
8   Gabon 0.674
9   Sør-Afrika 0.658
10   Kapp Verde 0.636
10 laveste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Lav utviklingsgrad
1   Niger 0.337
2   Den demokratiske republikken Kongo 0.338
3   Den sentralafrikanske republikk 0.341
4   Tsjad 0.372
5   Sierra Leone 0.374
6   Eritrea 0.381
7   Burkina Faso 0.388
8   Burundi 0.389
9   Guinea 0.392
10   Mosambik 0.393

Nord- og Sør-AmerikaRediger

10 høyeste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Veldig høy utviklingsgrad
1   USA 0.914
2   Canada 0.902
3   Chile 0.822
4   Cuba 0.815
5   Argentina 0.808
Høy utviklingsgrad
6   Uruguay 0.790
7   Bahamas 0.789
8   Barbados 0.776
9   Antigua og Barbuda 0.774
10   Trinidad og Tobago 0.766
10 laveste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Lav utviklingsgrad
1   Haiti 0.471
Medium utviklingsgrad
2   Nicaragua 0.614
3   Honduras 0.617
4   Guatemala 0.628
5   Guyana 0.638
6   El Salvador 0.662
7   Bolivia 0.667
8   Paraguay 0.676
Høy utviklingsgrad
9   Den dominikanske republikk 0.700
10   Surinam 0.705

Asia og OseaniaRediger

10 høyeste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Veldig høy utviklingsgrad
1   Australia 0.933
2   New Zealand 0.910
3   Singapore 0.901
4   Hongkong 0.891
4   Sør-Korea 0.891
6   Japan 0.890
7   Israel 0.888
8   Brunei 0.852
9   Qatar 0.851
10   Kypros 0.845
10 laveste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Lav utviklingsgrad
1   Afghanistan 0.468
2   Salomonøyene 0.491
3   Papua Ny-Guinea 0.491
4   Jemen 0.500
5   Burma 0.524
6   Pakistan 0.537
7   Nepal 0.540
Medium utviklingsgrad
8   Bangladesh 0.558
9   Laos 0.569
10   Bhutan 0.584
10   Kambodsja 0.584

EuropaRediger

10 høyeste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Veldig høy utviklingsgrad
1   Norge 0.944
2   Sveits 0.917
3   Nederland 0.915
4   Tyskland 0.911
5   Danmark 0.900
6   Irland 0.899
7   Sverige 0.898
8   Island 0.895
9   Storbritannia 0.892
10   Liechtenstein 0.889
10 laveste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Medium utviklingsgrad
1   Moldova 0.663
Høy utviklingsgrad
2   Albania 0.716
3   Bosnia-Hercegovina 0.731
4   Nord-Makedonia 0.732
5   Ukraina 0.734
6   Serbia 0.745
7   Bulgaria 0.777
8   Russland 0.778
9   Romania 0.785
10   Hviterussland 0.786

Andre lister uavhengig av verdensdelRediger

Medlemmer i Den arabiske ligaRediger

10 høyeste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Veldig høy utviklingsgrad
1   Qatar 0.851
2   Saudi-Arabia 0.836
3   De forente arabiske emirater 0.827
4   Bahrain 0.815
5   Kuwait 0.814
Høy utviklingsgrad
6   Libya 0.784
7   Oman 0.783
8   Libanon 0.765
9   Jordan 0.745
10   Tunisia 0.721
10 laveste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Lav utviklingsgrad
1   Djibouti 0.467
2   Sudan 0.473
3   Mauritania 0.487
4   Komorene 0.488
5   Jemen 0.500
Medium utviklingsgrad
6   Marokko 0.617
7   Irak 0.642
8   Egypt 0.682
9   Palestina 0.686
Høy utviklingsgrad
10   Algerie 0.717

Samveldet av nasjonerRediger

10 høyeste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Veldig høy utviklingsgrad
1   Australia 0.933
2   New Zealand 0.910
3   Canada 0.902
4   Singapore 0.901
5   Storbritannia 0.892
6   Brunei 0.852
7   Kypros 0.845
8   Malta 0.829
Høy utviklingsgrad
9   Bahamas 0.789
10   Barbados 0.776
10 laveste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Lav utviklingsgrad
1   Sierra Leone 0.374
2   Mosambik 0.393
3   Malawi 0.414
4   Uganda 0.484
5   Tanzania 0.488
6   Salomonøyene 0.491
6   Papua Ny-Guinea 0.491
7   Nigeria 0.504
7   Kamerun 0.504
8   Rwanda 0.506
9   Swaziland 0.530
10   Kenya 0.535

EuroparådetRediger

10 høyeste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Veldig høy utviklingsgrad
1   Norge 0.944
2   Sveits 0.917
3   Nederland 0.915
4   Tyskland 0.911
5   Danmark 0.900
6   Irland 0.899
7   Sverige 0.898
8   Island 0.895
9   Storbritannia 0.892
10   Liechtenstein 0.889
10 laveste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Medium utviklingsgrad
1   Moldova 0.663
Høy utviklingsgrad
2   Albania 0.716
3   Armenia 0.730
4   Bosnia-Hercegovina 0.731
5   Nord-Makedonia 0.732
6   Ukraina 0.734
7   Georgia 0.744
8   Serbia 0.769
9   Aserbajdsjan 0.747
10   Tyrkia 0.759

Øst-Asia og StillehavslandeneRediger

10 høyeste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Veldig høy utviklingsgrad
1   Australia 0.933
2   New Zealand 0.910
3   Singapore 0.901
4   Hongkong 0.891
4   Sør-Korea 0.891
6   Japan 0.890
7   Brunei 0.852
Høy utviklingsgrad
8   Palau 0.775
9   Malaysia 0.773
10   Thailand 0.722
10 laveste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Lav utviklingsgrad
1   Papua Ny-Guinea 0.491
1   Salomonøyene 0.491
3   Myanmar 0.524
Medium utviklingsgrad
4   Laos 0.569
5   Kambodsja 0.584
6   Kiribati 0.607
7   Vanuatu 0.616
8   Øst-Timor 0.620
9   Mikronesiaføderasjonen 0.630
10   Vietnam 0.638

EURediger

10 høyeste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Veldig høy utviklingsgrad
1   Nederland 0.915
2   Tyskland 0.911
3   Danmark 0.900
4   Irland 0.899
5   Sverige 0.898
6   Storbritannia 0.892
7   Frankrike 0.884
8   Østerrike 0.893
8   Belgia 0.892
8   Luxembourg 0.892
10 laveste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Høy utviklingsgrad
1   Bulgaria 0.777
2   Romania 0.785
Veldig høy utviklingsgrad
3   Latvia 0.810
4   Kroatia 0.812
5   Ungarn 0.818
6   Portugal 0.822
7   Malta 0.829
8   Slovakia 0.830
9   Polen 0.834
9   Litauen 0.834

Latin-AmerikaRediger

10 høyeste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Veldig høy utviklingsgrad
1   Chile 0.822
2   Cuba 0.815
3   Argentina 0.808
Høy utviklingsgrad
4   Uruguay 0.790
5   Panama 0.765
6   Venezuela 0.764
7   Costa Rica 0.763
8   Mexico 0.756
9   Brasil 0.744
10   Peru 0.737
10 laveste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Lav utviklingsgrad
1   Haiti 0.471
Medium utviklingsgrad
2   Nicaragua 0.614
3   Honduras 0.617
4   Guatemala 0.628
5   El Salvador 0.662
6   Bolivia 0.667
7   Paraguay 0.676
Høy utviklingsgrad
8   Den dominikanske republikk 0.700
9   Colombia 0.711
9   Ecuador 0.711

Midtøsten og Nord-AfrikaRediger

10 høyeste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Veldig høy utviklingsgrad
1   Israel 0.888
2   Qatar 0.851
3   Kypros 0.845
4   Saudi-Arabia 0.836
5   De forente arabiske emirater 0.827
6   Bahrain 0.815
7   Kuwait 0.814
Høy utviklingsgrad
8   Libya 0.784
9   Oman 0.783
10   Libanon 0.765
10 laveste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Lav utviklingsgrad
1   Djibouti 0.467
2   Sudan 0.473
3   Mauritania 0.487
4   Jemen 0.500
Medium utviklingsgrad
5   Irak 0.642
6   Syria 0.658
7   Egypt 0.682
8   Palestina 0.686
Høy utviklingsgrad
9   Algerie 0.717
10   Tunisia 0.721

OECDRediger

10 høyeste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Veldig høy utviklingsgrad
1   Norge 0.944
2   Australia 0.933
3   Sveits 0.917
4   Nederland 0.915
5   USA 0.914
6   Tyskland 0.911
7   New Zealand 0.910
8   Canada 0.902
9   Danmark 0.900
10   Irland 0.899
10 laveste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Høy utviklingsgrad
1   Mexico 0.756
2   Tyrkia 0.759
Veldig høy utviklingsgrad
3   Ungarn 0.818
4   Portugal 0.822
4   Chile 0.822
6   Slovakia 0.830
7   Polen 0.834
8   Estland 0.840
9   Hellas 0.853
10   Tsjekkia 0.861

OPECRediger

6 høyeste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Veldig høy utviklingsgrad
1   Qatar 0.851
2   Saudi-Arabia 0.836
3   De forente arabiske emirater 0.827
4   Kuwait 0.814
Høy utviklingsgrad
5   Libya 0.784
6   Venezuela 0.764
6 laveste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Lav utviklingsgrad
1   Nigeria 0.504
2   Angola 0.526
Medium utviklingsgrad
3   Irak 0.642
Høy utviklingsgrad
4   Ecuador 0.711
5   Algerie 0.717
6   Iran 0.749

Den sørasiatiske regionale samarbeidsorganisasjonenRediger

4 høyeste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Høy utviklingsgrad
1   Sri Lanka 0.750
Medium utviklingsgrad
2   Maldivene 0.698
3   India 0.586
4   Bhutan 0.584
4 laveste HDI
Rank Land HDI
Nye 2014-estimater for 2013
Lav utviklingsgrad
1   Afghanistan 0.468
2   Pakistan 0.537
3   Nepal 0.540
Medium utviklingsgrad
4   Bangladesh 0.558

HDI etter region og gruppeRediger

Region eller gruppe 2011
estimert
HDI[3]
2013
estimert
HDI[4]
2014
estimert
HDI[2]
Veldig høy utviklingsgrad
OECD 0.873 0.887 0.874
Høy utviklingsgrad
Latin-Amerika og Karibia 0.731 0.741 0.740
Europa og Sentral-Asia 0.751 0.771 0.738
Øst-Asia og Stillehavslandene 0.671   0.683 0.703
Verden 0.682   0.694 0.702
Medium utviklingsgrad
Araberlandene 0.641   0.652 0.682
Small Island Developing States 0.640   0.648 0.665
Sør-Asia 0.548   0.558 0.588
Lav utviklingsgrad
Afrika sør for Sahara 0.463   0.475 0.502
Minst Utviklede Land 0.439   0.449 0.487

Land som ikke er med i den siste rapportenRediger

FN-medlemmer (siste data fra UNDP)
År Land HDI Rank Kilde
Publisert Data
Veldig høy utviklingsgrad
2009 2008   San Marino 0.961 21 [5]
2009 2008   Monaco 0.956 25 [5]
Medium utviklingsgrad
2009 2008   Marshalløyene 0.738 155 [5]
2009 2008   Nord-Korea 0.733 156 [5]
2009 2008   Nauru 0.721 164 [5]
2009 2008   Tuvalu 0.711 168 [5]
Lav utviklingsgrad
2009 2008   Somalia 0.364 229 [5]
Other
N/A N/A   Sør-Sudan N/A N/A UN member state not listed on above report
Note: 2009-tall benytter gammel HDI-formel
Land eller territorier utenfor FN (ikke kalkulert av UNDP)
År Land eller territorium HDI Rank Kilde
Publisert Data
Veldig høy utviklingsgrad
2011 2011   Taiwan 0.882 22 [nb 1]
2012 2011   Macao 0.868 25 [8]
2009 2008   Jersey 0.985 2 [5]
2009 2008   Caymanøyene 0.983 4 [5]
2009 2008   Bermuda 0.981 7 [5]
2009 2008   Guernsey 0.975 9 [5]
2009 2008   Gibraltar 0.961 20 [5]
2009 2008   Norfolkøya 0.958 23 [5]
2009 2008   Færøyene 0.950 33 [5]
2009 2008   Man 0.950 34 [5]
2009 2008   De britiske Jomfruøyer 0.945 35 [5]
2009 2008   Falklandsøyene 0.933 43 [5]
2009 2008   Aruba 0.908 49 [5]
2009 2008   Puerto Rico 0.905 52 [5]
2009 2008   Martinique 0.904 53 [5]
2009 2008   Guam 0.901 54 [5]
Høy utviklingsgrad
2012 2012   Kosovo 0.714 87 [9]
2009 2008   Fransk Polynesia 0.895 58 [5]
2009 2008   De amerikanske Jomfruøyer 0.894 59 [5]
2009 2008   Nord-Marianene 0.875 71 [5]
2009 2008   Turks- og Caicosøyene 0.873 72 [5]
2009 2008   Grønland 0.869 76 [5]
2009 2008   Ny-Caledonia 0.869 77 [5]
2009 2008   Saint-Pierre og Miquelon 0.865 78 [5]
2009 2008   Anguilla 0.865 79 [5]
2009 2008   Guadeloupe 0.839 91 [5]
2009 2008   Cookøyene 0.829 101 [5]
2009 2008   Amerikansk Samoa 0.827 103 [5]
2009 2008   Montserrat 0.821 106 [5]
2009 2008   Fransk Guyana 0.811 116 [5]
Medium utviklingsgrad
2009 2008 Réunion 0.799 123 [5]
2009 2008   St. Helena 0.797 125 [5]
2009 2008   Niue 0.794 129 [5]
2009 2008   Wallis og Futuna 0.793 132 [5]
2009 2008   Tokelau 0.750 149 [5]
2009 2008   Mayotte 0.616 184 [5]
* kalkulert av UNDP

Tidligere førsteplasserRediger

Disse landene har ligget øverst på listen de årene indeksen har blitt oppdatert.

Se ogsåRediger

FotnoterRediger

  1. ^ The UN does not recognize the Republic of China (Taiwan) as a sovereign state. The HDI report does not include Taiwan as part of the People's Republic of China when calculating China's figures (see [6]). Taiwan's government calculated its HDI to be 0.882, based on 2010 new methodology of UNDP for calculating 2011 HDIs.[7]

ReferanserRediger

  1. ^ «Human Development Report 2013 - The Rise of the South: Human Progress in a Diverse World». HDRO (Human Development Report Office United Nations Development Programme. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å aa ab ac ad ae «Human Development Report 2014 – "Sustaining Human Progress: Reducing Vulnerabilities and Building Resilience"». HDRO (Human Development Report Office) United Nations Development Programme. Besøkt 25. juli 2014. 
  3. ^ «2011 Human Development Report». United Nations Development Programme. s. 151. Besøkt 2. november 2011. 
  4. ^ «The 2013 Human Development Report – "The Rise of the South: Human Progress in a Diverse World"». HDRO (Human Development Report Office) United Nations Development Programme. s. 144–147. Besøkt 2. mars 2013. 
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak Filling Gaps in the Human Development Index Arkivert 5. oktober 2011 hos Wayback Machine., United Nations ESCAP, Februar 2009
  6. ^ http://hdr.undp.org/en/media/HDR_2010_EN_Readers_reprint.pdf
  7. ^ «2011中華民國人類發展指數 (HDI)» (PDF) (Chinese). Directorate General of Budget, Accounting and Statistics, Executive Yuan, R.O.C. 2011. Besøkt 21. november 2011. 
  8. ^ The UN does not calculate the HDI of Macau. The government of Macau calculates its own HDI.Macau in Figures, 2013
  9. ^ «Human Development Report - Kosovo 2012» (PDF). UNDP. 2012. Arkivert fra originalen (PDF) 27. april 2013. Besøkt 14. desember 2012. 

Eksterne lenkerRediger