Åpne hovedmenyen

Liste over stortingsrepresentanter for Oslo 1945–

Wikimedia-listeartikkel

Liste over stortingsrepresentanter for Oslo dekker alle som har representert OsloStortinget siden 1945. Listen omfatter alle faste representanter og alle som møtte fast som vara for regjeringsmedlemmer.

Listen omfatter også representanter fra Aker kommune valgt inn i 1945. Denne kommunen ble slått sammen med Oslo i 1948, altså i løpet av den første stortingsperioden etter andre verdenskrig.

Listen er sorterbar.

Navn Parti Periode Merknader
Berg, JanJan Berg Arbeiderpartiet 1979-1981 Vararepresentant
Berntsen, ThorbjørnThorbjørn Berntsen Arbeiderpartiet 1971-1997 Vararepresentant til 1977
Birkeland, TuridTurid Birkeland Arbeiderpartiet 1986-1989 Vararepresentant
Bratteli, TrygveTrygve Bratteli Arbeiderpartiet 1950-1981
Brundtland, Gro HarlemGro Harlem Brundtland Arbeiderpartiet 1977-1997
Braten, Elsa RastadElsa Rastad Braten Arbeiderpartiet 1973-1976 Vararepresentant
Bull, TrygveTrygve Bull Arbeiderpartiet 1958-1964 Vararepresentant
Bøhler, JanJan Bøhler Arbeiderpartiet 2005-
Eide, IngridIngrid Eide Arbeiderpartiet 1979-1981 Vararepresentant
Evensen, LarsLars Evensen Arbeiderpartiet 1954-1957
Faremo, GreteGrete Faremo Arbeiderpartiet 1993-1997
Froyn, BjørgulvBjørgulv Froyn Arbeiderpartiet 2001-2005
Frydenlund, KnutKnut Frydenlund Arbeiderpartiet 1969-1987 Innvalgt til 1989, men gikk bort i 1987
Førde, EinarEinar Førde Arbeiderpartiet 1969-1989
Gerhardsen, EinarEinar Gerhardsen Arbeiderpartiet 1945-1969
Godal, Bjørn ToreBjørn Tore Godal Arbeiderpartiet 1986-2001 Vararepresentant til 1989
Haugen, IngvaldIngvald Haugen Arbeiderpartiet 1945-1949
Haugli, HåkonHåkon Haugli Arbeiderpartiet 2009- Vararepresentant
Havrøy, HaldisHaldis Havrøy Arbeiderpartiet 1973-1981
Hildeng, BrittBritt Hildeng Arbeiderpartiet 1997-2009
Hornslien, AndersAnders Hornslien Arbeiderpartiet 1993-1996; 2000-2001 Vararepresentant begge perioder
Hovig, Dagny GärtnerDagny Gärtner Hovig Arbeiderpartiet 1993-1996 Vararepresentant
Husøy, Inger LiseInger Lise Husøy Arbeiderpartiet 1991-2001 Vararepresentant til 1997
Khan, SaeraSaera Khan Arbeiderpartiet 2005-
Kristiansen, Rune E.Rune E. Kristiansen Arbeiderpartiet 1990-2001 Vararepresentant til 1997
Larsen, Gunnar AlfGunnar Alf Larsen Arbeiderpartiet 1954-1955; 1957-1977 Vararepresentant 1954-1955 og 1957-1965
Larsen, HjalmarHjalmar Larsen Arbeiderpartiet 1945-1953 Vararepresentant
Lie, TrygveTrygve Lie Arbeiderpartiet 1937-1949
Lionæs, AaseAase Lionæs Arbeiderpartiet 1954-1957; 1958-1977 Vararepresentant 1954-1957
Marthinsen, MarianneMarianne Marthinsen Arbeiderpartiet 2005-
Moe, FinnFinn Moe Arbeiderpartiet 1950-1969
Nordahl, KonradKonrad Nordahl Arbeiderpartiet 1958-1965
Nybakk, MaritMarit Nybakk Arbeiderpartiet 1986- Vararepresentant til 1987
Pettersen, Eugen A.Eugen A. Pettersen Arbeiderpartiet 1945-1948 Vararepresentant
Pihl, ToveTove Pihl Arbeiderpartiet 1969-1973
Rønbeck, SisselSissel Rønbeck Arbeiderpartiet 1977-1979; 1981-1993 Vararepresentant 1977-1979
Seweriin, RakelRakel Seweriin Arbeiderpartiet 1945-1969
Skau, PerPer Skau Arbeiderpartiet 1993-1996 Vararepresentant
Steen, ReiulfReiulf Steen Arbeiderpartiet 1977-1985 Satt også for Akershus 1985-1992
Stoltenberg, JensJens Stoltenberg Arbeiderpartiet 1990- Vararepresentant til 1993
Støre, Jonas GahrJonas Gahr Støre Arbeiderpartiet 2009-
Tajik, HadiaHadia Tajik Arbeiderpartiet 2009-
Tariq, ShahbazShahbaz Tariq Arbeiderpartiet 2000-2001 Vararepresentant
Torp, OscarOscar Torp Arbeiderpartiet 1937-1949 Satt også for Vestfold 1950-1958
Wickholm, TrulsTruls Wickholm Arbeiderpartiet 2005- Vararepresentant
Ødegaard, IvarIvar Ødegaard Arbeiderpartiet 1977-1981 Vararepresentant
Aakervik, AnneAnne Aakervik Arbeiderpartiet 1990-1993 Vararepresentant
Astrup, NikolaiNikolai Astrup Høyre 2009-
Bruu, ReidarReidar Bruu Høyre 1954-1969
Clemet, KristinKristin Clemet Høyre 1989-1993
Devold, Kristin KrohnKristin Krohn Devold Høyre 1993-2005
Ditlev-Simonsen, PerPer Ditlev-Simonsen Høyre 1981-1985
Foss, Per-KristianPer-Kristian Foss Høyre 1981-
Garmann, KariKari Garmann Høyre 1985-1986; 1989-1990 Vararepresentant begge perioder
Hafstad, KarinKarin Hafstad Høyre 1973-1981
Hambro, Carl JoachimCarl Joachim Hambro Høyre 1919-1957
Hammerstad, Oddmund H.Oddmund H. Hammerstad Høyre 1989-1990 Vararepresentant
Heiberg, Astrid NøklebyeAstrid Nøklebye Heiberg Høyre 1985-1989
Høegh, AnneliseAnnelise Høegh Høyre 1981-2001 Vararepresentant til 1985
Ingebretsen, Herman SmittHerman Smitt Ingebretsen Høyre 1945-1957
Kjæstad, Hans GjeisarHans Gjeisar Kjæstad Høyre 2001-2005 Vararepresentant
Langslet, Lars RoarLars Roar Langslet Høyre 1969-1989
Larssen, HeidiHeidi Larssen Høyre 2001-2005
Lowzow, WencheWenche Lowzow Høyre 1977-1985
Lunde, SveinungSveinung Lunde Høyre 1983-1986 Vararepresentant
Lønning, IngeInge Lønning Høyre 1997-2009
Nybø, HallfridHallfrid Nybø Høyre 1985-1986 Vararepresentant
Petersen, ErlingErling Petersen Høyre 1954-1973
Rafiq, AfshanAfshan Rafiq Høyre 2001-2005
Rognerud, BerteBerte Rognerud Høyre 1954-1973
Rognlien, BørreBørre Rognlien Høyre 1981-1985 Vararepresentant
Rynning, AstriAstri Rynning Høyre 1965-1969 Vararepresentant
Sjaastad, Anders C.Anders C. Sjaastad Høyre 1985-1997
Stranger, RolfRolf Stranger Høyre 1945-1953
Syse, Jan P.Jan P. Syse Høyre 1969-1970; 1973-1997 Vararepresentant 1969-1970
Søreide, Ine Marie EriksenIne Marie Eriksen Søreide Høyre 2001- Vararepresentant til 2005
Tetzschner, MichaelMichael Tetzschner Høyre 2009-
Thyness, PaulPaul Thyness Høyre 1965-1981
Værnø, GretheGrethe Værnø Høyre 1981-1985
Willoch, KåreKåre Willoch Høyre 1958-1989
Bjartveit, EleonoreEleonore Bjartveit Kristelig Folkeparti 1983-1986; 1989-1993 Vararepresentant 1983-1986
Kristiansen, EliEli Kristiansen Kristelig Folkeparti 1977-1981
Kristiansen, KåreKåre Kristiansen Kristelig Folkeparti 1969-1970; 1973-1989 Vararepresentant 1969-1970
Prestegård, GunnarGunnar Prestegård Kristelig Folkeparti 1989-1990 Vararepresentant
Rise, LarsLars Rise Kristelig Folkeparti 1997-2005
Syversen, Hans OlavHans Olav Syversen Kristelig Folkeparti 2005-
Wikborg, ErlingErling Wikborg Kristelig Folkeparti 1945-1949; 1954-1961
Aarvik, EgilEgil Aarvik Kristelig Folkeparti 1961-1965; 1969-1973 Satt også for Akershus 1973-1977
Christiansen, Ellen ChristineEllen Christine Christiansen Fremskrittspartiet 1993-1997 Uavhengig representant fra 1994
Danielsen, DagDag Danielsen Fremskrittspartiet 1997-2001 Uavhengig representant i 2001
Hagen, Carl I.Carl I. Hagen Fremskrittspartiet 1974-1977; 1981- Innvalgt for Anders Langes Parti 1974-1977
Jensen, SivSiv Jensen Fremskrittspartiet 1997-
Lange, AndersAnders Lange Anders Langes Parti 1973-74
Myhre, Peter N.Peter N. Myhre Fremskrittspartiet 2009-
Tybring-Gjedde, ChristianChristian Tybring-Gjedde Fremskrittspartiet 2005-
Skjervengen, Pål AtlePål Atle Skjervengen Fremskrittspartiet 1989-1993
Wara, Tor MikkelTor Mikkel Wara Fremskrittspartiet 1989-1993
Folkvord, ErlingErling Folkvord Rød Valgallianse 1993-1997
Dørum, Odd EinarOdd Einar Dørum Venstre 1997-2009 Satt også for Sør-Trøndelag 1977-1981
Fladmark, Helene FalchHelene Falch Fladmark Venstre 1997-2000 Vararepresentant
Grande, Trine SkeiTrine Skei Grande Venstre 2001- Vararepresentant til 2005
Kortner, OlafOlaf Kortner Venstre 1965-1970 Vararepresentant
Seip, HelgeHelge Seip Venstre 1954–1961; 1965–1973
Chaudhry, AkhtarAkhtar Chaudhry Sosialistisk Venstreparti 2007- Vararepresentant
Gustavsen, FinnFinn Gustavsen Sosialistisk Folkeparti 1961-1969; 1973-1977 Innvalgt for Sosialistisk Valgforbund 1973-1977
Halvorsen, KristinKristin Halvorsen Sosialistisk Venstreparti 1989-
Holmås, HeikkiHeikki Holmås Sosialistisk Venstreparti 2001-
Koritzinsky, TheoTheo Koritzinsky Sosialistisk Venstreparti 1985-1993
Solheim, ErikErik Solheim Sosialistisk Venstreparti 1993-2001 Satt også for Sør-Trøndelag 1989-1993
Sørensen, HeidiHeidi Sørensen Sosialistisk Venstreparti 2001-2007 Vararepresentant etter 2005
Ørnhøi, SteinStein Ørnhøi Sosialistisk Venstreparti 1977-1985
Ås, BeritBerit Ås Sosialistisk Valgforbund 1973-1977
Haukvik, ArneArne Haukvik Senterpartiet 1993-1997
Hansteen, KirstenKirsten Hansteen Norges Kommunistiske Parti 1945-1949
Strand Johansen, JohanJohan Strand Johansen Norges Kommunistiske Parti 1945-1949; 1954-1957