Liste over kjente larvikinger

Wikimedia-listeartikkel
Navn Født (år) Døde (år) Yrke / Kjent som
Jens Schou Fabricius 1758 1841 admiral og eidsvollsmann
Christian Adolph Diriks 1775 1837 Jurist, statsråd og medlem av Riksforsamlingen på Eidsvoll
Hans Hanson 1777 1837 Bygdemålsdikter
Anders Hansen Grønneberg 1779 1816 Gårdbruker og medlem av Riksforsamlingen på Eidsvoll 1814.
Carl Frederik Diriks 1814 1891 Tegner og illustratør
Johan Sverdrup 1816 1892 Politiker (Venstre), statsminister 1884–1889
Arnt Leonard Thesen 1816 1875 Kjøpmann og skipsreder
Colin Archer 1832 1921 Båtbygger og båtkonstruktør
Johan Lauritz Sundt 1828 1889 Forretningsmann og industrileder
Fritz Treschow 1841 1903 Godseier og industrimann
Ingebrigt Christian Holm 1844 1911 Lege og helsepioner
Fredrik Anton Martin Olsen Nalum 1854 1935 Politiker (Venstre), arbeidsminister 1916–1920, kirke- og undervisningsminister 1921–1923, stortingspresident 1916-18
Lars Kristian Abrahamsen 1855 1921 Politiker (Venstre). Handelsminister 1905–1910. Justisminister 1913–1916. Sosialminister 1916–1919.
Magnus Andersen 1857 1938 Stifter av Norges Handels og Sjøfartstidende, Norges første sjøfartsdirektør 1903–1911.
Poul Edvard Poulsson 1858 1938 Lege og professor i farmakologi
Michael Leegaard 1859 1936 Ingeniør og politiker (H), en av grunnleggerne av Norsk Teknisk Museum
Egil Hartmann 1859 1906 Pressemann, redaktør i vittighetsbladet "Korsaren"
Carl Anton Larsen 1860 1924 Hvalfanger, oppdager, grunnlegger av Grytviken (Sør-Georgia)
Johan Bertrand Narvesen 1860 1939 Næringslivsleder. Grunnlegger av Narvesens Kioskkompagni
Anders Bergene 1855 1920 Fabrikkeier, grunnlegger av Bergene Chokoloadefabrik i Oslo
Edle Hartmann Schjødt 1862 1946 Petitskribent og forfatter. Kjent under navnet "Sfinx"
Fritz Gottlieb Zapffe 1869 1956 Polfarer
Oscar Wisting 1871 1936 Polarfarer og sjøkaptein
Sigurd Mathiesen 1871 1958 Forfatter
Carl Hagman 1872 1940 Operasanger
Halfdan Sundt 1873 1951 Lege
Adolf Fonahn 1873 1940 Lege, medisinhistoriker og orientalist
Ole Lie Singdahlsen 1877 1926 Forfatter
Hans Holmen 1878 1958 Maler og billedhugger
Fritz Michael Treschow 1879 1971 Godseier og industrileder
Niels Christian Ditleff 1881 1956 Ambassadør
Herman Wildenvey 1885 1959 Dikter
Ole Fingalf Harbek 1887 1974 Jurist
Kristian Albert Christiansen 1888 1966 Politiker (Arbeiderpartiet). Stortingsrepresentant 1927–1930 og 1933–1945
Erling Tambs 1888 1967 Seiler og eventyrer
Reidar Thommessen 1889 1936 norsk komponist, pianist, kapellmester
Asbjørn Aamodt 1893 1966 Kunstmaler og tegner
Gustav Wiksten 1894 1982 Båtbygger og båtkonstruktør
Gisken Wildenwey 1895 1985 Forfatter
Gunnar Reiss-Andersen 1896 1964 Forfatter
Ove Arbo Høeg 1898 1993 Professor (botanikk) ved UiO
Bjarne Støtvig 1898 1982 Politiker (Høyre). Stortingsrepresentant 1950–1953 og 1958–1965
Jan Østby 1902 1986 Forfatter
Tore Sinding 1903 1969 Komponist
Birger Nygaard-Østby 1904 1977 Tannlege
Leif Wærenskjold 1907 1977 Forfatter
Arne Fjelberg 1907 1960 prest og motstandsmann
Ørnulf Bast 1907 1974 Billedhugger, kunstmaler og grafiker
Sverre Hansen 1911 1974 Fotballspiller. deltaker på bronselaget i OL 1936
Arnold Jacoby 1913 2002 Forfatter
Thor Heyerdahl 1914 2002 Etnolog, forfatter, eventyrer og skaper av kon-Tiki
Erik Hesselberg 1914 1972 Sjøfarer og eventyrer, deltaker på Kon-Tiki-ferden
Ruth Lagesen 1914 2005 Pianist, Norges første kvinnelige orkesterdirigent
Cecil Aagaard 1916 1984 Jazzmusiker og orkesterleder
Arthur Berg 1916 1998 Redaktør i avisen Dagen i Bergen 1955–1985
Andreas Borch Sandsdalen 1916 1996 Forfatter
Hallvard Johnsen 1916 2003 Komponist
Arne Sletsjøe 1916 1999 Musiker (bratsjist)
Richard Herrmann 1919 2010 journalist, forfatter, kåsør, NRKs London-korrespondent 1964–1977
Carl Nesjar 1920 2015 Maler, grafiker og billedhugger
Gunnar Thoresen 1920 2017 Fotballspiller
Erling Utnem 1920 2006 Biskop i Agder bispedømme 1973–1983
Herman Sachnowitz 1921 1978 Holocaustoverlevende
Else Marie Christiansen 1921 2017 Skøyteløper
Åge Ramberg 1921 1999 Politiker (Kristelig Folkeparti). Stortingsrepresentant 1973–1981 og 1985–1989
Ragnar Baartvedt 1921 1995 NRK-journalist
Antonio Bibalo 1922 2008 Komponist innen samtidsmusikken
Gunnar Christie Wasberg 1923 2015 Historiker
Bjørn Heimar 1923 1999 Journalist og utenriksredaktør (Aftenposten)
Knut Helle 1930 2015 professor i norsk middelalderhistorie ved UiB
Arne Nordheim 1931 2010 Komponist og musikkritiker
Thorbjørn Lindhjem 1933 Operasanger (baryton)
Adolph Denis Horn 1933 Kunstmaler, grafiker og tegner
John Gesager Nielsen 1935 Billedkunstner og skulptør
Steffen Johanssen 1939 Forfatter
Hans J. Røsjorde 1941 Stortingsrepresentant (FrP) 1987–2001, fylkesmann i Oslo og Akershus 2001–2011
Bjørn Høvik 1941 Forfatter
Unni Nielsen 1942 2005 Forfatter
Steinar Sørlle 1942 Forfatter
Johan Ludvik Løvald 1943 ambassadør
Tor Christian Hognestad 1943 Bildekunstner
Terje Ythjall 1943 Kunstmaler, grafiker og tegner
Kjell Sørensen 1943 1997 Operasanger (lyrisk tenor)
Jan Thoresen 1944 Sanger
Gro Fraas 1944 Kunstmaler og grafiker
Kristin Solli Schøien 1944 Vokalist, komponist, arrangør, kordirigent og forfatter
Ulf Thoresen 1946 1992 Travkusk, flere VM og EM
Åke Berg 1946 Billedkunstner og grafiker
Bjørn Melbye Gulliksen 1946 Billedhugger
Kirsten Schøyen 1946 Kanalvert i NRK
Anders Hatlo 1947 Skuespiller
Erling Pedersen 1947 Forfatter
Olav Berg 1949 Komponist
Odd Terje Lysebo 1949 Dirigent, kultursjef
Anne Helen Rui 1950 Stortingsrepresentant (Ap) 1989–2005
Mari Bjørgan 1950 2014 Sanger og skuespiller
Andreas Markusson 1951 Forfatter
Louis Jacoby 1952 Trubadur. Prøysenprisen 1992
Tomas Colin Archer 1952 Generalløytnant
Tom R. Jacobsen 1953 Fotballspiller
Mille-Marie Treschow 1954 2018 Godseier
Øyvind Tveter 1954 Skøyteløper
Ingvar Ambjørnsen 1956 Forfatter
Anette Bøe 1957 Langrennsløper
Hallvar Thoresen 1957 Fotballspiller
Hilde Merete Aasheim 1958 konsernsjef i Norsk Hydro fra mai 2019
Anne Holt 1958 Kriminalforfatter
Wegger Chr. Strømmen 1959 Ambassadør, utenriksråd
Dag Erik Pedersen 1959 syklist, og programleder
Sonja Mandt 1960 Stortingsrepresentant (Ap) 2005–2017
Bjørg Eva Jensen 1960 Skøyteløper
Tom Sundby 1960 Fotballspiller
Trond Fredriksen 1961 Skulptør
Mette Stensholt Schau 1962 journalist og programleder (NRK)
Gunnar Halle 1965 Fotballspiller
Roger Strøm 1966 Skøyteløper
Jørn Lier Horst 1970 Kriminalforfatter
Kristine Duvholt Havnås 1974 Håndballspiller
Anders Anundsen 1975 Stortingsrepresentant (FrP) 2005–2017, justisminister 2013–2016
Espen Langvik 1975 Operasanger (baryton)
Arne-Johan Rauan 1976 musiker
Marta Breen 1976 Forfatter og journalist
Jarle Andhøy 1977 Seiler, eventyrer og forfatter [1]
Gunnar Hvarnes 1977 Norgesmester i kokkekunst i 2006 og 2007
Ingunn Ringvold 1979 Sanger, låtskriver og musiker
Arne-Johan Rauan 1976 musiker
Jostein Frøyd 1982 Fire NM i vektløfting
Hassan Dhuhulow 1990 2013 Islamistisk terrorist
Hermann Stene 1993 3 NM i rullebrettkjøring
Ida Bakke Hansen 1993 Friidrettsutøver

ReferanserRediger