Åpne hovedmenyen

Steinar Sørlle

norsk skribent
Steinar Sørlle
Steinar Sorlle.jpg
Født8. september 1942 (77 år)
Stavern[1]
Beskjeftigelse Skribent, lyriker
Nasjonalitet Norge

Steinar Sørlle (født 8. september 1942 i Stavern ) er en norsk forfatter.

Steinar Sørlle er utdannet fotograf. Han debuterte med diktsamlingen Sporene ser deg i 1972. Siden har han i tillegg til lyrikk, skrevet en roman, barne- og ungdomsbøker og noveller. Han har hatt stor suksess som ungdomsbokforfatter i Tyskland og Østerrike. Ungdomsboken Isnatt (1986) er oversatt til syv språk og prisbelønnet i Tyskland og Østerrike. I 1997 var han blant de to mest leste barnebokforfatterne i Tyskland.

Steinar Sørlle har også hatt en del tillitsverv, som for eksempel formann i Ungdomslitteraturens forfatterlag, forgjengeren til forfatterforeningen Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere. Han er tildelt en rekke priser. Siden 1983 har han hatt Statens garantiinntekt for kunstnere.

Sørlle har vært en inspirasjon for Ingvar Ambjørnsens forfattergjerning ifølge Ambjørnsen selv.[2]

Steinar Sørlle bor og arbeider i Stavern i Vestfold.

BibliografiRediger

  • 1972: Sporene ser degdikt
  • 1975: I morgen er straks i dag
  • 1976: Hele hurven på Kråkeholmen – barnebok
  • 1977: Dette flyktige som varer – dikt
  • 1978: Jørgen og uteliggeren – barnebok
  • 1981: Det er alltid like før – dikt
  • 1986: Isnatt – ungdomsbok
  • 1989: Det reisende landskapet – dikt
  • 1989: Lyrisk tekst til kortfilmen Tro gjerne du fatter
  • 1993: Som en tyv om natten. – roman
  • 1995: Edderkopploftet – ungdomsbok
  • 1997: Lyset under våre drømmer – dikt
  • 2006: Er det noen der?billedbok med illustrasjoner av Kjersti Lofthaug

ReferanserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger