Liste over sørlandsforfattere

Wikimedia-listeartikkel

Dette er en liste over forfattere fra Sørlandet, både de som er født og oppvokst på Sørlandet og som er eller har vært bosatt der. Landsdelen har sin egen forfatterpris, Sørlandets litteraturpris.

Navn Født Død
Abrahamsen Åse FossAase Foss Abrahamsen 1930
Abrahamsen MeReeMiRee Abrahamsen 1973
Amundsen AntonAnton Amundsen 1870 1950
Askildsen ArneArne Askildsen 1933 2004
Askildsen KjellKjell Askildsen 1929
Østhassel Brita Jørgine Brita Austall[1] 1918 2007
Bakkan EngvaldEngvald Bakkan 1897 1982
Bakke GunsteinGunstein Bakke 1968
Baugstø LineLine Baugstø 1961
Belsvik RuneRune Belsvik 1956
Benneche GustavGustav Benneche
Benneche OlafOlaf Benneche 1883 1931
Benneche SteenSteen Benneche 1910 1972
Bentzen Ivar HirschholmIvar Hirschholm Bentzen 1812 1881
Berg LarsLars Berg 1901 1969
Berg ØivindØivind Berg 1955
Bie GauteGaute Bie 1979
Bjørnaraa TorgeirTorgeir Bjørnaraa 1864 1951
Bjørlykke KåreKåre Bjørlykke 1916
Bjørneboe JensJens Bjørneboe 1920 1976
Bjørneboe Sven KærupSven Kærup Bjørneboe 1943
Bonnevie SophieSophie Augusta Bonnevie 1864 1924
Braun BjørnBjørn Braun 1913 1980
Breiteig BjarteBjarte Breiteig 1974
Borgen ArildArild Borgen 1932 2013
Brottveit Kjetil A.Kjetil A. Brottveit 1969
Bruland-Nilssen KaiaKaia Bruland-Nilssen[2][3] 1868 1950
Brunborg ErlingErling Brunborg 1925 2003
Bruun Samuel OlsenSamuel Olsen Bruun 1660 1694
Bugge Jens Andreas HjortJens Andreas Hjort Bugge 1859 1939
Bøge KariKari Bøge 1950
Carlson CamillaCamilla Carlson 1930 1990
Collett CamillaCamilla Collett 1813 1895
Dale, Jan KristofferJan Kristoffer Dale 1984
Dåtland AstridAstrid Daatland 1931
Dannevig BirgerBirger Dannevig 1921 1998
Despard AnnabelleAnnabelle Despard 1943
Didriksen ÅgotAagot Didriksen 1874 1968
Dragseth TerjeTerje Dragseth 1955
Drangsholt IdaIda Drangsholt 1892 1965
Duefjeld Nils NilsenNils Nilsen Duefjeld 1881
Dyrnes Lillian EltvikLillian Eltvik Dyrnes 1946
Ebbell Clara ThueClara Thue Ebbell 1880 1971
Eckstorm AndreasAndreas Eckstorm 1765 1797
Egeland ÅseÅse Egeland 1930
Ellenes ØyvindØyvind Ellenes 1974
Ellingsen EysteinEystein Ellingsen 1971
Erichsen AgneteAgnete Erichsen 1958
Eriksen Pål GitmarkPål Gitmark Eriksen 1973
Eskild HildeHilde Eskild 1965
Espeland ArneArne Espeland 1885 1972
Evelid CathrineCathrine Evelid 1969
Evelid JanickeJanicke Evelid 1972
Evelid Morten HølmebakkMorten Hølmebakk Evelid
Eynden Jo van derJo van der Eynden 1951
Faye GerhardGerhard Faye 1760 1845
Fedde OveOve Fedde 1916 1991
Flaten EyvindEyvind Flaten 1901 1985
Flood ConstantiusConstantius Flood 1837 1908
Formoe TerjeTerje Formoe 1949
Foss FrithjofFrithjof Foss 1830 1899
Foss WilhelmWilhelm Foss 1816 1876
Frigstad AndersAnders Frigstad
Friis Peder ClaussønPeder Claussøn Friis 1545 1614
Furnes Tone KlevTone Klev Furnes 1964
Gauslå EinarEinar Gauslaa 1915 1995
Gill ClaesClaes Gill 1910 1973
Gjeruldsen ElinElin Gjeruldsen 1960
Grødal Ragnhild NilsenRagnhild Nilsen Grødal 1958
Gundersen HåkonHåkon Gundersen 1954
Håve KristofferKristoffer Haave 1913 1973
Hammen KlemmetKlemmet Hammen 1902 1978
Hammen KlemmetOlaf Hammen 1895 1948
Hamsun ArildArild Hamsun 1914 1988
Hamsun KnutKnut Hamsun 1859 1952
Hamsun MarieMarie Hamsun 1881 1969
Hamsun ToreTore Hamsun 1912 1995
Hansen Toralf MøllerToralf Møller Hansen
Harbitz AlfAlf Harbitz 1880 1964
Harbitz EinarEinar Harbitz 1883 1969
Hauge ØysteinØystein Hauge 1956
Haugen Pål-HelgePaal-Helge Haugen 1945
Haugland AndersAnders Haugland 1949
Heidem KnutKnut Heidem 1938
Heistein OddOdd Heistein 1902 1977
Heivoll GauteGaute Heivoll 1978
Helge TorbjørnTorbjørn Helge
Hentig Urd vonUrd von Hentig 1933
Hestsveen AmundAmund Hestsveen 1971
Hjortland BerthaBertha Hjortland 1879 1958
Hofstad BjørnBjørn Hofstad 1909
Holbek IngaInga Holbek 1901 1983
Holter-Andersen Tiril ValeurTiril Valeur 1975
Homme K. KnutKnut K. Homme 1938
Hompland AndreasAndreas Hompland 1946
Honore ErikErik Honoré 1966
Hole HjørdisHjørdis Hole 1910 2002
Houck ToveTove Houck 1944
Houen KjeldKjeld Houen
Hougen JuliusJulius Hougen 1906 1993
Hovet SveinSvein Hovet 1907 1982
Hølmebakk GordonGordon Hølmebakk 1928
Hølmebakk SigbjørnSigbjørn Hølmebakk 1922 1981
HølåsOdd Hølaas 1898 1968
Igland TorborgTorborg Igland 1967
Ihme Olaf JarlOlaf Jarl Ihme
Imenes KarlKarl Imenes 1866 1946
Ingebretsen Herman SmittHerman Smitt Ingebretsen 1891 1961
Isachsen Andreas HornbeckAndreas Hornbeck Isachsen 1829 1903
Iunker FinnFinn Iunker 1969
Jåbæk SørenSøren Jaabæk 1814 1894
Jakhelln CorneliusCornelius Jakhelln 1977
Jensen AxelAxel Jensen 1932 2003
Jensen HansHans Jensen (Hans I Hagen) 1739 1796
Jessen Magdalena EideMagdalena Eide Jessen 1938
Johannessen Ellen GillEllen Gill Johannessen 1970
Johansson EgilEgil Johansson 1951
Jørgensen Ingeborg StormIngeborg Storm Jørgensen
Jåsund RoaldRoald Jåsund 1938
Kaupang Agate ØksendalAgate Øksendal Kaupang 1993
Kittelsen ErlingErling Kittelsen 1946
Kittelsen FredrikFredrik Kittelsen 1884 1906
Kleiva ArveArve Kleiva 1960
Knausgård Karl OveKarl Ove Knausgård 1968
Knibestøl LeivLeiv Knibestøl 1937
Knutsen LalliLalli Knutsen 1905 1980
Kolsson KaleKale Kolsson (Ragnvald Jarl) ca. 1100 1158
Krag Thomas PeterThomas Peter Krag 1868 1913
Krag VilhelmVilhelm Krag 1871 1933
Kristensen MirjamMirjam Kristensen 1978
Krogh AxelAxel Krogh 1892 1982
Kroneberg Benedicte MeyerBenedicte Meyer Kroneberg 1972
Kvifte Inga OttiliaInga Ottilia Kvifte 1908 1966
Kvisli PetraPetra Kvisli 1874 1947
Laberg Hans PetterHans Petter Laberg 1966
Landmark KjellKjell Landmark 1930 2010
Langemyr IngvaldIngvald Langemyr 1925 2007
Langstrøm RolfRolf Langstrøm 1938
Larsen Odd GeorgOdd Georg Larsen 1945
Larsen Terje BodinTerje Bodin Larsen 1955
Leer-Salvesen PaulPaul Leer-Salvesen 1951
Lie BerntBernt Lie 1868 1916
Lie SidselSidsel Lie 1942
Lillengmo KjellaugKjellaug Lillengmo 1925
Lind AnneAnne Lind 1948
Ljosdal JonJon Ljosdal 1903
Lohne BenteBente Lohne 1953
Løland GerdaGerda Løland 1902 2001
Lønn ØysteinØystein Lønn 1936
Mathisen MathisMathis Mathisen 1937
Moe LouisLouis Moe 1857 1945
Moe-Repstad NilsNils Christian Moe-Repstad 1972
Moi ArneArne Moi 1921 2004
Moi Olav SalvesonOlav Salveson Moi 1894 1982
Molaug Anne Marie WitzøeAnne Marie Witzøe Molaug 1909 2005
Mortensen ThoraThora Mortensen
Mosdøl OlavOlav Mosdøl 1937
Munch AndreasAndreas Munch 1811 1884
Munksgård OddvarOddvar Munksgaard 1925 2007
Mykland KnutKnut Mykland 1920 2005
Myrland LudvigLudvig Myrland 1937
Narvesen KurtKurt Narvesen 1948
Nannestad Bård Bård Nannestad 1967
Nomeland TorjusTorjus Nomeland 1913 2004
Nyvold Hans SyvertsenHans Syvertsen Nyvold 1860 1931
Nøkland GunlaugGunlaug Nøkland 1957
Olsen Carl AugustCarl August Olsen
Olsen Finn EmanuelFinn Emanuel Olsen 1911 1994
Olsen Ole SverreOle Sverre Olsen 1961
Opstad GunvaldGunvald Opstad 1935
Pavels ClausClaus Pavels 1769 1822
Pettersen Knut E.Knut E. Pettersen 1936
Reinertsen EivindEivind Reinertsen 1948 2001
Reinertsen ToreTore Reinertsen 1941
Reinhardt Dorothea.Dorothea Reinhardt
Rem HåvardHåvard Rem 1959
Rickard BeritBerit Rickhard 1947
Ringard MortenMorten Ringard 1908 1973
Rudjord KåreKåre Rudjord 1935
Rygnestad KnutKnut Rygnestad 1909 1977
Rynning-Tønnesen OlafOlaf Rynning-Tønnesen 1901 1982
Rysstad GunnarGunnar Rysstad 1867 1928
Rysstad Jon B.Jon Bjørgulvsson Rysstad 1877 1966
Salomonsen Mari KirstenMari Kirsten Salomonsen 1921
Sandnes HallvardHallvard Sandnes 1893 1968
Nanna Schwengaard Nanna Schwengaard 1878 1945
Scott GabrielGabriel Scott 1874 1958
Seippel AlexanderAlexander Seippel 1851 1938
Seland Hans A.J.Hans A. J. Seland 1867 1949
Seland JohannesJohannes Seland 1912 1999
Simonsen Terje G.Terje G. Simonsen 1963
Skagestad EmmaEmma Skagestad 1904 2000
Skard SigmundSigmund Skard 1903 1995
Skeibrok MathiasMathias Skeibrok 1851 1896
Skjevrak MikkjelMikkjel Skjevrak 1881 1956
Skjævesland ThorleifThorleif Skjævesland 1921
Smeland ArneArne Smeland 1880 1912
Smestad ØyvindØyvind Smestad 1918
Spang EinarEinar Spang 1882 1936
Spang Helner GrundtHelner Grundt Spang 1920 1983
Spang Michael GrundtMichael Grundt Spang 1931 2003
Spetland GuttormGuttorm Spetland 1899 1991
Spinnangr JochumJochum Spinnangr 1859 1897
Stalleland KristenKristen Stalleland 1861 1949
Steinsvik MartaMarta Steinsvik 1877 1950
Stokkelien VigdisVigdis Stokkelien 1934 2005
Strai Kjell ArneKjell Arne Strai 1933
StrømstedFinn Strømsted 1925 2003
Stubhaug ArildArild Stubhaug 1948
Stylegar Frans-ArneFrans-Arne Stylegar 1969
Sundby DagDag Sundby 1934
Sundt KarenKaren Sundt 1841 1924
Svalheim PeterPeter Svalheim 1958
Svendsen JensJens Svendsen
Svennevik HjalmarHjalmar Svennevik 1899 1988
Sundbø AnnemorAnnemor Sundbø 1949
Sævareid, HeidiHeidi Sævareid 1984
Sævik Tobias A.Tobias A. Sævik
Sødal KirstenKirsten Sødal 1944
Sødal TerjeTerje Sødal 1960
Sørensen BrittBritt Sørensen 1956
Sørgård Nils-ÅgeNils-Aage Sørgaard 1944
Takle Mons LeidvinMons Leidvin Takle 1942
Thompson AbrahamAbraham Thompson 1877 1970
Thue Henning JunghansHenning Junghans Thue 1815 1851
Thygesen Knut HenningKnut Henning Thygesen 1953
Tjodolf fra Kvin
Torgersen TorhildTorhild Torgersen 1904
Torjussen TheodorTheodor Torjussen 1912 1989
Torvund HelgeHelge Torvund 1951
Trygsland GuriGuri Trygsland 1880 1952
Tveiten GunnarGunnar Tveiten 1923
Tveiten HallvardHallvard Tveiten 1901 1976
Tønnesen TerjeTerje Tønnessen 1949
Vågland HelleHelle Vaagland 1970
Vågland OddOdd Vaagland 1940
Valla KristinKristin Valla 1975
Valvik IvarIvar Valvik 1918
Varen OlavOlav Varen 1922 1999
Vatnestrøm KnutKnut Vatnestrøm 1894 1965
Vatsend HelgeHelge Vatsend 1928 1994
Villhodd TorbjørnTorbjørn Villhodd 1931 2005
Vinje KariKari Vinje 1931
Wedeld Bodil DybBodil Dyb Wedeld 1943
Wergeland HenrikHenrik Wergeland 1808 1845
Ystad GuriGuri Ystad 1917 2007
Zakariassen KåreKåre Zakariassen 1929 1999
Zwilgmeyer DagfinnDagfinn Zwilgmeyer 1900 1979
Zwilgmeyer DikkenDikken Zwilgmeyer 1853 1913
Øen MortenMorten Øen 1969
Øygarden BjørgBjørg Øygarden 1960
Åsen KjellKjell Åsen 1931
Ålholm Niels MathiasNiels Mathias Aalholm 1811 1894
Årdalen OddbjørnOddbjørn Aardalen 1944
Ås TorTor Aas
Åvik AsbjørnAsbjørn Aavik 1902 1997

ReferanserRediger