Åpne hovedmenyen

Line Baugstø

norsk forfatter og journalist
Line Baugstø
Født13. januar 1961 (58 år)
Kristiansand
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet Norge

Line Baugstø (født 13. januar 1961 i Kristiansand) er en norsk forfatter og frilansjournalist. Hun debuterte i 1986 med romanen Reise i gult lys, og har senere skrevet en rekke romaner, novellesamlinger og barnebøker. Reise i gult lys ble prisbelønnet i Gyldendals konkurranse «Norges skrivende kvinner». Line Baugstø har jobbet som journalist i Fædrelandsvennen, Aftenposten og ukebladet KK.[1] Hun har vært medlem av Bjørnsonfestivalens kunstneriske råd og styreleder i Norsk Forfattersentrum.[2]

I 2013 ble hennes bok Camilla Collett – født Wergeland nominert til Sørlandets litteraturpris i klassen for sakprosa.[3]

BibliografiRediger

  • 1986: Reise i gult lys, roman, Gyldendal
  • 1990: Tilnærmelser, noveller, Oktober
  • 1991: Ved foten av vulkanen, roman, Oktober
  • 1994: Brist, roman, Oktober
  • 1997: Speilbilder, roman, Oktober
  • 2000: Skulle du komme tilbake, roman, Oktober
  • 2002: Kvinnen i den lille gondolen, noveller, Oktober
  • 2002: Tuva og skrotnissen, barnebok, Aschehoug
  • 2003: V for vennskap, barnebok, Aschehoug
  • 2004: Dødvinkel, roman, Oktober
  • 2005: Tuva og de tomme hullene, barnebok, Aschehoug
  • 2006: Spåkona, barnebok, Aschehoug
  • 2006: Fire dager, åtte år, roman, Oktober
  • 2007: Huset i eplehagen, barnebok, Aschehoug
  • 2008: Kaja og Stine tar saken, barnebok, Aschehoug
  • 2009: Kaja og Stine og sjokoladetyvene, barnebok, Aschehoug
  • 2010: Regntid, roman, Oktober
  • 2010: Kaja og Stine og den svarte lua, barnebok, Aschehoug
  • 2011: Kaja og Stine og snømannen Isak, barnebok, Aschehoug
  • 2011: Fyr på peisen, skuespill, Oktober
  • 2012: Kaja og Stine og mysteriet i skogen, barnebok, Aschehoug
  • 2012: Musikk for rasende kvinner, noveller, Oktober
  • 2013: Kaja og Stine og gutten som forsvant, barnebok, Aschehoug
  • 2013: Camilla Collett – født Wergeland, barne- og ungdomsbok, Cappelen Damm ISBN 9788276349795
  • 2014: Kaja og Stine og hundetyven, barnebok, Aschehoug
  • 2014: Sommer uten brev, roman, Oktober
  • 2015: Kaja og Stine følger et spor, barnebok, Aschehoug
  • 2016: Fører av grå folkevogn, juli 1975, roman, Oktober
  • 2016: Sofie og Nadia, Døra i fjellet, barnebok, Aschehoug
  • 2017: Sofie og Nadia, En boks med penger, barnebok, Aschehoug
  • 2018: Vi skulle vært løver, barnebok, Aschehoug

ReferanserRediger

  1. ^ «For­fat­te­ren som ikke brast», artikkel i avisen Østlandets Blad 17. november 2013
  2. ^ Line Baugstø 50 år. Fødselsdagsomtale i Aftenposten Kultur 13. januar 2011 side 13.
  3. ^ Samuelsen, Kjetil: «400 har avgitt sine stemmer», på side 26 i Fædrelandsvennen 5. mars 2014.

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)