Åpne hovedmenyen
Ingvald Langemyr
Født11. oktober 1925
Død2007
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge

Ingvald Langemyr (født 11. oktober 1925 i Bø i Telemark, død 2007) var en norsk forfatter. Han var utdannet vernepleier fra Emma Hjorths hjem i Bærum og arbeidet på Landeskogen i Grendi i Bygland kommune, hvor han bodde det meste av livet, selv om han også bodde i Kvinesdal i en del år.

Ingvald Langemyr debuterte som forfatter i 1968 med en samling vers for barn. Den var illustrert av Sigrun Sæbø Kapsberger, som fikk Kultur- og kirkedepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur for illustrasjonene til denne og til boken som kom året etter. Det ble med disse to bøkene, selv om Langemyr hele livet skrev små dikt og stubber. Ofte ble han bedt om å lese egne tekster på ulike lokale tilstelninger. En rekke av hans dikt ble publisert i Fædrelandsvennen, Setesdølen og Jol i Setesdal. I høy alder samlet han noen av disse og ga dem ut.

I 1994 fikk han målprisen av Bygland Mållag.

BibliografiRediger

  • Eit hus i stova 1968
  • Hos oss 1969
  • Heime. Vers og stykke 2003
  • Kvardagsvers 2005
  • Før og nå 2006

Eksterne lenkerRediger