Åpne hovedmenyen

Aase Foss Abrahamsen

norsk forfatter
Aase Foss Abrahamsen
Aase Foss Abrahamsen.tif
Født27. august 1930 (89 år)
Drammen
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Dammprisen (1981), Sarpsborgprisen (1986)

Aase Foss Abrahamsen (født 27. august 1930 i Drammen) er en norsk forfatter. Hun ble født i Drammen, og vokste opp i Kristiansand.

Hun er utdannet cand.philol. med hovedfag i historie ved Universitetet i Oslo i 1956[1]. Abrahamsen debuterte i 1971 med ungdomsboken Håkon slalomkjører.

BibliografiRediger

  • 2006 – Lånt tid (barnebok) Damm
  • 1999 – Fjerde symfoni (roman)
  • 1996 – Ingenmannsland (noveller)
  • 1995 – Drømmer som skremmer (ungdomsbok)
  • 1994 – Ingen vet (noveller)
  • 1993 – Timian Love (ungdomsbok)
  • 1991 – Glad i deg (ungdomsbok)
  • 1989 – Anne på sykehus (barnebok)
  • 1988 – Alltid de andre (roman)
  • 1988 – Røde hjerter (ungdomsbok)
  • 1987 – En dag med sol (ungdomsbok)
  • 1986 – Ringen (noveller)
  • 1985 – Fuglen og den hvite duken (roman)
  • 1984 – Fint at ikke alle er like (barnebok)
  • 1983 – Det var ikke min skyld (barnebok)
  • 1982 – For sterk, Birgitte (roman)
  • 1981 – Videre, lille kvinne (ungdomsbok)
  • 1979 – Når noen trenger meg (ungdomsbok)
  • 1978 – Ikke deg denne gang (ungdomsbok)
  • 1978 – Petter ulvunge (barnebok)
  • 1977 – Hvis jeg kunne bestemme (barnebok)
  • 1976 – Petter tankefull (barnebok)
  • 1976 – Kræsj (ungdomsbok)
  • 1974 – Kan ikke akkurat gå, men (barnebok)
  • 1972 – Blomster fra Hiroshima (ungdomsbok)
  • 1971 – Håkon slalomkjører (ungdomsbok)

PriserRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger