Åpne hovedmenyen
Aase Foss Abrahamsen
Aase Foss Abrahamsen.tif
Født27. august 1930 (89 år)
Drammen
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Dammprisen (1981), Sarpsborgprisen (1986)

Aase Foss Abrahamsen (født 27. august 1930 i Drammen) er en norsk forfatter. Hun ble født i Drammen, og vokste opp i Kristiansand.

Hun er utdannet cand.philol. med hovedfag i historie ved Universitetet i Oslo i 1956[1]. Abrahamsen debuterte i 1971 med ungdomsboken Håkon slalomkjører.

BibliografiRediger

  • 2006 – Lånt tid (barnebok) Damm
  • 1999 – Fjerde symfoni (roman)
  • 1996 – Ingenmannsland (noveller)
  • 1995 – Drømmer som skremmer (ungdomsbok)
  • 1994 – Ingen vet (noveller)
  • 1993 – Timian Love (ungdomsbok)
  • 1991 – Glad i deg (ungdomsbok)
  • 1989 – Anne på sykehus (barnebok)
  • 1988 – Alltid de andre (roman)
  • 1988 – Røde hjerter (ungdomsbok)
  • 1987 – En dag med sol (ungdomsbok)
  • 1986 – Ringen (noveller)
  • 1985 – Fuglen og den hvite duken (roman)
  • 1984 – Fint at ikke alle er like (barnebok)
  • 1983 – Det var ikke min skyld (barnebok)
  • 1982 – For sterk, Birgitte (roman)
  • 1981 – Videre, lille kvinne (ungdomsbok)
  • 1979 – Når noen trenger meg (ungdomsbok)
  • 1978 – Ikke deg denne gang (ungdomsbok)
  • 1978 – Petter ulvunge (barnebok)
  • 1977 – Hvis jeg kunne bestemme (barnebok)
  • 1976 – Petter tankefull (barnebok)
  • 1976 – Kræsj (ungdomsbok)
  • 1974 – Kan ikke akkurat gå, men (barnebok)
  • 1972 – Blomster fra Hiroshima (ungdomsbok)
  • 1971 – Håkon slalomkjører (ungdomsbok)

PriserRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger