Åpne hovedmenyen

Sven Kærup Bjørneboe

norsk forfatter
Sven Kærup Bjørneboe
Født11. juni 1943 (76 år)
Kristiansand
Beskjeftigelse Skribent, oversetter
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Det Norske Akademis Pris (2001), Brageprisen i åpen klasse (1996)

Sven Kærup Bjørneboe (født i Kristiansand 11. juni 1943) er en norsk forfatter og oversetter.

Bjørneboe debuterte i 1967 med essayet «Brud og brudgom». Han fikk Grøndahlprisen i 1986, og i 1996 Brageprisen i åpen klasse for sin reiseskildring fra Jerusalem. Sven Kærup Bjørneboe er nevø av Jens Bjørneboe og skrev en biografi om onkelen i 2001. Han var da bosatt på Skåtøy i Kragerø.[1]

BibliografiRediger

SakprosaRediger

  • Brud og brudgom, 1967
  • I tvillingens tegn, 1970
  • Oss svermere imellom, 1993
  • Jerusalem. En sentimental reise 1996
  • De store bortforklaringer, 1978
  • Meld deg ut, 1981
  • Flukten til det virkelige, 1984
  • Våre spor slettes ut, 1986
  • In Extremis, 1987
  • Essays 1988
  • Om opprør og opprørs-ånd, 1989
  • De siste spørsmål, 1999
  • Det nye opprør, 2000
  • Onkel Jens, 2001
  • Ung mann i lang frakk, 2003
  • Allahs krigere: terror og ekstase, 2006
  • Med meg selv i kofferten: grand tour, Istanbul og Damaskus, 2010

SkjønnlitteraturRediger

  • Skjærgårdsfolk. Et skilderi, 1998
  • Skjærgårdsmesse, 2001
  • Gjensyn og Klage, 2005
  • Skjærgårdsbrev, 2011
  • Epilog fra taket, 2013
  • Tanta til Roald Dahl, 2016

ReferanserRediger

  1. ^ Sven Kærup Bjørneboe i NRK Forfatter. Besøkt 13. mars 2015.

Eksterne lenkerRediger