Sven Kærup Bjørneboe

norsk forfatter
Sven Kærup Bjørneboe
Født11. juni 1943Rediger på Wikidata (76 år)
KristiansandRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, oversetterRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Det Norske Akademis Pris (2001), Brageprisen i åpen klasse (1996)Rediger på Wikidata

Sven Kærup Bjørneboe (født i Kristiansand 11. juni 1943) er en norsk forfatter og oversetter.

Bjørneboe debuterte i 1967 med essayet «Brud og brudgom». Han fikk Grøndahlprisen i 1986, og i 1996 Brageprisen i åpen klasse for sin reiseskildring fra Jerusalem. Sven Kærup Bjørneboe er nevø av Jens Bjørneboe og skrev en biografi om onkelen i 2001. Han var da bosatt på Skåtøy i Kragerø.[1]

BibliografiRediger

SakprosaRediger

  • Brud og brudgom, 1967
  • I tvillingens tegn, 1970
  • Oss svermere imellom, 1993
  • Jerusalem. En sentimental reise 1996
  • De store bortforklaringer, 1978
  • Meld deg ut, 1981
  • Flukten til det virkelige, 1984
  • Våre spor slettes ut, 1986
  • In Extremis, 1987
  • Essays 1988
  • Om opprør og opprørs-ånd, 1989
  • De siste spørsmål, 1999
  • Det nye opprør, 2000
  • Onkel Jens, 2001
  • Ung mann i lang frakk, 2003
  • Allahs krigere: terror og ekstase, 2006
  • Med meg selv i kofferten: grand tour, Istanbul og Damaskus, 2010

SkjønnlitteraturRediger

  • Skjærgårdsfolk. Et skilderi, 1998
  • Skjærgårdsmesse, 2001
  • Gjensyn og Klage, 2005
  • Skjærgårdsbrev, 2011
  • Epilog fra taket, 2013
  • Tanta til Roald Dahl, 2016

ReferanserRediger

  1. ^ Sven Kærup Bjørneboe i NRK Forfatter. Besøkt 13. mars 2015.

Eksterne lenkerRediger