Åpne hovedmenyen

Liste over land og territorier etter fertilitetsrate

Et verdenskart som viser landene inndelt etter fertilitetsrate (2015). Tallene er fra CIA World Factbook for 2015

██ 7–8 Barn (Ingen)

██ 6–7 Barn

██ 5–6 Barn

██ 4–5 Barn

██ 3–4 Barn

██ 2–3 Barn

██ 1–2 Barn

██ 0–1 Barn (to land/områder)

Listen gir en global oversikt over antall barn per kvinne for 2015. Listen ranger de land/territorier med høyest fertilitetsrate øverst. Opplysningene er basert på tall fra CIA World Factbook.[1]

Oversikten viser at de afrikanske landene sør for Sahara dominerer øvre del av listen, mens de europeiske landene ligger på bunnen. Landene i Asia, Amerika og Oseania dominerer midten (unntatt Japan og Sør-Korea som ligger på bunnen). Blant de 30 landene med høyest fertilitetsrate er 28 afrikanske. De to andre er asiatiske (Afghanistan og Øst-Timor).

Land og territorier som i 2015 hadde under 50 000 innbyggere er ikke tatt med.

Tall for 2015Rediger

Rangering Land og territorier Verdensdel Barn per kvinne Endring 2000-2015 [a]
1   Niger Afrika 6.76 Ned 0,40
2   Burundi Afrika 6.09 Ned 0,17
3   Mali Afrika 6.06 Ned 0,83
4   Somalia Afrika 5.99 Ned 1,19
5   Uganda Afrika 5.89 Ned 1,07
6   Burkina Faso Afrika 5.86 Ned 0,58
7   Zambia Afrika 5.72 Opp 0,10
8   Malawi Afrika 5.60 Opp 0,27
9   Angola Afrika 5.37 Ned 1,15
10   Afghanistan Asia 5.33 Ned 0,54
11   Sør-Sudan Afrika 5.31 * [b]
12   Mosambik Afrika 5.21 Opp 0,28
13   Nigeria Afrika 5.19 Ned 0,47
14   Etiopia Afrika 5.15 Ned 1,92
15   Øst-Timor Asia 5.01 Opp 1,56 [c]
16   Benin Afrika 4.95 Ned 1,37
17   Tanzania Afrika 4.89 Ned 0,62
18   Guinea Afrika 4.88 Ned 0,58
19   Sierra Leone Afrika 4.80 Ned 1,28
20   Kamerun Afrika 4.76 Ned 0,12
21   Liberia Afrika 4.70 Ned 1,73
22   Republikken Kongo Afrika 4.68 Ned 0,38
23   Den dem. republikken Kongo Afrika 4.66 Ned 2,26
24   Ekvatorial-Guinea Afrika 4.57 Ned 0,37
25   Tsjad Afrika 4.55 Ned 2,08
26   São Tomé og Príncipe Afrika 4.54 Ned 1,54
27   Rwanda Afrika 4.53 Ned 0,54
28   Togo Afrika 4.48 Ned 1,02
29   Gabon Afrika 4.46 Opp 0,73
30   Senegal Afrika 4.44 Ned 0,77
31   Den sentralafrikanske rep. Afrika 4.41 Ned 0,54
32   Guinea-Bissau Afrika 4.23 Ned 1,04
33   Madagaskar Afrika 4.20 Ned 1,64
34   Irak Asia 4.12 Ned 0,75
35   Palestina (Gaza) Asia 4.08 Ned 2,47
36   Ghana Afrika 4.06 Opp 0,11
37   Eritrea Afrika 4.02 Ned 1,91
38   Vest-Sahara Afrika 4.00 Ned 2,64
39   Mauritania Afrika 4.00 Ned 2,29
40   Jemen Asia 3.91 Ned 3,14
41   Sudan Afrika 3.79 Ned 1,68
42   Gambia Afrika 3.73 Ned 2,03
43   Komorene Afrika 3.60 Ned 1,78
44   Elfenbenskysten Afrika 3.54 Ned 2.26
45   Zimbabwe Afrika 3.53 Opp 0,19
46   Kenya Afrika 3.31 Ned 0,35
47   Salomonøyene Oseania 3.28 Ned 1,52
48   Tonga Oseania 3.26 Opp 0,06
49   Vanuatu Oseania 3.25 Uendret
50   Jordan Asia 3.17 Ned 0,27
51   Papua Ny-Guinea Oseania 3.16 Ned 1,22
52   Marshalløyene Oseania 3.15 Ned 3,46
53   Filippinene Asia 3.09 Ned 0,39
55   Belize Amerika 2.95 Ned 1,19
56   Amerikansk Samoa (USA) Oseania 2.92 Ned 0,68
57   Guatemala Amerika 2.90 Ned 1,76
59   Oman Asia 2.86 Ned 3,22
60   Samoa Oseania 2.84 Ned 0,66
61   Egypt Asia 2.83 Ned 0,32
62   Laos Asia 2.82 Ned 2,39
63   Swaziland Afrika 2.80 Ned 3,07
64   Honduras Amerika 2.78 Ned 1,48
65   Algerie Asia 2.78 Uendret
66   Palestina (Vestbredden) Asia 2.76 Ned 2,26
67   Pakistan Asia 2.75 Ned 1,81
68   Bolivia Amerika 2.73 Ned 0,93
69   Lesotho Afrika 2.72 Ned 1,43
70   Tadsjikistan Asia 2.71 Ned 1,64
71   Haiti Amerika 2.69 Ned 1,81
72   Israel Asia 2.68 Opp 0,08
73   Kirgisistan Asia 2.66 Ned 0,56
74   Syria Asia 2.60 Ned 1,46
75   Kambodsja Asia 2.60 Ned 2,22
76   Malaysia Asia 2.55 Ned 0,74
77   Mikronesia Oseania 2.49 Ned 1,34
78   Kiribati Oseania 2.48 Ned 1,92
79   Kuwait Asia 2.48 Ned 0,78
80   India Asia 2.48 Ned 0,63
81   Fiji Oseania 2.47 Ned 0,42
Verdensgjennomsnittet 2.42 Ned 0,38
82   Bangladesh Asia 2.40 Ned 0,45
83   Djibouti Afrika 2.39 Ned 3,41
84   Færøyene (Danmark) Europa 2.37 Opp 0,05
85   Panama Amerika 2.35 Uendret
86   De arabiske emirater Asia 2.35 Ned 0,94
87   Guam (USA) Oseania 2.34 Ned 1,62
88   Botswana Afrika 2.33 Ned 1,47
89   Den dominikanske republikk Amerika 2.33 Ned 0,67
90   Sør-Afrika Afrika 2.33 Ned 0,14
91   Venezuela Amerika 2.32 Ned 0,19
92   Kasakhstan Asia 2.31 Opp 0,28
93   Kapp Verde Afrika 2.29 Ned 1,90
94   Mexico Amerika 2.27 Ned 0,40
95   Ecuador Amerika 2.25 Ned 0,93
96   Nepal Asia 2.24 Ned 2,44
98   Argentina Amerika 2.23 Ned 0,24
99   Peru Amerika 2.18 Ned 0,86
100   Namibia Afrika 2.17 Ned 2,72
101   Mongolia Asia 2.17 Ned 0,23
102   Myanmar Asia 2.16 Ned 0,21
103   Indonesia Asia 2.15 Ned 0,46
104   Marokko Afrika 2.13 Ned 1,00
105   Saudi-Arabia Asia 2.12 Ned 4,18
106   Sri Lanka Asia 2.10 Opp 0,12
107   Turkmenistan Asia 2.09 Ned 1,54
110   Guyana Amerika 2.08 Uendret
111   Frankrike Europa 2.08 Opp 0,33
112   Grenada Amerika 2.06 Ned 0,36
113   Tyrkia Asia 2.05 Ned 0,11
114   Libya Afrika 2.05 Ned 1,66
115   Colombia Amerika 2.04 Ned 0,65
116   New Zealand Oseania 2.04 Opp 0,24
117   Dominica Amerika 2.04 Uendret
118   Grønland (Danmark) Amerika 2.03 Ned 0,42
119   Antigua og Barbuda Amerika 2.02 Opp 0,10
120   Island Europa 2.02 Uendret
121   Jamaica Amerika 2.01 Ned 0,10
122   Irland Europa 1.99 Opp 0,08
123   Tunisia Afrika 1.99 Ned 0,05
124   Nord-Marianene (USA) Oseania 1.98 Opp 0,22
125   Bhutan Asia 1.97 Ned 3,16
126   Surinam Amerika 1.97 Ned 0,53
127   Ny-Caledonia (Frankrike) Oseania 1.97 Ned 0,55
128   Nord-Korea Asia 1.97 Ned 0,33
129   Bahamas Amerika 1.96 Ned 0,37
130   Bermuda (britisk) Asia 1.95 Opp 0,27
131   Nicaragua Amerika 1.94 Ned 1,33
132   Isle of Man (britisk) Europa 1.94 Opp 0,30
133   Fransk Polynesia (Frankrike) Oseania 1.92 Ned 0,36
134   Paraguay Amerika 1.91 Ned 2,25
135   El Salvador Amerika 1.91 Ned 1,47
136   Qatar Asia 1.91 Ned 1,34
138   Aserbajdsjan Europa 1.91 Ned 0,28
139   Costa Rica Amerika 1.90 Ned 0,62
140   Storbritannia Europa 1.89 Opp 0,15
141   Sverige Europa 1.88 Opp 0,35
142   Seychellene Afrika 1.87 Uendret
143   USA Amerika 1.87 Ned 0,19
144   Caymanøyene (britisk) Amerika 1.86 Ned 0,19
145   Norge Europa 1.86 Opp 0,05
146   Aruba (Nederland) Amerika 1.84 Uendret
147   Iran Asia 1.83 Ned 0,37
148   Vietnam Asia 1.83 Ned 0,70
149   Uruguay Amerika 1.82 Ned 0,55
150   Chile Amerika 1.82 Ned 0,38
151   Saint Vincent og Grenadinene Amerika 1.82 Ned 0,29
152   Brunei Asia 1.80 Ned 0,67
153   Usbekistan Asia 1.79 Ned 1,30
154   Bahrain Asia 1.78 Ned 1,04
155   Saint Kitts og Nevis Amerika 1.78 Ned 0,65
156   Nederland Europa 1.78 Opp 0,14
157   Belgia Europa 1.78 Opp 0,17
158   Australia Oseania 1.77 Uendret
159   Brasil Amerika 1.77 Ned 0,36
160   Mauritius Afrika 1.76 Ned 0,26
161   Georgia Europa 1.76 Opp 0,35
162   Saint Lucia Amerika 1.76 Ned 0,66
165   Finland Europa 1.75 Opp 0,05
166   Maldivene Europa 1.74 Ned 3,88
167   De am. Jomfruøyer (USA) Amerika 1.74 Ned 0,53
168   Libanon Asia 1.73 Ned 0,54
169   Danmark Europa 1.73 Uendret
170   Trinidad og Tobago Amerika 1.71 Ned 0,12
174   Barbados Amerika 1.68 Uendret
175   Jersey (britisk) Europa 1.66 Opp 0,10
176   Armenia Asia 1.64 Opp 0,17
177   Puerto Rico (USA) Amerika 1.64 Ned 0,26
178   Luxembourg Europa 1.61 Ned 0,09
179   Russland Europa 1.61 Opp 0,36
180   Nord-Makedonia Europa 1.60 Ned 0,22
181   Kina Asia 1.60 Ned 0,22
182   Canada Amerika 1.59 Ned 0,05
183   Estland Europa 1.59 Opp 0,40
184   Litauen Europa 1.59 Opp 0,25
187   Moldova Europa 1.56 Ned 0,07
188   Guernsey (britisk) Europa 1.55 Opp 0,20
189   Sveits Europa 1.55 Opp 0,08
190   Malta Europa 1.54 Ned 0,38
191   Ukraina Europa 1.53 Opp 0,27
192   Portugal Europa 1.52 Opp 0,05
194   Thailand Asia 1.51 Ned 0,37
195   Albania Europa 1.50 Ned 0,87
196   Latvia Europa 1.50 Opp 0,37
198   Spania Europa 1.49 Opp 0,34
199   Hviterussland Europa 1.47 Opp 0,22
200   Cuba Amerika 1.47 Ned 0,13
201   Kypros Europa 1.46 Ned 0,49
202   Kroatia Europa 1.46 Ned 0,48
203   Østerrike Europa 1.46 Opp 0,07
204   Bulgaria Europa 1.45 Opp 0,32
205   Tyskland Europa 1.44 Opp 0,06
206   Tsjekkia Europa 1.44 Opp 0,26
207   Italia Europa 1.43 Opp 0,25
208   Ungarn Europa 1.43 Opp 0,18
209   Serbia Europa 1.43 Ned 0,27
210   Hellas Europa 1.42 Opp 0,09
211   Japan Asia 1.40 Uendret
212   Slovakia Europa 1.39 Opp 0,14
213   Andorra Europa 1.38 Opp 0,13
214   Slovenia Europa 1.34 Opp 0,06
215   Polen Europa 1.33 Ned 0,05
216   Romania Europa 1.33 Uendret
218   Bosnia-Hercegovina Europa 1.27 Ned 0,44
220   Sør-Korea Asia 1.25 Ned 0,47
221   Hongkong (Kina) Asia 1.18 Ned 0,09
222   Taiwan Asia 1.12 Ned 0,64
223   Macao (Kina) Asia 0.94 Ned 0,36
224   Singapore Asia 0.81 Ned 0,35

FotnoterRediger

  1. ^ Viser endringer i antall barn per kvinne fra 2000 til 2015. Tallene er hentet fra CIA World Factbook.[2] Endringer mindre enn 0,05 defineres som uendret.
  2. ^ Fikk selvstendighet i 2011
  3. ^ Fikk selvstendighet i 2002. De tidligste tallene er et estimat fra 2007.[3]

ReferanserRediger