Åpne hovedmenyen

Liste over land etter areal

Wikimedia-listeartikkel
(Omdirigert fra Liste over verdens stater etter areal)

Liste over land etter areal viser alle statene i verden sortert etter areal.

Områdene inkluderer innsjøer, elver og vann-reserver.

Se også Liste over verdens stater, Liste over land etter innbyggertall, Liste over land etter kystlinje.

Nr. Land Areal i km² Kilde Oppdatert
1 Russland Russland 17 075 200 CIA World Factbook 15. juli 2008
2 Canada Canada 9 984 670 CIA World Factbook 15. juli 2008
3 USA USA 9 826 630 CIA World Factbook 15. juli 2008
4 Kina Kina 9 596 960 CIA World Factbook 15. juli 2008
5 Brasil Brasil 8 511 965 CIA World Factbook 15. juli 2008
6 Australia Australia 7 686 850 CIA World Factbook 15. juli 2008
7 EU EU 4 324 782 CIA World Factbook 15. juli 2008
8 India India 3 287 590 CIA World Factbook 15. juli 2008
9 Argentina Argentina 2 766 890 CIA World Factbook 15. juli 2008
10 Kasakhstan Kasakhstan 2 717 300 CIA World Factbook 15. juli 2008
11 Algerie Algerie 2 381 740 CIA World Factbook 15. juli 2008
11 Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo 2 345 410 CIA World Factbook 15. juli 2008
12 Grønland Grønland 2 166 086 CIA World Factbook 15. juli 2008
13 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 2 149 690 CIA World Factbook 15. juli 2008
14 Mexico Mexico 1 972 550 CIA World Factbook 15. juli 2008
15 Indonesia Indonesia 1 919 440 CIA World Factbook 15. juli 2008
16 Sudan Sudan 1 886 068 BBC 11. juli 2011
17 Libya Libya 1 759 540 CIA World Factbook 15. juli 2008
18 Iran Iran 1 648 000 CIA World Factbook 15. juli 2008
19 Mongolia Mongolia 1 564 116 CIA World Factbook 15. juli 2008
20 Peru Peru 1 285 220 CIA World Factbook 15. juli 2008
21 Tsjad Tsjad 1 284 000 CIA World Factbook 15. juli 2008
22 Niger Niger 1 267 000 CIA World Factbook 15. juli 2008
23 Angola Angola 1 246 700 CIA World Factbook 15. juli 2008
24 Mali Mali 1 240 000 CIA World Factbook 15. juli 2008
25 Sør-Afrika Sør-Afrika 1 219 912 CIA World Factbook 15. juli 2008
26 Colombia Colombia 1 138 910 CIA World Factbook 15. juli 2008
27 Etiopia Etiopia 1 127 127 CIA World Factbook 15. juli 2008
28 Bolivia Bolivia 1 098 580 CIA World Factbook 15. juli 2008
29 Mauritania Mauritania 1 030 700 CIA World Factbook 15. juli 2008
30 Egypt Egypt 1 001 450 CIA World Factbook 15. juli 2008
31 Tanzania Tanzania 945 087 CIA World Factbook 15. juli 2008
32 Nigeria Nigeria 923 768 CIA World Factbook 15. juli 2008
33 Venezuela Venezuela 912 050 CIA World Factbook 15. juli 2008
34 Namibia Namibia 825 418 CIA World Factbook 15. juli 2008
35 Pakistan Pakistan 803 940 CIA World Factbook 15. juli 2008
36 Mosambik Mosambik 801 590 CIA World Factbook 15. juli 2008
37 Tyrkia Tyrkia 780 580 CIA World Factbook 15. juli 2008
38 Chile Chile 756 950 CIA World Factbook 15. juli 2008
39 Zambia Zambia 752 614 CIA World Factbook 15. juli 2008
40 Burma Burma 678 500 CIA World Factbook 15. juli 2008
41 Afghanistan Afghanistan 647 500 CIA World Factbook 15. juli 2008
42 Frankrike Frankrike 643 427 CIA World Factbook 15. juli 2008
43 Somalia Somalia 637 657 CIA World Factbook 15. juli 2008
44 Den sentralafrikanske republikk Den sentralafrikanske republikk 622 984 CIA World Factbook 15. juli 2008
45 Sør-Sudan Sør-Sudan 619 745 BBC 11. juli 2011
46 Ukraina Ukraina 603 700 CIA World Factbook 15. juli 2008
47 Botswana Botswana 600 370 CIA World Factbook 15. juli 2008
48 Madagaskar Madagaskar 587 040 CIA World Factbook 15. juli 2008
49 Kenya Kenya 582 650 CIA World Factbook 15. juli 2008
50 Jemen Jemen 527 970 CIA World Factbook 15. juli 2008
51 Thailand Thailand 514 000 CIA World Factbook 15. juli 2008
52 Spania Spania 504 782 CIA World Factbook 15. juli 2008
53 Turkmenistan Turkmenistan 488 100 CIA World Factbook 15. juli 2008
54 Kamerun Kamerun 475 440 CIA World Factbook 15. juli 2008
55 Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea 462 840 CIA World Factbook 15. juli 2008
56 Sverige Sverige 449 964 CIA World Factbook 15. juli 2008
57 Usbekistan Usbekistan 447 400 CIA World Factbook 15. juli 2008
58 Marokko Marokko 446 550 CIA World Factbook 15. juli 2008
59 Irak Irak 437 072 CIA World Factbook 15. juli 2008
60 Paraguay Paraguay 406 750 CIA World Factbook 15. juli 2008
61 Zimbabwe Zimbabwe 390 580 CIA World Factbook 15. juli 2008
62 Norge Norge 385 199 Inkl. Svalbard (61 020 km²) og Jan Mayen (49 km²) 20. november 2012
63 Japan Japan 377 835 CIA World Factbook 15. juli 2008
64 Tyskland Tyskland 357 021 CIA World Factbook 15. juli 2008
65 Republikken Kongo Republikken Kongo 342 000 CIA World Factbook 15. juli 2008
66 Finland Finland 338 145 CIA World Factbook 15. juli 2008
67 Malaysia Malaysia 329 750 CIA World Factbook 15. juli 2008
68 Vietnam Vietnam 329 560 CIA World Factbook 15. juli 2008
69 Elfenbenskysten Elfenbenskysten 322 460 CIA World Factbook 15. juli 2008
70 Polen Polen 312 679 CIA World Factbook 15. juli 2008
71 Oman Oman 309 500 CIA World Factbook 15. juli 2008
72 Italia Italia 301 230 CIA World Factbook 15. juli 2008
73 Filippinene Filippinene 300 000 CIA World Factbook 15. juli 2008
74 Ecuador Ecuador 283 560 CIA World Factbook 15. juli 2008
75 Burkina Faso Burkina Faso 274 200 CIA World Factbook 15. juli 2008
76 New Zealand New Zealand 268 680 CIA World Factbook 15. juli 2008
77 Gabon Gabon 267 667 CIA World Factbook 15. juli 2008
78 Vest-Sahara Vest-Sahara 266 000 CIA World Factbook 15. juli 2008
79 Guinea Guinea 245 857 CIA World Factbook 15. juli 2008
80 Storbritannia Storbritannia 244 820 CIA World Factbook 15. juli 2008
81 Ghana Ghana 239 460 CIA World Factbook 15. juli 2008
82 Romania Romania 237 500 CIA World Factbook 15. juli 2008
83 Laos Laos 236 800 CIA World Factbook 15. juli 2008
84 Uganda Uganda 236 040 CIA World Factbook 15. juli 2008
85 Guyana Guyana 214 970 CIA World Factbook 15. juli 2008
86 Hviterussland Hviterussland 207 600 CIA World Factbook 15. juli 2008
87 Kirgisistan Kirgisistan 198 500 CIA World Factbook 15. juli 2008
88 Senegal Senegal 196 190 CIA World Factbook 15. juli 2008
89 Syria Syria 185 180 CIA World Factbook 15. juli 2008
90 Kambodsja Kambodsja 181 040 CIA World Factbook 15. juli 2008
91 Uruguay Uruguay 176 220 CIA World Factbook 15. juli 2008
92 Tunisia Tunisia 163 610 CIA World Factbook 15. juli 2008
93 Surinam Surinam 163 270 CIA World Factbook 15. juli 2008
94 Nepal Nepal 147 181 CIA World Factbook 15. juli 2008
95 Bangladesh Bangladesh 144 000 CIA World Factbook 15. juli 2008
96 Tadsjikistan Tadsjikistan 143 100 CIA World Factbook 15. juli 2008
97 Hellas Hellas 131 940 CIA World Factbook 15. juli 2008
98 Nicaragua Nicaragua 129 494 CIA World Factbook 15. juli 2008
99 Eritrea Eritrea 121 320 CIA World Factbook 15. juli 2008
100 Nord-Korea Nord-Korea 120 540 CIA World Factbook 15. juli 2008
101 Malawi Malawi 118 480 CIA World Factbook 15. juli 2008
102 Benin Benin 112 620 CIA World Factbook 15. juli 2008
103 Honduras Honduras 112 090 CIA World Factbook 15. juli 2008
104 Liberia Liberia 111 370 CIA World Factbook 15. juli 2008
105 Bulgaria Bulgaria 110 910 CIA World Factbook 15. juli 2008
106 Cuba Cuba 110 860 CIA World Factbook 15. juli 2008
107 Guatemala Guatemala 108 890 CIA World Factbook 15. juli 2008
108 Island Island 103 000 CIA World Factbook 15. juli 2008
109 Sør-Korea Sør-Korea 98 480 CIA World Factbook 15. juli 2008
110 Ungarn Ungarn 93 030 CIA World Factbook 15. juli 2008
111 Portugal Portugal 92 391 CIA World Factbook 15. juli 2008
112 Jordan Jordan 92 300 CIA World Factbook 15. juli 2008
113 Aserbajdsjan Aserbajdsjan 86 600 CIA World Factbook 15. juli 2008
114 Østerrike Østerrike 83 870 CIA World Factbook 15. juli 2008
115 De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater 83 600 CIA World Factbook 15. juli 2008
116 Tsjekkia Tsjekkia 78 866 CIA World Factbook 15. juli 2008
117 Panama Panama 78 200 CIA World Factbook 15. juli 2008
118 Serbia Serbia 77 474 CIA World Factbook 15. juli 2008
119 Sierra Leone Sierra Leone 71 740 CIA World Factbook 15. juli 2008
120 Irland Irland 70 280 CIA World Factbook 15. juli 2008
121 Georgia Georgia 69 700 CIA World Factbook 15. juli 2008
122 Sri Lanka Sri Lanka 65 610 CIA World Factbook 15. juli 2008
123 Litauen Litauen 65 300 CIA World Factbook 15. juli 2008
124 Latvia Latvia 64 589 CIA World Factbook 15. juli 2008
125 Togo Togo 56 785 CIA World Factbook 15. juli 2008
126 Kroatia Kroatia 56 542 CIA World Factbook 15. juli 2008
127 Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina 51 209 CIA World Factbook 15. juli 2008
128 Costa Rica Costa Rica 51 100 CIA World Factbook 15. juli 2008
129 Slovakia Slovakia 48 845 CIA World Factbook 15. juli 2008
130 Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk 48 730 CIA World Factbook 15. juli 2008
131 Bhutan Bhutan 47 000 CIA World Factbook 15. juli 2008
132 Estland Estland 45 226 CIA World Factbook 15. juli 2008
133 Danmark Danmark 43 094 CIA World Factbook 15. juli 2008
134 Nederland Nederland 41 526 CIA World Factbook 15. juli 2008
135 Sveits Sveits 41 290 CIA World Factbook 15. juli 2008
136 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 36 120 CIA World Factbook 15. juli 2008
137 Republikken Kina Republikken Kina (Taiwan) 35 980 CIA World Factbook 15. juli 2008
138 Moldova Moldova 33 843 CIA World Factbook 15. juli 2008
139 Belgia Belgia 30 528 CIA World Factbook 15. juli 2008
140 Lesotho Lesotho 30 355 CIA World Factbook 15. juli 2008
141 Armenia Armenia 29 743 CIA World Factbook 15. juli 2008
142 Albania Albania 28 748 CIA World Factbook 15. juli 2008
143 Salomonøyene Salomonøyene 28 450 CIA World Factbook 15. juli 2008
144 Ekvatorial-Guinea Ekvatorial-Guinea 28 051 CIA World Factbook 15. juli 2008
145 Burundi Burundi 27 830 CIA World Factbook 15. juli 2008
146 Haiti Haiti 27 750 CIA World Factbook 15. juli 2008
147 Rwanda Rwanda 26 338 CIA World Factbook 15. juli 2008
148 Republikken Makedonia Republikken Makedonia 25 333 CIA World Factbook 15. juli 2008
149 Djibouti Djibouti 23 000 CIA World Factbook 15. juli 2008
150 Belize Belize 22 966 CIA World Factbook 15. juli 2008
151 El Salvador El Salvador 21 040 CIA World Factbook 15. juli 2008
152 Israel Israel 20 770 CIA World Factbook 15. juli 2008
153 Slovenia Slovenia 20 273 CIA World Factbook 15. juli 2008
154 Ny-Caledonia Ny-Caledonia 19 060 CIA World Factbook 15. juli 2008
155 Fiji Fiji 18 270 CIA World Factbook 15. juli 2008
156 Kuwait Kuwait 17 820 CIA World Factbook 15. juli 2008
157 Swaziland Swaziland 17 363 CIA World Factbook 15. juli 2008
158 Øst-Timor Øst-Timor 15 007 CIA World Factbook 15. juli 2008
159 Montenegro Montenegro 14 026 CIA World Factbook 15. juli 2008
160 Bahamas Bahamas 13 940 CIA World Factbook 15. juli 2008
161 Puerto Rico Puerto Rico 13 790 CIA World Factbook 15. juli 2008
162 Vanuatu Vanuatu 12 200 CIA World Factbook 15. juli 2008
163 Falklandsøyene Falklandsøyene 12 173 CIA World Factbook 15. juli 2008
164 Qatar Qatar 11 437 CIA World Factbook 15. juli 2008
165 Gambia Gambia 11 300 CIA World Factbook 15. juli 2008
166 Jamaica Jamaica 10 991 CIA World Factbook 15. juli 2008
167 Kosovo Kosovo 10 887 CIA World Factbook 15. juli 2008
168 Libanon Libanon 10 400 CIA World Factbook 15. juli 2008
169 Republikken Kypros Republikken Kypros 9 250 CIA World Factbook 15. juli 2008
170 Palestina Palestina 5 860 CIA World Factbook 15. juli 2008
171 Brunei Brunei 5 770 CIA World Factbook 15. juli 2008
172 Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago 5 128 CIA World Factbook 15. juli 2008
173 Fransk Polynesia Fransk Polynesia 4 167 CIA World Factbook 15. juli 2008
174 Kapp Verde Kapp Verde 4 033 CIA World Factbook 15. juli 2008
175 Samoa Samoa 2 944 CIA World Factbook 15. juli 2008
176 Luxembourg Luxembourg 2 586 CIA World Factbook 15. juli 2008
177 Komorene Komorene 2 170 CIA World Factbook 15. juli 2008
178 Mauritius Mauritius 2 040 CIA World Factbook 15. juli 2008
179 De amerikanske Jomfruøyer De amerikanske Jomfruøyer 1 910 CIA World Factbook 15. juli 2008
180 Færøyene Færøyene 1 399 CIA World Factbook 15. juli 2008
181 Hongkong Hongkong 1 348 CIA World Factbook 15. juli 2008
182 São Tomé og Príncipe São Tomé og Príncipe 1 001 CIA World Factbook 15. juli 2008
183 De nederlandske Antiller De nederlandske Antiller 960 CIA World Factbook 15. juli 2008
184 Kiribati Kiribati 811 CIA World Factbook 15. juli 2008
185 Dominica Dominica 754 CIA World Factbook 15. juli 2008
186 Tonga Tonga 748 CIA World Factbook 15. juli 2008
187 Mikronesiaføderasjonen Mikronesiaføderasjonen 702 CIA World Factbook 15. juli 2008
188 Singapore Singapore 693 CIA World Factbook 15. juli 2008
189 Bahrain Bahrain 665 CIA World Factbook 15. juli 2008
190 Saint Lucia Saint Lucia 616 CIA World Factbook 15. juli 2008
191 Man Man 572 CIA World Factbook 15. juli 2008
192 Guam Guam 541 CIA World Factbook 15. juli 2008
193 Nord-Marianene Nord-Marianene 477 CIA World Factbook 15. juli 2008
194 Andorra Andorra 468 CIA World Factbook 15. juli 2008
195 Palau Palau 458 CIA World Factbook 15. juli 2008
196 Seychellene Seychellene 455 CIA World Factbook 15. juli 2008
197 Antigua og Barbuda Antigua og Barbuda 443 CIA World Factbook 15. juli 2008
198 Barbados Barbados 431 CIA World Factbook 15. juli 2008
199 Turks- og Caicosøyene Turks- og Caicosøyene 430 CIA World Factbook 15. juli 2008
200 St. Helena St. Helena 413 CIA World Factbook 15. juli 2008
201 Saint Vincent og Grenadinene Saint Vincent og Grenadinene 389 CIA World Factbook 15. juli 2008
202 Mayotte Mayotte 374 CIA World Factbook 15. juli 2008
203 Palestina Gaza 360 CIA World Factbook 15. juli 2008
204 Grenada Grenada 344 CIA World Factbook 15. juli 2008
205 Malta Malta 316 CIA World Factbook 15. juli 2008
206 Maldivene Maldivene 300 CIA World Factbook 15. juli 2008
207 Wallis og Futuna Wallis og Futuna 274 CIA World Factbook 15. juli 2008
208 Caymanøyene Caymanøyene 262 CIA World Factbook 15. juli 2008
209 Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis 261 CIA World Factbook 15. juli 2008
210 Niue Niue 260 CIA World Factbook 15. juli 2008
211 Saint-Pierre og Miquelon Saint-Pierre og Miquelon 242 CIA World Factbook 15. juli 2008
212 Cookøyene Cookøyene 237 CIA World Factbook 15. juli 2008
213 Amerikansk Samoa Amerikansk Samoa 199 CIA World Factbook 15. juli 2008
214 Aruba Aruba 193 CIA World Factbook 15. juli 2008
215 Marshalløyene Marshalløyene 181 CIA World Factbook 15. juli 2008
216 Liechtenstein Liechtenstein 160 CIA World Factbook 15. juli 2008
217 De britiske Jomfruøyer De britiske Jomfruøyer 153 CIA World Factbook 15. juli 2008
218 Christmasøya Christmasøya 135 CIA World Factbook 15. juli 2008
219 Storbritannia Dhekelia 131 CIA World Factbook 15. juli 2008
220 Storbritannia Akrotiri 123 CIA World Factbook 15. juli 2008
221 Jersey Jersey 116 CIA World Factbook 15. juli 2008
222 Anguilla Anguilla 102 CIA World Factbook 15. juli 2008
223 Montserrat Montserrat 102 CIA World Factbook 15. juli 2008
224 Guernsey Guernsey 78 CIA World Factbook 15. juli 2008
225 San Marino San Marino 61 CIA World Factbook 15. juli 2008
226 Frankrike Saint Martin 54 CIA World Factbook 15. juli 2008
227 Bermuda Bermuda 53 CIA World Factbook 15. juli 2008
228 Pitcairnøyene Pitcairnøyene 47 CIA World Factbook 15. juli 2008
229 Norfolkøya Norfolkøya 35 CIA World Factbook 15. juli 2008
230 Macao Macao 28 CIA World Factbook 15. juli 2008
231 Tuvalu Tuvalu 26 CIA World Factbook 15. juli 2008
232 Nauru Nauru 21 CIA World Factbook 15. juli 2008
233 Saint-Barthélemy Saint-Barthélemy 21 Caplex 19. juli 2008
234 Kokosøyene Kokosøyene 14 CIA World Factbook 15. juli 2008
235 Tokelau Tokelau 10 CIA World Factbook 15. juli 2008
236 Gibraltar Gibraltar 7 CIA World Factbook 15. juli 2008
237 Monaco Monaco 2 CIA World Factbook 15. juli 2008
238 Vatikanstaten Vatikanstaten 0,44 CIA World Factbook 15. juli 2008

Eksterne lenkerRediger