Liste over olympiske medaljevinnere i friidrett (kvinner)

Wikimedia-listeartikkel

Dette er de kvinnelige OL-medaljørene i friidrett.

Se også OL-medaljører i friidrett, herrer.

100 mRediger

År Gull Sølv Bronse
1928   Betty Robinson   Fanny Rosenfeld   Ethel Smith
1932   Stanisława Walasiewicz   Hilda Strike   Wilhelmina von Bremen
1936   Helen Stephens   Stanisława Walasiewicz   Käthe Krauss
1948   Fanny Blankers-Koen   Dorothy Manley   Shirley Strickland
1952   Marjorie Jackson   Daphne Hasenjager   Shirley Strickland de la Hunty
1956   Betty Cuthbert   Christa Stubnick   Marlene Matthews
1960   Wilma Rudolph   Dorothy Hyman   Giuseppina Leone
1964   Wyomia Tyus   Edith McGuire   Ewa Kłobukowska
1968   Wyomia Tyus   Barbara Ferrell   Irena Szewińska
1972   Renate Stecher   Raelene Boyle   Silvia Chibás
1976   Annegret Richter   Renate Stecher   Inge Helten
1980   Ludmila Kondratjeva   Marlies Göhr   Ingrid Auerswald
1984   Evelyn Ashford   Alice Brown   Merlene Ottey
1988   Florence Griffith Joyner   Evelyn Ashford   Heike Drechsler
1992   Gail Devers   Juliet Cuthbert   Irina Privalova
1996   Gail Devers   Merlene Ottey   Gwen Torrence
2000   Marion Jones   Ekaterini Thanou   Tayna Lawrence
2004   Julija Nesterenko   Lauryn Williams   Veronica Campbell
2008   Shelly-Ann Fraser   Sherone Simpson
  Kerron Stewart
2012   Shelly-Ann Fraser-Pryce   Carmelita Jeter   Veronica Campbell-Brown
2016   Elaine Thompson   Tori Bowie   Shelly-Ann Fraser-Pryce

200 mRediger

Leker Sted Gull Sølv Bronse
1948 London   Fanny Blankers-Koen
Nederland (NED)
  Audrey Williamson
Storbritannia (GBR)
  Audrey Patterson
USA (USA)
1952 Helsingfors   Marjorie Jackson
Australia (AUS)
  Puck Brouwer
Nederland (NED)
  Nadezjda Knykina
Sovjetunionen (URS)
1956 Melbourne   Betty Cuthbert
Australia (AUS)
  Christa Stubnick
Tyskland (GER)
  Marlene Mathews
Australia (AUS)
1960 Roma   Wilma Rudolph
USA (USA)
  Jutta Heine
Tyskland (GER)
  Dorothy Hyman
Storbritannia (GBR)
1964 Tokyo   Edith McGuire
USA (USA)
  Irena Kirszenstein
Polen (POL)
  Marilyn Black
Australia (AUS)
1968 Mexico by   Irena Szewińska
Polen (POL)
  Raelene Boyle
Australia (AUS)
  Jenny Lamy
Australia (AUS)
1972 München   Renate Stecher
Øst-Tyskland (GDR)
  Raelene Boyle
Australia (AUS)
  Irena Szewińska
Polen (POL)
1976 Montréal   Bärbel Eckert
Øst-Tyskland (GDR)
  Annegret Richter
Vest-Tyskland (FRG)
  Renate Stecher
Øst-Tyskland (GDR)
1980 Moskva   Bärbel Wöckel
Øst-Tyskland (GDR)
  Natalija Bokhina
Sovjetunionen (URS)
  Merlene Ottey
Jamaica (JAM)
1984 Los Angeles   Valerie Brisco-Hooks
USA (USA)
  Florence Griffith
USA (USA)
  Merlene Ottey
Jamaica (JAM)
1988 Seoul   Florence Griffith Joyner
USA (USA)
  Grace Jackson
Jamaica (JAM)
  Heike Drechsler
Øst-Tyskland (GDR)
1992 Barcelona   Gwen Torrence
USA (USA)
  Juliet Cuthbert
Jamaica (JAM)
  Merlene Ottey
Jamaica (JAM)
1996 Atlanta   Marie-José Perec
Frankrike (FRA)
  Merlene Ottey
Jamaica (JAM)
  Mary Onyali
Nigeria (NGR)
2000 Sydney   Marion Jones
USA (USA)
  Pauline Davis
Bahamas (BAH)
  Susanthika Jayasinghe
Sri Lanka (LKA)
2004
detaljer
Athen   Veronica Campbell-Brown
Jamaica (JAM)
  Allyson Felix
USA (USA)
  Debbie Ferguson
Bahamas (BHS)
2008
detaljer
Beijing   Veronica Campbell-Brown
Jamaica (JAM)
  Allyson Felix
USA (USA)
  Kerron Stewart
Jamaica (JAM)
2012
detaljer
London   Allyson Felix
USA (USA)
  Shelly-Ann Fraser-Pryce
Jamaica (JAM)
  Carmelita Jeter
USA (USA)
2016
detaljer
Rio de Janeiro   Elaine Thompson
Jamaica (JAM)
  Dafne Schippers
Nederland (NED)
  Tori Bowie
USA (USA)

400 mRediger

År Gull Sølv Bronse
1964   Betty Cuthbert   Ann Packer   Judy Amoore
1968   Colette Besson   Lillian Board   Natalija Petsjonkina
1972   Monika Zehrt   Rita Wilden   Kathy Hammond
1976   Irena Szewińska   Christina Brehmer   Ellen Streidt
1980   Marita Koch   Jarmila Kratochvílová   Christina Lathan
1984   Valerie Brisco-Hooks   Chandra Cheeseborough   Kathy Cook
1988   Olga Bryzgina   Petra Müller   Olga Nazarova
1992   Marie-José Perec   Olga Bryzgina   Ximena Restrepo
1996   Marie-José Perec   Cathy Freeman   Falilat Ogunkoya
2000   Cathy Freeman   Lorraine Graham   Katharine Merry
2004   Tonique Williams-Darling   Ana Guevara   Natalja Antjukh
2008   Christine Ohurougo   Shericka Williams   Sanya Richards
2012   Sanya Richards-Ross   Christine Ohurougo   DeeDee Trotter

800 mRediger

År Gull Sølv Bronse
1928   Lina Radke   Kinuye Hitomi   Inga Gentzel
1960   Ljudmila Sjevtsova   Brenda Jones   Ursula Donath
1964   Ann Packer   Maryvonne Dupureur   Marise Chamberlain
1968   Madeline Manning   Ilona Silai   Mia Gommers
1972   Hildegard Falck   Niole Sabaite   Gunhild Hoffmeister
1976   Tatjana Kazankina   Nikolina Sjtereva   Elfi Zinn
1980   Nadezjda Olizarenko   Olga Minejeva   Tatjana Providokhina
1984   Doina Melinte   Kim Gallagher   Fita Lovin
1988   Sigrun Wodars   Christine Wachtel   Kim Gallagher
1992   Ellen van Langen   Lilia Nurutdinova   Ana Fidelia Quirot
1996   Svetlana Masterkova   Ana Fidelia Quirot   Maria Mutola
2000   Maria Mutola   Stephanie Graf   Kelly Holmes
2004   Kelly Holmes   Hasna Benhassi   Jolanda Čeplak
2008   Pamela Jelimo   Janeth Jepkosgei   Hasna Benhassi
2012   Marija Savinova   Caster Semenya   Jekaterina Pojstogova

1500 mRediger

År Gull Sølv Bronse
1972   Ljudmila Bragina   Gunhild Hoffmeister   Paola Cacchi
1976   Tatjana Kazankina   Gunhild Hoffmeister   Ulrike Klapezynski
1980   Tatjana Kazankina   Christiane Wartenberg   Nadesjda Olizarenko
1984   Gabriella Dorio   Doina Melinte   Maricica Puică
1988   Paula Ivan   Laimutė Baikauskaitė  Tatjana Samolenko
1992   Hassiba Boulmerka   Ljudmila Rogatsjova   Qu Yunxia
1996   Svetlana Masterkova   Gabriela Szabo   Theresia Kiesl
2000   Nouria Mérah-Benida   Violeta Szekely   Gabriela Szabo
2004   Kelly Holmes   Tatjana Tomasjova   Maria Cioncan
2008   Nancy Langat   Irina Lisjtjenko   Natalija Tobias
2012   Aslı Çakır Alptekin   Gamze Bulut   Maryam Jamal

3000 mRediger

År Gull Sølv Bronse
1984   Maricica Puica   Wendy Sly   Lynn Williams
1988   Tatjana Samolenko   Paula Ivan   Yvonne Murray
1992   Jelena Romanova   Tatjana Dorovskikh   Angela Chalmers

5 000 mRediger

År Gull Sølv Bronse
1996   Wang Junxia   Pauline Konga   Roberta Brunet
2000   Gabriela Szabo   Sonia O'Sullivan   Gete Wami
2004   Meseret Defar   Isabella Ochichi   Tirunesh Dibaba
2008   Tirunesh Dibaba   Elvan Abeylegesse   Meseret Defar
2012   Meseret Defar   Vivian Cheruyiot   Tirunesh Dibaba

10 000 mRediger

År Gull Sølv Bronse
1988   Olga Bondarenko   Liz McColgan   Jelena Zjupijova
1992   Derartu Tulu   Elana Meyer   Lynn Jennings
1996   Fernanda Ribeiro   Wang Junxia   Gete Wami
2000   Derartu Tulu   Gete Wami   Fernanda Ribeiro
2004   Xing Huina   Ejegayehu Dibaba   Derartu Tulu
2008   Tirunesh Dibaba   Elvan Abeylegesse   Shalane Flanagan
2012   Tirunesh Dibaba   Sally Kipiyego   Vivian Cheruyiot

MaratonRediger

År Gull Sølv Bronse
1984   Joan Benoit   Grete Waitz   Rosa Mota
1988   Rosa Mota   Lisa Martin   Katrin Dörre
1992   Valentina Jegorova   Yuko Arimori   Lorraine Moller
1996   Fatuma Roba   Valentina Jegorova   Yuko Arimori
2000   Naoko Takahashi   Lidia Simon   Joyce Chepchumba
2004   Mizuki Noguchi   Catherine Ndereba   Deena Kastor
2008   Constantina Tomescu   Catherine Ndereba   Zhou Chunxiu
2012   Tiki Gelana   Prischa Jeptoo   Tatjana Petrova Arkhipova

80 m hekkRediger

År Gull Sølv Bronse
1932   Babe Didrikson   Evelyne Hall   Marjorie Clark
1936   Trebisonda Valla   Anni Steuer   Elizabeth Taylor
1948   Fanny Blankers-Koen   Maureen Gardner   Shirley Strickland
1952   Shirley Strickland de la Hunty   Maria Golubnitsjaja   Maria Sander
1956   Shirley Strickland de la Hunty   Gisela Köhler   Norma Thrower
1960   Irina Press   Carole Quinton   Gisela Birkemeyer
1964   Karin Balzer   Teresa Ciepły   Pam Kilborn
1968   Maureen Caird   Pam Kilborn   Chi Cheng

100 m hekkRediger

År Gull Sølv Bronse
1972   Anneliese Ehrhardt   Valeria Bufanu   Karin Balzer
1976   Johanna Schaller   Tatjana Anisimova   Natalija Lebedeva
1980   Vera Komisova   Johanna Klier   Lucyna Langer
1984   Benita Fitzgerald-Brown   Shirley Strong   Michèle Chardonnet
  Kim Turner
1988   Jordanka Donkova   Gloria Siebert   Claudia Zackiewicz
1992   Voula Patoulidou   LaVonna Martin   Jordanka Donkova
1996   Ludmila Engquist   Brigita Bukovec   Patricia Girard-Léno
2000   Olga Sjisjigina   Glory Alozie   Melissa Morrison
2004   Joanna Hayes   Olena Krasovska   Melissa Morrison
2008   Dawn Harper   Sally McLellan   Priscilla Lopes-Schliep
2012   Sally Pearson   Dawn Harper   Kellie Wells

400 m hekkRediger

År Gull Sølv Bronse
1984   Nawal El Moutawakel   Judith Brown-King   Cristeana Cojocaru
1988   Debbie Flintoff-King   Tatjana Ledovskaja   Ellen Fiedler
1992   Sally Gunnell   Sandra Farmer-Patrick   Janeene Vickers
1996   Deon Hemmings   Kim Batten   Tonja Buford-Bailey
2000   Irina Privalova   Deon Hemmings   Nezha Bidouane
2004   Fani Khalkia   Ionela Târlea-Manolache   Tatjana Teresjtsjuk-Antipova
2008   Melaine Walker   Sheena Tosta   Tasha Danvers
2012   Natalja Antjukh   Lashinda Demus   Zuzana Hejnová

4 × 100 mRediger

År Gull Sølv Bronse
1928  

Fanny Rosenfeld
Ethel Smith
Florence Bell
Myrtle Cook
 

Mary Washburn
Jessie Cross
Loretta McNeil
Betty Robinson
 

Rosa Kellner
Helene Schmidt
Anni Holdmann
Helene Junker
1932  

Mary Carew
Evelyn Furtsch
Annette Rogers
Wilhelmina von Bremen
 

Mildred Fizzell
Lillian Palmer
Mary Frizzell
Hilda Strike
 

Eileen Hiscock
Gwendoline Porter
Violet Webb
Nellie Halstead
1936  

Harriet Bland
Annette Rogers
Betty Robinson
Helen Stephens
 

Eileen Hiscock
Violet Olney
Audrey Brown
Barbara Burke
 

Dorothy Brookshaw
Mildred Dolson
Hilda Cameron
Aileen Meagher
1948  

Xenia Stad-de Jong
Netty Witziers-Timmer
Gerda van der Kade-Koudijs
Fanny Blankers-Koen
 

Shirley Strickland
June Maston
Elizabeth McKinnon
Joyce King
 

Viola Myers
Nancy MacKay
Diane Foster
Patricia Jones
1952  

Mae Faggs
Barbara Jones
Janet Moreau
Catherine Hardy
 

Ursula Knab
Maria Sander
Helga Klein
Marga Petersen
 

Sylvia Cheeseman
June Foulds
Jean Desforges
Heather Armitage
1956  

Shirley Strickland
Norma Croker
Fleur Mellor
Betty Cuthbert
 

Anne Pashley
Jean Scrivens
June Foulds
Heather Armitage
 

Mae Faggs
Margaret Matthews
Wilma Rudolph
Isabelle Daniels
1960  

Martha Hudson
Lucinda Williams
Barbara Jones
Wilma Rudolph
 

Martha Langbein
Annie Biechl
Brunhilde Hendrix
Jutta Heine
 

Teresa Wieczorek
Barbara Janiszewska
Celina Jesionowska
Halina Richter
1964  

Teresa Ciepły
Irena Kirszenstein
Halina Górecka
Ewa Kłobukowska
 

Willye White
Wyomia Tyus
Marilyn White
Edith McGuire
 

Janet Simpson
Mary Rand
Daphne Arden
Dorothy Hyman
1968  

Barbara Ferrell
Margaret Bailes
Mildrette Netter
Wyomia Tyus
 

Marlene Elejarde
Fulgencia Romay
Violetta Quesada
Miguelina Cobián
 

Ljudmila Zjarkova
Galina Bukharina
Vera Popkova
Ljudmila Samotysova
1972  

Christiane Krause
Ingrid Mickler-Becker
Annegret Richter
Heidemarie Rosendahl
 

Evelyn Kaufer
Christina Heinich
Barbel Struppert
Renate Stecher
 

Marlene Elejarde
Carmen Valdes
Fulgencia Romay
Silvia Chibás
1976  

Marlies Oelsner
Renate Stecher
Carla Bodendorf
Bärbel Eckert
 

Elvira Possekel
Inge Helten
Annegret Richter
Annegret Kroniger
 

Tatjana Prorochenko
Lyudmila Zharkova
Nadezjda Besfamilnaja
Vera Anisimova
1980  

Romy Müller
Bärbel Wöckel
Ingrid Auerswald
Marlies Göhr
 

Vera Komisova
Lyudmila Zharkova
Vera Anisimova
Natalija Bochina
 

Heather Hunte
Kathy Cook
Beverly Goddard
Sonia Lannaman
1984  

Alice Brown
Jeanette Bolden
Chandra Cheeseborough
Evelyn Ashford
 

Angela Bailey
Marita Payne
Angella Taylor
France Gareau
 

Simone Jacobs
Kathy Cook
Beverley Callender
Heather Oakes
1988  

Alice Brown
Sheila Echols
Florence Griffith Joyner
Evelyn Ashford
 

Silke Möller
Kerstin Behrendt
Ingrid Auerswald
Marlies Göhr
 

Ljudmila Konratjeva
Galina Maltsjugina
Marina Zjirova
Natalija Pomosjnikova
1992  

Evelyn Ashford
Esther Jones
Carlette Guidry
Gwen Torrence
 

Olga Bogoslovskaja
Galina Matsjugina
Marina Trandenkova
Irina Privalova
 

Beatrice Utondu
Faith Idehen
Christy Opara Thompson
Mary Onyali
1996  

Gail Devers
Inger Miller
Chryste Gaines
Gwen Torrence
 

Eldece Clarke
Chandra Sturrup
Sevatheda Fynes
Pauline Davis
 

Michelle Freeman
Juliet Cuthbert
Nikole Mitchell
Merlene Ottey
2000  

Sevatheda Fynes
Chandra Sturrup
Pauline Davis
Debbie Ferguson
 

Tayna Lawrence
Veronica Campbell
Beverly McDonald
Merlene Ottey
 

Chryste Gaines
Torri Edwards
Nanceen Perry
Marion Jones
2004  

Tayna Lawrence
Sherone Simpson
Aleen Bailey
Veronica Campbell
 

Olga Fjodorova
Julija Tabakova
Irina Khabarova
Larisa Kruglova
 

Véronique Mang
Muriel Hurtis
Sylviane Felix
Christine Arron

4 × 400 mRediger

År Gull Sølv Bronse
1972  

Dagmar Käsling
Rita Kühne
Helga Seidler
Monika Zehrt
 

Mable Fergerson
Madeline Manning
Cheryl Toussaint
Kathy Hammond
 

Anette Rückes
Inge Bödding
Hildegard Falck
Rita Wilden
1976  

Doris Maletzki
Brigitte Rohde
Ellen Streidt
Christina Brehmer
 

Debra Sapenter
Sheila Ingram
Pamela Giles
Rosalyn Bryant
 

Inta Klimovica
Ludmila Aksenova
Natalija Sokolova
Nadesjda Ilyina
1980  

Tatjana Prorotsjenko
Tatjana Goistsjik
Nina Zjuskova
Irina Nazarova
 

Gabriele Löwe
Barbara Krug
Christina Brehmer
Marita Koch
 

Linsey MacDonald
Michelle Probert
Joslyn Hoyte-Smith
Janine Macgregor
1984  

Lillie Leatherwood
Sherri Howard
Valerie Brisco-Hooks
Chandra Cheeseborough
 

Charmaine Crooks
Jillian Richardson
Molly Killingbeck
Marita Payne
 

Heike Schulte-Mattler
Ute Thimm
Heide-Elke Gaugel
Gaby Bussmann
1988  

Tatjana Ledovskaja
Olga Nazarova
Marina Pinigina
Olga Bryzgina
 

Denean Howard
Diane Dixon
Valerie Brisco-Hooks
Florence Griffith Joyner
 

Dagmar Neubauer
Kirsten Emmelmann
Sabine Busch
Petra Müller
1992  

Jelena Ruzina
Ludmila Dzhigalova
Olga Nazarova
Olga Bryzgina
 

Natasha Kaiser
Gwen Torrence
Jearl Miles
Rochelle Stevens
 

Phylis Smith
Sandra Douglas
Jennifer Stoute
Sally Gunnell
1996  

Rochelle Stevens
Maicel Malone
Kim Graham
Jearl Miles
 

Bisi Afolabi
Fatima Yusuf
Charity Opara
Falilat Ogunkoya
 

Uta Rohländer
Linda Kisabaka
Anja Rücker
Grit Breuer
2000  

Jearl Miles
Monique Hennagan
Marion Jones
LaTasha Colander-Richardson
 

Sandie Richards
Catherine Scott-Polmales
Deon Hemmings
Lorraine Graham
 

Julia Sotnikova
Svetlana Gontsjarenko
Olga Kotlyarova
Irina Privalova
2004  

DeeDee Trotter
Monique Henderson
Sanya Richards
Monique Hennagan
 

Olesija Krasnomovets
Natalija Nazarova
Olesija Zykina
Natalija Antjukh
 

Novlene Williams
Michelle Burgher
Nadia Davy
Sandie Richards
2008  

Mary Weinberg
Allyson Felix
Monique Henderson
Sanya Richards
 

Julija Gusjtsjina
Ljudmila Litvinova
Tatjana Firova
Anastasia Kapatsjinskaja
 

Shericka Williams
Sheerifa Lloyd
Rosemarie Whyte
Novlene Williams
2012  

DeeDee Trotter
Allyson Felix
Francena McCorory
Sanya Richards-Ross
 

Julija Gusjtsjina
Antonina Krivosjapka
Tatjana Firova
Natalja Antjukh
 

Christine Day
Rosemarie Whyte
Shericka Williams
Novlene Williams-Mills

10 km kappgangRediger

År Gull Sølv Bronse
1992   Chen Yueling   Jelena Nikolajeva   Li Chunxiu
1996   Jelena Nikolajeva   Elisabetta Perrone   Wang Yan

20 km kappgangRediger

År Gull Sølv Bronse
2000   Wang Liping   Kjersti Tysse Plätzer   María Vasco
2004   Athanasia Tsoumeleka   Olimpjada Ivanova   Jane Saville
2008   Olga Kaniskina   Kjersti Tysse Plätzer   Elisa Rigaudo
2012   Jelena Lasjmanova   Olga Kaniskina   Qieyang Shenjie

HøydehoppRediger

År Gull Sølv Bronse
1928   Ethel Catherwood   Lien Gisolf   Mildred Wiley
1932   Jean Shiley   Babe Didrikson   Eva Dawes
1936   Ibolya Csák   Dorothy Odam   Elfriede Kaun
1948   Alice Coachman   Dorothy Tyler   Micheline Ostermeyer
1952   Esther Brand   Sheile Lerwill   Aleksandra Chudina
1956   Mildred McDaniel   Thelma Hopkins
  Maria Pisareva
 
1960   Iolanda Balaş   Jarosława Jóźwiakowska
  Dorothy Shirley
 
1964   Iolanda Balaş   Michele Brown   Taisia Chenchik
1968   Miloslava Rezková   Antonina Okorokova   Valentina Kozyr
1972   Ulrike Meyfarth   Yordanka Blagoeva   Ilona Gusenbauer
1976   Rosemarie Ackermann   Sara Simeoni   Yordanka Blagoeva
1980   Sara Simeoni   Urszula Kielan   Jutta Kirst
1984   Ulrike Meyfarth   Sara Simeoni   Joni Huntley
1988   Louise Ritter   Stefka Kostadinova   Tamara Bykova
1992   Heike Henkel   Alina Astafei   Ioamnet Quintero
1996   Stefka Kostadinova   Niki Bakogianni   Inha Babakova
2000   Jelena Jelesina   Hestrie Cloete   Kajsa Bergqvist
  Oana Pantelimon
2004   Jelena Slesarenko   Hestrie Cloete   Viktorija Stjopina
2008   Tia Hellebaut   Blanka Vlašić   Anna Tsjitsjerova
2012   Anna Tsjitsjerova   Brigetta Barrett   Svetlana Sjkolina

StavsprangRediger

År Gull Sølv Bronse
2000   Stacy Dragila   Tatjana Grigorijeva   Vala Flosadóttir
2004   Jelena Isinbajeva   Svetlana Feofanova   Anna Rogowska
2008   Jelena Isinbajeva   Jennifer Stuczynski   Svetlana Feofanova
2012   Jenn Suhr   Yarisley Silva   Jelena Isinbajeva

LengdehoppRediger

År Gull Sølv Bronse
1948   Olga Gyarmati   Noëmi de Portela   Ann-Britt Leyman
1952   Yvette Williams   Aleksandra Tsjudina   Shirley Cawley
1956   Elżbieta Krzesińska   Willye White   Nadezjda Dvalisjvili
1960   Vera Krepkina   Elżbieta Krzesińska   Hildrun Claus
1964   Mary Rand   Irena Kirszenstein   Tatjana Sjelkanova
1968   Viorica Viscopoleanu   Sheila Sherwood   Tatjana Talysjeva
1972   Heide Rosendahl   Diana Jorgova   Eva Šuranová
1976   Angela Voigt   Kathy McMillan   Lidija Alfejeva
1980   Tatjana Kolpakova   Brigitte Wujak   Tatjana Skatsjko
1984   Anisoara Cuşmir-Stanciu   Valy Ionescu   Sue Hearnshaw
1988   Jackie Joyner-Kersee   Heike Drechsler   Galina Tsjistjakova
1992   Heike Drechsler   Inessa Kravets   Jackie Joyner-Kersee
1996   Chioma Ajunwa   Fiona May   Jackie Joyner-Kersee
2000   Heike Drechsler   Fiona May   Marion Jones
2004   Tatjana Lebedeva   Irina Simagina   Tatjana Kotova
2008   Maurren Maggi   Tatjana Lebedeva   Blessing Okagbare
2012   Brittney Reese   Jelena Sokolova   Janay DeLoach

TrestegRediger

År Gull Sølv Bronse
1996   Inesa Kravets   Inna Lasovskaja   Šárka Kašpárková
2000   Tereza Marinova   Tatjana Lebedeva   Olena Govorova
2004   Françoise Mbango Etone   Hrysopiyí Devetzí   Tatjana Lebedeva
2008   Françoise Mbango Etone   Tatjana Lebedeva   Hrysopiyí Devetzí
2012   Olga Rypakova   Caterine Ibargüen   Olha Saladukha

KulestøtRediger

År Gull Sølv Bronse
1948   Micheline Ostermeyer   Amelia Piccinini   Ine Schäffer
1952   Galina Zybina   Marianne Werner   Klavdia Tochonova
1956   Tamara Tysjkevitsj   Galina Zybina   Marianne Werner
1960   Tamara Press   Johanna Lüttge   Earlene Brown
1964   Tamara Press   Renate Culmberger   Galina Zybina
1968   Margitta Gummel   Marita Lange   Nadezjda Tsjitsjova
1972   Nadesja Tsjisjova   Margitta Gummel   Ivanka Khristova
1976   Ivanka Hristova   Nadesja Tsjisjova   Helena Fibingerová
1980   Ilona Slupianek   Svetlana Kratsjevskaja   Margitta Pufe
1984   Claudia Losch   Mihaela Loghin   Gael Martin
1988   Natalija Lisovskaja   Kathrin Neimke   Li Meisu
1992   Svetlana Kriveljova   Huang Zhihong   Kathrin Neimke
1996   Astrid Kumbernuss   Sui Xinmei   Irina Khudorosjkina
2000   Janina Pravalinskaja   Larisa Pelesjenko   Astrid Kumbernuss
2004   Yumileidi Cumbá   Nadine Kleinert   Svetlana Kriveljova
2008   Valerie Vili   Natalija Mikhnevitsj   Nadezjda Ostaptsjuk
2012   Valerie Adams   Jevgenija Kolodko   Gong Lijiao

DiskosRediger

År Gull Sølv Bronse
1928   Halina Konpacka   Lillian Copeland   Ruth Svedberg
1932   Lillian Copeland   Ruth Osborn   Jadwiga Wajsówna
1936   Gisela Mauermayer   Jadwiga Wajsówna   Paula Mollenhauer
1948   Micheline Ostermeyer   Edera Gentile   Jacqueline Mazéas
1952   Nina Romasjkova   Yelisaveta Bagriantseva   Nina Dumbadze
1956   Olga Fikotová   Irina Beglyakova   Nina Ponomaryova(Romashkova)
1960   Nina Ponomaryova(Romashkova)   Tamara Press   Lia Manoliu
1964   Tamara Press   Ingrid Lotz   Lia Manoliu
1968   Lia Manoliu   Liesel Westermann   Jolán Kleiber
1972   Faina Melnik   Argentina Menis   Vasilka Stoeva
1976   Evelin Schlaak   Maria Vergova   Gabriele Hinzmann
1980   Evelin Jahl   Maria Petkova   Tatjana Lesovaja
1984   Ria Stalman   Leslie Deniz   Florenta Craciunescu
1988   Martina Hellmann   Diana Gansky   Tsvetanka Khristova
1992   Martiza Martén   Tsvetanka Khristova   Daniela Costian
1996   Ilke Wyludda   Natalja Sadova   Ellina Zvereva
2000   Ellina Zvereva   Anastasia Kelesidou   Irina Jatsjenko
2004   Natalja Sadova   Anastasia Kelesidou   Irina Jatsjenko
2008   Stephanie Brown-Trafton   Yarelis Barrios   Olena Antonova
2012   Sandra Perković   Darja Pisjtsjalnikova   Li Yanfeng

SleggekastRediger

År Gull Sølv Bronse
2000   Kamila Skolimowska   Olga Kuzenkova   Kirsten Münchow
2004   Olga Kuzenkova   Yipsi Moreno   Yunaika Crawford
2008   Aksana Mjankova   Yipsi Moreno   Zhang Wenxiu
2012   Tatjana Lysenko   Anita Włodarczyk   Betty Heidler

SpydkastRediger

År Gull Sølv Bronse
1932   Babe Didrikson   Ellen Braumüller   Tilly Fleischer
1936   Tilly Fleischer   Luise Krüger   Maria Kwaśniewska
1948   Herma Bauma   Kaisa Parviainen   Lily Carlstedt
1952   Dana Zátopková   Aleksandra Chudina   Jelena Gorchakova
1956   Inese Jaunzeme   Marlene Ahrens   Nadezhda Konyajeva
1960   Elvira Ozolina   Dana Zátopková   Birute Kalediene
1964   Mihaela Penes   Márta Rudas   Jelena Gorchakova
1968   Angéla Németh   Mihaela Penes   Eva Janko
1972   Ruth Fuchs   Jacqueline Todten   Kate Schmidt
1976   Ruth Fuchs   Marion Becker   Kate Schmidt
1980   María Colón   Saida Gunba   Ute Hommola
1984   Tessa Sanderson   Tiina Lillak   Fatima Whitbread
1988   Petra Felke   Fatima Whitbread   Beate Koch
1992   Silke Renk   Natalja Sjikolenko   Karen Forkel
1996   Heli Rantanen   Louise McPaul   Trine Hattestad
2000   Trine Hattestad   Mirela Manjani-Tzelili   Osleidys Menéndez
2004   Osleidys Menéndez   Steffi Nerius   Mirela Manjani
2008   Barbora Špotáková   Marija Abakumova   Christina Obergföll
2012   Barbora Špotáková   Christina Obergföll   Linda Stahl

FemkampRediger

År Gull Sølv Bronse
1964   Irina Press   Mary Rand   Galina Bystrova
1968   Ingrid Becker   Liese Prokop   Annamária Tóth
1972   Mary Peters   Heide Rosendahl   Burglinde Pollak
1976   Siegrun Siegl   Christine Laser   Burglinde Pollak
1980   Nadesjda Tkatsjenko   Olga Rukavisjnikova   Olga Kuragina

NB: Etter 1980 ble kvinnenes mangekampøvelse endret til sjukamp.

SjukampRediger

År Gull Sølv Bronse
1984   Glynis Nunn   Jackie Joyner-Kersee   Sabine Everts
1988   Jackie Joyner-Kersee   Sabine John   Anke Behmer
1992   Jackie Joyner-Kersee   Irina Belova   Sabine Braun
1996   Ghada Shouaa   Natalija Sazanovitsj   Denise Lewis
2000   Denise Lewis   Jelena Prokhorova   Natalija Sazanovitsj
2004   Carolina Klüft   Austra Skujyte   Kelly Sotherton
2008   Natalija Dobrynska   Hyleas Fountain   Tatjana Tsjernova
2012   Jessica Ennis   Lilli Schwarzkopf   Tatjana Tsjernova


Eksterne lenkerRediger