Liste over stortingsrepresentanter 2017–2021

Wikimedia-listeartikkel
Coat of arms of Norway.svg
Norges politiske system



Liste over stortingrepresentanter i perioden 2017 til 2021 omfatter alle som ble valgt til Stortinget ved stortingsvalget 2017, 11. september 2017.

Det er totalt 169[1] representanter. Det ble valgt 150 distriktsmandater i tillegg til ett utjevningsmandat fra hvert fylke (i alt 19). I henhold til Grunnlovens paragraf 68, tiltrådte de nye stortingsrepresentantene den første «søgnedagen» (virkedagen) i oktober, altså mandag 2. oktober 2017. Den høytidelige åpningen fant sted mandag 9. oktober.

RepresentanterRediger

Navn på representanter markert med rosa farge er utjevningsmandater.

Sete Navn Parti Valgkrets (fylke) Merknad/Suppleant
1 Harberg, SveinSvein Harberg H Aust-Agder
2 Mørland, Tellef IngeTellef Inge Mørland Ap Aust-Agder
3 Bruun-Gundersen, ÅshildÅshild Bruun-Gundersen Frp Aust-Agder
4 Ropstad, Kjell IngolfKjell Ingolf Ropstad KrF Aust-Agder Statsråd fra januar 2019. Jorunn Elisabet Lossius møter.
5 Foss, IngunnIngunn Foss H Vest-Agder
6 Henriksen, KariKari Henriksen Ap Vest-Agder
7 Meininger Saudland, GisleGisle Meininger Saudland Frp Vest-Agder
8 Benestad, Norunn TveitenNorunn Tveiten Benestad H Vest-Agder
9 Grøvan, Hans FredrikHans Fredrik Grøvan KrF Vest-Agder
10 Bransdal, TorhildTorhild Bransdal KrF Vest-Agder
11 Sanner, Jan ToreJan Tore Sanner H Akershus Statsråd. Bente Stein Mathisen møter.
12 Huitfeldt, AnnikenAnniken Huitfeldt Ap Akershus
13 Limi, Hans AndreasHans Andreas Limi Frp Akershus
14 Trøen, Tone W.Tone W. Trøen H Akershus Stortingspresident fra mars 2018.
15 Myrli, SverreSverre Myrli Ap Akershus
16 Jegstad, Nils AageNils Aage Jegstad H Akershus
17 Sandberg, NinaNina Sandberg Ap Akershus
18 Gulati, HimanshuHimanshu Gulati Frp Akershus
19 Raja, AbidAbid Raja V Akershus Statsråd fra januar 2020. Solveig Schytz møter.
20 Asheim, HenrikHenrik Asheim H Akershus Konst. statsråd til november 2017 og fast fra januar 2020. Anne Kristine Linnestad møter.
21 Gjelsvik, SigbjørnSigbjørn Gjelsvik Sp Akershus
22 Wilkinson, NicholasNicholas Wilkinson SV Akershus
23 Grøver Aukrust, ÅsmundÅsmund Grøver Aukrust Ap Akershus
24 Kristensen, TuridTurid Kristensen H Akershus
25 Kjos, Kari KjønaasKari Kjønaas Kjos Frp Akershus
26 Moflag, TuvaTuva Moflag Ap Akershus
27 Elvenes, HårekHårek Elvenes H Akershus
28 Kolberg, MartinMartin Kolberg Ap Buskerud
29 Helleland, TrondTrond Helleland H Buskerud
30 Wold, MortenMorten Wold Frp Buskerud
31 Christoffersen, LiseLise Christoffersen Ap Buskerud
32 Ørmen Johnsen, KristinKristin Ørmen Johnsen H Buskerud
33 Lundteigen, Per OlafPer Olaf Lundteigen Sp Buskerud
34 Helgheim, JonJon Helgheim Frp Buskerud
35 Gharahkhani, MasudMasud Gharahkhani Ap Buskerud
36 Nævra, ArneArne Nævra SV Buskerud
37 Sjåstad, RunarRunar Sjåstad Ap Finnmark
38 Strifeldt, Bengt RuneBengt Rune Strifeldt Frp Finnmark
39 Olsen, IngalillIngalill Olsen Ap Finnmark
40 Iversen, Geir AdelstenGeir Adelsten Iversen Sp Finnmark
41 Bakke-Jensen, FrankFrank Bakke-Jensen H Finnmark Statsråd. Marianne Haukland møter.
42 Trettebergstuen, AnetteAnette Trettebergstuen Ap Hedmark
43 Vedum, Trygve SlagsvoldTrygve Slagsvold Vedum Sp Hedmark
44 Sandtrøen, Nils KristenNils Kristen Sandtrøen Ap Hedmark
45 Riise, Kristian TonningKristian Tonning Riise H Hedmark
46 Johnsen, Tor AndréTor André Johnsen Frp Hedmark
47 Mehl, Emilie EngerEmilie Enger Mehl Sp Hedmark
48 Andersen, KarinKarin Andersen SV Hedmark
49 Solberg, ErnaErna Solberg H Hordaland Statsminister. Liv Kari Eskeland møter.
50 Rommetveit, MagneMagne Rommetveit Ap Hordaland
51 Njåstad, Helge AndréHelge André Njåstad Frp Hordaland
52 Trellevik, OveOve Trellevik H Hordaland
53 Christensen, JetteJette Christensen Ap Hordaland
54 Frølich, Peter ChristianPeter Christian Frølich H Hordaland
55 Toppe, KjerstiKjersti Toppe Sp Hordaland
56 Hjemdal, SiljeSilje Hjemdal Frp Hordaland
57 Lysbakken, AudunAudun Lysbakken SV Hordaland
58 Knutsen, EigilEigil Knutsen Ap Hordaland
59 Eidsheim, TorillTorill Eidsheim H Hordaland
60 Hareide, Knut ArildKnut Arild Hareide KrF Hordaland Statsråd fra januar 2020. Torill Selsvold Nyborg møter.
61 Nilsen, Tom-ChristerTom-Christer Nilsen H Hordaland
62 Grung, RuthRuth Grung Ap Hordaland
63 Breivik, TerjeTerje Breivik V Hordaland
64 Bjørke, Nils T.Nils T. Bjørke Sp Hordaland
65 Orten, HelgeHelge Orten H Møre og Romsdal
66 Listhaug, SylviSylvi Listhaug Frp Møre og Romsdal Statsråd til januar 2019. Jan Steinar Engeli Johansen møtte.
67 Botten, Else-MayElse-May Botten Ap Møre og Romsdal
68 Klinge, JennyJenny Klinge Sp Møre og Romsdal
69 Synnes, MarianneMarianne Synnes H Møre og Romsdal
70 Dale, Jon GeorgJon Georg Dale Frp Møre og Romsdal Statsråd til januar 2019. Knut Magne Flølo møtte.
71 Bjørdal, Fredric HolenFredric Holen Bjørdal Ap Møre og Romsdal
72 Soleim, Vetle WangVetle Wang Soleim H Møre og Romsdal
73 Reiten, SteinarSteinar Reiten KrF Møre og Romsdal
74 Sivertsen, EirikEirik Sivertsen Ap Nordland
75 Ebbesen, MargunnMargunn Ebbesen H Nordland
76 Nordlund, WillfredWillfred Nordlund Sp Nordland
77 Freiberg, Kjell-BørgeKjell-Børge Freiberg Frp Nordland Statsråd fra august 2018 til desember 2019. Dagfinn Olsen møtte.
78 Lyngedal, ÅsunnÅsunn Lyngedal Ap Nordland
79 Finstad, JonnyJonny Finstad H Nordland
80 Mossleth, SivSiv Mossleth Sp Nordland
81 Søttar, Hanne DyvekeHanne Dyveke Søttar Frp Nordland
82 Fagerås, MonaMona Fagerås SV Nordland
83 Aasrud, RigmorRigmor Aasrud Ap Oppland
84 Odnes, IvarIvar Odnes Sp Oppland Avgått ved døden. Bengt Fasteraune møter.
85 Thommessen, OlemicOlemic Thommessen H Oppland Stortingspresident til mars 2018.
86 Hagebakken, ToreTore Hagebakken Ap Oppland
87 Ørsal Johansen, MortenMorten Ørsal Johansen Frp Oppland
88 Knutsdatter Strand, MaritMarit Knutsdatter Strand Sp Oppland
89 Kjenseth, KetilKetil Kjenseth V Oppland
90 Støre, Jonas GahrJonas Gahr Støre Ap Oslo
91 Søreide, Ine EriksenIne Eriksen Søreide H Oslo Utenriksminister. Mathilde Tybring-Gjedde møter.
92 Marthinsen, MarianneMarianne Marthinsen Ap Oslo
93 Astrup, NikolaiNikolai Astrup H Oslo Statsråd fra januar 2018. Astrid Nøklebye Heiberg var fast møtende til sin død 2. april 2020. Camilla Strandskog møter.
94 Jensen, SivSiv Jensen Frp Oslo Statsråd til januar 2019. Mazyar Keshvari møtte.
95 Kaski, Kari ElisabethKari Elisabeth Kaski SV Oslo
96 Skei Grande, TrineTrine Skei Grande V Oslo Statsråd fra januar 2018 til mars 2020. Guri Melby møtte.
97 Bøhler, JanJan Bøhler Ap/Sp Oslo Meldte overgang til Sps stortingsgruppe fra 02.10.2020
98 Tetzschner, MichaelMichael Tetzschner H Oslo
99 Moxnes, BjørnarBjørnar Moxnes R Oslo
100 Bastholm, Une AinaUne Aina Bastholm MdG Oslo
101 Staalesen, SiriSiri Staalesen Ap Oslo
102 Nordby Lunde, HeidiHeidi Nordby Lunde H Oslo
103 Tybring-Gjedde, ChristianChristian Tybring-Gjedde Frp Oslo
104 Barth Eide, EspenEspen Barth Eide Ap Oslo
105 Eide, PetterPetter Eide SV Oslo
106 Kapur, MudassarMudassar Kapur H Oslo
107 Elvestuen, OlaOla Elvestuen V Oslo Statsråd fra januar 2018 til januar 2020. Grunde Almeland møtte.
108 Heggelund, StefanStefan Heggelund H Oslo
109 Høie, BentBent Høie H Rogaland Statsråd. Aleksander Stokkebø møter.
110 Tajik, HadiaHadia Tajik Ap Rogaland
111 Horne, SolveigSolveig Horne Frp Rogaland Statsråd til januar 2018. Atle Simonsen møtte.
112 Bru, TinaTina Bru H Rogaland Statsråd fra januar 2020. Aase Simonsen møter.
113 Tvedt Solberg, TorsteinTorstein Tvedt Solberg Ap Rogaland
114 Steffensen, RoyRoy Steffensen Frp Rogaland
115 Bollestad, OlaugOlaug Bollestad KrF Rogaland Statsråd fra januar 2019. Geir Toskedal møter.
116 Stensland, SveinungSveinung Stensland H Rogaland
117 Pollestad, GeirGeir Pollestad Sp Rogaland
118 Haukeland Liadal, HegeHege Haukeland Liadal Ap Rogaland
119 Hagerup, MargretMargret Hagerup H Rogaland
120 Halleland, TerjeTerje Halleland Frp Rogaland
121 Hansen, Øystein LangholmØystein Langholm Hansen Ap Rogaland
122 Lerbrekk, SolfridSolfrid Lerbrekk SV Rogaland
123 Navarsete, Liv SigneLiv Signe Navarsete Sp Sogn og Fjordane
124 Heggø, IngridIngrid Heggø Ap Sogn og Fjordane
125 Melvær, FridaFrida Melvær H Sogn og Fjordane
126 Storehaug, ToreTore Storehaug KrF Sogn og Fjordane
127 Lien Aasland, TerjeTerje Lien Aasland Ap Telemark
128 Sundbø Abrahamsen, SolveigSolveig Sundbø Abrahamsen H Telemark
129 Hoksrud, BårdBård Hoksrud Frp Telemark Statsråd fra august 2018 til januar 2019. Stine M. K. Olsen møtte.
130 Vågslid, LeneLene Vågslid Ap Telemark
131 Sem-Jacobsen, ÅslaugÅslaug Sem-Jacobsen Sp Telemark
132 Bekkevold, Geir JørgenGeir Jørgen Bekkevold KrF Telemark
133 Myrseth, CecilieCecilie Myrseth Ap Troms
134 Gudmundsen, KentKent Gudmundsen H Troms
135 Amundsen, Per-WillyPer-Willy Amundsen Frp Troms Statsråd til januar 2018. Kristian P. Wilsgård møtte.
136 Borch, SandraSandra Borch Sp Troms
137 Henriksen, MartinMartin Henriksen Ap Troms
138 Knag Fylkesnes, TorgeirTorgeir Knag Fylkesnes SV Troms
139 Kjerkol, IngvildIngvild Kjerkol Ap Nord-Trøndelag
140 Arnstad, MaritMarit Arnstad Sp Nord-Trøndelag
141 Grande, ArildArild Grande Ap Nord-Trøndelag
142 Rodum Agdestein, ElinElin Rodum Agdestein H Nord-Trøndelag
143 Skjelstad, André N.André N. Skjelstad V Nord-Trøndelag
144 Giske, TrondTrond Giske Ap Sør-Trøndelag
145 Hofstad Helleland, LindaLinda Hofstad Helleland H Sør-Trøndelag Statsråd til januar 2019 og fra januar 2020. Guro Angell Gimse møter.
146 Hansen, Eva KristinEva Kristin Hansen Ap Sør-Trøndelag
147 Bjørnstad, SivertSivert Bjørnstad Frp Sør-Trøndelag
148 Greni, HeidiHeidi Greni Sp Sør-Trøndelag
149 Holm Lønseth, MariMari Holm Lønseth H Sør-Trøndelag
150 Asphjell, JoroddJorodd Asphjell Ap Sør-Trøndelag
151 Haltbrekken, LarsLars Haltbrekken SV Sør-Trøndelag
152 Leirtrø, KirstiKirsti Leirtrø Ap Sør-Trøndelag
153 Gunnes, JonJon Gunnes V Sør-Trøndelag
154 Eidem Løvaas, KårsteinKårstein Eidem Løvaas H Vestfold
155 Andersen, Dag TerjeDag Terje Andersen Ap Vestfold
156 Stordalen, MortenMorten Stordalen Frp Vestfold
157 Westgaard-Halle, Lene CamillaLene Camilla Westgaard-Halle H Vestfold
158 Aasen-Svendsrud, Maria-KarineMaria-Karine Aasen-Svendsrud Ap Vestfold
159 Larsen, ErlendErlend Larsen H Vestfold
160 Grimstad, Carl-ErikCarl-Erik Grimstad V Vestfold
161 Lauvås, Stein ErikStein Erik Lauvås Ap Østfold
162 Schou, IngjerdIngjerd Schou H Østfold
163 Leirstein, UlfUlf Leirstein Frp Østfold Uavhengig representant fra april 2019.[2]
164 Bjørnebekk-Waagen, EliseElise Bjørnebekk-Waagen Ap Østfold
165 Pettersen, TageTage Pettersen H Østfold
166 Hansen, Svein RoaldSvein Roald Hansen Ap Østfold
167 Myhrvold, Ole AndréOle André Myhrvold Sp Østfold
168 Wiborg, ErlendErlend Wiborg Frp Østfold
169 Øvstegård, Freddy AndréFreddy André Øvstegård SV Østfold

ReferanserRediger

  1. ^ Listen opplyser om fast møtende vararepresentanter som følge av dødsfall eller regjeringsoppgaver, men utelater vararepresentanter som møter på grunn av svangerskapspermisjon, sykdom eller andre private forhold
  2. ^ Rønning, Mats (26. april 2019). «Ulf Leirstein melder seg ut av Fremskrittspartiet». Dagbladet.no (norsk). Besøkt 26. april 2019.