Liste over racerbaner i Norge

Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller | WikiMap
StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.

Dette er en liste over racingbaner i Norge for bilsport og annen motorsport, blant annet innen asfaltracing, gokart, bilcross, rallycross, crosskart, bakkeløp, dragrace, offroad, motocross, supercross, supermotard og enduro.

Bilcross-løp på Lyngåsbanen i 2009.
Gokart-løp på Reve kartring.

Baner i NorgeRediger

Navn Bruk Fylke Kommune Type Kartlenke
Arctic Circle Raceway 1995-i dag Nordland Rana Asfaltracing, motocross, gokart 66°25′25″N 14°26′41″Ø
Eikås motorsportsenter 1999-i dag Vestland Bergen Asfaltracing 60°28′52″N 5°22′18″Ø
Grenland motorsportsenter 2010-i dag Vestfold og Telemark Skien Bilcross, rallycross, drifting, ATV, motocross, offroad, trial, enduro 59°18′40″N 9°32′57″Ø
Hitra motorsportssenter 2008-i dag Trøndelag Hitra Bilcross, rallycross, crosskart 63°41′53″N 8°45′27″Ø
Sokndal Raceway Under bygging Rogaland Sokndal Asfaltracing, dragrace, gokart, offroad, motocross, supercross, supermotard, enduro 58°20′41″N 6°23′41″Ø
Lyngåsbanen 1972-2013[1] Viken Lier Rallycross 59°49′11″N 10°14′27″Ø
Rudskogen 1990-i dag Viken Rakkestad Asfaltracing, gokart, enduro 59°22′04″N 11°15′43″Ø
Rugslandsbanen ?-i dag Agder Birkenes Bilcross, rallycross 58°17′55″N 8°10′24″Ø
Vålerbanen ?-i dag Innlandet Våler Asfaltracing, offroad, gokart, glattkjøring 60°42′13″N 11°48′36″Ø
Lånkebanen 1988-i dag Trøndelag Stjørdal Rallycross, crosskart, shortcar, bilcross 63°24′18″N 10°55′14″Ø
Tynset motorsenter Innlandet Tynset Rallycross, crosskart, shortcar, bilcross 62°14′32″N 10°44′34″Ø
Finnskogbanen[2] Innlandet Åsnes Rallycross, crosskart, shortcar, bilcross 60°41′47″N 12°18′22″Ø
Reve kartring[3] Rogaland Klepp Gokart 58°45′26″N 5°30′45″Ø
Varna kartring[4] Våler Viken Gokart 59°28′37″N 10°56′24″Ø
Elvedalen gokartbane[5] Innlandet Gjøvik Gokart 60°52′06″N 10°27′16″Ø
Ålesund kartring[6] Møre og Romsdal Ålesund Gokart 62°29′01″N 6°23′03″Ø
Momarken bilbane[7] Viken Eidsberg Bilcross, bakkeløp, crosskart, rally 59°34′09″N 11°20′02″Ø
Bjorli motorsportsenter Innlandet Lesja Gokart, rallycross, crosskart, bilcross 62°13′58″N 8°14′56″Ø
Rennebu gokartbane Trøndelag Rennebu Gokart 62°50′00″N 9°57′44″Ø
Lister gokartbane Agder Farsund Gokart 58°06′43″N 6°36′45″Ø
Egersund motorsportsenter Rogaland Eigersund Gokart 58°30′05″N 5°55′48″Ø
Vamoen motorsportsenter Agder Evje og Hornnes Gokart 58°31′45″N 7°46′53″Ø
Haugaland motorsenter Rogaland Haugesund Gokart 59°26′46″N 5°15′06″Ø
Kinsarvik gokartbane Vestland Ullensvang Gokart 60°21′53″N 6°44′44″Ø
Håsken gokartbane[8] (Andebu NAF gokartsenter) Vestfold og Telemark Sandefjord Gokart, supermotard 59°19′50″N 10°08′14″Ø
Kråkenesmarka motorsportsenter[9] Vestland Sunnfjord Gokart, motocross, bilcross, rallycross, drifting 61°28′35″N 5°44′03″Ø
Skjåk aktivitetspark Innlandet Skjåk Gokart, motocross 61°56′57″N 7°53′03″Ø
Trøgstad motorsenter[10] Viken Indre Østfold Gokart 59°38′44″N 11°19′00″Ø
Eggemoen gokartsenter[11] Viken Ringerike Gokart, shortcar, autoslalom, glattkjøring 60°12′14″N 10°18′42″Ø
Kongsberg motorsenter Viken Kongsberg Gokart, motocross, bilcross, supermotard 59°40′01″N 9°41′35″Ø
Gudbrandsdal gokartbane[12] Innlandet Ringebu Gokart 61°26′07″N 10°10′38″Ø
Malmedalen motorsenter Møre og Romsdal Fræna Gokart 62°47′50″N 7°17′29″Ø
Halsa motorsportsenter[13] Møre og Romsdal Heim Gokart 63°07′23″N 8°22′37″Ø
Steinkjer Racing Park[14] Trøndelag Steinkjer Gokart 64°00′58″N 11°42′28″Ø
Harstad motorsportsenter Troms Harstad Bilcross, rallycross, crosskart, offroad, minicross, motocross 68°47′48″N 16°25′33″Ø
Evertmoen motorstadion 1988-i dag[15] Troms Dyrøy Gokart, bilcross 69°04′04″N 17°43′08″Ø
Kvenvikmoen motorpark Finnmark Alta Gokart, bilcross, rallycross, roadracing, motocross, ATV cross og motard, supermotard, freestyle, snowcross, snow dragrace 69°54′26″N 23°03′25″Ø
Kaupangerskogen øvingsbane[16] 1988-i dag[17] Vestland Sogndal Gokart, motorcross, shortcar, autoslalom, street legal, drifting, ATV 61°12′08″N 7°12′26″Ø
Vinstra motorsportarena

(Rustmoen motorbane)[18]

Innlandet Nord-Fron Motorcross, crosskart, offroad 61°33′59″N 9°45′38″Ø
Haltdalen motorsportsenter 2015-i dag[19] Trøndelag Holtålen Offroad, motocross, snøscootercross, bilcross, rallycross, radiostyrt bil 62°54′51″N 11°08′21″Ø
Stranda motorcrossbane[20] Møre og Romsdal Stranda Motocross, ATV 62°16′17″N 6°52′05″Ø
Dråvika motorsportsenter[21] 2007- idag[22] Nordland Fauske Bilcross, rallycross, motorcross, bakkeløp, autoslalom, drifting, shortcar, offroad 67°10′36″N 15°49′17″Ø
Bringsli gokartbane[23] Nordland Fauske Gokart 67°21′19″N 15°15′12″Ø
Trollheimen motorstadion 1989-i dag[24] Trøndelag Rindal Bilcross, knattecross
Åsegarden motorstadion Troms Harstad Bilcross
Ålesund motorstadion[25] Møre og Romsdal Ålesund Drifting, rallycross, bilcross, knattecross, bakkeløp, biltrial, ATV, autoslalom, autoslalom, shortcar, crosskart
Raabakken motorstadion 1999-i dag[26] Trøndelag Overhalla Bilcross 64°27′31″N 11°42′18″Ø
Offroadparken Kristiansand Agder Kristiansand Offroad 58°10′28″N 8°06′54″Ø
Ramfjordmoen motorstadion Troms Tromsø Bilcross, rallycross, crosskart 69°34′46″N 19°13′28″Ø
Kvinlaug motorstadion[27] Agder Kvinesdal Bilcross, rallycross, crosskart 58°28′47″N 6°55′51″Ø
Verdal motorsenter Trøndelag Verdal Drifting 63°45′05″N 11°44′59″Ø
Venkvern motorbane Innlandet Ringsaker Bilcross 60°50′59″N 11°06′21″Ø
Hekni motorsportsenter Agder Valle Dragbike, motocross 59°01′49″N 7°33′19″Ø
Gjøngerud motorbane Viken Marker Treningsbane for bilcross 59°24′31″N 11°39′47″Ø
Vikedal motorbane Rogaland Vindafjord Bilcross 59°32′12″N 5°58′04″Ø
Sundvold motorbane Innlandet Nord-Aurdal Bilcross 60°54′39″N 9°23′45″Ø
Sæteråsen motorpark Innlandet Trysil Bilcross 61°13′52″N 12°16′03″Ø
Gurskøy gokartbane Møre og Romsdal Herøy Gokart 62°14′55″N 5°46′09″Ø
Ulvstuhaugan bilcrossbane Trøndelag Midtre Gauldal Bilcross 62°56′41″N 10°08′53″Ø
Stor-Elvdal motorbane Innlandet Stor-Elvdal Bilcross 61°41′01″N 10°54′00″Ø
Røssvoll motorstadion[28] Nordland Rana Bilcross, rallycross, drifting, isracing 66°21′58″N 14°18′09″Ø
Arena Wallenberg 2009-i dag Trøndelag Orkland Bilcross 63°07′21″N 9°41′09″Ø
Smådøl motorsenter
(Uvdal motorsenter)
Viken Nore og Uvdal Bilcross 60°17′45″N 8°49′53″Ø
Roppemoen motorbane Viken Flå Bilcross 60°23′56″N 9°33′07″Ø
Sigdal motorsenter Viken Sigdal Gokart, bilcross, motocross 60°07′03″N 9°32′25″Ø
Nord-norsk trafikksenter Troms og Finnmark Senja Autoslalom, glattkjøring 69°15′20″N 18°09′35″Ø
Bollandsmoen motorbane Trøndelag Melhus Bilcross, rallycross 63°12′43″N 10°23′01″Ø
Lofoten motorsportsenter Nordland Vestvågøy Bilcross, crosskart 68°15′58″N 13°45′41″Ø
Kvinlog motorbane Agder Kvinesdal Bilcross 58°28′47″N 6°55′50″Ø
Sørlandsparken Speedway[29] 2011 Agder Kristiansand Speedway
Konsmo motorbane Agder Lyngdal Bilcross 58°19′12″N 7°21′50″Ø
Evenes motorstadion Nordland Evenes Bilcross 68°29′23″N 16°43′48″Ø
Eriksplassen motorsportanlegg Viken Ringerike Bilcross 60°18′13″N 10°09′13″Ø
Svenningdal motorstadion Nordland Grane Bilcross 65°26′04″N 13°24′17″Ø
Fuglehaugen motorsenter Viken Gol Bilcross, rallycross, gokart 60°47′54″N 8°46′22″Ø
Vinjarmoen motorbane Innlandet Nordre Land Bilcross, crosskart 60°49′47″N 10°02′52″Ø
Drevsjø motorstadion Innlandet Engerdal Bilcross, gokart 61°53′57″N 11°59′52″Ø
Starmoen motorbane Innlandet Elverum Bilcross, gokart, motocross 60°51′48″N 11°41′05″Ø
Drammen travbane Viken Drammen Bilcross 59°45′22″N 10°06′57″Ø
Sørlandets travpark Agder Kristiansand Bilcross 58°10′53″N 8°09′07″Ø
Ralle motorbane Vestfold og Telemark Midt-Telemark Bilcross, motocross 59°26′38″N 9°07′25″Ø
Bardu motorsportsenter Troms Bardu Bilcross, gokart, crosskart 68°51′15″N 18°23′32″Ø
Eksismoa motorbane Viken Aurskog-Høland Bilcross 59°53′19″N 11°36′35″Ø
Brokelandsheia Agder Gjerstad Offroad
Brekka motorbane Viken Aremark Bilcross 59°18′46″N 11°40′07″Ø
Krabyskogen motorsenter Innlandet Østre Toten Bilcross 60°39′01″N 10°52′41″Ø
Setten isbane Viken Aurskog-Høland Isracing 59°50′11″N 11°42′48″Ø
Vurrusjøen isbane Innlandet Engerdal Isracing 61°52′25″N 12°06′07″Ø
Flatsjå isbane Vestfold og Telemark Seljord Isracing 59°31′29″N 8°38′17″Ø
Markavatnet isbane Viken Rollag Isracing 60°07′03″N 9°08′02″Ø
Ytterpollen isbane Nordland Vestvågøy Isracing 68°16′15″N 13°46′42″Ø
Kikut isbane, Geilo Viken Hol Isracing
Målselv fjellandsby Troms Målselv Bakkeløp
Helganes motorsportsenter Rogaland Karmøy Bilcross, trial, biltrial, motocross, enduro, knattecross 59°20′38″N 5°14′18″Ø
Gardermoen Raceway Viken Ullensaker Dragracing 60°10′35″N 11°06′55″Ø
Gardermoen motorpark Viken Ullensaker Bilcross 60°11′17″N 11°08′09″Ø
Frøya motorsportsenter Trøndelag Frøya Drifting 63°41′55″N 8°45′30″Ø

FIA-godkjente banerRediger

Det er per 2020 tre racerbaner i Norge som har FIA grad 3-godkjenning, og som dermed kan arrangere kategori 2-løp:[30]

  • Arctic Circle Raceway
  • Rudskogen
  • Vålerbanen

Baner i SverigeRediger

For nordmenn som bor langs grensen til Sverige kan det være en rekke svenske baner innenfor rekkevidde, eksempelvis:[31]

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger