Åpne hovedmenyen

Mike Oldfield

britisk komponist
Mike Oldfield
Mike Oldfield NOTP 2006.jpg
FødtMichael Gordon Oldfield
15. mai 1953[1][2][3][4] (66 år)
Reading[5]
Ektefelle Anita Hegerland (19871993)
Søsken Terry Oldfield, Sally Oldfield
Utdannet ved Elvian School
Beskjeftigelse Musiker, låtskriver, komponist, plateprodusent
Nasjonalitet Storbritannia
Musikalsk karriere
SjangerProgressiv rock, rock, folk, pop, verdensmusikk, ambient, klassisk
InstrumentGitar, vokal, bass, trommer, perkusjon, banjo, mandolin, piano, keyboard, synthesizer, harpe, timpani, vibrafon, rørklokker
Aktive år1967
PlateselskapWarner Bros. Records, Caroline Records, Virgin
NettstedMikeOldfieldOfficial.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Michael Gordon «Mike» Oldfield (født 15. mai 1953 i Reading, England) er en britisk musiker, gitarist og komponist.

AllsidigRediger

Oldfield har utmerket seg som svært allsidig. Han er mest kjent for popsanger og lange instrumentalkomposisjoner. Til hans mest kjente popsanger hører «Moonlight Shadow» og «To France» hvor skotske Maggie Reilly var vokalist. Han fremførte også bl.a. «Moonlight Shadow» med sørafrikanske Miriam Stockley (som vokalist) og et stort orkester under en Tysklands-turné i 2006. Han solodebuterte i 1973 med plata Tubular Bells, som nok fremdeles er hans mest kjente instrumentalalbum. Komponisten David Bedford orkestrerte denne plata.

I tillegg til popmusikk og instrumentalkomposisjoner har Mike Oldfield også skapt musikk innenfor sjangrene klassisk og folkemusikk. Mike Oldfield var i en periode samboer med norske Anita Hegerland. Sammen fikk de to barn, Greta og Noah. Hegerland medvirket også på flere av hans album i siste delen av 1980-tallet, blant annet Islands og Earth Moving.

DiskografiRediger

StudioalbumRediger

  • Tubular Bells (1973)
  • Hergest Ridge (1974)
  • Ommadawn (1975)
  • Incantations (1978)
  • Platinum (1979)
  • QE2 (1980)
  • Five Miles Out (1982)
  • Crises (1983)
  • Discovery (1984)
  • Islands (1987)
  • Earth Moving (1989)
  • Amarok (1990)
  • Heaven's Open (1991)
  • Tubular Bells II (1992)
  • The Songs Of Distant Earth (1994)
  • Voyager (1996)
  • Tubular Bells III (1998) med bassist Carrie Melbourne.
  • Guitars (1999)
  • The Millennium Bell (1999)
  • Tres Lunas (2002)
  • Tubular Bells 2003 (2003)
  • Light & Shade (2005)
  • Music of the Spheres (2008)
  • Man on the Rocks (2014)
  • Return to Ommadawn (2017)

FilmmusikkRediger

  • The Killing Fields (1984)
  • Tres Lunas II (2002) (ikke offisielt utgitt, men musikk hentet fra videospillet Tres Lunas)

KonsertalbumRediger

  • Exposed (1979)

Samlealbum og andre utgivelserRediger

  • The Orchestral Tubular Bells (1975)
  • Boxed (4 LP boks) (1976)
  • The Complete Mike Oldfield (best of) (1985)
  • Elements – The Best Of Mike Oldfield (1993)
  • Elements – The Best Of Mike Oldfield (4 CD-boks) (1993)
  • The Best Of Tubular Bells (2001)

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 9. apr. 2014
  2. ^ Brockhaus Enzyklopädie, Mike Oldfield, oldfield-mike
  3. ^ Filmportal.de, 9. okt. 2017, Mike Oldfield, d428cb6656204bc191cff9be577e5614
  4. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Mike Oldfield, 18666
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 10. des. 2014

Eksterne lenkerRediger