Kari Iveland

norsk vokalist, låtskriver og tekstforfatter
Kari Iveland
Født10. oktober 1962 (58 år)
Bihar, India
Mor Else IvelandRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Vokalist, tekstforfatter, låtskriver
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentVokalist
Aktive år1985-
IMDbIMDb

Kari Iveland (født 10. oktober 1962) er en norsk vokalist, låtskriver og tekstforfatter fra Oslo.[1] Hun har flere utgivelser bak seg som artist og låtskriver og har jobbet som frilans sanger siden 1985. Hun har vært en profilert sessionsanger og korist på plater, turneer, jingler, reklamer og filmer, og sangtekstforfatter og låtskriver for flere norske artister. Hun har også bidratt på utgivelser som Avslutningen av Ole Paus og Noen ganger er det ålreit av Odd Børretzen og Lars Martin Myhre.

Høsten 2018 ble Kari Iveland ansatt ved Universitetet i Agder der hun er doktorgradsstipendiat ved Instituttet for Rytmisk Musikk, hvor hun også underviser i vokal og låtskriving.[2]

KarriereRediger

Kari Iveland er født i Bihar i India og bodde som barn i Sylhet, Bangladesh, som misjonærbarn og datter av Tobias og Else Iveland, før familien flyttet til Norge i 1970. Kari har bachelorgrad i utøvende musikk, Norges musikkhøgskole/ Universitetet i Oslo, og musikk/vokalstudier fra Dick Grove School of Music i Los Angeles. Hun har utgitt to fagbøker, «Veiet og funnet for lett», en anorektikers dagbok i 2002 og «Sangeren- en guide til artistlivet» (2007) I 2012 skrev hun libretto til operaen Alkymisten, et bestillingsverk fra Operaen i Kristiansund.

Kari Iveland ble kjent som artist gjennom debutalbumet og dokumentarfilmen Vektløs fra 2002. Filmen ble laget av dokumentarfilmskaper Sigve Endresen, Motlys.

Sangene på albumet skrev hun sammen med Hilde Heltberg som satte musikk til Karis tekster. I september 2010 kom Karis andre soloalbum Lille livet, i 2014 Tre og Ingenting kom i 2018, alle med eget materiale. På Ingenting, produsert av Kari Iveland og Ulf Holand, har hun med seg Jason Rebello, Rune Arnesen, Mats Eilertsen og Petter Wettre.

DiskografiRediger

Album
Singler
  • Navnløs (2002)
  • Veiet og funnet for lett (2002)
  • Hvorfor er det stille nå? (2004), med Hilde Heltberg
  • Lille livet (2010)
  • Møt meg (2010)
  • Hildes sang (2011)
  • Himmelsønn (2011), med Amund Enger
  • Du (2014)
  • Alt er som før igjen (2014)
  • Tid (2015)
  • Våre-hjerteslag (2017), med Tove Kragset

Deltar påRediger

UtmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ artistside fra Norsk Musikkinformasjon.
  2. ^ Profil, Universitetet i Agder
  3. ^ biografi Arkivert 6. juli 2007 hos Wayback Machine. fra bloklokkevikua.no
  4. ^ Heltberg og Iveland vant Edvards TONO-pris fra Norsk Musikkinformasjon (8.9.02)
  5. ^ «Nopas musikkpriser». ballade.no. 10. desember 2014. Besøkt 13. april 2020. 

Eksterne lenkerRediger