Guren Hagen

Guren Hagen (født 12. januar 1959Tynset) er en norsk musiker fra Rendalen i Hedmark. Han gikk på Toneheim FolkehøgskoleHamar fra 1976 til 1978, og var student ved Østlandske Musikk-konservatorium fra 1979 til 1983, med vokal som hovedfag. Han er blitt tildelt Prøysenprisen i 2001, Dialektprisen i 2008, Hedmark fylkeskommunes kulturpris i 2009 og Vidar Sandbecks kulturpris i 2020.[1]

Guren Hagen
Født12. januar 1959Rediger på Wikidata (62 år)
Beskjeftigelse MusikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Hedmark fylkeskommunes kulturpris (2009)Rediger på Wikidata

DiskografiRediger

Album
Singler/EP-er
  • Sad & Lonely/Om du gikk (1986)
  • Basar på bæggsalen/Det store i det små (1998)
  • Prestgards-Rosa/Helsing tel Rendal'n (2000)
  • Kunne je snu (2002)
  • Løft meg opp (2002)
  • Hjertet mitt (2004)
  • Smile (2006)
  • Dine fotefar (2006)
  • Sammarsmårrå (2008)
  • Takke meg tel (2009)
  • Reise hjem (2009), Olav Stedje
  • Drømmen som vart sann (2010)
  • Juninatt (2011), med Grete Storbæk Eriksen
  • La lyset stå på (2012)
  • Tordivelen og flua (2013), med Benedikte Narum Jensen & Ida Greve Monsen
  • Julekveld hos oss (2013), med Ole Edvard Antonsen
  • Sjå henimot stallen (2015)
  • Om kapp med sola (2016)
  • Ser deg i mårå (2016)
  • Over ei frostlagt jord (2016)
  • Skogens hjerte (2018

Deltar påRediger

UtmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ «Sandbeckprisen til Guren Hagen». h-a.no. 26. mai 2020. Besøkt 11. september 2020. 
  2. ^ «Tidligere vinnere av Rendalsprisen». Arkivert fra originalen 19. oktober 2011. Besøkt 31. januar 2011. 
  3. ^ Hanne Nordhagen Karlsen (28. oktober 2009). «Guren Hagen (50) får kulturpris». Hamar Arbeiderblad.no. Besøkt 12. oktober 2010. 

KilderRediger