Åpne hovedmenyen

Per Øystein Sørensen

norsk vokalist og låtskriver
Per Øystein Sørensen
Per oeystein.jpg
Født13. desember 1961 (57 år)
Oslo
Beskjeftigelse musiker og komponist/tekstforfatter
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
Instrumentsang og piano
Aktive år1979
Nettstedhttp://www.persorensen.no/
Tidligere band
Fra Lippo Lippi

Per Øystein Sørensen (født 13. desember 1961) er en norsk vokalist og låtskriver.

Innhold

Fra Lippo LippiRediger

Han var vokalist/pianist/komponist for bandet Fra Lippo Lippi. Hans største suksess var singlen «Shouldn't Have to Be Like That» fra 1986 med Fra Lippo Lippi, som kom på fjerdeplass på VG-lista og solgte 65 000 eksemplarer bare i Frankrike. Han ga ut 11 musikkalbum med bandet, hvor tre er samlealbum.

Albumet In A Brilliant White ble gitt ut i Filippinene under navnet Fra Lippo Lippi, men er i realiteten Per Øystein Sørensens (Per Sorensen) første solo-album (2002). Singelen «Later» (musikk: Per Ø. Sørensen, tekst: Kari Iveland) har ca. 2,5 millioner treff på YouTube foreløpig og er Sørensens største suksess noensinne.

Nasjonale prosjekterRediger

Han har også koret på mange album, som Tatt av vinden (1990) av Bjørn Eidsvåg, Hjulkalender (2000) av Vazelina Bilopphøggers, Utkledd som meg selv (2003) av Jahn Teigen, Monkey Forest (2004) av Hanah + mange flere.[1] Han har skrevet låter for artister som Anita Skorgan, Jan Werner, Tor Endresen og Trine Rein. Han var også med i prosjektet Forente Artister og sang på låten «Sammen for livet» til inntekt for de sultrammede i Afrika i 1985. Han har også vært stemmeskuespiller og vokalist på flere tegnefilmer som har blitt dubbet til norsk.[2] Han koret også i Melodi Grand Prix 1984 og 1985.

Internasjonale prosjekterRediger

PrivatlivRediger

Han er for tiden (2008–2009) lærer på Nesodden Kulturskole med spesialitet innen låtskrivning og lærer på Alværn ungdomsskole.

DiskografiRediger

Singler
  • Share Our World (1992)
  • A til å (2009)
  • Loneliness' (2012)
  • Later (2012)
  • The Waiting Game (2012)
  • My Old Book (2015)

Fra Lippo LippiRediger

Singler
  • The Treasure/A Moment Like This/Time Transfixed (1983)
  • Say Something/Out to Sea (1984)
  • Leaving/Suite Maniacal (1985), med Minox
  • The Distance Between Us/Leaving (1985)
  • Come Summer/Even Tall Trees Bend (1986)
  • Shouldn't Have to Be Like That (1986)
  • Every Time I See You/The Heather On the Hills (1986)
  • Shouldn't Have to Be Like That/The Distance Between Us (1986)
  • Some People/Even Tall Trees Bend (1987)
  • Angel/Every Time I See You (1987)
  • Some People/Light and Shade (1987)
  • A Little Rain Must Fall/You Bring Me Joy (1989)
  • Count on Me/Into the Blue (1989)
  • Every Time That I See You/Fade Away (1989, live)
  • Love Is a Lonely Harbour/Shouldn't Have to Be Like That (1989)
  • Mothers Little Soldier/Under the Same Sun (1990)
  • Thiefs in Paradise/Dreams/Naive (1992)
  • Stitches and Burns/Dreams (1992)
  • Everybody Everywhere (1995)
  • Ordinary Guy (2003)
  • Stitches and Burns/The True Story (2018)

Deltar påRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger