Hjerterknekt

Norsk band
Se også: Hjerter og Knekt.

Hjerterknekt er et band fra Lunner kommune i Viken, som ble etablert i 1985. Bandets musikk har elementer fra ulike sjangre, som pop, rock, country og viser.

Bandet ga ut sin første plate i 1993. I februar 2018 ga de ut sitt niende album, med tittelen Det er ennå tid.

MedlemmerRediger

NåværendeRediger

  • Henning Klevmark: sang, gitar, munnspill (1992–)
  • Jon Reidar Furulund: trommer (2017–)
  • Vidar Løvstad: gitar, lapsteel, mandolin, banjo, vokal(1992–)
  • Trond Meberg Lysenstøen: bass, vokal (2017–)
  • Marius Anderberg Book: gitar (2017–)

TidligereRediger

  • Johanna Demker: vokal (1991–1993)
  • Jon Werner Eriksen: bass (1991–1996)
  • Lars Opedal: trommer (1991–1994)
  • Tor Einmo: trommer (1995–1996)
  • Kyrre Sætran: bass (1999–2002)
  • Knut Hem: trommer (1999–2002)
  • Kjetil Dalland: bass (2002–2009)
  • Harald Velsand: kontrabass (1990–1991)
  • Terje Hovde: gitar (1985–1989)
  • Espen Stenhammer: trommer (1985–1989)
  • Arne Martinussen: keyboard (1992–2017)
  • Sveinung Felberg Johnsen: trommer (2001–2017)
  • Jan Ekornrud: bass (2009–2017)

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • 1993: Ny morgen, ny dag
  • 1995: Ennå passe gal
  • 1997: Hjerterknekt
  • 2001: Tivoli
  • 2004: Så langt
  • 2006: I ly av mørket
  • 2010: Et langsomt farvel
  • 2011: Lang natts ferd mot dag
  • 2013: Spor
  • 2018: Det er ennå tid

Singler/EP-erRediger

  • 1992: Hjerterknekt
  • 1993: Slipp meg inn/Ikke gå
  • 1993: Vinter aleine
  • 1995: Menn av hjertet
  • 1995: Kom kom kom
  • 1997: Engel
  • 1997: Hold meg
  • 2000: Nå i natt
  • 2000: Høst i paradis
  • 2001: Konge for en kveld
  • 2004: Menn av hjertet (ny versjon)
  • 2005: Jeg hører en gitar i kveld
  • 2005: Syng meg gjennom
  • 2006: I ly av mørket
  • 2010: Ei stjerneklar natt
  • 2010: Liv laga
  • 2011: Min morgendag

Eksterne lenkerRediger