Åpne hovedmenyen
Stephen Ackles
Stephen Ackles (cropped).jpg
Født15. februar 1966 (53 år)
Brevik
Beskjeftigelse Sanger, musiker, pianist, låtskriver, skuespiller
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
SjangerRock 'n roll, Country, Gospel, Folk
Instrumentpiano, vokal
Aktive år1980
PlateselskapGrappa
Nettstedhttp://www.stephenackles.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Stephen Ackles (født 15. februar 1966) er en norsk sanger, pianist og låtskriver som hovedsakelig spiller rock 'n roll inspirert av Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Little Richard, Elvis Presley med flere. Han har norsk mor (Bergliot Kittilsen) og amerikansk far (Allan Dale Ackles).

Ackles har jobbet og delt scene med flere verdenskjente artister som Elton John, Carl Perkins, Tom Jones, Johnny Cash, Kris Kristofferson, Little Richard, Waylon Jennings, Jerry Lee Lewis, Linda Gail Lewis, James Burton og Narvel Felts.[1][2] Ackles blir regnet som en av Norges største pianoentertainere gjennom tidene og han har ved flere anledninger turnert i Europa blant annet i Nederland, Belgia, England og Danmark, samt USA.

Innhold

KarrièreRediger

Ackles musikalske karrière begynte i en alder av 15 år ved å vinne en talentkonkurranse. I 1982 dannet han sitt første band, The Silly Dream. Gjennom første halvdel av 1980-tallet turnerte han med Memory Band.

I 1986 samarbeidet han med vokalisten Paal Flaata fra Midnight Choir, i Memphis News, og dette resulterte i hans første LP-innspilling. Platen ble nominert til Spellemannprisen i klassen for country. I 1990 ble han kåret til beste norske country-artist. Nominasjoner til Spellemannprisen ble det også i 1991 og 1993. Disse CD-ene har blitt hyllet i pressen i inn- og utland.

Ackles deltok i den norske finalen i Melodi Grand Prix i 1992, 1996 og 1999. Han gjorde platecomeback høsten 2012 med singlen «Love Is Cruel» på nederlandske Stage Act Records. Hans opptreden på TV-programmet Trygdekontoret med sangen «Satan» vakte betydelig oppsikt,[3] og sangen ble inkludert på albumet For More Than Only Tonight i 2013. VG-journalist Anders Giæver stilte spørsmål om dette var det beste musikkinnslaget på NRK noensinne.[4] På dette albumet fikk Ackles terningkast 5.[5]

I 2014 kom Ackles ut med singelen «Love is we» til inntekt for Amnesty International.[6]

Stephen Ackles satte i 2003 ny verdensrekord i Elvis-synging:[klargjør] 30 timer, tolv minutter og ett sekund. Rekorden har senere blitt slått.[7]

Han har deltatt i flere TV-programmer:

På 1990-tallet var han svært ofte å se på TV både på NRK1, TV 2 og TVNorge. Han har gjort mengder med TV-opptredener i inn-og utland.[2]

SkuespillerRediger

Vennlige mennesker, Film (Operasjon Julenatt) (2013) Stephen[klargjør]Stemme: Rive-Rolf Film (Wreck-It Ralph) (2012) Andre stemmer (Norsk stemme)[8]

ProgramlederRediger

I 1992 var Ackles programleder i TV 2s familieunderholdningsprogrammer Stephen's Drive-In og Med nebb og klør. Stephen's Drive-In var basert på seernes hjemmevideoer. Ackles, som i programmet hadde en drive-in-kino som viste morsomme hjemmevideoer, var også basert på tabber man hadde gjort i TV 2. I hvert program ga han en oppgave til tre lag, som ved hjelp at et hjemmevideokamera skulle lage en «film» om et tema. Deltagerne kunne få i oppdrag å lage en morsom reklamefilm eller de kunne blitt bedt om å gjenskape scener fra kjente filmer. I hvert program skulle en kjent person være gjest i studio.[9]

Utmerkelser/priserRediger

- Dissimilis gullnål (2002) (Dissimilis` gullnål tildeles personer som på en spesiell måte har utmerket seg med sin Dissimilis innsats, blant andre prinsesse Astrid fru Ferner og tidligere statsminister Kåre Willock.)[10]

- Wrightegårdens ærespris for fremragende musikalsk innsats sammen med bandet sitt, The Memphis News (1989)[11]

- Årets Coverlåt (2012) Fremføring av låten «Satan» (Paul Wiber) - Dagsavisen.[12]

DiskografiRediger

Album
Singler
  • Remember/Hillbilly Cats (1991), med Narvel Felts
  • Hey You!/Red Neckin' Love Makin' Night (1992)
  • Higher Ground (1993)
  • Let's Keep the Night (1993)
  • Wishin' for You/Mystery Train (1993)
  • Betina (1995)
  • One for the Moon (1995)
  • Remember the Time (1996)
  • Ingen vinner i kveld (1997)
  • For vår kjærlighets skyld (1997)
  • Satan/This Is My Life (2012), med Rune Rudberg
  • Love Is Cruel (2013)
  • For More Than Only Tonight/Satan (2013)
  • Melancholy Christmas/In the Winter (2013)
  • We (2014)
  • Kisses (2015)
  • Looking for a Dream (2016)
  • December Duet (2016), med Kristina Fagervold

Deltar påRediger

Melodi Grand Prix-bidragRediger

  • 1992 «Det er lørdag og rock'n roll»
  • 1996 «Jennina»
  • 1999 «Lost again»

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger