Trine Rein

norsk sanger

Trine Rein (født 7. november 1970) er en norsk sanger. Hun er født i San Francisco og har både amerikansk og norsk statsborgerskap. Hun er oppvokst på Nesodden.[2][3]

Trine Rein
TrineRein.jpg
Født7. november 1970Rediger på Wikidata (50 år)
San FranciscoRediger på Wikidata
Ektefelle Lars Monsen (2015–)[1]Rediger på Wikidata
Partner(e) Lars MonsenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Spellemannprisen for årets nykommer (1993)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerRock
InstrumentVokal
Aktive år1988
PlateselskapEMI
Nettstedhttp://www.trinerein.com
IMDbIMDb

Etter et kort opphold i USA, hvor hun jobbet som limousinsjåfør, kom hun tilbake til Norge.[4]

Hun fikk sitt gjennomrbrudd i 1993 med debutalbumet Finders, Keepers som lå øverst på salgslistene i Norge i fem uker og har totalt solgt til 3 × platina. Albumet ga henne prisen Årets nykommer under Spellemannprisen 1993.

Rein ble populær i Japan, hvor nesten to tredeler av totalt ca. 600 000 eksemplarer av det første albumet ble solgt. Hun deltok i Norsk Melodi Grand Prix i 2006 og 2007. I 2009 deltok hun i Zebra Grand PrixTV 2 Zebra, hvor hun sammen med lagkamerat Jan Erik Larssen kom på førsteplass. Hun har også vært finalist i Stjernekamp og turnerer hvert år med egen juleproduksjon

I forbindelse med Julegaven, et musikalbum fra 2011 med julesanger på norsk og engelsk, sto hun fram som kristen.[5]

Hun er gift med Lars Monsen.[6]

DiskografiRediger

SinglerRediger

  • «Just Missed The Train» (1993)
  • «Stay with me baby» (1994)
  • «Torn» (1996)
  • «Do you really wanna leave me this way» (1996)
  • «The State I'm in» (1996)
  • «Never Far Away» (1996)
  • «David» (1997)
  • «World Without You» (1998)
  • «Stars And Angels» (1998)
  • «Where do we go?» (2019) duett med Ole Børud

AlbumRediger

SamlealbumRediger

AnnetRediger

  • Time for Peace m. KOR-90 (2008)

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

  1. ^ VG, «Trine Rein og Lars Monsen giftet seg i hemmelighet», verkets språk norsk, utgitt 7. november 2015, besøkt 27. mai 2017
  2. ^ «Biography». Trine Rein (engelsk). Besøkt 15. august 2020. 
  3. ^ 50 års omtale i Aftenposten 7. november 2020
  4. ^ «- Det var rart å ha solgt en million album på verdensbasis og ikke ha råd til en kaffe». Dagbladet.no (norsk). 10. oktober 2014. Besøkt 19. oktober 2018. 
  5. ^ vg.no 2.12.2012: Trine Rein: - Foreldrene mine lurte på gudstroen var ekte
  6. ^ vg.no 7.11.2015: Trine Rein og Lars Monsen giftet seg i hemmelighet

Eksterne lenkerRediger