Maria Arredondo

norsk sanger

Maria Sødal Arredondo (født 6. juli 1985) er en norsk sanger fra Vennesla. Etternavnet Arredondo kommer fra hennes chilenske stefar. Hun har utgitt seks musikkalbum og tolv singler.

Maria Arredondo
Født6. juli 1985Rediger på Wikidata (38 år)
Vennesla kommune
BeskjeftigelseSanger Rediger på Wikidata
EktefelleTorstein Sødal (2015–)
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
InstrumentVokal
Aktive år2000
PlateselskapUniversal Music Group
IMDbIMDb

Hun opptrådte allerede som barn og fikk kontrakt med artistbyrået Scandinavian Artist Management da hun var 14 år gammel, og med plateselskapet Universal Music i 2000. Arredendo har samarbeidet med blant annet Christian Ingebrigtsen, Hanne Sørvaag, Espen Lind og Jon Lord (kjent fra Deep Purple).

Hun spilte hovedrollen i Sound of Music i en oppsetting på Edderkoppen teater i Oslo i 2008.[1]

I 2010 deltok hun i Melodi Grand Prix 2010 med låta «The Touch» skrevet av Rolf Løvland og vant den norske delfinalen i Bodø. I februar 2011 deltok hun i TVNorge-programmet 4-stjerners middag halv åtte. I 2013 ga hun ut albumet Heime nå i samarbeid med Martin Halla. Albumet fikk terningkast 2 i Verdens Gang[2] og 3 i Dagbladet.[3] I 2014 deltok hun i serien Det sterkeste kjønnTV 2.[trenger referanse] Høsten 2018 deltok hun i StjernekampNRK.[4]

I 2015 giftet hun seg med Torstein Sødal.[5][6]

Diskografi rediger

Singler
  • «Can Let Go» (2002)
  • «Just a Little Heartache» (2002)
  • «In Love with an Angel» (2003), med Christian Ingebrigtsen
  • «Hardly Hurts at All» (2003)
  • «A Thousand Nights» (2003)
  • «Julekveldsvise» (2003), med Winta Efrem Negassi og Sølvguttene
  • «Mad Summer» (2004)
  • «Burning» (2004)
  • «Cross Every River» (2005)
  • «Himmel På Jord» (2005), med TrondheimSolistene
  • «On Christmas Day» (2006)
  • «Brief and Beautiful» (2007)
  • «Kyrie Eleison» (2007)
  • «Beauty and the Beast» (2008)
  • «Sound of Musicals» (2008)
  • «The Touch» (2010)
  • «Det jeg har gitt fra meg» (2013)
  • «Heime nå» (2013)
  • «Antenna» (2014)

Ser også utfyllende artikkel: Maria Arredondo - oversikt / deltakelse

Referanser rediger

  1. ^ «Vinner alle med sjarm og sørlandsdialekt». Fædrelandsvennen. 5. september 2008. 
  2. ^ «Plateanmeldelse: Maria Arredondo - «Heime nå»». Verdens Gang. 28. juni 2013. 
  3. ^ «Får sommerplata til å høres ut som ei juleplate». Dagbladet. 28. juni 2013. 
  4. ^ Maria Arredondo er ute av stjernekamp - NRK 22. september 2018
  5. ^ Lorentz, Anne Smith (30. juli 2014). «Arredondo og Sødal er forlovet». Fedrelandsvennen / fvn.no. Besøkt 5. oktober 2015. 
  6. ^ Rømteland, Odd; Nilsen, Anne Torhild (3. oktober 2015). «Fikk Joikakaker på kirketrappa». NRK Sørlandet. Besøkt 5. oktober 2015. 

Eksterne lenker rediger