Liste over byer som har arrangert OL

Wikimedia-listeartikkel

Liste over byer som har arrangert OL er en liste over de byer som har arrangert de olympiske leker fra starten i 1896.

Åpningsseremonien under Sommer-OL 1896 i AthenPanathinaiko stadion

ListeRediger

By Nasjon Kontinent Flagg Olympiade Nr. Sesong År
Athen Hellas Europa   S001I Sommer 1896
Paris Frankrike Europa   S002II Sommer 1900
St. Louis USA Nord-Amerika   S003III Sommer 1904
London Storbritannia Europa   S004IV Sommer 1908
Stockholm Sverige Europa   S005V Sommer 1912
Berlin Tyskland Europa   S006VI Sommer 1916
Antwerpen Belgia Europa   S007VII Sommer 1920
Chamonix Frankrike Europa   W001I Vinter 1924
Paris Frankrike Europa   S008VIII Sommer 1924
St. Moritz Sveits Europa   W002II Vinter 1928
Amsterdam Nederland Europa   S009IX Sommer 1928
Lake Placid USA Nord-Amerika   W003III Vinter 1932
Los Angeles USA Nord-Amerika   S010X Sommer 1932
Garmisch-Partenkirchen Tyskland Europa   W004IV Vinter 1936
Berlin Tyskland Europa   S011XI Sommer 1936
Sapporo Japan Asia   W005aV Vinter 1940
Tokyo Japan Asia   S012XII Sommer 1940
Cortina d'Ampezzo Italia Europa   W005bV Vinter 1944
London Storbritannia Europa   S013XIII Sommer 1944
St. Moritz Sveits Europa   W005cV Vinter 1948
London Storbritannia Europa   S014XIV Sommer 1948
Oslo Norge Europa   W006VI Vinter 1952
Helsingfors Finland Europa   S015XV Sommer 1952
Cortina d'Ampezzo Italia Europa   W007VII Vinter 1956
Melbourne Australia Oseania   S016XVI Sommer 1956
Squaw Valley USA Nord-Amerika   W008VIII Vinter 1960
Roma Italia Europa   S017XVII Sommer 1960
Innsbruck Østerrike Europa   W009IX Vinter 1964
Tokyo Japan Asia   S018XVIII Sommer 1964
Grenoble Frankrike Europa   W010X Vinter 1968
Mexico by Mexico Nord-Amerika   S019XIX Sommer 1968
Sapporo Japan Asia   W011XI Vinter 1972
München Tyskland Europa   S020XX Sommer 1972
Innsbruck Østerrike Europa   W012XII Vinter 1976
Montréal Canada Nord-Amerika   S021XXI Sommer 1976
Lake Placid USA Nord-Amerika   W013XIII Vinter 1980
Moskva Sovjetunionen Europa   S022XXII Sommer 1980
Sarajevo Jugoslavia Europa   W014XIV Vinter 1984
Los Angeles USA Nord-Amerika   S023XXIII Sommer 1984
Calgary Canada Nord-Amerika   W015XV Vinter 1988
Seoul Sør-Korea Asia   S024XXIV Sommer 1988
Albertville Frankrike Europa   W016XVI Vinter 1992
Barcelona Spania Europa   S025XXV Sommer 1992
Lillehammer Norge Europa   W017XVII Vinter 1994
Atlanta USA Nord-Amerika   S026XXVI Sommer 1996
Nagano Japan Asia   W018XVIII Vinter 1998
Sydney Australia Oseania   S027XXVII Sommer 2000
Salt Lake City USA Nord-Amerika   W019XIX Vinter 2002
Athen Hellas Europa   S028XXVIII Sommer 2004
Torino Italia Europa   W020XX Vinter 2006
Beijing Kina Asia   S029XXIX Sommer 2008
Vancouver Canada Nord-Amerika   W021XXI Vinter 2010
London Storbritannia Europa   S030XXX Sommer 2012
Sotsji Russland Europa   W022XXII Vinter 2014
Rio de Janeiro Brasil Sør-Amerika   S031XXXI Sommer 2016
Pyeongchang Sør-Korea Asia   W023XXIII Vinter 2018
Tokyo Japan Asia   S032XXXII Sommer 2021
Beijing Kina Asia   W024XXIV Vinter 2022
Paris Frankrike Europa   S033XXXIII Sommer 2024
Milano Italia Europa   W025XXV Vinter 2026
Cortina d'Ampezzo
Los Angeles USA Nord-Amerika   S034XXXIV Sommer 2028

KilderRediger