Åpne hovedmenyen
Lars Amund Vaage
Født13. mai 1952 (67 år)
Sunde
Ektefelle Hanne Bramness
Beskjeftigelse Forfatter, dramatiker, lyriker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse
10 oppføringer
Doblougprisen (1997), Aschehougprisen (1995), Gyldendalprisen (2002), P2-lytternes romanpris (2002), Nynorsk litteraturpris (1995), Nynorsk litteraturpris (2012), Samlagsprisen (1993), Sokneprest Alfred Andersson-Ryssts fond (1990), Oktoberprisen (1999), Brageprisen i skjønnlitteratur for voksne (2012)

Lars Amund Vaage (født 13. mai 1952Sunde i Kvinnherad) er en norsk forfatter og dramatiker.

Vaage debuterte i 1979 med romanen Øvelse Kald vinter. Bøkene hans har mottatt mange priser. I 1995 ble han dessuten nominert til Nordisk råds litteraturpris for romanen Rubato. I 2002 ble han nominert til Brageprisen for Kunsten å gå. Lars Amund Vaage mottok i 2012 Brageprisen i gruppa skjønnlitteratur for romanen Syngja.

Vaage er barnebarn av forfatteren Ragnvald Vaage (18891963). Gift med Hanne Bramness.[1]

Innhold

BibliografiRediger

  • Øvelse Kald vinter – roman (1979)
  • Fager kveldsol smiler – roman (1982)
  • Kyr – noveller – (1983)
  • Dra meg opp – roman (1985)
  • Baronen, skodespel (1987)
  • Begynnelsen – roman (1989)
  • Guten med den mjuke magen – barnebok (1990)
  • Oklahoma – roman (1992)
  • Rubato – roman (1995)
  • Den framande byen – roman om Wilhelm Reich (1999)
  • Guten og den vesle mannen – barnebok (2000)
  • Det andre rommet – dikt (2001)
  • Kunsten å gå – roman (2002)
  • Tangentane – roman (2005)
  • Utanfor institusjonen – dikt (2006)
  • Skuggen og dronninga – roman (2010)
  • Den stumme – dikt (2011)
  • Syngja – roman (2012)
  • Sorg og song – essays, Oktober (2016)
  • Den vesle pianisten – noveller, Oktober (2017)

PriserRediger

KilderRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Bramness og Vaage i baroniet Kvinnheringen 14. juli 2011

Eksterne lenkerRediger