Åpne hovedmenyen

Lars Amund Vaage

norsk forfatter
Lars Amund Vaage
Født13. mai 1952 (67 år)
Sunde
Ektefelle Hanne Bramness
Beskjeftigelse Forfatter, dramatiker, lyriker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser
10 oppføringer
Doblougprisen (1997), Aschehougprisen (1995), Gyldendalprisen (2002), P2-lytternes romanpris (2002), Nynorsk litteraturpris (1995), Nynorsk litteraturpris (2012), Samlagsprisen (1993), Sokneprest Alfred Andersson-Ryssts fond (1990), Oktoberprisen (1999), Brageprisen i skjønnlitteratur for voksne (2012)

Lars Amund Vaage (født 13. mai 1952Sunde i Kvinnherad) er en norsk forfatter og dramatiker.

Vaage debuterte i 1979 med romanen Øvelse Kald vinter. Bøkene hans har mottatt mange priser. I 1995 ble han dessuten nominert til Nordisk råds litteraturpris for romanen Rubato. I 2002 ble han nominert til Brageprisen for Kunsten å gå. Lars Amund Vaage mottok i 2012 Brageprisen i gruppa skjønnlitteratur for romanen Syngja.

Vaage er barnebarn av forfatteren Ragnvald Vaage (18891963). Han er gift med Hanne Bramness.[1]

BibliografiRediger

  • Øvelse Kald vinter – roman (1979)
  • Fager kveldsol smiler – roman (1982)
  • Kyr – noveller – (1983)
  • Dra meg opp – roman (1985)
  • Baronen, skodespel (1987)
  • Begynnelsen – roman (1989)
  • Guten med den mjuke magen – barnebok (1990)
  • Oklahoma – roman (1992)
  • Rubato – roman (1995)
  • Den framande byen – roman om Wilhelm Reich (1999)
  • Guten og den vesle mannen – barnebok (2000)
  • Det andre rommet – dikt (2001)
  • Kunsten å gå – roman (2002)
  • Tangentane – roman (2005)
  • Utanfor institusjonen – dikt (2006)
  • Skuggen og dronninga – roman (2010)
  • Den stumme – dikt (2011)
  • Syngja – roman (2012)
  • Sorg og song – essays, Oktober (2016)
  • Den vesle pianisten – noveller, Oktober (2017)

PriserRediger

KilderRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Bramness og Vaage i baroniet Kvinnheringen 14. juli 2011

Eksterne lenkerRediger