Oddmund Hagen

Oddmund Hagen
Født21. februar 1950Rediger på Wikidata (70 år)
SnillfjordRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, litteraturkritiker, barnebokforfatter, lyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Nynorsk litteraturpris (1996), Samlagsprisen (1999), Unni Sands bildebokpris (1998)Rediger på Wikidata

Oddmund Hagen (født 21. februar 1950 i Snillfjord) er en norsk lektor, forfatter og litteraturkritiker, bosatt i Krødsherad. Han har vært formann i Norsk kulturråds utvalg for vurdering av prosa for innkjøpsordningen for norsk skjønnlitteratur.

Hagen får meget god omtale av Øystein Rottem i Norges Litteraturhistorie.

I 1998 ble Hagen sammen med Akin Düzakin nominert til Brageprisen for billedboka Over jordet.

BibliografiRediger

  • Kvardagar – dikt (1977)
  • Tiltale – dikt (1980)
  • Trusler om drap. Tilfeldige dødsfall – (dikt 1983)
  • Krigsalbum 1943 – roman (1985)
  • Mai 1945 – roman (1987)
  • Å legge til – at alt er borte – (1989)
  • Heller ikkje du – dikt (1992)
  • Bort, bort frå dette – dikt (1994)
  • Denne brannen, alltid – noveller (1995)
  • Krigsalbum 1943. Mai 1945 – samleutgave (1995)
  • Utmark – roman (1996)
  • Det begravde lyset : tolv tekstar – prosastykker (1998)
  • Over jordet – barnebok (1998) (illustrert av Akin Düzakin)
  • Rundt jordet – barnebok (2000) (illustrert av Akin Düzakin)
  • Flukt – novelle (2000)
  • Stemmer, steg – roman (2002)
  • Bort frå jordet – barnebok (2003) (illustrert av Akin Düzakin)
  • Landskapets tekst – kunstbok (2006) (sammen med Anders Kjær)
  • Vinterbarn – roman (2007)
  • Knute – barnebok (2007) (illustrert av Akin Düzakin)
  • Utmarktrilogien – Utmark, Stemmer, steg og Vinterbarn – samleutg. (2007)

PriserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Lars Amund Vaage
Vinner av Nynorsk litteraturpris
Neste mottaker:
Marie Takvam
Forrige mottaker:
Rønnaug Kleiva
Vinner av Samlagsprisen
Neste mottaker:
Einar Økland