Inger Elisabeth Hansen

Inger Elisabeth Hansen
Født20. april 1950[1][1]Rediger på Wikidata (70 år)
OsloRediger på Wikidata
Ektefelle Torgeir SchjervenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatter, lyriker, oversetterRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Doblougprisen (1994), Aschehougprisen (1994), Gyldendalprisen (2003), Gyldendals legat (1986), Brageprisen i skjønnlitteratur for voksne (2003)Rediger på Wikidata

Inger Elisabeth Hansen (født 20. april 1950 i Oslo) er en norsk lyriker og oversetter.

Hansen har undervist i spanskpråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Hun har vært formann i Den norske Forfatterforening og medlem av Forfatterforeningens litterære råd. I 2004 ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris for diktsamlingen Trask. Inger Elisabeth Hansen er gift med poeten Torgeir Schjerven.

BibliografiRediger

  • Det er nå det er like før – dikt (1976)
  • Klodedikt – dikt (1979)
  • Hablabaror – dikt (1983)
  • Dobbel dame mot løvenes ørken – dikt (1986)
  • Pinlige historier – noveller (1991)
  • Hugo og de tre som forsvantbarnebok (1992)
  • I rosen – dikt (1993)
  • Fraværsdokumenter – dikt (Aschehoug, 2000)
  • Blindsoneressays (2002)
  • Trask – dikt (2003)
  • 5 x Hansen. Dikt i utvalg – (Aschehoug, 2004)
  • Å resirkulere lengselen, avrenning foregår – dikt (Aschehoug, 2015)
  • Krysninger / konvoi. Dikt og dokumentariske fabler (2018)
Gjendiktning

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b Store norske leksikon, Inger Elisabeth Hansen, Inger_Elisabeth_Hansen

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Jan Kjærstad
Vinner av Aschehougprisen
Neste mottaker:
Lars Amund Vaage
Forrige mottaker:
Lars Saabye Christensen
og Kolbein Falkeid
Norsk vinner av Doblougprisen
delt med Tor Åge Bringsværd

Neste mottaker:
Kjell Askildsen
og Tor Ulven
Forrige mottaker:
Lars Amund Vaage
Vinner av Gyldendalprisen
Neste mottaker:
Stein Mehren
Forrige mottaker:
Niels Fredrik Dahl
Vinner av Brageprisen
Neste mottaker:
Hanne Ørstavik
 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)