Åpne hovedmenyen

Inger Elisabeth Hansen

Inger Elisabeth Hansen
Født20. april 1950[1][1] (69 år)
Oslo
Ektefelle Torgeir Schjerven
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatter, lyriker, oversetter
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Doblougprisen (1994), Aschehougprisen (1994), Gyldendalprisen (2003), Gyldendals legat (1986), Brageprisen i skjønnlitteratur for voksne (2003)

Inger Elisabeth Hansen (født 20. april 1950 i Oslo) er en norsk lyriker og oversetter.

Hansen har undervist i spanskpråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Hun har vært formann i Den norske Forfatterforening og medlem av Forfatterforeningens litterære råd. I 2004 ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris for diktsamlingen Trask. Inger Elisabeth Hansen er gift med poeten Torgeir Schjerven.

BibliografiRediger

  • Det er nå det er like før – dikt (1976)
  • Klodedikt – dikt (1979)
  • Hablabaror – dikt (1983)
  • Dobbel dame mot løvenes ørken – dikt (1986)
  • Pinlige historier – noveller (1991)
  • Hugo og de tre som forsvantbarnebok (1992)
  • I rosen – dikt (1993)
  • Fraværsdokumenter – dikt (Aschehoug, 2000)
  • Blindsoneressays (2002)
  • Trask – dikt (2003)
  • 5 x Hansen. Dikt i utvalg – (Aschehoug, 2004)
  • Å resirkulere lengselen, avrenning foregår – dikt (Aschehoug, 2015)
  • Krysninger / konvoi. Dikt og dokumentariske fabler (2018)
Gjendiktning

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b Store norske leksikon, Inger Elisabeth Hansen, Inger_Elisabeth_Hansen

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger