Åpne hovedmenyen
Inger Elisabeth Hansen
Født20. april 1950 (69 år)
Oslo
Ektefelle Torgeir Schjerven
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatter, lyriker, oversetter
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Doblougprisen (1994), Aschehougprisen (1994), Gyldendalprisen (2003), Gyldendals legat (1986), Brageprisen i skjønnlitteratur for voksne (2003)

Inger Elisabeth Hansen (født 20. april 1950 i Oslo) er en norsk lyriker og oversetter.

Hansen har undervist i spanskpråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Hun har vært formann i Den norske Forfatterforening og medlem av Forfatterforeningens litterære råd. I 2004 ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris for diktsamlingen Trask. Inger Elisabeth Hansen er gift med poeten Torgeir Schjerven.

BibliografiRediger

  • Det er nå det er like før – dikt (1976)
  • Klodedikt – dikt (1979)
  • Hablabaror – dikt (1983)
  • Dobbel dame mot løvenes ørken – dikt (1986)
  • Pinlige historier – noveller (1991)
  • Hugo og de tre som forsvantbarnebok (1992)
  • I rosen – dikt (1993)
  • Fraværsdokumenter – dikt (Aschehoug, 2000)
  • Blindsoneressays (2002)
  • Trask – dikt (2003)
  • 5 x Hansen. Dikt i utvalg – (Aschehoug, 2004)
  • Å resirkulere lengselen, avrenning foregår – dikt (Aschehoug, 2015)
  • Krysninger / konvoi. Dikt og dokumentariske fabler (2018)
Gjendiktning

PriserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger