Åpne hovedmenyen
Torgeir Schjerven
Født28. august 1954 (64 år)
Ektefelle Inger Elisabeth Hansen
Beskjeftigelse Manusforfatter, illustratør, skribent, lyriker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse Det Norske Akademis Pris (2005), Halldis Moren Vesaas-prisen (2002)

Torgeir Schjerven (født 28. august 1954) er en norsk forfatter og lyriker. Schjerven er utdannet billedkunstner og har blant annet illustrert barnebøker. Han har tidligere arbeidet som filmskuespiller, blant annet i filmene Lasse & Geir (1976, regi Svend Wam og Petter Vennerød) og Det tause flertall (1977, regi Svend Wam). Han var også med på å skrive manus til disse filmene.

I 1995 ble Schjerven innstilt til Nordisk råds litteraturpris for romanen Omvei til Venus.

Torgeir Schjerven er gift med forfatteren Inger Elisabeth Hansen.

Innhold

BibliografiRediger

DiktsamlingerRediger

  • Vekk – dikt (1981)
  • Nettenes melk – dikt (1986)
  • Tanker og andre personlige bedrifter – dikt (1989)
  • En nåde uten mål – dikt (1998)
  • I anledning dagen – dikt (2002) (Lydbokutgave 2003 lest av forfatteren selv)
  • Den stødige tilstundelsen av jubel i virkelig trist musikk – dikt (2006)
  • Harrys lille tåre – dikt (2015)

RomanerRediger

  • I det blodige blåroman (1984)
  • Omvei til Venus – roman (1994)

BarnebøkerRediger

PriserRediger

Eksterne lenkerRediger