Hanne Bramness

Hanne Bramness
Født3. april 1959[1]Rediger på Wikidata (61 år)
OsloRediger på Wikidata
Ektefelle Lars Amund VaageRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, redaktør, oversetter, barnebokforfatter, lyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
SpråkNorsk
Utmerkelser Doblougprisen (2006), Språklig samlings litteraturpris (2014)[2]Rediger på Wikidata
SjangerPoesi, barneroman, oppvekstfortelling

Hanne Bramness (født 3. april 1959 i Oslo) er en norsk lyriker og barnebokforfatter

Bakgrunn og arbeidRediger

Bramness er oppvokst på Grorud og utdannet ved Universitetet i Oslo og King's College London, i språk og kulturvitenskap.[trenger referanse]

Fra 1997 til 2007 var hun redaktør for «Stemmens kontinent», en serie med 26 gjendiktninger av kvinnelige lyrikere fra hele verden, og siden 2007 har hun drevet Nordsjøforlaget sammen med sin mann forfatteren Lars Amund Vaage (født 1952). Forlaget gir ut gjendiktninger av samtidslyrikk fra landene rundt Nordsjøen, og dikt for barn.

I sitt lyriske forfatterskap har Bramness vært spesielt opptatt av historie og hukommelse, og av det som ikke blir fortalt eller blir forsøkt skjult.

Bramness fikk Doblougprisen for sitt forfatterskap i 2006, og i 2016 mottok hun utmerkelsen «Diktartavla». Hun har dessuten blitt tildelt Den norske lyrikklubbens pris (1996), Språklig samlings litteraturpris (2014), og i 2012 fikk hun «Wergelands åre» for sitt formidlingsarbeid.

I 2019 er Bramness festivalpoet på Nordisk poesifestival (Rolf Jacobsen-dagene).

BibliografiRediger

Korrespondanse, dikt (1983)

I sin tid, dikt (1986)

Nattens kontinent, dikt (1992)

Revolusjonselegier, dikt (1996)

Kysset, dikt for ungdom (1998)

Trollmåne, dikt for barn (med Hilde Kramer) (2001)

Regnet i Buenos Aires, dikt (2002)

Lynettes reise, ungdomsroman (2003)

Salt på øyet, dikt (2006)

Det står ulver i din drøm, Dikt i utvalg (2008)

Uten film i kameraet, dikt (2010)

Solfinger, dikt for born (med Laurie Clark) (2012)

Dikt i utvalg, heftet utgave (2013)

Vekta av lyset, dikt og prosadikt (2013)

Skogen i hjartet, dikt for born (med Laurie Clark) (2013)

Vintersong, Ei bok om desember, dikt for unge (med Laurie Clark) (2014)

Den ukjente, (en diktfortelling) (2015)

Fra håpets historie, dikt (2017)

Håp bygger huset, prosadikt (2018)

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Autorités BnF, besøksdato 30. desember 2019, BNF-ID 12336204z, catalogue.bnf.fr
  2. ^ www.mynewsdesk.com, besøksdato 10. mars 2015
  3. ^ «Den norske Lyrikklubbens pris for 1996». Bokklubben. Besøkt 15. oktober 2018. 

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Hans Herbjørnsrud
og Tone Hødnebø
Norsk vinner av Doblougprisen
delt med Karin Gundersen

Neste mottaker:
Arvid Torgeir Lie
og Jan Jakob Tønseth
 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)