Åpne hovedmenyen

Hanne Bramness (født 3. april 1959 i Oslo, oppvokst på Grorud) er en norsk lyriker og barnebokforfatter.  Hun er utdannet ved Universitetet i Oslo og King´s College i London, i språk og kulturvitenskap.

Bramness fikk Doblougprisen for sitt forfatterskap i 2006, og i 2016 mottok hun utmerkelsen «Diktartavla». Hun har dessuten blitt tildelt Den norske lyrikklubbens pris (1996), Språklig samlings litteraturpris (2014), og i 2012 fikk hun «Wergelands åre» for sitt formidlingsarbeid.

Fra 1997 til 2007 var hun redaktør for «Stemmens kontinent», en serie med 26 gjendiktninger av kvinnelige lyrikere fra hele verden, og siden 2007 har hun drevet Nordsjøforlaget sammen med sin mann forfatteren Lars Amund Vaage. Forlaget gir ut gjendiktninger av samtidslyrikk fra landene rundt Nordsjøen, og dikt for barn.

I sitt lyriske forfatterskap har Bramness vært spesielt opptatt av historie og hukommelse, og av det som ikke blir fortalt eller blir forsøkt skjult.

I 2019 er Hanne Bramness festivalpoet på Nordisk poesifestival/ Rolf Jacobsen-dagene.

Hanne Bramness
Født3. april 1959 (59 år)
Oslo
Ektefelle Lars Amund Vaage
Beskjeftigelse Skribent, redaktør, oversetter, barnebokforfatter, lyriker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Doblougprisen (2006), Språklig samlings litteraturpris (2014)


Innhold

BibliografiRediger

Korrespondanse, dikt (1983)

I sin tid, dikt (1986)

Nattens kontinent, dikt (1992)

Revolusjonselegier, dikt (1996)

Kysset, dikt for ungdom (1998)

Trollmåne, dikt for barn (med Hilde Kramer) (2001)

Regnet i Buenos Aires, dikt (2002)

Lynettes reise, ungdomsroman (2003)

Salt på øyet, dikt (2006)

Det står ulver i din drøm, Dikt i utvalg (2008)

Uten film i kameraet, dikt (2010)

Solfinger, dikt for born (med Laurie Clark) (2012)

Dikt i utvalg, heftet utgave (2013)

Vekta av lyset, dikt og prosadikt (2013)

Skogen i hjartet, dikt for born (med Laurie Clark) (2013)

Vintersong, Ei bok om desember, dikt for unge (med Laurie Clark) (2014)

Den ukjente, (en diktfortelling) (2015)

Fra håpets historie, dikt (2017)

Håp bygger huset, prosadikt (2018)

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ «Den norske Lyrikklubbens pris for 1996». Bokklubben. Besøkt 15. oktober 2018. 

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger