Åpne hovedmenyen

Liste over politiske nominasjoner i USA som krysset partitilhørighet

Wikimedia-listeartikkel
President Barack Obama kunngjør at republikaneren Chuck Hagel blir forsvarsminister, 7. januar 2013.

USAs president nominerer kandidatene til de femten departementene, etater av departementene og ambassadører i regjeringen, samt føderale dommere, som deretter må godkjennes av Senatet. Vanligvis nominerer presidenten regjeringsmedlemmer av samme politiske parti som dem selv, men det er også vanlig å nominere enkelte regjeringsmedlemmer fra et annet politisk parti. USAs første president, George Washington, nominerte flere fra motstandernes partier til regjeringsposisjoner.[1] Denne trenden har fortsatt i noen grad og flere amerikanske presidenter har senere valgt å nominere enkelte politiske motstandere til posisjoner i egen regjering. Statsvitere mener hovedbakgrunnen til dette er at regjeringen ikke ønsker å fremstå som for partisk, samt at det kan forbedre samarbeid mellom de største politiske partiene i Kongressen.[2]

Dette er en liste av personer som er nominert til høyere posisjoner i Den amerikanske regjering av en president tilhørende et annet politisk parti enn dem de nominerte. Listen inkluderer nominasjoner til ministre i regjeringen, ledere av etater innenfor et departement og ambassadører. Nominerte kandidater som avstod fra nominasjonen eller ikke ble godkjent av Senatet er ikke innkludert.

NominasjonerRediger


Utnevnt person Posisjon Periode President
Navn Parti Navn Parti
James Monroe Det demokratisk-republikanske parti Ambassadør til Frankrike 1794–1796 George Washington Pro-regjering (ingen)
Alexander Hamilton Føderalistpartiet Finansminister 1789-1795
Henry Knox Føderalistpartiet Krigsminister 1789-1794
Thomas Jefferson Det demokratisk-republikanske parti Utenriksminister 1790-1793
Edmund J. Randolph Føderalistpartiet Utenriksminister 1794-1795
Timothy Pickering Føderalistpartiet Utenriksminister 1795-1797
Joseph Habersham Føderalistpartiet Postminister 1801 Thomas Jefferson Det demokratisk-republikanske parti
Rufus King Føderalistpartiet Ambassadør til Storbritannia 1801–1803
James A. Bayard Føderalistpartiet Kommisjonær for Gent-traktaten 1814 James Madison Det demokratisk-republikanske parti
Richard Rush Føderalistpartiet Finansminister 1811–1814
Justisminister 1814–1817
Lewis Cass Det demokratiske parti Ambassadør til Frankrike 1841–1842 William Henry Harrison Whig Party
Andrew Johnson Det demokratiske parti Militærguvernør av Tennessee 1862–1865 Abraham Lincoln Det republikanske parti
George Foster Shepley Det demokratiske parti Militærguvernør av Louisiana 1862-1864
John S. Phelps Det demokratiske parti Militærguvernør av Arkansas 1862
Edwin M. Stanton Det demokratiske parti Krigsminister 1862–1868
Daniel Sickles Det demokratiske parti Spesialminister for Søramerikanske republikker 1865
James Harlan Det republikanske parti Innenriksminister 1865–1866 Andrew Johnson Det demokratiske parti
Orville H. Browning Det republikanske parti Innenriksminister 1866-1869
Daniel Sickles Det demokratiske parti Ambassadør til Spania 1869–1873 Ulysses S. Grant Det republikanske parti
Caleb Cushing Det demokratiske parti Ambassadør til Spania 1874–1877
David M. Key Det demokratiske parti Postminister 1877–1880 Rutherford B. Hayes Det republikanske parti
William Rosecrans Det demokratiske parti Finansminister 1889–1893 Benjamin Harrison Det republikanske parti
Walter Q. Gresham Det republikanske parti Utenriksminister 1893–1895 Grover Cleveland Det demokratiske parti
Theodore Roosevelt Det republikanske parti U.S. Civil Service Commissioner 1893–1895
Edward S. Bragg Det demokratiske parti Ambassadør til Cuba 1902 Theodore Roosevelt Det republikanske parti
Konsul til konsulatet i Hongkong 1903–1906
Luke E. Wright Det demokratiske parti Krigsminister 1908–1909
Jacob M. Dickinson Det demokratiske parti Krigsminister 1909–1911 William Howard Taft Det republikanske parti
Herbert Hoover Det republikanske parti Leder av U.S. Food Administration 1917–1919 Woodrow Wilson Det demokratiske parti
Pierce Butler Det demokratiske parti Dommer i Høyesterett 1922–1939 Warren G. Harding Det republikanske parti
Benjamin N. Cardozo Det demokratiske parti Dommer i Høyesterett 1932–1938 Herbert Hoover Det republikanske parti
Frank Knox Det republikanske parti Marineminister 1940–1944 Franklin D. Roosevelt Det demokratiske parti
Hugh Robert Wilson Det republikanske parti Ambassadør til Sveits 1933-1937
Utenriksminister 1937–1938
Ambassadør til Tyskland 1938
Henry Stimson Det republikanske parti Krigsminister 1940–1945
Harlan Fiske Stone Det republikanske parti Sjefsdommer av Høyesterett 1941-1946
Fiorello La Guardia Det republikanske parti Office of Civilian Defense 1941
William Donovan Det republikanske parti Leder for Office of Strategic Services (OSS) 1941–1942
Leder for Office of Strategic Services (OSS) 1942–1945
John Gilbert Winant Det republikanske parti Ambassadør til Storbritannia 1941–1946
Ambassadør til UNESCO 1946 Harry S. Truman Det demokratiske parti
Warren Austin Det republikanske parti Ambassadør til De forente nasjoner (FN) 1947–1953
Martin Patrick Durkin Det demokratiske parti Arbeidsminister 1953 Dwight D. Eisenhower Det republikanske parti
William J. Brennan, Jr. Det demokratiske parti Dommer i Høyesterett 1956-1990
Walter F. George Det demokratiske parti Ambassadør til NATO 1957
William McChesney Martin, Jr. Det demokratiske parti Sentralbanksjef 1955–1970
Robert Bernard Anderson Det demokratiske parti Marineminister 1953–1954
Deputy Forsvarsminister for Forsvarsdepartementet 1954–1957
Finansminister 1957–1961
Robert McNamara Det republikanske parti Forsvarsminister 1961–1968 John F. Kennedy Det demokratiske parti
C. Douglas Dillon Det republikanske parti Finansminister 1961–1965
John McCone Det republikanske parti Direktør for Central Intelligence Agency (CIA) 1961–1965
McGeorge Bundy Det republikanske parti National Security Advisor (NSA) 1961–1966
Henry Cabot Lodge jr. Det republikanske parti Ambassadør til Sør-Vietnam 1963–1964
Lyndon B. Johnson Det demokratiske parti
1965–1967
Høyeste ambassadør for Utenriksdepartementet 1967–1968
Ambassadør til Vest-Tyskland 1968–1969
Edward Brooke Det republikanske parti Kerner Commission 1967
Sargent Shriver Det demokratiske parti Ambassadør til Frankrike 1969–1970 Richard Nixon Det republikanske parti
Elizabeth Hanford [3] Det demokratiske parti Direktør av Consumer Affairs 1969–1973
Federal Trade Commission (FTC) 1973–1979
John Connally [4] Det demokratiske parti Finansminister 1971–1972
Daniel Patrick Moynihan Det demokratiske parti Formann for Urban Affairs 1969–1970
Ambassadør til India 1973–1975
Gerald Ford Det republikanske parti
Ambassadør til De forente nasjoner (FN) 1975–1976
Robert Casey Det demokratiske parti Federal Maritime Commission (FMC) 1976–1981
James Schlesinger Det republikanske parti Energiminister 1977–1979 Jimmy Carter Det demokratiske parti
Lawrence Eagleburger Det republikanske parti Ambassadør til Jugoslavia 1977–1981
Mike Mansfield Det demokratiske parti Ambassadør til Japan 1981–1988 Ronald Reagan Det republikanske parti
Paul Volcker Det demokratiske parti Sentralbanksjef 1983–1987
Jeane Kirkpatrick[5] Det demokratiske parti Ambassadør til De forente nasjoner (FN) 1981–1985
William Bennett [6] Det demokratiske parti National Endowment for the Humanities 1981–1985
Utdanningsminister 1985–1988
R. James Woolsey, Jr. Det demokratiske parti Delegat til Start-avtalene med Sovjetunionen 1983–1986
Paul Nitze Det demokratiske parti Lederforhandler av INF-avtalen 1981–1984
Max Kampelman Det demokratiske parti Ambassadør til OSSE 1981–1983
Leder av delegasjonen for atomsamtaler med Sovjetunionen i Genève 1985–1989
Rådgiver på Utenriksdepartementet 1987–1989
Dennis B. Ross Det demokratiske parti Director of Policy PlanningUtenriksdepartementet 1989–1992 George H.W. Bush Det republikanske parti
Griffin B. Bell Det demokratiske parti Commission on Federal Ethics Law Reform 1989
Robert Strauss Det demokratiske parti Ambassadør til Russland 1991–1992
Richard Stone Det demokratiske parti Ambassadør til Danmark 1992–1993
Michael Chertoff Det republikanske parti Føderal dommer for New Jersey 1993–1994 Bill Clinton Det demokratiske parti
Sheila C. Bair Det republikanske parti Formann av Commodity Futures Trading Commission 1993–1993
Roger W. Johnson Det republikanske parti Formann av General Services Administration (GSA) 1993–1996
John Negroponte Det republikanske parti Ambassadør til Filippinene 1993–1996
Julie Belaga Det republikanske parti Board of Directors of the Export Import Bank 1994–1999
Alan Greenspan Det republikanske parti Sentralbanksjef 1995–2006
William Cohen Det republikanske parti Forsvarsminister 1997–2001
David M. Walker Det republikanske parti Leder av Government Accountability Office (GAO) 1998–2008
John DiIulio Det demokratiske parti Direktør av Office of Faith-Based and Community Initiatives 2001 George W. Bush Det republikanske parti
Philip Ray Martinez Det demokratiske parti Føderal dommer for Western District of Texas 2001 - nåværende
John Marburger Det demokratiske parti Direktør av Office of Science and Technology Policy 2001–2009
Tom Schieffer Det demokratiske parti Ambassadør til Australia 2001–2005
Ambassadør til Japan 2005–2009
Norman Mineta Det demokratiske parti Transportminister 2001–2006
Paul F. McHale, Jr. Det demokratiske parti Assisterende Forsvarsminister for Homeland Defense 2002–2006
Richard Carmona Det demokratiske parti General for U.S. Public Health Service Commissioned Corps 2002–2006
Tony P. Hall Det demokratiske parti Ambassadør til FAO 2002–2006
Gracia Hillman Det demokratiske parti Leder av Election Assistance Commission (EAC) 2003-2010
R. David Paulison Det demokratiske parti Federal Emergency Management Agency 2005–2009
Lanny Davis Det demokratiske parti Privacy and Civil Liberties Oversight Board 2006–2007
Pete Geren Det demokratiske parti Flyvåpenminister 2005
Arméminister 2006–2009
Zell Miller Det demokratiske parti American Battle Monuments Commission-medlem 2005–2009
Diane Farrell Det demokratiske parti Leder av Export Import Bank 2007–2011
Ray LaHood Det republikanske parti Transportminister 2009 – 2013 Barack Obama Det demokratiske parti
Robert Gates Det republikanske parti Forsvarsminister 2009 – 2011
Jon Huntsman jr. Det republikanske parti Ambassadør til Kina 2009 – 2011
Dan Rooney Det republikanske parti Ambassadør til Irland 2009 – 2012
Douglas Kmiec Det republikanske parti Ambassadør til Malta 2009 – 2011
John M. McHugh Det republikanske parti Arméminister 2009 – nåværende
Jim Leach Det republikanske parti Leder for National Endowment for the Humanities 2009 – nåværende
Chuck Hagel Det republikanske parti Nestleder for President's Intelligence Advisory Board 2009 - 2013
Forsvarsminister 2013 – nåværende
Larry Pressler Det republikanske parti U.S. Commission for the Preservation of America's Heritage Abroad 2009 – nåværende
Ben Bernanke Det republikanske parti Sentralbanksjef 2010 – 2014
Jeffrey R. Immelt Det republikanske parti Leder for President’s Council on Jobs and Competitiveness 2011 – 2013
David Petraeus Det republikanske parti Direktør for Central Intelligence Agency (CIA) 2011 – 2012
Jerome H. Powell Det republikanske parti Federal Reserve Board of Governors 2012 – nåværende
James Comey Det republikanske parti Direktør for Federal Bureau of Investigation (FBI) 2013-2017
Robert A. McDonald Det republikanske parti Krigsveteranminister 2014-2017
Michael T. Flynn Det demokratiske parti[7] Nasjonal sikkerhetsrådgiver 2017 Donald Trump Det republikanske parti
Gary Cohn Det demokratiske parti Direktør for United States National Economic Council 2017-2018
Peter Navarro Det demokratiske parti Direktør for White House National Trade Council 2017 – nåværende
Robert O. Work Det demokratiske parti Fungerende forsvarsminister 2017
Jared Kushner Det demokratiske parti Seniorrådgiver til presidenten og direktør for Office of American Innovation 2017 – nåværende
Eric J. Fygi Det demokratiske parti Deputy General Counsel for Energidepartementet 2017 – nåværende
Jeff Merkley Det demokratiske parti Representant til FNs generalforsamling 2017 – nåværende
Barbara Lee Det demokratiske parti Representant til FNs generalforsamling 2017 – nåværende

Mislykkede nominasjonerRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Mr. Wilson's Cabinet; Will Be Sagacious Men, But Not Political Experts, The New York Times, November 7, 1912
  2. ^ William S. Cohen, Across Party Lines, Washington Post, December 17, 2000
  3. ^ Nominert som demokrat, men ble senere republikaner.
  4. ^ Nominert som demokrat, men ble senere republikaner.
  5. ^ Nominert som demokrat, men ble senere republikaner.
  6. ^ Nominert som demokrat, men ble senere republikaner.
  7. ^ Rosenberg, Matthew; Haberman, Maggie (17. november 2016). «Michael Flynn, Anti-Islamist Ex-General, Offered Security Post, Trump Aide Says». The New York Times. ISSN 0362-4331. 
  8. ^ «BREAKING: Gregg withdraws». CNN. 12. februar 2009. Besøkt 7. mai 2010. 
  9. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 15. februar 2009. Besøkt 12. august 2014. 
  10. ^ Gregg withdraws from consideration for Commerce post
  11. ^ http://www.usatoday.com/story/onpolitics/2013/02/04/massachusetts-senate-weld-romney-gop/1890173/