Åpne hovedmenyen

Liste over kriger Tyskland har deltatt i

Wikimedia-listeartikkel
Konflikt Part 1 Part 2 Resultat
Den fransk-prøyssiske krig
(1870-1871)
Tyskland Tyskland Frankrike Frankrike Seier
Abushiri-opprøret
(1888–1889)
Tyskland Tyskland
Storbritannia Storbritannia
Flag of the Sultanate of Zanzibar.svg Tanganyikanske opprørere Seier
  • Opprøret ble slått ned
Bokseropprøret
(1899–1901)
Japan Japan
Russland Russland
Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike
USA USA
Keiserriket Tyskland Tyskland
Italias flagg Kongedømmet Italia
Østerrike-Ungarns flagg Østerrike-Ungarn
Quingdynastiets flagg Kina Seier
Herero-oppstanden
(1904–1908)
Tyskland Tyskland Flag of Hereroland.svg Herero Seier
Første verdenskrig
(1914–1918)
Tyskland Tyskland
Østerrike-Ungarn Østerrike-Ungarn
Tyrkia Det osmanske riket
Bulgaria Bulgaria
Flag of Cyrenaica.svg Sanussiya
Frankrike Frankrike
Storbritannia Storbritannia
Russlands flagg Russland
USA USA
Sør-Afrika Sør-Afrika
Italia Italia
Romania Romania
Serbia Serbia
Portugal Portugal
Japan Japan
Flag of Belgium (civil).svg Belgia
Montenegro Montenegro
Hellas Hellas
Brasil Brasil
Armenia Armenia
Flag of Hejaz 1917.svg Arabiske opprørere
Tap
Den finske borgerkrigen
(1918)
Keiserriket Tyskland Tyskland
Finlands flagg De hvite
Rødt flagg De røde
Russisk SFSRs flagg Sovjet-Russland
Seier
  • De røde ble nedkjempet
Novemberrevolusjonen
(1918–1919)
Tyskland Tyskland Flag of the Communist Party of Germany.svg Kommunistpartiet
Socialist red flag.svg Bayerske rådsrepublikk
Seier
Oppstanden i Øvre Schlesien
(1919–1921)
Tyskland Tyskland Polen Opprørere Tap
  • Tyske styrker slo ned opprøret
Den spanske borgerkrigen
(1936–1939)
Spania Nasjonalister

War Ensign of Germany (1935-1938).svg Tyskland
Italia Italia
Portugal Portugal

Spania Republikanere

Flag of the International Brigades.svg Internasjonale brigader

Seier
Den finske fortsettelseskrigen
(1941–1944)
Finland Finland
Tysklands flagg Tyskland
Sovjetunionen Sovjetunionen Tap
  • Finske landavståelser, alliansebytte.
Lapplandskrigen
(1944–1945)
Tysklands flagg Tyskland Finland Finland Tap
  • Tysk tilbaketrekning fra Finland.
Annen verdenskrig
(1939–1945)
War ensign of Germany (1938–1945).svg Tyskland
Italia Italia
Japan Japan
Slovakia Slovakia
Ungarn Ungarn
Romania Romania
Bulgaria Bulgaria
Flag of Independent State of Croatia.svg Kroatia
Finland Finland
Frankrike Vichy-regimet
Flag of Nasjonal Samling.png NS
Spania Den blå divisjon
Irak Irak
Thailand Thailand
Flag of Manchukuo.svg Mandsjukuo
Flag of the Mengjiang.svg Mengjiang
1931 Flag of India.svg Azad Hind
USA USA
Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike
Sovjetunionen Sovjetunionen
Polen Polen
Australia Australia
New Zealand New Zealand
Canada Canada
Sør-Afrika Sør-Afrika
Taiwans flagg Kina
Norge Norge
Flag of Belgium (civil).svg Belgia
Luxembourg Luxembourg
Nederland Nederland
Hellas' flagg Hellas
Jugoslavia Jugoslavia
Sovjetunionen Sovjetunionen
Panama Panama
Costa Rica Costa Rica
Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk
El Salvador El Salvador
Haiti Haiti
Honduras Honduras
Nicaragua Nicaragua
Guatemala Guatemala
Cuba Cuba
Tsjekkoslovakia Tsjekkoslovakia
Peru Peru
Mexico Mexico
Brasil Brasil
Etiopia Etiopia
Albania Albania
Finland Finland
Tap
Folkeoppstanden 17. juni
(1953)
Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Sovjetunionen Sovjetunionen
Øst-Tyskland Opprørere Seier til Øst-Tyskland
  • Folkeoppstanden ble slått ned
Kosovokrigen
(1998–1999)
UCK KLA.png UÇK
NATO NATO
Serbia og Montenegro FR Jugoslavia Seier
  • Kosovo føres under militær kontroll av NATO
  • Fortsettende jugoslavisk sivil kontroll
  • Bidrog til oppløsningen av Jugoslavia
  • Kosovo erklært selvstendig i 2008
Krigen i Afghanistan
(2001–)
Afghanistan Afghanistan
Den islamske staten Afghanistans flagg Nordalliansen
ISAF ISAF
Taliban Det islamske emiratet
Taliban Taliban
Al-Qaeda Al-Qaida
IMU IMU
Hezb-e-Islami Gulbuddin Hezb-e-Islami Gulbuddin
Jihad Hezb-e-Islami Khalis
Lashkar-e-Toiba Lashkar-e-Toiba
Jaishi-e-Mohammed Jaishi-e-Mohammed
Hizbul Mujahideen Hizbul Mujahideen
Tehreek-e-Taliban Pakistan Tehreek-e-Taliban Pakistan
Quetta Shura Quetta Shura
Taliban Tehreek-e-Nafaz
Pågår
  • Taliban-regjering styrtet
  • Al Qaida-leirer destruert
  • Valg av ny regjering i Afghanistan
  • Pågående Taliban-opprør støttet av Al Qaida