Åpne hovedmenyen
Eldrid Lunden
EL i Delfi.jpg
Født5. oktober 1940 (78 år)
Naustdal
Ektefelle Reidar Ekner (1994–)
Søsken Kåre Lunden
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse Lyriker, forfatter, universitetslærer, skribent
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse
8 oppføringer
DebutF.eks. juli (1968)

Eldrid Lunden (født 5. oktober 1940 i Naustdal) er en norsk lyriker og professor emerita i skrivekunst. Hun skriver på nynorsk. Hun regnes som en av Norges viktigste lyrikere innenfor modernismen. Lunden er utdannet cand. philol. ved Universitetet i Oslo. Hun har arbeidet som lærer i videregående skole og som amanuensis ved Høgskolen i Volda. I 1996 ble hun Norges første professor i skjønnlitterær skrivekunst. Hun var med på å starte og var studieleder ved Forfatterstudiet i Bø ved Høgskolen i Telemark i perioden 1982-2011. Lunden var en del av miljøet rundt tidsskriftet Profil.

Innhold

BibliografiRediger

  • F.eks. juli (1968)
  • Inneringa – dikt (1975)
  • Hard, mjuk – dikt (1976)
  • Mammy, blue – dikt (1977)
  • Gjenkjennelsen – dikt (1982)
  • Essays – essays (1982)
  • Dikt i utval – dikt (1987)
  • Det omvendt avhengige – dikt (1989)
  • Noen må ha vore her før – dikt (1990)
  • Dikt i samling 1968-1990 – dikt (1994)
  • Slik Sett – dikt (1996)
  • Til stades – dikt (2000)
  • Samla dikt, 1968-2000 – dikt (2001)
  • Kvifor måtte Nora gå? – essays (2004)
  • Flokken og skuggen – dikt (2005)
  • Modernisme eller litterær populisme? – eit essay om Arne Garborg og Knut Hamsun (2008)
  • Kan ein lære å bli forfattar? – essay (2014)
  • Det er berre eit spørsmål om tid – dikt (2018)

Bøker om Eldrid LundenRediger

  • Unni Langås: Dialog. Eldrid Lundens dikt 1968-2005 (2007)
  • Unni Langås: Dialogues in Poetry (2010)

Utmerkelser og priserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ «Utnevnelse til St. Olavs Orden». www.kongehuset.no. Besøkt 7. april 2016. 

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger