Åpne hovedmenyen

Britt Karin Larsen

norsk dikter og forfatter
Britt Karin Larsen
Født16. april 1945 (74 år)
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatter, lyriker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse

Britt Karin Larsen (født 16. april 1945) er en norsk dikter og forfatter. Larsen debuterte som lyriker i 1978 med 5mg blues og andre dikt. Hennes romandebut I ly for regnet fikk 1. pris i Tidens romankonkurranse 1990. Larsen har en stor produksjon av diktsamlinger og romaner bak seg. Hun er særlig kjent for sin roman-trilogi om tatrene, De som ser etter tegn (1997), De usynliges by (1998) og Sangen om løpende hester (1999). Trilogien er blitt kalt et litterært monument over romanifolket i Norge. Larsen ble belønnet med Norsk PENs ytringsfrihetspris, Ossietzky-prisen, i 2000.

Det vokser et tre i Mostamägg – roman (2009) ble nominert til P2-lytternes romanpris for 2009. Denne romanen er den første i bøkene om folket på Finnskogene, de andre bindene i er Himmelbjørnens skog (2010), Som steinen skinner (2011), Før snøen kommer (2012), Det synger i lauvet (2013), Slik treet faller (2013), og Kaldere mot natten (2015). I 2017 kom romanen Av lys er du kommet.[1]

Innhold

BibliografiRediger

  • 5 mg blues og andre diktdikt (1978)
  • Kniven skal du ta vare på – dikt (1981)
  • Før stengetid – dikt (1983)
  • Hvorfor venter vi her? – dikt (1986)
  • Du er likevel til. Brev til et barn som ikke ble født – prosatekster (1989)
  • Ingenting er helt som førbarnebok (1990)
  • I ly for regnetroman (1990)
  • Ørkenhagen – dikt (1991)
  • Engang var vi som vinden – sakprosa (1991)
  • Det nye havet – barnebok (1991) (Illustrert av Torill Marø Henrichsen)
  • Alexanders hemmelighet – barnebok (1992)
  • Ormens øye – roman (1993)
  • Reise om høsten – roman (1994)
  • Som snøen faller – roman (1995)
  • Munnen i gresset – roman (1996)
  • De som ser etter tegn – roman (1997)
  • De usynliges by – roman (1998)
  • Sangen om løpende hester – roman (1999)
  • Å finne en skog – dikt (2000)
  • Vesle-Hjalmar og kilden – barnebok (2001) (Medforfatter Liv Borge. Illustrert av Torill Marø Henrichsen)
  • Et annet folk – dokumentar (2001)
  • Duggpunkt ved daggry – roman (2001)
  • Det kan komme fine dager – roman (2002)
  • Fortellinger om kjærlighet – roman (2003)
  • Som kjærlighet, nesten. En bok om alkohol – sakprosa (2004) (Medforfatter Tor Georg Danielsen)
  • Den humpete veien til førerkortet – dokumentar (2007)
  • Vesle- Hjalmar og vinterslottet – barnebok sammen med Liv Andersen (2009)
  • Det vokser et tre i Mostamägg – roman (2009)
  • Himmelbjørnens skog – roman (2010)
  • Som steinen skinner – roman (2011)
  • Den lykkelige vandreboka – dokumentar (2011)
  • Før snøen kommer – roman (2012)
  • Det synger i lauvet – roman (2013)
  • Slik treet faller – roman (2013)
  • Kaldere mot natten – roman (2015)
  • Av lys er du kommet – roman, Cappelen Damm (2017)

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Av lys er du kommet. Cappelen Damm, besøkt 9. mai 2017

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger