Karin Moe

Karin Helga Moe (født 3. desember 1945) er en norsk forfatter og litteraturkritiker.

Karin Moe
Født3. des. 1945[1]Rediger på Wikidata (76 år)
SkienRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, litteraturkritikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Olav Dalgard og Henrik Rytters kritikarpris (1995), Mads Wiel Nygaards legat (1990), Doblougprisen (2013)Rediger på Wikidata

Moe skriver dikt, prosa og sjangeroverskridende tekster; hun er blitt beskrevet som «den forfatteren som i størst grad synes å realisere en avantgardistisk praksis som overskrider så vel sosiale som estetiske grenser.»[2]

Hun mottok Mads Wiel Nygaards legat for 1990, og har også mottatt Dalgards kritikarpris og i 2013 Doblougprisen.

BibliografiRediger

  • Kjønnskrift1980
  • 39 Fyk1983
  • Kvinne & Kunstnar (red.) – 1983
  • KYKA/19841984
  • Mordatter1985
  • Sjanger1986
  • Blove 1. bok1992
  • Blove 2. bok1993
  • Jo. Å lesa Bibelen 19951995
  • Rød kube2001
  • Skrifter2012
  • Virkeligheten – roman, Samlaget 2013

ReferanserRediger

  1. ^ Autorités BnF, BNF-ID 12272738b, catalogue.bnf.fr, besøkt 31. desember 2019[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Wenche Larsen: Avantgardens gutter Arkivert 7. juni 2010 hos Wayback Machine. i Klassekampen, 19.3.2003

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger

Forrige mottaker:
Ellen Einan
delt med Roy Jacobsen
Norsk vinner av Doblougprisen
delt med Torgeir Rebolledo Pedersen

Neste mottaker:
Britt Karin Larsen
delt med Torild Wardenær