Åpne hovedmenyen
Ole Robert Sunde
Født11. november 1952 (66 år)
Kristiansand
Beskjeftigelse Forfatter, lyriker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse Aschehougprisen (2001), Gyldendalprisen (2007), P2-lytternes romanpris (2017), Doblougprisen (2015), Sørlandets litteraturpris (2018)

Ole Robert Sunde (født 11. november 1952 i Kristiansand) er en norsk forfatter og lyriker. Han debuterte i 1982 med diktsamlingen Hakk i hæl.

I 2007 fikk han Gyldendalprisen for hele sitt forfatterskap. Han ble kåret til vinner av P2-lytternes romanpris for 2017 for Penelope er syk.[1] For denne boka mottok han også Sørlandets litteraturpris 2018 i kategori skjønnlitteratur.[2]

Innhold

BibliografiRediger

  • Hakk i hældikt (1982)
  • Fra dette punktet trekker jeg en omkrets – dikt (1983)
  • Den lange teksten historieroman (1984)
  • Kontrapunktisk – roman (1987)
  • 4. person entallessays (1990)
  • Naturligvis måtte hun ringe – roman (1992)
  • En ordinær høyde – roman (1994)
  • Støvets applaus – essays (1995)
  • All verdens småting – tekster (1996)
  • Den sovende stemmen – roman (1999)
  • Der hvor vi er lykkelige – Essays (2000)
  • Løsøre – tekster (2003)
  • Jeg er som en åpen bok – roman (2005)
  • Kalypso (2006)
  • Jeg er et vilt begrep (2007)
  • Selvomsorg (2010)
  • Krigen var min families historie (2012) - nominert til Nordisk råds litteraturpris[3]
  • Hvorfor er vannet vått, barnebok, Gyldendal (2013)
  • Verden uten ende, essays (2014)
  • Tenk fort, roman, Gyldendal (2016)
  • Penelope er syk, roman, Gyldendal (2017)

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ NRK. «Ole Robert Sunde får P2-lytternes romanpris». NRK. Besøkt 27. januar 2018. .
  2. ^ «Vinnere av litteraturprisen» på nrk.no. 20. april 2018. Besøkt 25. juni 2018.
  3. ^ «Sunde og Haagensen nominert til Nordisk Råds Litteraturpris». Aftenposten. Besøkt 1. oktober 2017. 

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Laila Stien
Vinner av Aschehougprisen
Neste mottaker:
Ellen Einan
Forrige mottaker:
Einar Økland
Vinner av Gyldendalprisen
Neste mottaker:
Paal-Helge Haugen
 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)