Inghill Johansen

Inghill Johansen (født 9. juni 1958) er en norsk forfatter og lærer. Hun er utdannet adjunkt. I 1990 fikk hun sin første tekst på trykk i tidsskriftet Vinduet, og i 1991 debuterte hun med romanen Hjertehvitt.

Inghill Johansen
Født9. juni 1958[1]Rediger på Wikidata (63 år)
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Tanums kvinnestipend (2002), Doblougprisen (2016)[2], Amalie Skram-prisen (2019)Rediger på Wikidata

Johansen mottok Tanums kvinnestipend for 2002.

BibliografiRediger

  • Hjertehvitt – roman (1991)
  • Suge – prosa (1996)
  • Klage – prosa (2001)
  • Forsvinne – prosa (2009)
  • Bungalow – prosa (2016)

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ www.forfatterkatalogen.no, besøkt 15. januar 2020
  2. ^ www.svenskaakademien.se
  3. ^ «Doblougska priset». Svenska Akademien. 24. mai 2016. Besøkt 6. juni 2016. 

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Torunn Borge
Vinner av Tanums kvinnestipend
Neste mottaker:
Annette Mattsson