Steinar Opstad

Steinar Opstad
Steinar Opstad.jpg
Født28. juni 1971 (48 år)
Stokke
Beskjeftigelse Forfatter, skribent, lyriker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser

Steinar Opstad (født 28. juni 1971 i Stokke i Vestfold) er en norsk lyriker.

Steinar Opstad vokste opp på en bondegård på Gjein i Stokke kommune i Vestfold og gikk på videregående skole i Tønsberg. Han studerte siden tysk, religionshistorie og litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen. Han gikk også på Vestlandske skrivekunstakademi 19901991. Han arbeider som forlagskonsulent.

Opstad debuterte i 1996 med diktsamlingen Tavler og bud, som ble tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris.

BibliografiRediger

  • 1996: Tavler og buddikt
  • 1998: Den alminnelige – dikt
  • 2000: Analfabetisk – dikt
  • 2002: Synsverk – dikt
  • 2005: Samle øksene inn for kvelden – dikt
  • 2006: Det jeg synger om er enkelt – dikt i utvalg
  • 2009: Avhymninger – dikt
  • 2012: Himmelretninger. Essays om dikt og diktning
  • 2013: Å, høye dag – dikt
  • 2015: Kjærlighetstapene – dikt
  • 2019: En varig lengsel – dikt

AntologierRediger

  • 1999: Mykt glass – dikt i utvalg, Cecilie Løveid, (red. Steinar Opstad)
  • 2003: Men sannheten kom som et dikt – 13 poesier (red.). Antologi over norsk samtidslyrikk
  • 2016: Arbeid og drøm - dikt 1996-2016

PriserRediger

ReferanserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Harald Rosenløw Eeg
og Tore Renberg
Vinner av Tarjei Vesaas' debutantpris
Neste mottaker:
Lars Ramslie
Forrige mottaker:
Annette Mattsson
Vinner av Bjørnsonstipendet
Neste mottaker:
Matias Faldbakken
Forrige mottaker:
Ellen Einan
Vinner av Aschehougprisen
Neste mottaker:
Dag Solstad
Forrige mottaker:
Pedro Carmona-Alvarez
Vinner av Sult-prisen
Neste mottaker:
Kyrre Andreassen
Forrige mottaker:
Tone Gleditsch Stabell
Vinner av Vestfolds Litteraturpris
Neste mottaker:
Kari Woxholt Sverdrup